To bedzie początek odnowy:)
-
-
Cracovia - Groclin 1 : 3
jestem w stanie sie zalozyc ze nie. Stawiam 50 zl ze nie wygraja.
jak przegram to tez sie bede cieszyl
Jak wogole mozna sie zakladac ze Cracovia nie wygra meczu?!
Kibic Cracovii nigdy czegos takiego nie typuje...
Ten mecz trzeba wygrać nawet JEŻELI W CRACOVII NIE BĘDZIE TRENERA.Po Mikulskim nikt nie będzie płakał nawet jak Szymanowski swego czasu trenował Pasy niema tak złych wyników jak ten nieudacznik.Te punkty będą się liczyć podwójnie jeżeli chodzi o utrzymanie w ekstraklasie.
W meczu z Areczką Pawlak dostał 4 kartkę. Może zagra z nami? ;)
No chwała Bogu...w końcu właściwy wątek założony przez włąściwą osobę:)
3 pkt z Groclinem, i inaczej być nie może
K...........S.............C
2006-04-04
Górnik Łęczna - Arka Gdynia 18:30
Wisła Płock - Lech Poznań 18:30
Korona Kielce - Pogoń Szczecin 18:30
2006-04-05
Zagłębie Lubin - Polonia Warszawa 18:30
Zatem po 5 kwietnia możemy byc już na 10 miejscu -Wisła Płock wygrywa ,Pogoń wygrywa, i mamy 9 miejsce(bez naszej gry) , pozniej Odra wygrywa z Górnikiem 10 miejsce.
Zatem najlepsze mozliwe wyjscie to remis Łęcznej z Arką, zwyciestwo Lecha z Wisłą, Zwyciestwo Korony z Pogonią.
Zwyciestwo Zagłębia z Polonią - niestety, ale taka prawda.
A pozniej remis Odry z Zabrzem.
Pozniej :
2006-04-07
Korona Kielce - Arka Gdynia 13:00 tu najlepszy remis
2006-04-08
Zagłębie Lubin - Amica Wronki 18:00 - nieistotny
Wisła Płock - Górnik Zabrze 18:00 - remis
Pogoń Szczecin - Górnik Łęczna 18:00 - zwyciestwo łecznej
Odra Wodzisław - GKS Bełchatów 18:00 - remis
Cracovia - Groclin Grodzisk Wielkopolski 18:00 - ZWYCIĘSTWO
Lech Poznań - Wisła Kraków 20:00 - nieistotne
2006-04-09
Polonia Warszawa - Legia Warszawa 18:00 -
Nie wiem czy powinniśmy się tym wszystkim tak podniecać. Coś mi się wydaje, że ktoś tu rozmyślnie działa na szkodę Cracovii. Szok!
Ciekawe czy tak złą serię już mieliśmy?
Wygrana to dla nas pewien spokój, ale w obecnej sytuacji nawet remisem nie pogardzę.
Niestety aktualnie jesteśmy "chłopcem do bicia".
CRACOVIA PANY!!!!!
a mecz jest bez udziału publiczności czy coś się zmieniło??
nic się nie zmieniło.
Ciezko bedzie, ale mam nadzieje, ze jakies punkty sie zdobedzie, jak nie 3 to chociaz 1. Nam i groclinowi te punkty sa potrzebne wiec mecz bardzo wazny i bardzo trudny.
PIŁKA NOŻNA Albin Mikulski wierzy głęboko w zespół
dziś
fot. Marek Wicher
Piłkarze Cracovii mieli wczoraj luźniejszy dzień - złożyła się na to odnowa biologiczna w Aquaparku. Po fatalnym występie w Bełchatowie ma o czym myśleć trener "Pasów" Albin Mikulski.
- Kiedy Cracovia będzie grała lepiej?
