[i]gdyby nie rezygnacja Krynicy to juz dzis by hokeja w Cahoku nie bylo[/i]
zrezygnowało Opole a nie KTH
KTh przegrało z Sanokiem baraż
-
-
Trochę honoru, działacze KX CAHOK
NO tak! :P Dzieki Karvin! Kurka pamietam szczegoly sprzed 10 lat a tego co bylo dwa lata temu (niecale) nie bardzo! Cos mnie przycmilo! FAKT! to bylo Opole! Ale chodzi o istote sprawy a nie z kim! Nie mniej jednak przepraszam urazonych moja niekompetencja w temacie! ;)
D.J.Cat Napisał:
-------------------------------------------------------
> A co powiecie na powiększenie ligi do np. dwunastu
> drużyn a nastepnie seria "każdy z każdym" i
> podział na grupę silniejszą i słabszą po sześć
> zespołów i w tych grupach kolejne dwie serie każdy
> z każdym. Coś takiego mniej więcej było już
> kirdyś.
To najbardziej absurdalny pomysł w sytuacji jakiej jest Polski hokej ligowy (w sumie 14 klubów: 8 w ekstralidze + 6 w 1 lidze).... Mam na myśli obecny stan, gdyż nie wiadomo czy dołączą do rozgrywek jakieś nowe kluby, czy też nie daj Boże ubędą. Jeżeli stworzymy 12-to zespołową ekstraligę (zakładam, że do obecnej ósemki dołączą: KH Sanok, Naprzód Janów, Polonia Bytom i Czarne Jastrzębie) to w pierwszej lidze pozostaną dwa kluby: Legia Warszawa i HC Katowice.... Do nich dołączą jeszcze dwa SMS-y, bo rezerw pewnie juz nie będzie i atrakcyjność tych rozgrywek będzie zerowa.... W tej sytuacji może to oznaczać wycofanie sie tych dwóch klubów, które nie załapia się do dwunastki z rozgrywek, gdyz uznają że udział w takich rozgrywkach nie ma najmniejszego sensu. Po prostu nie mozna tych dwóch klubów zostawić na lodzie, a w zasadzie poza lodem w tym przypadku:)
Jeżeli juz mielibyśmy stworzyć tak liczebną ligę, to nie pozostaje nic innego jak stworzyć jedną ligę, w tym przypadku 14-to zespołową. Ten wariant jest zdecydowanie bardziej sensowny, ale też absurdalny.... Wbrew temu co napisał Steam-Roller, myślę że mecz z Legią Warszawa byłby sporą atrakcją dla kibiców Pasów, gdyż nie wielu z nich pewnie widziało kiedyś drużynę Legii (bądź co bądź klub bardzo zasłużony dla polskiego hokeja i nie tylko) w konfrontacji z Cracovią.... Myślę, że ten fakt by przyciągnął sporo bibiców na ten mecz i z satysfakcją by oglądali jak bijemy dawną potęgę hokeja, w dodatku jeszcze Legię.... Sam chciałbym być na tym meczu.... Na tym aktrakcyjność takiego widowiska się kończy, gdyż przy obecnych składach obydwu drużyn wynik brzmiałby w granicach 20-0 albo więcej, gdyż myślę że kibice zmotywowaliby hokeistów do większego wysiłku w takim meczu:) Pomysł jednej ligi tez nie ma prawa bytu, gdyż musi być podział na ZAWODOWCÓW I AMATORÓW... Nie wszystkie kluby hokejowe mają pieniądze i dobrze jest, że w ogóle startują w rozgrywkach..... Tym, które są biedne wystarczy pierwsza liga, w której zawodnicy grają praktycznie za darmo, ale mają okazję uczyć się gry w hokeja, by w przyszłości trafić do lepszego klubu.... Wbrew pozorom utrzymanie klubu amatorskiego nie jest takie drogie i dzięki temu mogą powstawać nowe ośrodki, których nie można na siłę zmuszać do zawodostwa..... Inna sprawa, że wyniki 20-0 nie będą zachęcające dla tych drużyn.... Nie wyobrażam sobie, by najlepszy klub Polski grał w jednej lidze z najgorszym.... Pomysł 10-cio zespołowej ligi też nie ma prawa bytu, gdyż:
1. Musi zostać zachowana jakaś równowaga w ilości drużyn w ekstralidze i pierwszej lidze. Jeżeli do rozgrywek ligowych dołączą jeszcze 2-3 kluby, to wtedy można zacząć mysleć o poszerzeniu ligi do 10-ciu zespołów MAKSIMUM.
