dudi74 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Można by napisać że to potter jest winny
> zatrudnienia Ulatowskiego, jak i większość
> forumowiczów.
>
> Wiem potter ty na pewno byłeś bardziej za
> Stawowym, niż za Ulatowskim. :D:D:D:D:D:D
hihi :D
coz, jednym z urokow tego forum jest Potter i jego marudzenie
a wracajac do tematu, fakt ze Potter jest winny zatrudnienia Dyzmy to prawdziwa bomba!! :D ;)
-
-
Tomek RZĄSA
Ostatnio modne jest wycieranie sobie gęby Stawowym, ale nie jest to ani mądre, ani przyzwoite. Niektórzy zapomnieli o zasługach Woytka. On to właśnie wprowadził drużynę na salony i tam utrzymał. Inni natomiast są winni dzisiejszej mizerii.
no widzę,że się tu dzieje. niektórzy to juz są za życia cytowani w hurtowych ilościach. gadajcie co chcecie,niejeden klub marzy żeby mieć Tomka Rząse u siebie
zgoda co do Tomka ale żaden klub nie chciał by pottera !!!TYLKO PASY!!!
kto wie?
błąd.
LiD.Z. Napisał(a):
> zgoda co do Tomka ale żaden klub nie chciał by
> pottera !!!TYLKO PASY!!!
A ja myślę że nie. Jest jeden taki kilka kroków od naszego stadionu. A chcę podkreślić, że to nie ogrodnicy z Wisły:) Oj działo by sie, działo. I trzeci stadion by doszedł
dobry wieczór Państwu.
Kto jak nie Rząsa nadaje się do takiej roboty: wychowanek, inteligentny człowiek, doświadczony, obznajomiony z futbolem na najwyższym szczeblu.
A co z transferami? Wg. mnie Ntibazonkiza to gracz jakiego Cracovia nigdy nie miała. Suart wygląda dobrze. Nie wiadomo jakie były powody zmiany Lenczyka. Ale mam wrażenie, że choć to dobry trener to chyba raczej jeden z tych którzy znają realia i mają kontakty oraz charyzmę ale jeśli zapadła decyzja by budować skład na Europę za kilka lat, to poszukano kogoś nowoczesnego (asystent Benhaakera) i obiecującego. nie wyszło wg. mnie przez to, że ten przeciętny jeszcze skład musiał stawić czoło ekipom ciętym na nas za pewne rzeczy, które może lepiej pominąć milczeniem. no i się posypało.
Rząsa, jak przystało na trzeźwego i zdecydowanego człowieka zareagował dobrze, choć może lekko za późno i wymienił kawał drużyny z trenerem, zarzucając na razie ambitne wizje na rzecz doraźnych zysków. Jeśli bitwa będzie przegrana w tym sezonie to co z tego. na tym świat się nie kończy. Gorzej będzie jak takich ludzi się zrazi albo wyrzuci, a przyjdą dyzmowaci pyskacze, którzy zawiną pod siebie i znów będzie biadolenie za 2-3 lata.
kra ,słuchaj, p.Orest przejął Śląsk ,o ile pamiętam, pentelającego się w końcówce tabeli...bez wzmocnień teraz walczy o puchary....
to to jest trener,który wg ciebie nie nadaje się na europejskie puchary...bo za stary? A ile lat ma Ferguson?
Błedy które popełniono ,przede wszystkim kosztują nas kibiców -nerwy i wq.wienie a inne efekty to np. zwiększenie długów spółki MKS wobec Comarchu ,,,,nie mówiąc o widmie spadku z ligi...
precyzyjnie rzecz ujmując, to nie wg. mnie a najwyraźniej wg. Rząsy a może i bardziej szefów Klubu. Nie wiem, jeśli wywalenie Oresta, nieładne jasne, stało się faktem, to trzeba było kogoś przyjąć. Ulatowski wcześniej się niczym złym nie wsławił. Zawsze jest ten poierwszy raz. Piszesz o zwiększeniu zadłużenia Klubu wobec Comarchu. Biznes is biznes. Może jak Comarch się wycofa to pojawi się temat zwrotu długu i potrzeba sprzedaży Cracovii by wierzytelność zaspokoić. Może wtedy nowy stadion będzie jak znalazł i biznes się opłaci? Nie wiem. Zakładając że dyrektor sportowy działa pod presją w takich okolicznościach, to nikt nic nie wskóra nie diadomo kim by był. Ale zakładając, że tu jakaś wiedza fachowa jest potrzebna, to Rząsa ją ma jak mało kto. I serce do tej roboty jak się domyślam, jako wychowanek i misztrz Polski z juniorami KSC, chyba też .. jak mało kto.
