mysle,ze Tomek powinien namowic Jurka Dudka aby zostal naszym skautem bo pewnie zakonczy teraz kariere,dla niego to tez bylaby dobra opcja bo mowil,ze chce pracowac w futbolu po zakonczeniu kariery.Arek Radomski takze moglby byc kolejnym skautem po zakonczeniu kariery.Obaj jezdziliby po swiecie i dzieki swoim kontaktom i znajomosci pilki szukaliby dla nas zawodnikow.do tego pozbyc sie Tabisza a w jego miejsce ktos z zagranicy np holandíi tak jak wisla wziela valcksa.wydaje mi sie ze Tomek Siemieniec powinien dostac lepsza fuche od kierownika druzyny.nie zarabialiby oni malo ale lepiej zaplacic im niz popelniac te same bledy.beda zmiany beda wyniki a co za tym idzie pieniadze bo narazie wydawane pieniadze ida w bloto a to kazdeo biznesmana doprowadziloby do zawalu.
-
-
Tomek RZĄSA
potter Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jak to kto go zastąpi ?Jakub ma wiele zalet i
> razem z Kołakiem dadzą radę.
>
> Będziemy mieli całą gamę ,,gwiazd ''piłki.
Tak , odejście Rząsy i powrót do działań transfery to JT + stajnia managera K. to byłaby
KATASTROFA dla Klubu.
TR. ma kontakty , zna języki , pracuje jak na to stanowisko za niewielkie pieniądze.
Może być tylko lepiej.
Tak jak pisałem powyżej. Odejście Rząsy miałoby sens tylko w sytuacji jak od razu zastępuje go
sprawdzony zawodowiec wysokiej klasy.
Profesor naczytał się Pottera i postanowił wy....ć Tomka i zastąpić go starym dobrym Jakubkiem.
Jakubek buduje dom i potrzebuje dużo lewizny , będzie Cracovię doił 2x więcej.
Mam nadzieję że profesor nic w tej sprawie nie postanowił........
Za kwadrans długi wywiad z Tomaszem Rząsą w PASY.TV. Będzie szczerze o kadrze, transferach i Tamirze Kahlonie.
Rząsa dużo transferów pozałatwiał, pytanie brzmi czy Jurij źle ich przygotował czy Rząsa kijowych podał, bo Filipiak za nich zapłacił i....tyle.
Mam nadzieję, że to był tylko falstart w lidze i wszyscy będziemy na końcu zadowoleni. Wywalenie Rząsy nic nam w tym momencie nie da, bo nikogo lepszego na jego miejsce nie mamy a osoba ze świata piłki DYREKTOR SPORTOWY przy PREZESIE Filipiaku musi być. Rząsa na piłce się zna i co nieco w ligach zachodnich "polizał". Wie jak funkcjonują dobrze zarządzane kluby. Oczywiście, jego Pasiastość nie zwolni go od ewentualnej krytyki, jak nie wypalą wyniki sportowe. Powinien dostać na tym stanowisku DWA LATA spokojnej pracy budowy klubu.
Przy okazji należy pamiętać, że praca dyrektora sportowego to nie jest odbębnienie 8 godzin za biurkiem. To jest budowanie kontaktów LATAMI, w wielu krajach, przy różnych okazjach. W tym także przy okazji pełnienia funkcji menedżera reprezentacji.
Dotarła do mnie informacja, że podobno Profesor czyta forum i w związku z tym zastanawia się, czy aby się Tomka nie pozbyć. Byłby to nieroztropny ruch. Swoją drogą ciężko mi uwierzyć, że:
1. Profesor ma czas na czytanie forum;
2. taki biznesowy gracz inspiruje się tym, co ludzie pod wpływem emocji i bez przemyślenia wypisują.
Tomek musi w Cracovii zostać i tyle w tym temacie.Tym bardziej teraz jako dyrektor reprezentacji,będzie miał jeszcze więcej kontaktów więcej pojeździ po świecie oglądając dyspozycję kandydatów do gry w reprezentacji ale i przy okazji w Pasach.Swoją drogą podziwiam Tomka.Zapieprza od rana do nocy,że mu się chce po tylu latach gry w piłkę,ciągłych wyjazdów.Widocznie jeszcze się nie wypalił i ma energię i zapał.Tym bardziej szkoda by była pozbyć się takiego gościa z Cracovii tym bardziej że ma serce w Pasy :)
Tomek to nasz najlepszy transfer od lat!!! TYLKO PASY!!!
