szybkilopez prawda taka ze przed samym meczem to to boisko wygladalo lepiej niz na Wielockiej, po meczu juz bylo zaorane :)
-
-
Przygotowania do sezonu 2006/07 - treningi , obozy .sparingi itp.
W Górniku gra Bedi jestem ciekawy czy Radomiak go puści!!!
wak, gw:
[i]W 27-osobowym składzie zespół "Pasów" wyruszył wczoraj na swój jedyny obóz do Straszęcina k. Dębicy. Na pokonanie 120 km odcinka drogi z Krakowa Cracovia potrzebowała aż czterech godzin z powodu korków na trasie do Tarnowa.
Na zgrupowanie nie pojechał Łukasz Szczoczarz, który będzie testowany i ewentualnie wypożyczony do beniaminka ekstraklasy - Widzewa Łódź. Niedawno Szczoczarz przeszedł zabieg czyszczenia łąkotki w kolanie. - Nie grał za dużo, może przeprowadzka pomoże mu się przełamać w strzelaniu bramek - ma nadzieję trener Cracovii Stefan Białas.
W tym samym kierunku wybiera się 18-letni bramkarz Michał Gliwa, któremu 30 czerwca wygasł kontrakt z Cracovią. W tej sytuacji do Marcina Cabaja i Sławomira Olszewskiego dołączył Rafał Brzeziański, dochodzący do siebie po kontuzji.
Niewiele brakowało, by na obóz nie pojechał także Wojciech Okińczyc, bowiem jeszcze przed poniedziałkowym wyjazdem ktoś podszył się pod niego, zadzwonił do trenera Białasa i zapowiedział, że wybiera się... na testy do Widzewa. Jakież było zdziwienie trenera Białasa i Okińczyca, gdy wczoraj obaj spotkali się przed autokarem. Sprawę szybko wyjaśniono, ale żartownisia nie znaleziono.[/i]
tak dla porównania:
Kmita Zabierzów 2-1 Górnik Zabrze
nie wiem Kto strzelił bramki dla Zabierzowa. Jak okaże się że Bagnicki i Suchan - to pogratulowac (wiadomo komu ;))
i pytam po raz któryś; kto wie jaki jest status Piątka? Rzekomo był wypożyczony do 30 czerwca, a zagrał już w drugim sparingu Lechii
nurku ni eprzypominam sobie CIebie w Wieliczce moze gdzies umknales moim oczom, w kazdym razie grali na bagienku wsumie to taki staw z trawa byl, wiec nie ma co porownywac wynikow sparingu.
nie byłem w Wieliczce, bo pora była nie dla normalnych ludzi, to raz. Po drugie Kkk nie możesz sobie mnie przypomnieć bo mnie nie znasz (chyba ze sobie z kimś mnie mylisz), i po trzecie czy ja gdzieś napisałem, że ja mam porównywać?
(nie wpomnę już o tym, że Stawa dawno nie ma, a na początku meczu nie było bagienka. Złej tanecznicy...)
nurek:
[i]nie wiem Kto strzelił bramki dla Zabierzowa. Jak okaże się że Bagnicki i Suchan - to pogratulowac (wiadomo komu) [/i]
W Zakopanem do przerwy prowadził Górnik 1:0 - bramka Aleksander (26 min.). Po przerwie bramki dla Kmity strzelili: [b]Lizak[/b] (61 min.) i [b]Krauz[/b] (87 min.).
Skład Kmity (źródło DP):
(I połowa) Sarnat - Gawęcki, Kočiš, Gąsiorek, Zontek - Goncerz, Zawadzki, Pokrywka, Kajca - Bagnicki, Petrović.
(II połowa) Kula - Żukowski, Kočiš, Pokrywka, Zontek - Krauz, Gajek, Filipczak, Lizak (65 Podobiński) - Chlipała, Ankowski.
Nie mogli wystąpić Kaliciak i Broź, którzy mają ponaciągane przywodziciele. Kontuzjowany jest też Jędrszczyk.
W Kmicie zagrał Grzegorz Goncerz - wychowanek krakowskiego Hutnika, w minionym sezonie piłkarz Górnika Zabrze. 18-latek zdążył już 19 razy zagrać w I-ligowych meczach. - W sparingu pokazał się z dobrej strony. Kowalik mówi, że za 2-3 dni podejmą decyzję, czy Goncerz u nich zostanie.
