i dlatego tak mysle trzeba miec moze i nawet 5lub 6 piątek Tylko czy wydolimy ???????
-
-
Spekulacje , Transfery Sezonu 2006/2007
W dzisiejszej Krakowskiej jest wypowiedź Zięby że Cracovia rezygnje z Piekarskiego i Kłysa z powodu horrendalnych kwot żądanych przez Unię. Zaczynam się mocno niepokoić o naszą defensywę,,, ;(
Ja myśle że rezygnuje tylko na chwile dla zbicia ceny.Z czego Woźnicki ich utrzyma?.Jak nie znajdzie unia sponsora to nie ma szans utrzymać tych hokeistów.Każdy miesiąc treningu z Unia to dla nich dodatkowe koszty .Ci zawodnicy za 1 tys nie będą grać ani nawet trenować.Skład mamy na tyle mocny by być w pierwszej 3 po sezonie regularnym (być może nawet by wygrać sezon regularny ).Na play of mamy 2 miejsca wolne (stranieri może być 5+1 rezerwowy).woźnicki też będzie musial spuścić z ceny -nie będzie miał innego wyjscia.
W dzisiejszym Dzienniku Polskim jest napisane że mamy w tej chwili 4 obcokrajowców (Szafarik, Pinc, Hartmann, Horny). zmaczyłoby to iż poszukujemy jeszcze jednego. chyba że wzorem ubiegłego sezonu weźmiemy jednego więcej obcokrajowca.
Voznik dalej szuka klubu za granicą, powiedzial że jak nie znajdzie to będzie grał u nas...Trochę mi tu Przytułą śmierdzi...
Napisano też iż największe luki są w obronie i tu poszukuje sie wzmocnień, byc może będzie obrońca zza granicy. I poszukujemy też bramkarza, rozmawiamy z Witkiem z Unii...
To tyle:)
Wciąż znaki zapytania przy Sarniku i Vozniku
Dodał: skh 13-06-2006 20:12:39
Mistrz Polski w hokeju na lodzie, ComArch Cracovia, jest bliski skompletowania składu na najbliższy sezon. Jest jeszcze kilka znaków zapytania, które powinny się wkrótce wyjaśnić.
Z Cracovii odeszli bracia Piotrowscy (do Wojasa Podhale), Twardy (do Zagłębia), nie ma czeskiego obrońcy Scibrana. Doszli D. Laszkiewicz z TKH Toruń, Z. Podlipni i P. Gil z Wojasa Podhale, czescy napastnicy Pinc i Hartmann.
Nie wiadomo co z Voznikiem i Sarnikiem. Obaj trenują z Cracovią, co nie oznacza, że w nowym sezonie będą grać w „Pasach”. – Trenuję z Cracovią, ale menedżer szuka mi zagranicznego klubu – mówi Martin Voznik. – Gdzie? Za wcześnie o tym mówić. Jeśli nic nie znajdę, zostanę w Polsce i chciałbym grać w Cracovii.
Jak wygląda kadra na zbliżający się sezon? W bramce są Radziszewski (jest zdyskwalifikowany do 5 grudnia) i młody Kachniarz. Cracovia szuka kolejnego młodego bramkarza, być może będzie nim Witek z Unii.
Obrona to Marcińczak, Dulęba, Csorich, P. Gil, Kozendra, Galant, Chabior, z zespołem trenuje młody, 18-letni Landowski, wychowanek Podhala a ostatnio gracz SMS Sosnowiec. W tej formacji są największe ubytki, być może wzmocni ją gracz z zagranicy.
Dużo zamieszania w linii ataku, doszli czterej nowi gracze – dwaj Czesi, ponadto Z. Podlipni i D. Laszkiewicz. Ze „starej gwardii” zostali L. Laszkiewicz, Słaboń, S. Urban, Cieślak, Witowski oraz dwaj obcokrajowcy – Safarik i Horny. Znaki zapytania przy Sarniku i Vozniku.
Prawdopodobnie w sierpniu, kiedy treningi odbywać się będą na lodzie, Cracovia testować będzie kolejnych graczy z zagranicy. W tej chwili regulamin PZHL zezwala na udział w meczu pięciu obcokrajowców. Cracovia ma zatrudnionych czterech (Safarik, Pinc, Hartmann, Horny).
Treningi na „sucho” planowane są do 7 lipca, potem zawodnicy dostaną krótkie urlopy. Zajęcia na lodzie zaczną się pod koniec lipca. Niestety nie w Krakowie, bowiem lodowisko będzie remontowane (dach). Ale jest podobno nadzieja, aby remont zakończył się pod koniec września.
