Dzwonilem przed chwila do znajomego z N.Targu zna grojkow ,dobry kierunek i podobno
z glowkami maja w porzadku .
Potter co do podobizny wyzej wymienionego Pana to nie wiem jak w N. Targu ale
ladnie jego portret powinienes sobie oprawic i w domciu na widocznym miejscu
powiesic ,bo wpis bez wspomnienia imienia jego to wpis stracony!
Dobra wystarczy zartow, przyzanaje bez bicia dobre posuniecie brawo!!
-
-
Spekulacje , Transfery Sezonu 2006/2007
Wiesz masser potter może się łatwo zapala i bardziej radykalnie pisze od innych ale jak widzi ,że ktoś ma efekty to nie przejmuje się tym ,że jakiś czas temu "jechał po nim" tylko uczciwie pisze to co uważa obecnie. Ilu tu było krytykantów Zięby jeszcze całkiem niedawno? Pochwalić go natomiast - za skuteczne działania pomimo ,że jest niepopularny - mało kto potrafi.
Dla mnie pociągnięcie wprost znakomite!. Mam nadzieje ,że o nie koniec ściągania najzdolniejszych graczy młodego pokolenia. Dla mnie 18-19 latek może najnormalniej w świecie zostać Pasiakiem. Przypominam ,że sam legendarny MIGAWA przyszedł z Opola w wieku 21 lat !!!!
A ty masser dzień bez atakowania mnie to dzień stracony .Rozumiem że masz chrapkę na stołek Zięby i jest on ciągle przez ciebie atakowany .Pozostaje ci cierpliwie czekać na swój czas i poważniejsze błędy Zięby .Na razie póki co bronią go wyniki i na klakierów nie masz co liczyć.No coż chętnie oprawie portret Zięby .Będzie czuwał u mnie w domu niczym w Rosji Lenin.
Na twój będę musiał niestety poczekać .A szkoda bo widząc twój zapał w atakowaniu Zięby a także stranieri miernot przychodzących zamiast wybitnych rosjan do klubu- WIDZE W TOBIE OGROMNY I NIE SPEŁNIONY TALENT.Cały trzęsę się ze strachu by kolega piter nie polecił twojej skromnej osoby Wojasowi bo mółbym przez następne z 10 lat zobaczyć tylko szarotki na tronie.
potter bez przesady masser ma kilka razy lepszą "fuchę" od Zięby ;)
potter nie byłem na treningu
Sarnik podobno rozpoczął treningi Z Cracovią i Zięba ma w najbliższym czasie spotkać się z działaczami GKS-u w sprawie finalizacji jego transferu.Natomiast Voznik chyba dalej trenuje z Cracovią ,bo Pysz na stronie Podhala stwierdził ,że miał się stawić we wtorek na treningu w Nowym Targu ,ale się nie pojawił i nikt nie wie dlaczego.
Sprostowanie :
Khalid - Bogdan "Krzysiek" MIGACZ przyszedł do CRACOVII i tu zagrał pierwszy mecz w wieku 17 lat. I od tej pory stał się ulubieńcem krakowskiej publiczności.
Voznik dalej trenuje z Cracovią. W poniedziałek razem z chłopakami śmigał na rowerku do ZOO i z powrotem.
AjKot Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Sprostowanie :
>
> Khalid - Bogdan "Krzysiek" MIGACZ przyszedł do
> CRACOVII i tu zagrał pierwszy mecz w wieku 17 lat.
> I od tej pory stał się ulubieńcem krakowskiej
> publiczności.
Dzięki , jesteś już drugi co mi to napisał. Ja oczywiście początków gry Migawy nie pamiętam.
Szanowny potterze milo mi ze widzisz we mnie wielki choc nie spelniony talent
mimo ze piszesz to zartobliwie.
Mimo ze czesto i w wiekszosci slusznie !! krytykuje Adama ,pisze po imieniu
bo znamy sie od lat to nigdy nie nazwalbym naszego szefa hokeja Leninem,
bez przesady potter to by byla obraza !!