2. Taką decyzję można podjąć, ale z rocznym wyprzedzeniem, gdyz nie jest to uczciwe, jak pisali już inni forumowicze, wobec takich klubów jak: Zagłębie Sosnowiec, Stoczniowiec Gdańsk, czy KTH Krynica, które musiały toczyc cieżką walke o ekstraligę.
Ja wiem, że czujemy urazę do Sanoka, ale nazywanie ich na polskim forum "ukrainą" i pisanie ich nazwy jakimś tam alfabetem to już mocna przesada. Żeby nie napisać $#@$!5.
Hwat Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ja wiem, że czujemy urazę do Sanoka, ale nazywanie
> ich na polskim forum "ukrainą" i pisanie ich nazwy
> jakimś tam alfabetem to już mocna przesada. Żeby
> nie napisać $#@$!5.
>
> >Pasy.org = 100% Hokej<
właśnie tak: Kure stwo!
Wszystkich którzy tęsknią za hokejem zapraszam na transmisje meczu Polska - Węgry do Polsat Sport 11.04 o godz. 18.00 - live z Sanoka.
59 dni później
temat znow aktualny! ZERO SZACUNKU DLA KOMPLEKSIARZY Z CAHOKA!!!!!!!!!! A gdzie duch sportu? rywalizacja? honor? Nie wazne! chlopaki maja ekstralige to sie liczy!
Witam Sanok w PLH. Jesteście niezatapialni :)
Proponuję przyznać uchwałą pzhl hokeistom KH Sanok tytuł dożywotniego honorowego mistrza Polski. Może to podleczy ich kompleksy (na hokej.net jakiś sanocki debil przyrównuije ten obecny pseudoawans do tego, że Cracovia 2 lata temu w okienku transferowym się wzmocniła. Oczywiście to co my zrobiliśmy jest jego zdaniem znacznie gorszym "chamstwem". O wyłudzonych walkowerach przez KH Sanok już w tej "wiosce hokeja" nie pamiętają)
ja bojkotuje mecze z Sanokiem i Janowem, chyba ze mecze hokeja kobiet - tam bede na 100% :)
Jake, myślisz że się Hajduga tym przejmie? :-)
Sanok jest jak :kupa" dosc ze syf robi to jeszcze nigdy nie tonie!
Ich argumentem jest "najladniejsza hala w Polsce" buhahahahahah!!!!!!!!!!!!!!!!!! To w takim razie nas za "stodołę" proponuje wywalic do I ligi!!!!!!!!!!!!!!
4 dni później
podobno niejaki Hajduga ma wkrótce zostać honorowym obywatelem Sanoka :)
nudny jestes :)
widzę, że "argumentów" zabrakło :P
nurek, bo co mozna odpisac na tak kretynski wpis, jak twoj z hajduga?
Kretyński? Przeczytaj sobie "Sport" z poniedziałku, a potem rzucaj inwektywy. Ale czego ja żądam od kibica KH Sanok?
Jesli to bylo w Sporcie to sory. Wzialem ten wpis za Twoj autorski pomysl... A jesli ktos ma podobny w Sanoku to dalej nazwe go kretynskim. Po prostu! Reszte Twojego wpisu - szczegolnie pytanie z "zadaniem" - pozostawie bez komentarza. Ale pozujac na inteligenta sam ustawiasz dyskusje na niskim poziomie...
ja nie pozuję na inteligenta, bo moje IQ dramatycznie spada ostatnio. Cóż - z kim się zadajesz... :P
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)