Los Angeles Kings zaczęli udanie sezon pokonując Vegas Golden Knights 6:2 :) Kopitar i Doughty strzelili gole prawie spod linii niebieskiej :)
-
-
NHL
Detroit na początek dość szalony mecz 4 bramki Bertuzzi :) wynik 7-6 w plecy z Tampą...
trzema bramkami prowadzić w trzeciej i przegrać to jednak wyczyn... ;)
Nic to - będzie lepiej :)
Pierwszy bramkarz Montreal Canadiens , Carey Price , przeflancowany do kobierzyna na nieokreclony czas .
Oficjalnie podaje sie kontuzje kolana ale problem jest w glowie .Zawodnicy NHL czesto nie ujawniaja kontuzji i graja z bolem albo biora srodki przeciwbolowe takie jak OxyConton ktory powoduje halucynacje i depresje.Wielu graczy traci zmysly tak jak
np. Theo Fleury ( Calgary Flames ) ...odlot kom[pletny pod koniec kariery albo Wade Bielak ( Toronto Maple Leafs ) samobojstwo. Carey, prawdopodobnie nalykal sie tego typu " medycyny " , doszly jeszcze inne problemy ( dlugi karciane jego taty ) i zylka pekla. Szkoda bo byl pierwszym kandydatem do reprezentacji Kanady na olimpiade .
:( aj smutne wiesci
jednak peklem i wzialem abo, licze na dlugi sezon Devils
wczoraj zwyeciestwo po dogrywce z Black Hakws, dzieki bramce mlodziaka, J.Hughes'a
https://www.youtube.com/watch?v=2yheTlcsZU0
Bardzo złe wieści - tak po ludzku ale też tak po hokejowemu bo to świetny bramkarz - godny następca Roy w bramce Canadiens
10 dni później
Lucas Raymond
Trzeci w historii Red Wings nastolatek z 4 punktami w meczu (w wygranej 6-3 w Chicago) i pierwszy Hattrick nastolatka od 1985 roku.
Pozostali nastolatkowie to...
Steve Yzerman i Gordie Howe (Stevie Y to też ten HT z 1985)
W doborowym gronie się młodziutki Szwed znalazł
oglądałem skrót - fajnie Wings grają :)
Nikt nic nie pisze to sam sobie odpowiem :)
Red Wings mnie zaskakują na razie - wygrana w OT w Waszyngtonie po strzale kapitana Larkina to kolejny dobry wynik!
Może w tym roku wrócimy do PO?
Aż się łamię nad kupieniem abo w nhl.tv bo naprawdę po skrótach widać że fajnie grają
Na pewno wygląda to lepiej niż w poprzednich sezonach.
Ja wierzę, że Stevie Y przywróci dawny blask Red Wings.
- Edytowany
troche za wczesnie zeby wyrokowac, ale tez zauwazylem te cenna wygrana i pomyslalem sobie o tobie Karvin, wyglada obiecujaco ;)
Ja abo mam, 2 mecze obejrzalem na zywo, 3 skroty (Devils) - start ok, ale fatalna sprawa, bo Hughes doznal kontuzji barku w meczu z Krakens i nie wiem kiedy wroci, a ofensywna bez niego sporo cierpi.
Kings już 6 porażek i tylko jedna wygrana. Szykuje się kolejny słaby sezon :(
Dzis Hrabio masz Kings o normalnej godzinie ;) 22h00 vs Canadiens
Kings pokonują Canadiens 5:2 :) Przeciwnik jeszcze słabszy niż my, ale duża ilość goli rekompensuje średniej jakości widowisko :) Brat wykupił abonament w Viaplay z powodu Ligi Europy, a ponieważ mają też w ofercie NHL, to znając moje zainteresowania udostępnił mi konto i hasło żebym mógł oglądać :) w sumie chyba bardziej opłaca się niż abonament na NHL.tv, którą bojkotuję :)
A Devils cenne zwycięstwo u Penguins 4-2.
Dzis masz Kings z Sabres o 21h00, a ja Devils z Blue Jackets o 22h00.
Ledwo ich pochwaliłem to Wings dwie wtopy z rzędu - ale obie jedną bramką w tym Floryda w dogrywce więc nie ma tragedii :)
[align=justify] [color=#1c1e21][font=Times New Roman, serif][size=medium][size=medium]W związku z powieścią pisanie której kończę, a która ma wątek hokejowy mam pytanie. Jeden rozdział powieści kończy się finałowym meczem Pucharu Stanleya między zwycięzcami Zachodniej i Wschodniej Konferencji. Gra się do 4 zwycięstw. W tej chwili każda z drużyn wygrała 3 razy i decyduje ostatni, siódmy mecz. W regulaminowym czasie (60 minut) jest remis. [/size][/size][/font][/color][color=#000000][font=Times New Roman, serif][size=medium][size=medium]Chciałbym się dowiedzieć jak jest z dogrywkami. 1. Czy trwają one [/size][/size][/font][/color][color=#000000][font=Times New Roman, serif][size=medium][size=medium]każda po [/size][/size][/font][/color][color=#000000][font=Times New Roman, serif][size=medium][size=medium]20 minut[/size][/size][/font][/color][color=#000000][font=Times New Roman, serif][size=medium][size=medium]? 2. Czy obowiązuje zasada złotej bramki, tzn pierwsza bramka w dogrywce/dogrywkach kończy mec[/size][/size][/font][/color][color=#000000][font=Times New Roman, serif][size=medium][size=medium]z (który się w takim razie musi skończyć wynikiem w którym bramki obu zespołów różnią się o "1"[/size][/size][/font][/color][color=#000000][font=Times New Roman, serif][size=medium][size=medium]? 3. Czy ilość dogrywek, jeżeli nie padnie w nich żadna bramka może być nieograniczona? 4. Czy podczas dogrywek zmniejsza się ilość zawodników (żeby przyspieszyć[/size][/size][/font][/color][color=#000000][font=Times New Roman, serif][size=medium][size=medium] zdobycie gola), jeżeli tak to w jaki sposób? 5. Czy stosuje się rzuty karne (po dogrywkach?)? Zaznaczam, że chodzi mi o ostatni, decydujący mecz, a nie np. o rundę zasadniczą, gdzie reguły mogą być inne. Pozdrawiam z Wodzia.[/size][/size][/font][/color][/align]
1. tak
2. tak
3. tak
4. nie
5. nie
Ok. Dzięki. Rozumiem. Dobiłem do 250 strony i na tym zaraz kończę. Powieść się nazywa "Most na Odrze".
Price podobno jednak ma wrócić do Montrealu niebawem :)
Rozdano nagrody z Października
Ovechkin, McDavid, Andersen - top 3 gwiazdy miesiąca
a Rookie of the month
Moritz Seider z Wings :)
(swoją drogą drugi w głosowaniu był Lucas Raymond też od nas :) )
Jack Eichel w Vegas - to taki transfer podpadający pod kategorię "Blockbuster Trade" w końcu w 2015 w Drafcie przed nim wybrany był tylko Connor McDavid
Eichel miał już dość Sabres - zobaczymy jak sobie poradzi w mocniejszej od beznadziejnego Buffalo ekipie...
- Edytowany
niezle niezle, kawal grajka! tzw grojek franczyzowy
A co Sabres dostali w zamian?
ps. patrzac jak Vegas daleko 2x zaszli , pora na Stanley'a ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)