(AS) - Dziennik Polski
---------------------------------------------------------------------------------------
Brak mi G,PASIUTA ??????CHYBA ZE ZAPOMNIELI O NIM BY GO WPISAC:)
"Zajęcia na lodzie zaczną się pod koniec lipca. Niestety nie w Krakowie, bowiem lodowisko będzie remontowane (dach). Ale jest podobno nadzieja, aby remont zakończył się pod koniec września."
UUUUUUUUUU, to niedobrze, bo znając życie i polską rzeczywistość remont zakończy się w październiku, czyli już w toku rozgrywek.
w dzisiejszej GK jest info o tym ze voznik raczej odchodzi zagranice Sarnik ponoc ma zostac
klub ma sie tez starac o Kłysa i trenujacego z naszymi Witka a takze trenuje z Cracovia jakis 18 letni obronca z MMKS NT
Piszą też ,że Chabior będzie grał jednak w Krynicy
a Pasiut?
O Pasiuta się nie martw -jest nasz.Chabiora troche szkoda bo był uniwersalny obrona -atak.
tak Chaboira bedzie brak jeden z pewniakow do karnych ,poza tym kolejny obronca ktory odchodzi ???
No to nie macie dobrych wiadomości. Marian,Marcińczak,Kozendra,Galant,Dulek(?),Gil i????
Troszkę mało.
Trenuję obecnie w Krakowie, aby się dobrze przygotować do sezonu. Najważniejszy jest trening, aby nie schodzić z jakiegoś poziomu. Swoją drogą jest to w jakim klubie będę grał, bo nie wiem jak będzie wyglądać sprawa dogadania się GKSu Tychy i Cracovii Kraków. – powiedział, Piotr Sarnik.
- W Krakowie podoba mi się to że są premie, zaplecze finansowe, nie ma spóźnień i jest trener reprezentacyjny. Natomiast w Tychach to, że mam blisko do domu. – argumentuje Sarnik.
- Czekam na rozwój wypadków i nie ma większego znaczenia, w którym klubie będę występował. Najważniejsze teraz dla mnie jest solidnie przygotować się do zbliżającego się sezonu. – dodaje.
Zapytaliśmy Piotra Sarnika co sądzi o powiększeniu Ekstraligi:
- Dla mnie może być i 12 drużyn. Ale żeby te drużyny były bardzo wyrównane, żeby nie było takich wyników 12-1. Moim zdaniem powinno być tak, że kto ma kapitał np. 500 tysięcy złotych, pokazuje konto bankowe czy jakieś zapewnienia. Ta drużyna, która ma pieniądze może być w Ekstralidze. Co z tego, że będzie 12 drużyn jeśli np. 3 drużyny odpadną w trakcie sezonu, bo różnie może być. Jakaś drużyna nie załapie się do „szóstki” i się posypie i może się wycofać. A jeśli będzie 8, 10 czy 12 drużyn które mają pieniądze mogłoby by spokojnie grac, to by było zupełnie coś innego. Bo aby wszystko funkcjonowało potrzebne są pieniądze. Musi być stabilność finansowa, aby zespół grał na jakimś poziomie, to jest podstawa. Aby zawodnikowi chciało się grac, by miał coś do podniesienia, jakiś bodziec. W Krakowie tak jest, że zawodnik wie o co gra. Dla niego to jest duży pieniądz, bo w polskim hokeju nie było czegoś takiego jeszcze. To jest wartość, dla której zawodnik zrobi wszystko na lodzie, nawet jak jest chory to zrobi wszystko, aby mecz wygrać.
Od trzech lat, co roku mam kabaret – zakończył Piotr Sarnik, który ma już dość problemów ze swoim transferem.
Wydawać by się mogło, że już w niedalekiej przyszłości tak jak kiedyś Marcin Kolusz, 18-letni Dariusz Gruszka (wychowanek MMKS, mistrz i reprezentant Polski juniorów, najskuteczniejszy napastnik ostatnich MPJ) przebojem wejdzie do składu Wojasa Podhala i zadebiutuje na lodowiskach polskiej ekstraklasy. Tym czasem debiut w gronie seniorów faktycznie może nastąpić już w zbliżającym się sezonie tyle, że w barwach jednego z najgroźniejszych rywali Szarotek - drużynie Cracovii . Młody nowotarżanin, który od dwóch lat gra i czy się w Szkole Mistrzostwa Sportowego w Sosnowcu, końcem czerwca ma dołączyć do ekipy trenera Rudolfa Rochaczka i rozpocząć treningi. To czy będę grał w Krakowie, czy też zostanę dalej w Sosnowcu gdzie pozostał mi jeszcze rok nauki, wyjaśni się po okresie przygotowawczym – mówi młody zawodnik – Jeżeli zdołam przekonać do siebie szkoleniowca to podpiszę kontrakt. Bardzo chciałbym aby tak się stało przecież Cracovia to w tej chwili najlepszy zespół w Polsce, który dałby mi gwarancje podniesienia swoich umiejętności. Nie boje się, że się nie zmieszczę w składzie. Mocno wierze, że jeżeli dam z siebie wszystko to znajdzie się dla mnie miejsce w drużynie.
Gruszka bojowa. :)
Ciekaw jestem czy dorobi się piszczącego fanklubu jak Pasiut.
Niestety opuszcza nas Martin Voznik :(
31-letni czeski zawodnik z polskim paszportem, Martin Voznik który ostatnio występował w drużynie Mistrza Polski Comarch Cracovii Kraków podpisał roczny kontrakt z rosyjskim zespołem Dynamo-Energiya Ekaterinburg który występuje na zapleczu SuperLeague.
40 krotny reprezentant Polski który zdobył w kadrze 7 bramek występował w takich klubach jak: Havirzov (1994-1995), Vitkovice (1995-1996) , Havirzov (1996-1997), KTH Krynica (1997-2002), Wojas Podhale Nowy Targ (2002-2004), TKH Toruń (2004-2005), Cracovia Kraków (2005-2006).
Nowy zespół Polaka - Dynamo-Energiya Ekaterinburg - występuje w „Highleague.Division East”. W ostatnim sezonie Dynamo zajęło 13. ostatnie miejsce w lidze wygrywając 7 meczów z 48 spotkań.
- Dostałem ofertę od słowackiego agenta i ją przyjąłem. Finansowo na pewno jestem zadowolony. 5 lipca lecę tam i zobaczymy jak to będzie wyglądało. Umowę podpisałem na sezon, nic jak na razie nie wiem o tym zespole. Nie wiem co mnie czeka. Możliwe że trafi do tego zespołu jeszcze Słowak i będzie na pewno mi łatwiej się zaaklimatyzować. – powiedział Martin Voznik, który w ostatnim sezonie w Cracovii w 44 spotkaniach zdobył 26 punktów za 7 bramek i 19 asyst
za hokej24.pl
No i wreszcie sie wyjasnilo.Niestety to spory minus po waszej stronie...A jesli chodzi o wykupywanie naszych wychowankow to tez niezla polityka ale dalej opierajaca sie na kasie pana F.Lepiej niech czesc tej kasy ktora tak szasta przeznaczy na szkolenie wlasnych.......
Ale tych przemądrzałych górali bolą nasze sukcesy.Przychodzi w gości i bedzie nas pouczał na co Filipiak ma kase wydawać.Góralu bundy a może byś tak wojasa umoralniał.W waszym przypadku sprawdza się przysłowie cudze chwalicie -swego nie znacie.Czyja to wina ,może Filipiaka?Zamiast utalentowanej młodzieży wolicie starych dziadów 40 letnich typu klisiak.
Co do Voznika jakoś po nim nikt nie rozpacza .To raczej wasza strata bo wg idiotycznego hokejowego prawa Voznik był waszym niewolnikiem.My chcąc go mieć musielibyśmy dać haracz na buty dla wojasa+wysoki kontrakt bo wiadomo że ten hokeista się ceni.Za zaoszczędzone pieniądze ściagniemy kogos innego wcale nie gorszego.Bardziej potrzebujemy wzmocnień w obronie bo nasz atak nawet bez Voznika wygląda imponująco.
Bardziej szkoda Chabiora który z powodzeniem grał zarówno w obronie jak w ataku.
Bundy Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> No i wreszcie sie wyjasnilo.Niestety to spory
> minus po waszej stronie...A jesli chodzi o
> wykupywanie naszych wychowankow to tez niezla
> polityka ale dalej opierajaca sie na kasie pana
> F.Lepiej niech czesc tej kasy ktora tak szasta
> przeznaczy na szkolenie wlasnych.......
Ty Filipiakowi to portfela nie zaglądaj,skup się raczej na Wojasie i tam szukaj logiki wydawania pieniędzy.Voznika szkoda ,ale trudno i tak pewnie by nie grał pół rundy ,bo znając działaczy Podhala to robili by mu straszne problemy z grą w Cracovii.Na jego miejsce przyjdzie ktoś nie gorszy.
A wracająć do wychowanków MMKS to akurat nie jest naszą winą,że wy nie potraficie się dogadać między sobą i ci zdolni chłpocy nie mają szans na grę w Wojasie i muszą szukać szczęścia w Cracovii z pożytkiem dla nich rzecz jasna.
Prezes obiecał, że trzon drużyny pzostanie i jeszcze się wzmocnimy... Czy Voznik nie należał do tego trzonu ? Zastanawiam się, czy nasz skład na ten sezon jest silniejszy, czy słabszy od poprzedniego ?
Pzdr.:Leesior
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (6 użytkowników)
Goście (6)