"Ulatowski wcześniej się niczym złym nie wsławił" ja pi...e..rd..ol..ę. Poczytaj troszkę, dowiedz się kilku faktów a przestaniesz srać bromem na prawo i lewno d..e..bilu.
reszty posta nie skomentuję bo nie chcę się się denerwować!
Panie Rząsa oddaj pan 12 milionów Cracovii (najlepiej z własnej kieszeni!), które utopiłeś w beznadziejne transfery doprowadzając klub na samo dno! Bowiem to Ty opiniowałeś te transfery z Twoim wynalazkiem Ulatowskim.
Może to ostre słowa ale po dzisiejszym zwycięstwie Polonii Bytom, która uciekła na 6 punktów oraz znakomitej postawie drużyny Lenczyka w Warszawie i w całej rundzie - człowiek ma prawo być poirytowany i szukać przyczyn tej "niewytłumaczalnie kompromitującej" sytuacji w jakiej znalazł się klub.
farciarz2 Napisał(a):
> Panie Rząsa oddaj pan 12 milionów Cracovii
> (najlepiej z własnej kieszeni!), które
> utopiłeś w beznadziejne transfery doprowadzając
> klub na samo dno! Bowiem to Ty opiniowałeś te
> transfery z Twoim wynalazkiem Ulatowskim.
> Może to ostre słowa ale po dzisiejszym
> zwycięstwie Polonii Bytom, która uciekła na 6
> punktów oraz znakomitej postawie drużyny
> Lenczyka w Warszawie i w całej rundzie -
> człowiek ma prawo być poirytowany i szukać
> przyczyn tej "niewytłumaczalnie kompromitującej"
> sytuacji w jakiej znalazł się klub.
Spokojne, Rząsę należy rozliczyć po sezonie. Dopóki jest jeszcze jakaś nadzieja na utrzymanie, dopóty należy czekać.
merol, nie nazywaj debilem kogoś kogo nie znasz. Żeby 'srać bromem' na prawo i lewo to chyba trzeba się udzielać na prawo i lewo a ja się tu udzielam średnio raz na kilka lat po kilka postów za każdym razem bo czytając takie wpisy częściej mi się po prostu nie chce. Kibicujesz drużynie piłkarskiej w kraju, gdzie roi się od przekrętów i niekompetencji. Sam pewnie za dobrze nie wiesz co się wokół Cracovii dzieje a już rwiesz się do wieszania kozłów ofiarnych. Kowal zawinił Cygana powiesili. Jak coś wiesz o Ulatowskim to napisz, z chęcią poczytam. Nie gonie za takimi infosami bo są ważniejsze, ale sam jestem ciekaw, jak już tak złowieszczo piszesz
Co do Ulata to nikt nie mógł przewidzieć takiego kataklizmu przy wydaniu ponad 5 mln zł na wzmocnienia jesienią.
Byłem przeciwny zwolnieniu Oresta bo uważałem go za bardzo dobrego trenera i przede wszystkim znakomitego taktyka.
Tak jak potrafi ustawić zespół by zneutralizować największe atuty rywala nie potrafi żaden inny trener.
Śląsk został objęty przez niego jak był na spadkowej pozycji.Wielu z was chciało się zakładać wiosnę nie da rady powtórzyć jesieni.Udowodnił że się mylicie robiąc wynik ponad stan osobowy.
Nasza katastrofalna jesień to wypadkowa zatrudnienia Ulata,który źle ich przygotował motorycznie plus złe koncepcje personalne ,brak taktyki i złe zmiany. Do tego dokładam pudła transferowe.Drużyna już w jesieni potrzebowała wzmocnień dobrym i rutynowanym stoperem i lewym obrońcą w pierwszej kolejności.Rząsa sprowadził Jarabicę i Kosanovica i to nie byli zawodnicy którzy na jesień byliby wzmocnieniem.Suart w jesieni grał b.słabo wręcz irytował nieudolnością.
