Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Potrzeba wstrząsu!!!

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 26.03.2006 o 17:16
      Ostatnia aktywność 02.04.2006 o 20:16
      4056 wyświetleń
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 27.03.2006 o 09:51
      Post #284326 27.03.2006 09:51
    Kurczaki...."Potrzeba Wstrząsu"!!!! cały Vasago;) Człowieku jest 9 meczy do końca sezonu. Sędziowska mafia nawet za friko nas kręci a Wam się wstrząsów zachciewa... Trzeba mądrze zadziałać by uspokoić atmosferę i z tym czy innym trenejro stanąć do ciężkiej walki o utrzymanie. Jedno jest pewne ten układ co jest WOGÓLE nie działa. Kto wie czy najlepszym pomysłem nie jest faktycznie szybkie sprowadzenei trenera "ratownika" co radzi sobie w takich sytuacjach. Bobo Kaczmarek faktycznie to jakiś bo jest lubiany i założę się ,że Ciąg "kartkowania Cracovii na wszelkie sposoby" o ile całkiem nie ustanie to na pewno osłabnie... Jak niz nie zrobimy to ....zagramy baraż ale juniorami... Odłożenie wypłat na czas walki ...to napewno jednemu vickowi, w dużym stopniu odpowiedzialnemu za rozsypanie się atmosfery, na pewno bardzo się spodoba...;)
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 27.03.2006 o 09:56
      Post #284329 27.03.2006 09:56
    wiecie chłopaki, ale nie bawmy sie za bardzo w domorosłych psychologów czy psychiatrów póki co to co najwyzej mozemy spekulować dlaczego grają tak jak grają, ale wiedzy w tym temacie troche nam brakuje jakby to było proste to psychologiwe byłiby na bezrobociu ;) szybka interwencja psychiatry mogłaby załatwic jedną sprawe na juz - kogo odsunąć od nstepnego meczu bo nie dźwignie go psychicznie (optymistycznie zakładam ze 11 by sie uzbierała)
    • -Robert-

5.3K
      901
    • 27.03.2006 o 10:08
      Post #284334 27.03.2006 10:08
    kwestia trenera-strarzaka ... myslę , ze mecz z Bełchatowem jest meczem ostatniej szansy Mikulskiego ... jezeli nie przywieziemy przynajmniej punktu ... z kandydatów nr 1 wydaje sie byc "Kaszanka" Broniszewski ... nigdy nie spadł z ligi z zadnym zespołem jaki trenował ...
    • Cyfra w pasy

259
      0
    • 27.03.2006 o 10:11
      Post #284335 27.03.2006 10:11
    Tylko nie on,bo zawsze kiedys jest ten pierwszy raz....
    • Dorwas

1.3K
      975
    • 27.03.2006 o 19:17
      Post #284431 27.03.2006 19:17
    Można karać, można motywować, ale dokąd bedziemy atakować jednym napastnikiem o wzroście i wadze Moskały i dokąd Skrzynia z Karwanem będą tak trzymać przeciwników, jak druszlak wodę, o punktach możemy zapomnieć.
    • steam-roller

707
      0
    • 27.03.2006 o 19:24
      Post #284434 27.03.2006 19:24
    trudno się z powyższym nie zgodzić. Ale czyja to jest wina, że mamy tylko dwóch stoperów (i to tylko tych dwóch, a mogący ich zastąpić panowie WW grają gdzie indziej) i jednego napastnika (o wspaniałych warunkach, a mogący go zastąpić - wiadomo kto - na kolana nie rzucali)?
    • -Robert-

5.3K
      901
    • 27.03.2006 o 20:02
      Post #284446 27.03.2006 20:02
    Misiu ... a czyja to wina ze w przerwie zimowej nie sprowadzilismy zadnego zawodnika ? mam Ci przypomniec liste Stawowego? przypomnę słowa Stawa: "jak sie nie wzmacniamy to sie nie osłabiajmy" ... i w jednym i w drugim przypadku odbyło sie nie po mysli trenera ...
    • Dorwas

1.3K
      975
    • 27.03.2006 o 20:07
      Post #284450 27.03.2006 20:07
    Nie mamy dwóch stoperów tylko czterech. Oprócz Karwana i Skrzyni są jeszcze Rzucidło, który niby pasował do koncepcji, bo go Stawowy wziął i niby nie pasował, bo nie grał oraz niestety wiecznie kontuzjowany Świstak. Dużo gorzej jest z bocznymi obrońcami, bo Wiśnia i Gitara ewidentnie do koncepcji nie pasowali oraz z atakiem, bo niestety Kiełbasa, Chałbiński, Micanski byli o klasę słabsi o snjpera Moskały nie mówiąc już o łowcy bramek Bani, czy młodym i perspektywicznym Szczocie.
    • Vasago

