Kukulski str. 50, podpis pod zdjęciem: "Z meczu Cracovia - Barcelona. Popiel chwyta strzał Alcantary. Między nimi Styczeń i Gintel - Fot. Gaspar"
Kukulski str. 65 - zdjęcie wykonane przed tym meczem.
FA - mecz z Barceloną był w roku 1923. Czyli, jak na mój rozum: po roku 1912.
Są też ogólnie dostępne zdjęcia np. "po odzyskaniu" strojów w roku 1955 i 1956, gdzie nasi piłkarze grają w spodenkach czarnych.
Piłkarki ręczne (to też Cracovia) niemal zawsze miały czarne desusy.
-
-
Zarząd walczy o więcej Pasów na koszulkach!!!
Dyskusja dryfuje w kierunku walki ale pomiedzy kibicami...
Zarzad najpewniej nic nie zmieni w temacie strojów
tacy dwaj Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Kukulski str. 50, podpis pod zdjęciem: "Z meczu
> Cracovia - Barcelona. Popiel chwyta strzał
> Alcantary. Między nimi Styczeń i Gintel - Fot.
> Gaspar"
> Kukulski str. 65 - zdjęcie wykonane przed tym
> meczem.
To my o jakimś innym Kukulskim chyba rozprawiamy. :)
Ja sprawdzałem w "Pierwsze mecze, pierwsze bramki", Ty mówisz o ... ?
O monografii "złotej", 80-lecia.
tacy dwaj Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> O monografii "złotej", 80-lecia.
Moja jest szara - brak obwoluty. :)
No to pomyłka wyjaśniona, ale winę za nieporozumienie przypisuję szanownemu panu równo w 50%. :)
Sam zaś wracam do stanu "pokorny, skarcony".
[b]Kończąc "prywatną pogaduchę"[/b]...
Czy gdybym napisał, że Sienkiewicz opisuje obyczaj "białej chusty" na stronie 70, to czy byś szukał gdzieś tam i napisał: "Na 70 stronie u Sienkiewicza nie ma nic to tym, by Nell zakrzyknęła [i]Mój Ci on[/i], nałożywszy białą chustkę na głowę Kalego"?
:)
14 dni później
chyba temat nieaktualny, bo coś mi sie zdaje, że UEFA właśnie wymaga jednolitego pola pod numerem...
no to co - wystarczy obwódka
30 dni później
Nie ma nowych strojów na ten sezon?
przekonamy sie juz wkrotve w bialymstoku
Dlaczego u nas tak musi być, nie mówie, że musimy to robić tak jak najlepsi
http://youtube.com/watch?v=2EeLJIrPqvQ
(oni mieli poważny powód w tym roku do świętowania, bo zmiana sponsora), ale chociaż jakaś oficjalna prezentacja barw na 2 tygodnie przed sezonem by się przydała :/
Moze zrobili jakies dziadostwo i pokaża dopiero na meczu jak już sie nic nie bedzie dało zrobić. Ja sie zawsze zastanawiam co komu szkodzi zeby te stroje były takie jak tradycja nakazuje? Jak to jest możliwe że jakiś artysta ma wizje i pakuje na nasze stroje jakieś czerwone plamy, rąby czy Bóg wie co jeszcze!
Oby w tym sezonie było normalnie!
koteja Napisa(a):
> Moze zrobili jakies dziadostwo i pokaża dopiero
> na meczu jak już sie nic nie bedzie dało
> zrobić. Ja sie zawsze zastanawiam co komu szkodzi
> zeby te stroje były takie jak tradycja nakazuje?
> Jak to jest możliwe że jakiś artysta ma wizje i
> pakuje na nasze stroje jakieś czerwone plamy,
> rąby czy Bóg wie co jeszcze!
>
> Oby w tym sezonie było normalnie!
Chodzi dokładnie o to, że Zina ma pewnie wzornik(jak zreszta wiele innych film) na który nakłada kolory.. to jest wygodne i tanie. Typowym przykładem tego typu rozwiazania jest firma Puma.
Ja rozumiem ze Amika albo Grclin może tak działać, ale klub najstarszy w Polsce, którego hasłem jest tradycja??
Prezes zobaczy koszulki wywalczone przez vivce prezesa
i powie tak jak kobitka do meza w jednej z reklam kredytów konsumenckich
"Ale Ty negocjowałeś..."
[img]http://www.iss.punkt.pl/start/sklep/1/0_3f60ffaeca9bd3be78b5e901f2fe0dfa.jpg[/img]
byłaby piękna Cracoviacka koszulka, tylko kolejnośc pasów zmienic i zamiast granatowych czarne wstawki.
[img]http://www.iss.punkt.pl/start/sklep/1/0_97edeb2bbee90baf2214db7bfb17e97f.jpg[/img]
też byłaby piękna bez tych czerwonych Pasów pod pachami. My oczywiście musimy miec stroje ziny którą ma co czwart III i IV ligowiec :/
dla jakubka wystarczy, że jest tanio..., to że wieśniacko i niezgodnie z tradycją nie ma żadnego znaczenia, najistotniejsze, że słupki się zgadzają
a prezentacja przedsezonowa? to też kosztuje, a my musimy oszczędzać i minimalizować koszty
a to, że jednocześnie minimalizujemy przychody niszcząc wizerunek klubu ma już drugorzędne znaczenie....
[img]http://www.iss.punkt.pl/start/sklep/1/0_480da3672a2b5032d55b9ace7e1a7ba2.jpg[/img]
kto da ładniejsze?
ale ZAJEŻYSTA !!!
Jak tak patrzę... IMHO jak juz musi byc ta zina to mogliby zrobić ciensze, ale liczne paski... Boże... to tak dużo zmienić tą Zine? niedawno była okazja, żeby dac sie przejąć tylu zacnym firmom, ale nie! My musimy miec Zinę! Kojarzy ktos na ile podpisalismy z nimi kontrakt? Zaczne odliczac
PS:Wisła ma nowe stroje
MISTRZOWIE POLSKI JUŻ WIEDZĄ, W CZYM ZAGRAJĄ W LIDZE MISTRZÓW
We wtorek na królewskim zamku na Wawelu odbyła się prezentacja nowych koszulek Wisły Kraków, marki Umbro. Zaprezentowano także nowe buty które w najbliższym sezonie założą Radosław Sobolewski, Patryk Małecki i Rafał Boguski.
Firma Umbro przygotowała dla Wisły trzy komplety piłkarskich strojów: czerwono-biało-białe, biało-czerwono-czerwone oraz jednolite niebieskie. Koszulki zostały wytworzone ze specjalnej, trójwarstwowej tkaniny szybkoschnącej "Trilogy". Nowością jest pojawienie się na ramieniu każdej z koszulek wycinana laserowo biała gwiazda. Herb i logo sponsora pozostały za to w niezmienionym miejscu.
- To wyjątkowa kolekcja dla wyjątkowego klubu - powiedziała na wstępie prezentacji przedstawicielka Umbro, Katarzyna Zima. - Jesteśmy obecni w 80 krajach, w naszych barwach grają zawodnicy reprezentacji Anglii, Norwegii czy Szwecji. Kolejny sezon rozegra w nich również mistrz Polski ? dodała. Czy nowe stroje pomogą piłkarzom Wisły w awansie do Ligi Mistrzów, o tym przekonamy się wkrótce.
No normalnie krew zalewa... ci to mają nowe stroje co sezon!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)