- Wtedy, kiedy będzie występowała w najmocniejszym składzie - mówi trener Cracovii. - Na razie nie gra 5 podstawowych zawodników, a bez nich będzie ciężko o jakiekolwiek dobre wyniki. Przede wszystkim nie możemy popełniać tak prostych błędów w defensywie. Szybko straciliśmy bramki. Gdybyśmy równie konsekwentnie co w drugiej grali w pierwszej połowie, to mecz zakończyłby się remisem i nikt by nie miał pretensji. Błędy wynikają z tego, że brakuje stabilizacji w obronie, bo po absencji Bastera i Radwańskiego ta formacja się rozyspała. Teraz jeszcze za kartki pauzował Karwan.
- Inne formacje też niczym nie mogą zaimponować.
- Liczyłem na to, że lepiej poukłada grę w pomocy Paweł Drumlak. Krzysiek Przytuła jest po kontuzji, nie funkcjonowało to najlepiej.
- Są powody do optymizmu?
- Wrócą Karwan i Bojarski, niebawem Baran, który pauzował będzie jeszcze jedno spotkanie. Te trzy postacie to filary zespołu. Najważniejsze, by ci, którzy dostają szansę gry zrozumieli, że grają dla siebie. Na razie nie prezentują się na miarę możliwości.
- Po meczu w Bełchatowie powiedział Pan, że cieszy się, że drużyna nie straciła w drugiej połowie bramek, ale chyba powodów do radości nie ma...
- Nie ma się z czego cieszyć, miałem tu na myśli pewien postęp jeśli chodzi o ten mecz. Uszalewski wszedł na drugą odsłonę i zagrał całkiem poprawnie, obrona nie popełniała już błędów, jest więc promyk nadziei.
- Mecze z Legią i Bełchatowem wyglądały podobnie - byliście bezradni.
- W tych spotkaniach byliśmy osłabieni i to widać. Nie mamy tak szerokiej kadry. Nie mogę być rozliczany z niestrzelonego karnego jak w spotkaniu z Górnikiem Łęczna. Gdyby wtedy był remis i w ostatnim meczu też, inaczej by się na nas patrzyło.
- Piłkarze grają nerwowo, przestają wierzyć we własne siły.
- Jeśli się traci gola w 5 min to wszystko się wali. Wiem jak trudny jest to dla nas okres, sam muszę rozwiązać problemy.
- Gdyby, odpukać, nie powiodło się w meczu z Dyskobolią pomyśli Pan o rezygnacji?
- Każdy trener chciałby mieć wyniki. Gramy przecież po to, by wygrywać. Jeśli prezes Filipiak tak zadecyduje, to odejdę. Sam jednak nie podam się do dymisji, nie poddam się. Jaka jest wina trenera, gdy nie wykorzystuje się strzeleckich sytuacji? Tydzień przed startem ligi objąłem zespół. Nie mam sobie nic do zarzucenia. Oczywiście przegrywamy wszyscy razem. Każdy trener wystawia najmocniejszy skład jaki może. Staram się najlepiej jak potrafię, ale na razie wychodzi nienajlepiej, co nie znaczy, że coś się nie zmieni. Jestem optymistą.
- W tak trudnej sytuacji nie był Pan chyba w żadnym klubie?
- Będę ostatnim, który skapituluje. Nie byłem w tak trudnej sytuacji, nie miałem tylu kontuzji i kartek w zespole, ale w Wodzisławiu też łatwo nie było, gdy broniliśmy się przed spadkiem.
jacek żukowski
2 pkt. w 9 meczach
* Runda jesienna: Wisła Kraków 0:3, Zagłębie Lubin 1:3, Korona Kielce 2:3, Amica Wronki 1:1
* Runda wiosenna: Górnik Zabrze 1:2, Wisła Kraków 1:1, Legia Warszawa 0:5, Górnik Łęczna 0:1, GKS Bełchatów 0:2.