Moim zdaniem Białas ma rację. Bagnicki nie nadaje się na I ligę.
w sobote jest sparing z KSZO z Straszęcinie, a w niedziele mecz charytatywny z reprezentcja Małopolski w Żabnie k.Tarnowa o 16.30.
to ze Ty nie znasz mnie nie znaczy ze ja ne znam Ciebie :P
na poczatku meczu nie bylo bagna ale byly kaluze i czy pilka doleci tam gdzie ma doleciec nigdy nie bylo pewne.
>> i po trzecie czy ja gdzieś napisałem, że ja mam porównywać?
hehe Twoj post sie zaczyna "tak dla porownania"
Giza wraca do gry
Trenujący na obozie w Straszęcinie piłkarze Cracovii rozegrają w weekend dwa mecze kontrolne. Wczoraj do zespołu dołączył kadrowicz Piotr Giza. Jak zawsze wczoraj piłkarze Cracovii mieli trzy treningi. Bardzo mocne, o czym mógł najlepiej przekonać się trenujący po raz pierwszy z zespołem Piotr Giza.
- Piotrek dostał w kość, bo trafił na bardzo intensywne zajęcia - mówi trener Stefan Białas.
Z Cracovią znowu trenuje pozyskany ze Stali Sanok ofensywny pomocnik Damian Niemczyk. Do zespołu wrócił Łukasz Szczoczarz, który nie znalazł miejsca w Widzewie Łódź.
Trener Białas jest zadowolony z zaangażowania zawodników: - Wszyscy trenują z dużym zapałem. Nikt nie narzeka na kontuzje, do pełni sił wrócili kontuzjowani w rundzie wiosennej Michał Karwan, Dariusz Pawlusiński i Krzysztof Radwański.
Dzisiaj o godz. 11 piłkarze Cracovii grają mecz kontrolny w Straszęcinie z II-ligowym KSZO Ostrowiec Świętokrzyski. W niedzielę o godz. 16 w Żabnie przewidziano kolejny sparing z reprezentacją klubów z Małopolski (z III i IV ligi).
Piłkarze Cracovii przebywać będą w Straszęcinie do piątku. Czekają ich jeszcze cztery sparingi. W poniedziałek z Ceramidem Paradysz, w środę dwa mecze ze Stalą Rzeszów i Piastem Gliwice, w piątek na zakończenie zgrupowania z beniaminkiem II ligi Stalą Stalowa Wola. - Mam do dyspozycji aż 30 zawodników, więc możemy sobie pozwolić na rozgrywanie dwóch sparingów w ciągu jednego dnia - mówi Stefan Białas.
Piłkarze i trenerzy pilnie oglądają zmagania mundialowe. - Jestem całym sercem za Francją, liczę, że w niedzielę pokona w finale Włochy - mówi Białas, który przez kilkanaście lat był trenerem we Francji.
Źródło: Dziennik Polski
rozpoczął się sparing z kso łostrowiec ...
wyszlismy w skłądzie:
Cabaj- Radwański,Skrzyński,Karwan,Wisniewski,Pawlusiński,Baran,Drumlak,Bojarski,Giza,Moskała.
czyśby byla relacja on-line;-))
i przegrywamy juz 0-1 ...
hm.... Do BOJU CRACOVIA.......
po pierwszych kilkudziesięciu minutach wygląda to tak ...
Wisnia gra na prawej obronie i nie nadąża za kszokami cały czas mu uciekają ...
w środku pola gramy oczywiście duzo piłka ale nic z tego nie wychodzi ...
napadu nie zauważono ...
Według TP Cabajos puścił strzał z szesnastki z lewej strony boiska. Gdyby patrzeć z lewej od strony Cabaja, to byłaby strona Fąfla. ;)
Cabaj nie zawinił przy bramce ...
piłka odbiła sie od wewnętrznej strony słupka i wpadła ...
kszokowi wyszedł strzał zycia ...
1-1 Bojarski ...
od starty bramku duża przewaga naszych i duża niefrasobliwośc w obronie ...
Cabaj broni 2 razy sam na sam ...
gol dla nas padł po akcji Plastika który urwał się prawa stroną i wrzucił piłkę w pole bramkowe tam na leżąco do bramki skierował ja Bojarski ...
znowu zanosi sie na serie sparingów bez zwycięstwa;-(
niestety
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)