Gdzie Sie Wybieracie Na Wakcje ..
Czyli gdzie będzie mozna spotkac vlepki itp CRACOVII
Miłego Wypoczynku;]
-
-
WAKACJE!! Czyli Gdzie Jedziemy
na mojej ulicy będzie można spotkać - zarówno mnie, jak i wlepy ;)
nurek, wyskocz przynajmniej do Kryspinowa się okąpać lub do Niepołomic na grzyby.
Ja chyba pojadę do Niemiec, Kwaśnica ma mieszkanko w Hamburgu, powiedział, że mi odstąpi na jak długo będę chciał. No ale chyba nie wytrzymam tam dłużej niż tydzień. Przy okazji odwiedzimy ciotkę żony w Ruhrgebiet i moją kuzynkę w Czarnym Lesie. Planuję na te Niemcy przeznaczyć dwa tygodnie. Poza tym można mnie będzie jak zwykle spotkać z Edkiem Macurą na żwirowiskach w Olzie i w knajpach Gorzyc i Wodzia.
Marzy mi się powtórka wycieczki na Nordkap (z Krakowa w jedną stronę przez kraje bałtyckie i Finlandię 2000 km), ale niestety w tym roku mnie nie stać na tak daleką eskapadę.
Codźcie się sklikniemy i pojedziemy w kilka aut do Laponii next year. Acha, poza tym MŚ w kolarstwie są chyba w Austrii, więc na pewno z Edkiem i kolarzami z Jastrzębia tam pojedziemy.
[quote]nurek, wyskocz przynajmniej do Kryspinowa się okąpać lub do Niepołomic na grzyby. [/quote]
Jak juz bedziesz w kryspinowie to polecam przejechac sie troche dalej i poplywac w duzo bardziej komfortowych warunkach na zwirowni w sciejowicach, lub jeszcze kilka km dalej do czernichowa na piaskownie pelna chetnych dziewczat :)
Ale nie ugoszcze cie, bo w wakacje wyjezdzam do pracy:/ To moga byc bardzo dlugie wakacje, nawet kilkuletnie :D
Właśnie nie wiem czemu wszyscy mówią na to Ściejowice, u mnie od zawsze to były Jeziorzany. Bardzo fajnie tam jest w każdym razie. Ja wakacje na balkonie z piwkiem i na boisku grając w kosza:)
[quote]Właśnie nie wiem czemu wszyscy mówią na to Ściejowice, u mnie od zawsze to były Jeziorzany. [/quote]
Hmmm, bo to wies Sciejowice ?? :P Jeziorzany sa bardziej w strone Wisly.
Jestes z okolic Funky?
My pod Wodziem w Olzie, Bukowie, Lubomii, mamy zajefajne żwirowiska zalane wodą. Kopalnie przez lata exploatowały z nich żwir i teraz jest niezły wykąp. Dodam do tego stawy Wielikąta i Łężczoka i wcale niezła Finlandia z tego wychodzi. W ogóle tereny pogórnicze (również w samej konurbacji katowickiej) obfitują w mikropojezierza utworzone z zalanych glinianek, piaskowni, żwirowni, zapadlisk pogórniczych.
a ja wyjerzdzam jak co roku do Jasełka!!!będa dobre melanże:)
4 dni później
Pozdrowienia dla wszystkich Pasiaków z Edynburga.
Kilka fotek na szybko z Tynecastle Stadium !!! (Hearts)
http://i3.tinypic.com/15qaqld.jpg
http://i5.tinypic.com/15qarnp.jpg
http://i4.tinypic.com/15qatmu.jpg
Z Pasiastymi pozdrowieniami
a do Szczawnicy nikt sie nei wybiera??
Dinth Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Hmmm, bo to wies Sciejowice ?? Jeziorzany sa
> bardziej w strone Wisly.
>
> Jestes z okolic Funky?
>
>
Zależy z której strony się jedzie, od Skawiny ( stamtąd jestem ) są Jeziorzany. Jadąc od drugiej - Ściejowice;). U nas zawsze się jeździło do Jeziorzan i basta:D
a co to są wakacje? ;)
Karvin nie gadaj że nie wiesz, bo Ty przecież jedziesz na wakacje na Polygon Cup :P
Ja tam się wybieram prawdopodobnie na Chorwację (jest taka wysepka Pula, widziałem kilka naszych vlepek, ale też spotkałem kilku legionistów ;)).. jak co roku ruszę sie pewnie do cioci, niedaleko Tarnowa..
nurek Napisał(a):
> Karvin nie gadaj że nie wiesz, bo Ty przecież
> jedziesz na wakacje na Polygon Cup
a) na razie to jest bardzo odległa perspektywa
b) ja tam jadę służbowo :)
Karvin Napisał(a):
> nurek Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> > jedziesz na wakacje na Polygon Cup
> b) ja tam jadę służbowo
Służbowo? Czyżbyś był kolejnym wzmocnienieniem naszych wspaniałych hokeistów :? ? To czemu się z tym tak tajniaczysz ?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)