* Jeszcze zagrają:
8 IV z Groclinem Grodzisk Wlkp. (dom), 11 IV z Arką Gdynia (wyjazd), 15 IV z Odrą Wodzisław (w), 22 IV z Pogonią Szczecin (d), 29 IV z Polonią Warszawa (w),
6 V z Lechem Poznań (d),
10 V z Wisłą Płock (w),
13 V z Zagłębiem Lubin (d).
* Wczoraj piłkarze Cracovii spotkali się z prezesem MKS Cracovia SSA Januszem Filipiakiem. Treści rozmów nie ujawniono.
- Gazeta Krakowska
ze strony Groclinu:
[i]Wykorzystać słabość Cracovii...
Podopieczni Wernera Liczki w ciągu tygodnia mają okazję odwiedzić dwa krańce Polski. W ubiegły weekend zmierzyli się w Gdyni z Arką, a w najbliższą sobotę zagrają w Krakowie (początek spotkania o godz. 18.00).
Grodziszczanie mają bardzo dobre wspomnienia z ostatniej potyczki z Cracovią. Na własnym boisku pokonali rywala aż 4:1 (2 gole Bartosza Ślusarskiego, po jednym Lumira Sedlaczka i Piotra Rockiego). Czy tym razem także bez problemów wygrają z ,,Pasami”?
Wiosną krakowianie rozczarowują na całej linii. Jeszcze w przerwie zimowej nieoczekiwanie na ławce trenerskiej Wojciecha Stawowego zastąpił Albin Mikulski. Pod jego wodzą zawodnicy Cracovii jeszcze nie zaznali smaku zwycięstwa. Na inaugurację wiosny przegrali 1:2 z Górnikiem Zabrze. Tydzień później zremisowali w derbach Krakowa z Wisłą, ale następne trzy mecze z Legią Warszawa, Górnikiem Łęczna i GKS Bełchatów skończyły się porażkami.
W sobotnim pojedynku Liczka nie będzie mógł skorzystać z Marcina Zająca. Pomocnik doznał urazu stawu skokowego w meczu z Arką i przez 10 dni odpocznie od treningów. W Krakowie nie zagra także kontuzjowany Marcel Liczka.
Na konsultacjach w Niemczech był natomiast Adrian Bartkowiak. Młody obrońca pojawi się wiosną na boisku, ale tylko w zespole juniorów. [/i]
Wierzę w zwycięstwo lecz rozum podpowiada 1:1.
Mi to też wygląda na remis i to raczej bramkowy, bo Groclin ma równie beznadziejną obronę jak my. Atak niesty mają lepszy, ale motywacja (nowy trener) będzie po naszej stronie
Trzeba jakoś ciułać te punkciki...
Może Skrzyński przypomni sobie, że był powoływany do kadry(B)?
A dla wszystkich naszych grajków: najwyższy czas popatrzeć przed siebie, nie za siebie!
Aston1906 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Mi to też wygląda na remis i to raczej bramkowy,
> bo Groclin ma równie beznadziejną obronę jak my.
> Atak niesty mają lepszy, ale motywacja (nowy
> trener) będzie po naszej stronie
>
> Trzeba jakoś ciułać te punkciki...
Remis nam nic nie daje,chcac sie utrzymac musimy zdobyc 3 punkty!Potem mamy dwa ciezkie wyjazdy do Arki i Odry !
Skrzyński był powoływany w okresie kiedy był partnerem doświadczonego Węgrzyna w dobrej formie. I tylko doświadczony, rosły dobrze grający głową partner mógłby sprawić że ze Skrzyńskiego byliby ludzie. On sam nie nadaje się na kapitana i organizatora defensywy. Poza tym nie ma warunków, zwłaszcza w parze z niskim Rzucidłą. Mam wrażenie że Karwan byłby pewniejszy z innym partnerem niż Skrzyński. A czemu nie próbować na stoperze wieżowca i dość sprawnego fizycznie Zimonia? Powoli go ogrywać. Może z niego za rok, dwa wyrośnie dobry stoper.
Cracovia - Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski, 18:00, sędzia: Tomasz Mikulski (Lublin)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)