3.7K
      545
    • 27.03.2006 o 20:20
      Post #284455 27.03.2006 20:20
    Czytam różne wypowiedzi w tym temacie i widze, że zdania są podzielone, tzn... - jedni mówia, winni są piłkarze i trzeba ich ukarać; - inni mówią, że są pokrzywdzeni, zastraszeni, w głebokiej depresji itd... Dwa skrajne stanowiska i kto ma tutaj rację??? Myślę, że prawda leży po srodku, chociaż bardziej bliski jestem opcji, że chyba nasze grajki są za bardzo rozpuszczone.... Przykład to mecz z Wisłą.... Wtedy chciało się biegać, natomiast w innych meczach juz nie bardzo.... Wiem, że gdyby w tamtym meczu nie biegali to juz by nie mieli wsparcia wśród tej grupy kibiców, która teraz ich usprawiedliwia.... Nie ma odpowiedniej atmosfery, wszyscy są zastraszani, karani za byle co i w ogóle to wszyscy grają za darmo.... Fakt, że nie ma kim grac w kolejnym meczu i Tacy dwaj proponuje może i słusznie dodatkowe premie motywacyjne.... Nie mam nic przeciwko (w tej sytuacji jaka jest) byle byśmy uratowali ten pierwszoligowy byt.... Zastanaiwa mnie jednak co dalej po meczu z Bełchatowem.... Za chwile padnie propozycja ze strony jednego z przedstawicieli drużyny, by premie, które miały być przeznaczone za walkę w pucharach, przeznaczyć na premie za utrzymanie w lidze.... W ogóle to jest wariactwo.... jeszcze kilka miesięcy temu mysleliśmy o pucharach, a teraz obawiamy się degradacji.... SZOK:(
    • steam-roller

707
      0
    • 27.03.2006 o 20:24
      Post #284456 27.03.2006 20:24
    przypomnij mi RBP listę Stawowego. Kogo tam mamy: - wybitnego napastnika Kosmalskiego, co to "mentalnie pasuje" bo wzorem naszych nie potrafi strzelić do pustej bramki - wybitnych obrońców z tejże Polonii Łukaszewicza i Moryca - nie mieszczących się w rezerwach ostatniej drużyny ekstraklasy - wybitnego pomocnika Gołosia (oj, jak Stawowy z Misiorem rzewnymi łzami płakali, że ten wstrętny Filipiak nie pozwolił im "tylko miliona" w błoto wyrzucić i gts go podkupił) - świetnego napastnika Jarosiewicza (ten akurat jest dobry, tylko ma coś niezbyt w porządku z głową i znika sobie co jakiś czas na kilka miesięcy nie informując co z nim jest) nie pamiętam kto był szósty (Trałka lub Kaźmierczak - no comments, obaj dna gorsze od wymienionych wyżej), przypomnij mi I na takich słabych zawodników mieliśmy wyrzucić w błoto 4 mn złotych - dziękuję
    • ReD MaN

192
      0
    • 27.03.2006 o 20:43
      Post #284469 27.03.2006 20:43
    Niestety prawda boli i patynowanie pomnika wybitnego Trenera powinno poczekać ażhistoria sama określi rolę naszego wielkiego Maga.
    • -Robert-

5.3K
      901
    • 27.03.2006 o 20:52
      Post #284476 27.03.2006 20:52
    Misiu ... zapomniałes o Chmieście ,Gajtkowskim i Zganiaczu ... ale nazwiska sa tu nie wazne ... wazne jest natomiast podejscie do tematu transferów ... dzisiaj nikt trzeźwo oceniajacy sytuacje nie ma watpliwosci ze nie mamy za dużego pola manewru własnie z powodu zaniechania aktywnosci transferowej ...
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 27.03.2006 o 20:54
      Post #284477 27.03.2006 20:54
    Chmiesta podkupiła Legia, zresztą potem wypluła
    • Blady Niko

9.5K
      201
    • 27.03.2006 o 21:08
      Post #284483 27.03.2006 21:08
    [i]dzisiaj nikt trzeźwo oceniajacy sytuacje nie ma watpliwosci ze nie mamy za dużego pola manewru własnie z powodu zaniechania aktywnosci transferowej ...[/i] Przede wszystkim z powodu zaniechania aktywności transferowej i krótkiej ławki zwielokrotnił się boleśnie efekt kartkowania.
    • -Robert-

5.3K
      901
    • 27.03.2006 o 21:12
      Post #284486 27.03.2006 21:12
    Chmiest był do wzięcia również teraz , podobnie jak Kowalczyk i jeszcze paru grajków ... ale nie było odpowiednich decyzji "politycznych" ... a w piłce jest stara zasada ,ze co runde trzeba do zespołu wpuścic trochę świezej krwi aby podnieśc rywalizację ...
    • steam-roller