Jareczek jesteś b.kiepskim prowokatorem?profesor naczytał się Pottera postanowił wy...ić Tomka i zastąpić go Jakubem?.
Rząsę nie krytykuje od przegrania zakładu z Dudim 74.To już 3 miesiąc.
Wcześniej owszem krytykowałem ,ale było za co.
Teraz nawet jakby nie przegrany zakład (zabraniający mi krytyki do 31 .05 .2012)to też bym nie krytykował.
Działa sam ,a powinien mieć 3-4 osoby do pomocy przy transferach (w Bytomiu biednym jak kościelna mysz były 4 osoby pracujące w transferach)i jeszcze jak już załatwi dobrego zawodnika to mu jednym pstryknięciem palca viceprezes zniweczy jego robotę.Wcale bym się nie zdziwił jak by sam się zwolnił bo ile lat można męczyć się z Jakubem.
Przecież jak bierzemy zawodników tańszych ,a gorszych i transfery nie wypalą to winny jest Rząsa.Jakub umywa ręce.
Zupełnie inaczej wyglądała by Cracovia piłkarsko jakby vicek wiosną nie zablokował 2-3 transferów zawodników lepszych o klasę od Bośniaków dogadanych przez Tomka .Wybrano tańsza opcję .
Teraz było podobnie mielenie jęzorem ile to kasy mamy na transfery .Rzeczywistość -profesor ma opory by wydać niecałe 100 tyś euro na Izraelczyka .Odwalono klasowych zawodników właśnie z niechęci wydawania kasy .
Wiadomo że reprezentanci Estonii czy Danii kosztują sporo i zarobki muszą być na poziomie Radomskiego.
Tak zmarnowano czas Tomka -przekonać tej klasy zawodników by przyszli do nas jest trudno .
Filipiak powinien zacząć działać tak jak działają teraz za miedzą .Dać Tomkowi kasę na porządne wzmocnienia i zatrudnić 2-3 osoby do pomocy przy transferach.Płacić i wymagać rezultatów.Jeśli się nie sprawdzi to do widzenia.
Ale każdy jeden transfer ma być jego lub jego ludzi zrealizowany i nikt żaden jakub nie ma prawa się mu wtrącić.
Wystarczy siąść do stołu z Tomkiem i naświetlić mu cel .Mam tyle kasy na transfery i interesuje mnie taki a nie inny wynik sportowy.Transfery nie mogą być drugim ,trzecim wyborem dyrektora bo ten pierwszy droższy i lepszy mu zniweczono.
Jeżeli być konsekwentnym to Rząsa powinien odejść.
Tyle ,że konsekwencja u nas jest wybiórcza i dalszych konsekwencji nie będzie.
Jeśli oznaczało by to zmianę w rozliczaniu z efektów pracy [b]WSZYSTKICH[/b] pracowników, to tak.
Jezeli Rząsa ma być kozłem ofiarnym to bezsens.
Jakby się sugerował naszymi wpisami to Tabisza już dawno by u nas nie było :D
To wszystko MOJA wina!!!!
Dopóki potter krytykował Tomka ten miał pewną prace.
Po przegranym zakładzie Tomek ma spokój a obrywa się Jakubowi.
Chyba będziemy musieli zmienić warunki zakładu:
Ostra krytyka Tomka, ten zostaje,
i wychwalanie WC prezesa ten ląduje na świeczniku u prezia.:
A może jak by też przestał krytykować profesora........??? :D
rmszar Napisał(a):
>
> Dotarła do mnie informacja, że podobno Profesor
> czyta forum i w związku z tym zastanawia się,
> czy aby się Tomka nie pozbyć. Byłby to
> nieroztropny ruch.
W pełni się zgadzam z tą opinią. Uważam, że byłby to bardzo niedobry pomysł.
Po pierwsze, Rząsa jako dyrektor reprezentacji i jednocześnie - jak to się tam nazywa - Cracovii to znakomity interes dla nas.
Obserwując różne rzeczy reprezentacyjne siłą rzeczy może coś zauważyć dobrego dla Cracovii i możemy z tego mieć korzyść... I vice versa, w świat idzie informacja, że dyrektor reprezentacji jest z Cracovii... Może to pomóc w jakimś dobrym transferze (bo w Cracovii jest nie byle kto, a słyszałem, że w zeszłym roku niektórzy do nas przyjść nie chcieli bo do słabszego klubu nie chcą)
Po drugie, zawsze jest to Pasiak z serca. Wydaje mi się, że jeśli już, to są lepsi kandydaci do zwolnienia.
Po trzecie, a co to, wina Rząsy, że zrobiło się parę kiksów? na spokojnie obejrzałem Legię. Naprawdę nie było tak źle. Głupio i pechowo. Dwie pierwsze bramki idiotyczne, i do 0:2 gra była wyrównana. Najpierw kontuzja najlepszego obrońcy (co musi wyprowadzić z równowagi) potem ładna główka i poprzeczka, przy 1:0 Saidi pięknie przejął pikę i zamiast podać strzela... A bramki z dwóch idiotycznych rykoszetów, Po prostu cholerny pech. A przy 0:2 grając ze świetną Legią trudno wymagać by naprawdę teraz grać jak przy 0:0
Nie zwalniać Rząsy! Ech, boję się teraz Lechii bo to mecz otwarcia i tu wszystko będzie działać na to by niezależnie od wszystkiego gospodarze wygrali...
Wg mnie Tomek odwala kawał roboty. Wiadomo że ciagle się uczy, profesor mu zaufał, postawił na niego i chwała mu za to. Na pewno nie znajdzie za takie pieniądze człowieka tak oddanego klubowi i uczciwego. Kurwa Profesorze trochę cierpliwości, ten wiślacki dyrektor sportowy zarabia 25 tysięcy euro miesięcznie, a pamietajmuy że obaj mieli podpisane wypierdolenie z klubu jeżeli przegraliby lub zremisowali z nami na jesieni. Kurwa było tak blisko!
Liczę na Twoją rozwagę, nie czytaj tego forum tylko myśl!
Dudi74 nawet jak by nie było zakładu nie krytykował bym teraz dyrektora.
Jest sam (a powinien mieć 3-4 ludzi do pomocy )i ma do tego viceprezesa który niweczy jego robotę w wieli transferach.
Co może zrobić?Jego transfery nie są złe -Niedzielan ,Bizon i Straus.Że nie grają narazie tak jak oczekujemy ?
Niekiedy potrzeba czasu ,a napastnicy żyją z podań .Jak zdemontowano środek pomocy czyli pozycję newralgiczną to mamy taki ,a nie inny efekt.Czy to Rząsa decydował by sprzedawać Klicha?Podobnie w obronie doszło do demontażu .A wiadomo że auto na 2 kołach nie pojedzie daleko.Jurij zamiast trenować musi szukać na siłę wariantów zastępczych w obronie i pomocy.
Chciałbym móc go uczciwie ocenić tzn by Filipiak dał mu pełnie władzy ,ludzi do pomocy i określony budżet .Do tego niech nie wtrąca się Tabisz .Ocenić go po roku -jak się nie sprawdzi zwolnić bez sentymentu
Tomku doceniam to co robisz dla Cracovii! Mam nadzieję że będziesz doceniany przez profesora Filipiaka. Jesteś dla Cracovii tym czym Pan Prokop dla Comarchu!
Tomek daje rade!
Tomek trzymaj się i nie daj się tym dyletantom Tabiszom.
rmszar Napisał(a):
> Przy okazji należy pamiętać, że praca
> dyrektora sportowego to nie jest odbębnienie 8
> godzin za biurkiem. To jest budowanie kontaktów
> LATAMI, w wielu krajach, przy różnych okazjach.
> W tym także przy okazji pełnienia funkcji
> menedżera reprezentacji.
>
> Dotarła do mnie informacja, że podobno Profesor
> czyta forum i w związku z tym zastanawia się,
> czy aby się Tomka nie pozbyć. Byłby to
> nieroztropny ruch. Swoją drogą ciężko mi
> uwierzyć, że:
>
> 1. Profesor ma czas na czytanie forum;
> 2. taki biznesowy gracz inspiruje się tym, co
> ludzie pod wpływem emocji i bez przemyślenia
> wypisują.
No własnie rmszarze. Ciężko uwierzyć ,że pod wpływem niezadowolenia ludu z 2-ch słabych meczy miałby wylatywać tak kompetentny człowiek jak Rząsa. Przecież to jedyny w Klubie człowiek obracający się w świecie Europejskiej piłki.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)