Rozczarowałem się Waszą postawą, kibice Cracovii. Nie umiecie przyjąć porażki z Pogonią godnie i pogratulować nam zasłużonego zwycięstwa (zasłużonego- powiedział tak nawet Wasz trener). Zamiast uznania naszej klasy to tylko stać Was na bluzganie na Pogoń i jej kibiców, sędziego itp. Najwięcej zaś mają do powiedzenia Ci, którzy nie byli w Szczecinie. Trochę honoru i obiektywizmu. Pozdrowienia ze Szczecina
-
-
Nie umiecie przegrywać
portowiec: zabawny jestes. tyle nabluzgales i nasmiales sie na czacie (i to tuz po meczu, ciekawe kiedy zdazyles wrocic), a teraz czujesz sie obrazony i rozczarowany?
wykasowac ten temat, bo to tylko napinacz
Portowiec żeby nie było, Wy za to nie umiecie wygrywać czytając Wasze wpisy w różnych miejscach w internecie można odnieść wrażenie że wygraliście conajmniej 10:0... a z tego co zdołałem się dowiedzieć to tak łatwo nie było do czerwonej kartki...
dokładni eopowiadacie coś o pogromach etc...]]]]]]]]]]]]]]]
p
[]
Za chwilę Portowiec pewnie powie, że to nie on był na chacie i jest to tylko zbieżność nicków albo, że mieszka 10 metrów od stadionu:)
Sprawdźcie dobrze nicki. Ja rzeczywiście nigdy się nie napinałem i nic nie pisałem po meczu. To mój pierwszy post po meczu!!! Nigdy nie bluzgam na kibiców innych drużyn nawet gdyby nie wiem co pisali. Nie zniżam się do ich poziomu. A 3:0 to rzeczywiście wysokie zwycięstwo jak na podobno drużyny o zbliżonym poziomie. Pozdrawiam
tyle, ze wszystkie trzy bramki zostaly zdobyte, jak Cracovia grala w oslabieniu. w dodatku w Cracovii nie gralo 2 najwazniejszych graczy, a wasze rzekome "straty" okazaly sie picem na wode. dlatego ta przegrana nie jest wcale wieksza, niz jakbysmy przegrali 1:0.
Portowiec:
zanim wejdziesz na czyjeś forum i zaczniesz pisać kretynizmy weź pod uwagę cztery rzeczy:
a) W gościach zachowuje sie grzecznie, no chyba, że kibicom Pogoni obca jest wszelka kultura
b) poczytaj uważnie to forum jak tu jesteś, a potem się wypowiadaj
c) ciesz się tym co macie, i pomyśl co byś miał gdyby wam opatrznosc nie zrzuciła Ptaszydła
d) zobaczymy kto się bedzie cieszyl na końcu rozgrywek. W ub. sezonie Piotrcovia tez rozkładala przeciwników u siebie. Ale tylko jesienią. A to przeciez prawie ci sami gracze
Brajt po zejściu Wacka nie gralo 3 najwazniejszych graczy :(
Być może, być może... najazd "portowców" w piątek przegraczał granice przyzwoitości w pisaniu bzdur ale jednocześnie jak na drużyny z którymi graliśmy właśnie ze Szczecina najwięcej też było normalnie piszących/chatujących.
Przyznaj obiektywnie ,że bez kartki i karnego w najlepszym razie cudem wygralibyście 1-0 więc poco pisać o pogromach etc.
Jak w temacie.
Uczyc bedziemy sie tylko zwyciężania :-)
dottore (Jekyll czy jak ci tam:-)
1/ Mysle ze z takimi jak portowiec warto dyskutowac bo i zachowuje sie kulturalnie i sensownie pisza
2/ zapomij o Piotrcovii-to jest Pogon (i to przed Gondorowska) z dodatkiem kapitalu Ptaka i zawodnikow ktorych sciagnac
Atmosfera/kibice to tylko Szczecin
Przez niemal rozpad Pogoni Craxa mogla sie tanio wzmocnic m.in Wegrzynem i Olszewskim, wiec..?