707
      0
    • 27.03.2006 o 21:16
      Post #284487 27.03.2006 21:16
    faktycznie zapomniałem o tej trójce. Chmiest z Legią się pokazał (ale z Amicą zagrał padakę), Zganiacz i Gajtkowski od czasu przejścia do Kolportera nie pokazali na razie nic, a na dodatek swoją "niemocą" zarazili Piechnę :D. Swoją drogą: [b]jedynym[/b] kryterium "nadawania się" był jeden jedyny dobry występ. Wystarczyło tylko, aby ktoś pokazał się w meczu z Cracovią właśnie (albo strzelił jej bramkę jak Chmiest, Gajtkowski, Kosmalski, ale i Zawadzki lub Szczoczarz - jeszcze w III lidze, czy Wróbel w sparingu) i już był na liście życzeń. Nawet jak w pozostałych meczach grał padakę. Inni, lepsi, nie rzucali na kolana podczas testów. Ciekawe kryterium - prawda ;) co do podejścia do transferów racja, ale... skoro puszczono sondę "a co by bylo jakby nikt noie przyszedł" i trener powiedział "damy radę" - to nie widzę nikogo rządzącego finansami, kto by na to nie poszedł. Trzeba by nam nowego Pana Ignacego Książka. Ktoś tu się cieszył, że transfery z Proszowianki kosztowały mało (nie wiem czy 20+9 tys pln za zawodników, którzy mieli rozwiązany kontrakt z winy Proszowianki to mało. Tacy powinni przejść za darmo, ew po 1 tys pln wpisowego do ZPN, czyli drugi człon tej sumy). Tymczasem wszystkie wspaniałe transfery Pana Ignacego (od Gedłka, Parpana i Bobuli począwszy, na Zegarku skończywszy) NIE KOSZTOWAŁY NIC. A jak trzeba było coś zapłacić (np. składki w Olszy za Bobulę) - to Pan Ignacy płacił z własnej kieszeni. Nie wspominam już o tym, że nigdy nie domagał się zwrotu za karnet czy bilety (a stadion Cracovii był zamykany nie tylko po Lubinie, czy gts ;), ani darmowego wejścia - jak niektóre gwiazdki, które raz gdzieś chlapnęły, że są za Cracovią, albo 50 lat temu zagrali jeden mecz w trzeciej rezerwie. Ale takich ludzi jak Pan Ignacy już nie ma, niestety...
    • -Robert-

5.3K
      901
    • 27.03.2006 o 21:25
      Post #284493 27.03.2006 21:25
    heh Misiu ... zawsze imponowałeś mi umiejetnościa płynnej zmiany tematu ... gdy siły argumentów nie staje ... :D
    • ian thorpe

17.8K
      14.2K
    • 27.03.2006 o 21:26
      Post #284495 27.03.2006 21:26
    Ale musisz przyznać S-r racje,że żaden z odrzuconych zawodników nie zrobił kariery... Piechna to taki nasz Bania...dopóki go nie znali to stzrelał aż miło-teraz padaczka.... Potrzeba wstrząsu-nowy trener...spoza układu dotychczasowego Cracovii-może być z zagranicy..
    • steam-roller

707
      0
    • 27.03.2006 o 21:45
      Post #284503 27.03.2006 21:45
    ian, nie wiem czy gra w kadrze Janasa i pewne miejsce w 11-tce jeszcze niestety mistrza Polski (Błaszczykowski) nie jest karierą. Nie wiem czy stałe miejsce w ataku Kolportera (gdzie konkurentami są nie byle kto: Piechna i Gajtkowski - chodzi mi o Robaka) - nie jest karierą. Jeszcze kilku by się znalazło. Co do Piechny - racja. Ale gdyby to u nas strzelił te 16 bramek w rundzie jesiennej to mielibyśmy co najmniej 10 punktów więcej [a 3 z Kolporterem - na pewno :)] Co do trenera zza granicy - sprawa dyskusyjna. Przykład: Zagłębie Lubin z trenerem zza granicy grało tak jak my teraz (w 6 meczach 2 pkt). A gdzie są teraz? Drugi przykład: co trener zza granicy (Werner L.) zrobił takiego z gts-em (szkoda, że dłużej tam nie został;)) i co teraz robi z Groclinem. Co inny trener zza granicy (Bohuslaw P.) zrobił z Pogonią? Co trener zza granicy (Down P.) robi z gts-em :) ? To musi być trener, który piłkarzom nie znającym innego stylu gry niż doskonale już znany i neutralizowany "styl Stawowego" potrafi narzucić zupełnie inny i elastyczny styl gry. Lubin zupełnie inaczej grał na wyjeździe z Lechem, a inaczej u siebie z Arką. My gramy cały czas to samo (czy u siebie, czy na wyjeździe, czy ze Stawowym, czy z Mikulskim). Wszytsko byłoby OK gdyby ten styl nie został rozpoznany przez wszystkich trenerów I (a i II ligi vide Hydrozagadka Bydgoszcz- też). I gdyby nie to, że recepta na niego jest wyjątkowo prosta - możliwa do zrealizowania nawet buraczanymi graczami (odciąć skrzydła i przypilnować Moskałę, wcześniej Banię też - ale teraz już tego ostatniego nie trzeba;))
    • -Robert-

5.3K
      901
    • 27.03.2006 o 21:51
      Post #284505 27.03.2006 21:51
    ian ... kazdy zawodnik po zmianie srodowiska musi sie zaaklimatyzowac ... p.s. o Piechnie gdbym poszukał w archiwum to bym Ci znalazł dziesiatki postów "misiaczka puszystego" w których pietnuje Stawa , ze sie na nim nie poznał ... :P

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie