nie wiem potter nie miałem czasu ostatnio się tym zajmować - nie było mnie w Krakowie cały zeszły tydzień...
-
-
Spekulacje , Transfery Sezonu 2006/2007
Na wtorkowym spotkaniu z prezesem Kazimierzem Woźnickim hokeiści usłyszeli, że ich pobory będą wynosić ok. tysiąca złotych miesięcznie. Brutto. Woźnicki jest dla nas nieuchwytny od dłuższego czasu. Nieoficjalnie wiadomo, że prezes łudzi się jeszcze, iż firma Dwory - dotychczasowy sponsor - wbrew opublikowanemu komunikatowi nie wycofa się ze wspomagania finansowego utytułowanego zespołu. W PZHL-u nie biją na alarm z powodu ciężkiej sytuacji oświęcimian. - Od prezesa Woźnickiego uzyskaliśmy zapewnienie, że Unia na pewno wystartuje w tym sezonie. Nie wiadomo tylko w jakiej wersji: optymistycznej, z budżetem pozwalającym na walkę o medale, czy pesymistycznej, z budżetem na przetrwanie - powiedział nam dyrektor sportowy PZHL-u Leszek Lejczyk.
Sternicy oświęcimskiego klubu dla wielu stracili już wiarygodność. Do tego stopnia, że nie wszyscy mieli ochotę pójść na pierwsze po sezonie spotkanie z zarządem (np. ikona Unii Waldemar Klisiak). Czują się oszukani. - Klub ma w stosunku do mnie zaległości finansowe i czuję rozgoryczenie, że po ludzku nikt mi nie wyjaśnił sytuacji - nie kryje długoletni kapitan Unii. - Dość tego, nie mogę dłużej czekać. Miesiąc minął i poprawy nie widać. Szukam nowego pracodawcy.
Pan Waldemar jest już "po słowie" z Wojasem/Podhalem, lecz dopóki transfer nie zostanie sformalizowany, trenuje z Unią pod okiem Stanisława Małkowa. Zespół opuściły już pozostałe gwiazdy: bramkarz Tomasz Jaworski i napastnik Mariusz Puzio (związali się kontraktami z Zagłębiem Sosnowiec, lecz transfery nie zostały jeszcze załatwione). Wychowanek Unii Mariusz Jakubik myśli o przejściu do wicemistrza Polski GKS-u Tychy, zresztą trenuje już z tą drużyną. Do Sosnowca chce się też przeprowadzić obrońca Piotr Cinalski. Reprezentacyjny defensor Grzegorz Piekarski negocjuje przejście do ComArchu/Cracovii. Ta lista może się wkrótce wydłużyć. Na szczęście, w Oświęcimiu mają sporo utalentowanej młodzieży, która będzie mogła zastąpić ewentualne ubytki.
Mam nadzieje że jednak nie tylko Piekarski nas wzmocni z Unii.....
potter Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Karwin może wiesz kto aktualnie trenuje ?I czy sa
> wsród trenujących L.Laszkiewicz ,Hartmann,Słaboń?
Z tego co gdzieś przeczytałem to Hartman miał się w Krakowie pojawić dopiero wczoraj.
Laszkiewicz zostaje !!!
Wszystko wskazuje na to, że Leszek Laszkiewicz nadal będzie bronił barw zespołu hokejowego mistrza Polski, Cracovii. Wczoraj bowiem najlepszy strzelec i zawodnik "Pasów"w ostatnim sezonie, rozmawiał z profesorem Januszem Filipiakiem i strony osiągnęły porozumienia we wszystkich kwestiach kontraktu, który byłby ważny do końca nowego sezonu. A podpisanie dokumentów ma nastąpić w ciągu dwóch najbliższych dni.
PG - Gazeta Krakowska
Bardzo dobra wiadomość,że L. Laszkiewicz pozostaje z nami.Szkoda tylko,że polski hokej traktowany jest w europie jako dyscyplina egzotyczna.Sukces reprezentacji daje szansę jej reprezentantom gry w dobrych klubach europejskich. Bardzo dobrze się stało, że L. Laszkiewicz otworzył oczy naszym hokeistom na ten problem.Martwie sie,że jeszcze nie mamy drugiego bramkarza. Radzik z konieczności będzie odpoczywał. Potrzebny nam doświadczony bramkarz. Moim zdaniem Ł Kiedewicz byłby dobrym wyborem.Dziwie się że jeszcz nie ma go na trenngu.
Łukasz Kiedewicz jest chyba dalej za granicą, w Anglii.
leszek laszkiewicz podpisal kontrakt
Pytanie do W,Pysza Z Podhala
Waldemar Klisiak bliżej Podhala, czy dalej?