3/ Bylo brak Bilinskiego,przez co w 1 pol jak nie gral Drumlak (oraz slabo niestety Batata) nie byla to taka srodkowa linia jaka moglaby byc
Brak bylo Matlaka-dziwnym swedem odsunietego wlasnie 2-3 h przed meczem
4/ obejrzalem powtorki, zwlaszcza pod kataem kartki i karnego
a/ kartka czerwona w tej akcji sie nalezala,ale dalbym ja juz wczesniej za brutalny i zupelnie niesportowy faul wczesniejszego zawodnika Craxy-sedzia odlozyl,ale po ataku Wacka z tylu juz nie bylo wyjscia (tj mogl ewent dac Craxie 2 czerwone kartki)
b/ karny byl na 200-230 pct tj tak oceniam lacznie 3 sytuacje w ktorych sedzia powinien zarzadzic karny lub zblizona decyzje
Oceniam ze w normalnych meczach wsrod dobrych sedziow taki procent (lacznie) z tych 3 sytuacji tj 1szego fauly "z przywilejem korzysci", faulu na Drumim w narozniku pola karnego i tym ostatnim
5/ Szczecin przez ostatnie lata nie mial szczescia, nigdzie sie tak nie pogorszylo przez ostatnie 5 lat,wiec i w Pogoni nie bylo sponsora
Trzeba bylo brac to co bylo,choc niekoniecznie to wyszlo na dobre
Krakow ma Comarch (i Telefonike) i jego szczescie (i na razie Cracovii) jest to potencjalnie dobry sponsor
jesli jednak poziom niektorych "kibicow" bedzie powdowac odwrotne skutki dla sponsora to Craxa bedzie znow miala problemy (czego nie zycze,ale tez nie chcialbym aby glupio nam wypominano Ptaka czy tez poprzednia siedzibe jednego z udzialowcow obecnego klubu)
Trzy uwagi, Oldboy (czy jak ci tam)
1. To jasne, że chcielibyście jak najprędzej zapomnieć o Piotrkovii i Ptaku, ale inni nie maja takiej wielkiej potrzeby. Zwłaszcza, jesli są np. z Łodzi, Gdańska, Piotrkowa, albo czasem oglądają korytarze pzpn w W-wie.
2. Nie miejcie nam za złe, że "tanio" wzięliśmy Węgrzyna i Olszewskiego. No, bardzo przepraszamy. Bardzo.
3. Z sędziowaniem tak już jest, że jedni obserwatorzy widzą, inni nie widzą. Nie chcialbym - naprawdę - ogladać w nastepnych meczach Pogoni takich sytuacji z sędziami, jak w Gliwicach, Bialymstoku i przedwczoraj. Zobaczymy, jak to pójdzie dalej.
Nie rozumiem co znaczy "tanio wzieliśmy"??? Byli to wolni zawodnicy i tyle. Nie braliśmy ich z Pogoni tylko z wolnego rynku.
biorę w obronę pana o nicku _portowiec, którego pamietam z rzeczowej i kulturalnej dyskusji w temacie POGOŃ SZCZECIN NADCHODZI.. chyba pamiętacie te świetne dysputy z udziałem również Itsme i sda.. Dr Jekyll powinien pamiętac w pierwszej kolejności..
pozdrawiam _portowiec i polecam uważną lekturę naszego forum.. ja z bólem serca pogratulowałem Wam zwycięstwa.. obyś Ty pogatulował mi na wiosnę.. Twoi koledzy ze Szczecina w znakomitej większości nie potrafili zachować się tu poprawnie.. natomiast mnie na kilka dni przed meczem wyrzucono z forum Pogoni.. dlatego muszę ci przypomnieć, że rzeczywistość nie jest czarno-biała ani tym bardziej bordowo-granatowa.. ;))
proszę o nie napinanie sie na siebie..
Odpowiem po kolei na uwagi kibiców Cracovii:
1.Sprawdziłem Wasze wpisy na necie- bluzgi na Pogoń zaczęły się po pierwszej bramce dla Pogoni tak więc nie zwalajcie swojego sfrustrowania i obelg na zaczepki kibiców ze Szczecina.