Do fatalnej jesieni dokładam zbyt późną reakcję na staczanie się w dół drużyny.Twierdzę że tylko u nas przy tak slabych wynikach było możliwe by trener wytrwał do 10 kolejki.Tu winię dyrektora że spał snem niedźwiedzia mimo że na piłce zjadł ,,zęby''powinien znacznie wcześniej przekonać Filipiaka że konieczna jest wymiana trenera bo ten już nic nie ugra.
Postawienie na Sadkę w kluczowym meczu z Polonią B to był sabotaż i strzał w kolano bo trener ten nie dawał sobie rady w ME.Kto winien ?Usiłowałem zapytać go wprost i dyrektor nic nie odpowiedział.
Szatałow przyszedł za późno ,ale trzeba przyznać jest to dobry trener którego dyrektor wystawił na tzw minę.
Zespół wzmocniono za ogromną kasę,ale jednocześnie pozbyto się jedynych napastników którzy prezentowali poziom ekstraklasy.Dyrektor załatwił transfer typu last minute Masaryka którego przydatność Jurij miał zdecydować po 45 minutach gry.Jurij przekonany nie był ,ale jak mu powiedział Rząsa bierz bo nikogo innego nie da się załatwić to Jurij wyjścia nie miał.
Co do dyrektora tylko utrzymanie Cracovii powinno nie skutkować dymisją.Nie wyobrażam sobie by w swojej firmie Comarch profesor wydał na nowy projekt lub zatrudnienie lepszych informatyków tak ogromną kasę i po finalnej klapie
trzymał w firmie osoby odpowiedzialne za ten stan . Za tak ogromną kasę wydaną na transfery drużyna powinna być przynajmniej w środku tabeli.Jest to wypadkowa pracy dyrektora i vice prezesa.Kluby biedniejsze takie jak KSG potrafiły
się wzmocnić za grosze.Wystarczy spojrzeć;Jeż,Gasparik,Bęben,Sikorski,Kwiek,Stachowiak .
Prezes Filipiak powinien teraz zachować się w stosunku do Rząsy tak jak cesarz rzymski Oktawian August w stosunku do wodza Warusa, który stracił 3 legiony w walce z Germanami. "Warusie, zwróć mi moje legiony!" - "Rząsa zwróć mi moje miliony, (które utopiłeś w beznadziejne transfery)!". Quinctili Vare,legiones redde! - Quinctili Rząsa, milione(s) redde!.
20 dni później
Panie Rząsa zbliża się czas kiedy zostanie pan rozliczony za swoje dokonania i pracę jako dyrektor sportowy.
Jeżeli Cracovia spadnie to zastanawiam się czy będziesz pan odczuwać dyskomfort i choć odrobinę żalu, że mając znakomite warunki (m.in. wiele milionów na transfery) doprowadziłeś ten klub do kompromitującego upadku sportowego. Honor w takim momencie nakazuje złożyć rezygnację (o oddaniu klubowi pieniędzy, które zmarnowałeś już nawet szkoda wspominać, bo musiałbyś spłacać odszkodowanie Cracovii do końca życia).
A jeszcze na koniec by ratować resztki twarzy powinieneś rozwiązać umowę z Radomskim i kilkoma innymi twoimi wynalazkami po to by ich wysokie kontrakty nie obciążały budżetu klubu, który tak nadwyrężyłeś. To byłaby Twoja ostatnia misja i być może jedyna pożyteczna.
[img]http://c.wrzuta.pl/wi4266/eff770230026720c49874506/0/japierdole[/img]
Honor nie istnieje- bo wtedy wielu naszych byłych i obecnych kopaczy musiało by popełnić tradycyjną formę / protestu/ -grunt to się dobrze bawić
Większość nas kibiców Pasów się cieszyło, że zagra u nas doświadczony i chwalony za granicą i w kadrze A.Radomski! Okazało się,że nie do końca się sprawdził i co ? Niby Rząsa miał to przewidzieć?!!!
Widzę, że jednak żydowskie płaczki się rozprzestrzeniają. Czemu głonie po porażkach? Przecież generalnie jest tak źle, że warto codziennie o tym jękolić.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)