- Jak najbardziej bliżej. Jesteśmy z nim w kontakcie. Troszkę cierpliwości. Niedługo wszystko się wyjaśni. Ciągle rozmawiamy też z Michałem Radwańskim. Z tego co się orientuję Cracovia nie jest nim już zainteresowana. "Pasy" ściągnęły już sporą liczbę graczy i teraz muszą z niektórych zrezygnować, bo ponad 30-osobowej stajni nie będą do sierpnia utrzymywać
czesci info ze strony Podhala ,TU JEST CALOSC http://www.wojas-podhale.z-ne.pl/dalej.php?link=news&szyld=aktualnosci&id=761
----------------------------------------------------------------------------------------
Na dzis napewno potrzeba Cracovi obroncow!!! i 2 bramkarza
Jak to sporą ilosć graczy .Może ktoś podać ilu trenuje i kto?.Zgadzam się w drugiej kwestii potrzeba 2 obońców i bramkarza.
Byłem na treningu
Trenują Radziszewski, Kachniarz, Kozendra, Gil, Galant, Marcińczak, obydwaj Laszkiewicze, Słaboń, Hartmann, Pinc, S. Urban, Cieślak, Witowski, Pasiut, Podlipni, Safarik,
ale wiem że nie było wszystkich na treningu (z różnych powdów - Marian np. ma rekonwalescencję po operacji barku) nastroje dobre trener Rohacek zadowolony z dotychczasowego przebiegu transferów na pytanie o turniej w Nitrze stwierdził że będą fajni przeciwnicy (m. in. Karlove Vary z Czech) ale cytuję: "rozjebiemy ich wszystkich"
myślę że podobnie myśli o lidze :)
a kiedy rzeczony turniej w Nitrze sie odbywa ?
17-19 sierpnia
Karwin a co z Voznikiem i zawodnikami Unii.Ponoć już trenują z nami?Byłem na Wielickiej tyle że już po treningu było.Zagadałem jednego z hokeistów i wspomniał coś o zawodnikach Unii .Tyle ze nie sprecyzowal czy juz trenują czy mają trenowac bo się spieszył.Nie wiesz co z 2 pozostałymi obcokrajowcami ?Może nawet warto by 1 więcej był bo sezon długi i o kontuzje nie trudno.Do tego mocnego już składu brakuje 2 lub 3 stranieri,rezerwowego bramkarza ,Sarnika,Voznika i co najmniej 2 obrońców (najlepiej tych z Unii).
a co jest z CHabiorem ????szkoda by go bylo by stracic, wszak moze zarowno grac na obronie jak i w ataku?? a i snajper z niego przedni (karne super wykonuje:)0
aaa Voznik też trenował - wiedziałem że kogoś zapomnę
z Unii podobno ktoś trenował rano ale nie widziałem na własne oczy ;)
Chabior będzie u nas z tego co słyszałem
Sarnik jest w podróży poślubnej :)
No. Znowu trzeba będzie na majstra celować. Nie ma zmiłuj się...[img]http://www.emotikony.friko.pl/emots/1/mruga.gif[/img]
PAS Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> No. Znowu trzeba będzie na majstra celować. Nie ma
> zmiłuj się...
NAPEWNO POWTORKA Z MASTERSA BY BYLA WSKAZANA .ALE CHYBA TEZ BY BYŁO DOBRZE POKAZAC SIE W EUROPIE:)
i dlatego sklad powinien byc nie tylko bardzo dobry ,ale i dlugi
A nie wiesz co z pozostałymi stranierimi?Zięba szuka Hartmana bis?.Uniści podobno też byli dziś.Nie wiesz Karwin czy Voznik zmądrzał i skończył eskapady Nowy Targ ,Węgry?.Mam nadzieje że Zięba nas jeszcze miło zaskoczy i zostanie absolutnym królem polowania.Może Jaros ?Miał wylądować w Tychach ale coś cisza.jakbys Karwin napisał o ktorej mają treningi ?Jutro bym chetnie zajrzał na trening.
nie wiem o której mają jutro trening niestety
wybieram się w poniedziałek dam Ci znać jak będę wiedział o której jest
Voznik już raczej zmądrzał i zostaje
co do innych obcokrajowców zachowane jest tajemnicze milczenie - nie Zięba szuka a Rohacek podobno już kogoś ma na oku ale za wcześnie żeby coś powiedzieć... słowem jest ktoś tam na celowniku (napastnik i obrońca) ale nie znam szzegółów...
Uniści byli tak jak pisałem wyżej...
Jaros - to nie jest dobry pomysł :)
powiem więcej - to jest bardzo niedobry pomysł. Za dużo knajp w Krakowie jest ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)