popełnił samobójstwo w celi,
pzdrw
-
-
Neo nie żyje
a artykuł już powstaje?
:/
...
pewnie pismaki coś wyskrobią..
Oskarżony o zabójstwo kibica powiesił się w areszcie
21-letni Krzysztof M., odpowiadający przed sądem okręgowym za zabójstwo 17-letniego kibica, został rano znaleziony martwy w celi aresztu; mężczyzna powiesił się. O śmierci oskarżonego poinformował sąd areszt śledczy - powiedział rzecznik sądu Andrzej Almert.
Informację o samobójstwie aresztanta w Areszcie Śledczym w Krakowie potwierdziła rzecznik prasowy Centralnego Zarządu Służby Więziennej kpt. Luiza Sałapa. Osadzony popełnił samobójstwo we wtorek między godziną czwartą a czwartą czterdzieści nad ranem. W tych godzinach odbyły się kontrole celi; podczas pierwszej osadzony żył, podczas kolejnej już nie - powiedziała Luiza Sałapa.
Jak poinformowała, osadzony przebywał w celi sam, ponieważ za karę został umieszczony w celi izolacyjnej. Była to kara za niszczenie mienia, agresywne zachowanie i nawiązywanie nielegalnych kontaktów. Korzystał z pomocy psychologa, w wieczór poprzedzający wydarzenie przeprowadził rozmową z wychowawcą. Nic nie wskazywało, że targnie się na życie. Był to jego trzeci pobyt w areszcie, rozpoczął go 18 lutego. Poprzednio przebywał w areszcie w związku z zarzutami udziału w bójce i rozboju.
Przyczyny i okoliczności śmierci aresztanta wyjaśni prokuratura. Niezależnie od tego w areszcie wszczęto postępowanie wyjaśniające.
W procesie toczącym się przed krakowskim sądem 21-letni Krzysztof M., ps. Neo, i 34-letni Robert M., ps. Metal, odpowiadali za zabójstwo 17-letniego kibica innej drużyny niż ta, ktorej kibicowali oni. Ich proces rozpoczął się na początku grudnia zeszłego roku. Oskarżeni przed sądem nie przyznali się do zabójstwa.
Do zabójstwa doszło na początku października 2004 roku. Stojącego wieczorem przed blokiem 17-latka zaatakowało dwóch kibiców przeciwnej drużyny. Napadnięty próbował bronić się nożem. Jeden z napastników uderzył nastolatka butelką, drugi kilkakrotnie ugodził go nożem.
W śledztwie ustalono, że atak miał być odwetem "za Cracovię i za kuzyna" jednego z napastników. Zaatakowany 17-latek kilka dni wcześniej miał bowiem zatarg z innym chłopakiem.
Za zabójstwo Krzysztofowi M. mogła grozić nawet kara dożywotniego więzienia. (sm)
źródło: PAP
"zatarg" - napasc z uzyciem i uszkodzenie ciala to nie zatarg ... No ale dobra, nie czepiam sie juz ...
Boża sprawiedliwość na szczęście istnieje
nie mieszaj do tego Boga
[ ' ] - i tyle w temacie.
Troche godnosci panowie!
proponuje zamknąć i zostawić temat do informacji...
[']
[']
a co, nie należało mu się? Nikt nie ma prawa odbierać życia. Ja szczerze wierzę w Boga.
BTW. a kogo mam w to mieszać??
Proud to be polish???
No przecież to faszyści chcieli zlikwidować naród polski, więc nie za bardzo jaram.
Geopijatyk: to ze losy Polski nie sa mi obojetne to nie znaczy ze jestem faszysta
Mi też losy Polski nie są obojętne, wiec a fortiori nie jestem faszystą. Powiedz jeszcze gdzie mam meldować jak jakiegoś Żyda, Murzyna, pedała, komucha czy czytelnika Gazety Wyborczej spotkam. I co się stanie? Przyjedzie ekipa i go zlikwiduje, czy tylko będzie odnotowany w aktach Redwatchu. Znałem jednego faceta w Żarach koło Żagania, jeszcze za głębokiej komuny, co chodził po ulicy z atrapą krótkofalówki i spisywał numery rejstracyjne samochodów. I co się okazało: raz stał się użyteczny, bo był jakiś napad czy zabójstwo i milicji (policji jeszcze wtedy nie było) udało się namierzyć sprawcę dzięki jego notatkom.
A co do rasy to przyjrzyj się dokładnie karykaturom przedwojennych Pasiaków w jednym z postów w Hyde Parku. Trza by Cracovię też podać do Redwatchu.
Cracovia nigdy nie byla klubem zydowskim, ze kilku zawodnikow akurat bylo zydami i kilka karykatur to nie znaczy jeszcze ze klub byl zydowski.
Zreszta ja nic do zydow nie mam pod warunkiem ze nie swiruja.
A po trzecie jak chcesz dyskutowac na temat redwatcha to moze sie przeniesiemy do sporow polityczno ideowych a nie sprzeczajmy sie w watku o smierci jednego z nas.
... lub też ich.
(A Ty Dinthalion nie bój się przyznać jeśli jesteś faszystą i rasistą. Bo skoro promujesz coś takiego to powiedz mi kim jesteś..?)
fiore frajerze !!! nie ty bedziesz oceniac czy mu sie nalezało czy nie
stach Napisał(a):
--------------------------
> ... lub też ich.
Jak to rozumieć? On był przeżutem? czy co
w koncu...
nie kłóćcie się chociaż w takim temacie... dajcie spokój chłopakowi...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)