Nie czycham tez na jego posade , zeczywiscie na dzien dzisiejszy bym sie nie zamienil
bo jak byl uprzejmy zauwazyc Khalid mam obecnie chyba nieco lepsza fuche.
Nie mowiac juz o tym ze Pan Zieba ma obecnie bardzo silna pozycje u Profesora.
Nie stersuj sie i spij spokojnie Podhale narazie milczy a chyba nie sadzisz
ze jako Pasiak mam im pomagac .
Tym ze sie tak nadymaja tez sie nie przejmuj , wszystko to taka gatka szmatka
z ich strony, piter moze sobie pisac ale z nimi to taka prawdaa; jak sie nie ma
miedzi to sie na dupie siedzi!!
Zastanawiajaca jest na temat cisza w Tychach.....
Pozdrowienia z Moskwy , oraz szczere gratulacje za rozwojowa mlodziez.
Szanowny masserze przeczytaj uważnie mój poprzedni post .Nie nazwałem w nim bynajmniej naszego szefa hokeja Leninem.Napisałem w odpowiedzi na twoj post bym oprawił sobie portret Zięby ,,no cóż chętnie sobie oprawie portret Zięby .Będzie czuwał u mnie w domu NICZYM W ROSJI Lenin''.Jak sam widzisz nie ma tam slowa bym nazwał Ziębe Leninem .
Uspokoiłeś za to moje skołatane nerwy .
Całe szczęście że Wojasowi nie uda się zakontrakować ciebie ,bo z pasiastym hokejem było by źle. Nadymaniem Podhala i wojasa wg się nie przejmuje.Tam jest wielkie ciśnienie i zwyczajna zazdrość połączona z zawiścią.2 lata pod rząd zbierają cięgi od nas .W ubiegłym sezonie 3 razy 8 goli to był dla nich policzek.Są niczym głodny pies -mogą dotkliwie pokąsać ale potem podkulą nogi i ogon.
Wywiad z Jarosławem Kłysem z hokej net.
Od zeszłego tygodnia trenujesz z Cracovią, ale to nie znaczy że w niej zagrasz, dlaczego?
- Jestem zawodnikiem Dworów Unii i tam właśnie mam podpisaną tzw. białą kart. Ze wstępnych rozmów z : "jeszcze" prezesem Kazimierzem Woźnickim dowiedziałem się, że jeśli chodzi o przejście do innego klubu to tylko na zasadzie transferu definitywnego, nie wchodzi w grę wypożyczenie.
Czyli Pan Woźnicki będzie ewentualnie żądał za Ciebie pieniędzy? Można powiedzieć, że rok przed wejściem Prawa Bosmana, Cracovia będzie wolała poczekać, a Ty będziesz grał w Unii na siłę za "tysiąc" miesięcznie?
- Myślę, że może to tak wyglądać we wszystkich klubach. Nikt nie będzie chciał zapłacić dużych pieniędzy za zawodnika, który może za rok przejść za darmo. W grę może wejść wypożyczenie na rok do innego zespołu, ale na to musi się zgodzić klub. Myślę, że nie da się zatrzymać zawodnika w klubie, w którym nie ma pieniędzy i ma się jeszcze zaległości wobec tego zawodnika.
Czyli teraz jesteś uzależniony od decyzji prezesa Woźnickiego lub decyzji PZHL?
- Od decyzji Woźnickiego lub jego następcy, który ma być wybrany na jego miejsce. Najprawdopodobniej sprawa zakończy się na arbitrażu, ale ile to będzie trwało to nikt nie wie. Mam nadzieje, że przed sezonem, bo nie chce się dowiedzieć we wrześniu, że cena jest zaporowa i kluby się nie porozumiały a ja zostałem na przysłowiowym lodzie. Ja rozumiem to tak, że jeżeli klub wypowiada mi jednostronnie umowę, jak to miało u nas miejsce, tzn. że nie chce żebym już tam grał i nie będzie mi robił żadnych problemów z przejściem do innego zespołu.
Dopuszczasz myśl o pozostaniu w Oświęcimiu w odmłodzonej drużynie?