2.Piszecie, że Pogoń strzeliła trzy bramki grając w przewadze. A dlaczego grała w przewadze??? Bo Wasz zawodnik w chamski sposób próbował wyeliminować z gry Drumlaka. To my jesteśmy temu winni, że nie mogąc sobie poradzić z Drumlakiem Wacek chciał go wyeliminować brutalnie z gry? Pomyślcie logicznie zanim coś napiszecie.
3.Uważam, żw w Poslkiej lidze jest tak mało graczy bardzo dobrze wyszkolonych technicznie, grających ładnie dla oka, że trzeba ich chronić w szczególny sposób dla dobra widowiska, poziomu ligi, dla kibiców. I nie jest ważne czy nazywa się on Drumlak czy inaczej i czy gra w Pogoni czy Cracovii czy Widzewie. Po prostu jeśli ktoś chce wyeliminować innego zawodnika z gry (a atak z tyłu na nogi do tego prowadzi) to trzeba bezwzględnie usuwać takich brutali z boiska.
4.Piszecie, że graliście bez kilku podstawowych graczy. Przecież ja nie o tym chciałem pisać kto grał itd. Nieważne kto grał ale liczy się wynik i gra. Jeśli przegraliście wyraźnie to należą się gratulacje tym, którzy Was pokonali a nie bluzganie i szukanie winnych wszędzie tylko nie w tym, że ktoś może być lepszy od Waszej drużyny. Tak na marginesie Pogoń też grała bez dwóch podstawowych zawodników.
5.Karny według mnie ewidentny, choć może trochę sprokurowany przez Moskalewicza. Należał się też drugi karny gdy Drumlak był popychany z tyłu w polu karnym gdy wychodził na czystą pozycję. Tak więc nie narzekajcie. Jak Wy wygracie z nami to na pewno będę Wam gratulował.
_portowiec, przeczytaj mój poprzedni post oraz zobacz ile w niektórych tematach zostało sladów po wykasowanych bluzgach fanów Pogoni.. na kilka dni przed meczem zaczęło sie tu istne piekło.. ja na Twój temat jednak mam bardzo dobre zdanie i w takim pozostane.. mi na pewno nie mozesz zarzucić bluzgów na Pogoń.. umiem przegrywać, naprawdę.. na wiosnę zobaczę, czy i Wy umiecie..
pzdrw
Oki Ro Man może niepotrzebnie generalizuję. Rzeczywiście w sumie spoko się z większością z Was dyskutuje. Dla Ciebie np. i kilku Twoich kolesi mam też duży szacunek i uznanie za rzeczowe argumenty, spokojną dyskusję, dowcipy itd. Pewnie nie dane mi będzie jednak na wiosnę pokazać jak umiemy przegrywać, ponieważ słowo "porażka" nie będzie już istniało w tym sezonie dla Pogoni, he,he,he. Zagraliście naprawdę dobry mecz w Szczecinie, ładny dla oka. Dlatego życzę Wam awansu obok Pogoni do ekstraklasy. Jescze raz pozdrawiam normalasów a nie napinaczy.
Po obejżeniu skrótów mówię ci - nie umiecie sie przyznać do pewnych rzeczy.
Portowiec !!! Pamietasz wasz ostatni mecz u was z Polonia ??? Jak wygladal wasz doping ??? Nie pamietasz czy cie nie bylo bo wynikow zabraklo ?_portowiec napisał(a):
> Rozczarowałem się Waszą postawą, kibice Cracovii. Nie umiecie
> przyjąć porażki z Pogonią godnie i pogratulować nam zasłużonego
> zwycięstwa (zasłużonego- powiedział tak nawet Wasz trener).
> Zamiast uznania naszej klasy to tylko stać Was na bluzganie na
> Pogoń i jej kibiców, sędziego itp. Najwięcej zaś mają do
> powiedzenia Ci, którzy nie byli w Szczecinie. Trochę honoru i
> obiektywizmu. Pozdrowienia ze Szczecina
>
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)