- Wszystko jest możliwe, na razie trenuje i szukam klubu, bo tak na prawdę jeszcze nie wiadomo gdzie wyląduje w tym sezonie. Wszystko zależy od przyszłego klubu czy pozytywnie załatwi moją sprawę.
Oprócz Cracovii są inne propozycje zmiany barw klubowych?
- Były nieoficjalne, ale dopóki nie jest wszystko załatwione to nie chciałbym mówić, bo sprawa jest skomplikowana i nie wiadomo jak długo potrwa.
Czy liczysz się z tym, że Twoje losy będą się przeciągać jak Gonery i Parzyszka, którzy pół sezonu zmarnowali?
- Mam nadzieje, że aż tak długo to nie, ale każda sprawa jest inna i wszystko jest możliwe.
W Cracovii trenuje także kolega Grzegorz Piekarski, jego sytuacja jest podobna, nie da się przekonać prezesa Woźnickiego po męsku, aby Was puścił tam gdzie chcecie grać i na siłę nie trzymał?
- Jak wiadomo każda ze stron chce jak najlepiej dla siebie, jedni chcą jak najdrożej sprzedać a inni jak najtaniej kupić. Sedno sprawy polega na tym żeby dogadać się jak najszybciej i nie obstawać na siłę przy swoim. Wiadomo, że za rok wchodzi "Bosman" i sprawa wygląda inaczej niż np. rok czy dwa temu.
Jakie masz plany na najbliższe dni?
- Mam nadzieje, że rozmowy z klubem nie przeszkodzą mi w przygotowaniu się do sezonu. Czekam na konkretne propozycje i jak wszystko dobrze się skończy to już w najbliższym czasie będę wiedział, na czym stoję.
Dziękuję za rozmowę
- Dziękuje i pozdrawiam wszystkich sympatyków kauczukowego krążka.
Na forum podhala pisza jakoby emeryt klisiak miał trenować z Cracovią?Może to ktoś potwierdzić?Jakby ktoś był na treningu niech napisze czy trenuje Chabior ,Voznik (dalej)2 obrońców Unii ,Horny i Dulęba.
potter czytaj ze zrozumieniem bo tam nie pisze o klisiaku tylko o Vozniku!
W dzisiejszym DP jest informacja,że Cracovia zrezygnowała z transferów Kłysa i Piekarskiego ponieważ warunki zaproponowane przez Woźnickiego są nie do przyjęcia.
Nieciekawie wygląda nasza sytuacja w obronie.Odszedł Piotrowski dalej nie wiadomo co z Dulębą,który będzie pewnie się procesował z Unią,i nie wiadomo kiedy będzie mógł grać ,a ci co doszli tj. Gil ,czy Landrowski nas raczej w tej formacji nie zbawią.Wydaje mi się,że klub powinien na dwa miejsca przeznaczone dla obcokrajowców zakontraktować jakiś dobrych obrońców.
czyli przed zblizajacem sie sezonem mamy 2 duze problemy
1 )brak hali na poczatku rozgrywek(remont)?
2)brak obroncow i bramkarza ??
Ale mamy jeszcze 3 miesiace, wiec troche czasu pozostalo
Czy ktos wie czy zglosilismy druzyne Cracovii do walki o Puchar Polski??? (wiem ze jest zgloszonych 9 druzyn) czyli prawdopodobienstwo jest bardzo duze
czesc info z interii
;Prezes związku dodał, iż do rozgrywek o Puchar Polski zgłosiło się dziewięć drużyn, które będą walczyć o awans do turnieju finałowego. Automatycznie udział w czterozespołowej rozgrywce finałowej ma zapewniony TKH Toruń, obrońca Pucharu. Turniej finałowy zostanie rozegrany w Toruniu, 29 i 30 grudnia 2006 r. ;
zgłosiliśmy się
no to mamy juz chyba zapewnione mnóstwo emocji w nadchodzcym sezonie (wieksza liga ,interliga ,puchary )
no, ciekawe jak to wpłynie na kondycję
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)