SZukam Świstaka
-
-
NIC sie nie stało CRaCOVIO
Świstak jak możęsz to podaj mi swój numer gg. SEBA z Enigmy
Panowie , nic sie nie stalo mamy jeszce dwa mecze i się odkujemy,pokażemy ile jest warta Cracovia . I liga czeka
a nawet cztery
seba - jakie dwa?
Do końca rundy - cztery mecze
Do końca rozgrywek - dwadzieścia jeden
Można zdobyć w nich 63 pkt. Teraz mamy 24 pkt.
Do awansu wystarczało:
w ub. roku - 65 pkt
dwa lata temu - 66 w 38 meczach (po przeliczeniu na 34 - 59 pkt)
trzy lata temu - 65 w 38 meczach
W tym roku liga jest bardziej wyrownana - wszyscy traca punkty, zatem do
1 miejsca spokojnie powinno starczyć 68 pkt, a do awansu 60 pkt
Oznacza to, że wystarczy wygrać 13-14 z pozostałych 21 meczów (z tego 10 u siebie). To dość realne
Nie jest źle.
Popatrzcie na Podbeskidzie, ŁKS, Ruch czy Aluminium. Przed sezonem mieli duże aspiracje i co?
Szkoda punktów straconych z Arką i Bełchatowem, ale mówi się trudno i gra się dalej. Oby tylko trener nie tracił glowy jak w pierwszym meczu wyjazdowym (Stasiak) czy w pierwszym trudnym meczu wyjazdowym (Pogoń) i nie dokonywał nieprzemyślanych roszad w składzie, a będzie dobrze
Co to za burak założył ten temat ;)... Spoko paloma, bedzie dobrze, za tydzień na meczyk...
PANOWIE... już wkróte przyjdzie wiosna i lepsze czasy :))
...i wiadomo co :) EXTRAKLASA i tak NASZA!
PAnowie i tak jest bardzo dobrze , jesteśmy w czołówce tabeli .
jestem...
Świstak-reaktywacja. Pozdro dla Mośka:))
Oczywiście, że nic się nie stało. Jeszcze 1,5 miesiąca temu wydawało nam się, że jedyne na co stać naszą drużynę to na...spokojne utrzymanie w 2 lidze, choć nawet co do tego nie wszyscy byli pewni. Przełomem był mecz z Zagłębiem Lubin w którym nasi piłkarze zdeklasowali faworyta i jednego z kandydatów do awansu. Od tego momentu wszyscy zaczęli co raz głośniej mówić o awansie, a po nastepnych dwóch wygranych meczach z rzędu w znakomitym stylu (5-0 KSZO i 3-0 Podbeskidzie) niemal każdy widział Cracovię w ekstraklasie. Ostatnie dwa mecze sprowadziły nas na ziemię i pokazały, że nie bedzie wcale tak łatwo. Może nawet dobrze, że tak się stało i po części został ostudzony hurraoptymizm kibiców, którzy później w razie niepowodzenia mogliby się czuć zawiedzeni. Jestem przekonany, że awansujemy do ekstraklasy w najbliższych dwóch latach pod warunkiem że nic nie zawali (nie będę pisał co mam na myśli) i uważam, że wcale nie musi to być w tym sezonie. Widać wyraźnie, że w tej chwili mimo wszystko naszym piłkarzom brakuje trochę doświadczenia ligowego i w niektórych meczach o wielka stawkę spalają się psychicznie. Np. w meczu z Ruchem Chorzów, czy z Zagłębiem lubin zagrali bez większych obciążeń i wtedy pokazali wszystkie swoje walory. Zastanawiam się nawet czy nie lepiej awansować jednak w następnym sezonie, bo czy klub podoła organizacynie w razie awansu teraz? Może jednak lepiej będzie jeżeli to się odwlecze o ten jeden sezon. Wiem, że takie kalkulacje są nie na miejscu i jeżeli tylko nadarzy się okazja to trzeba starać się z niej skorzystać, ale jeżeli się nie uda teraz to naprawde nic się nie stanie. Doskonale zdają sobie z tego sprawę (zarówno prof. Janusz Filipiak, jak i prezes Paweł Misior), którzy nie wymagają od piłkarzy awansu na siłę w tym sezonie, ale też dali jasno do zrozumienia, ze jeżeli ten awans trafi się teraz poradzą sobie z tym problemem.
I bardzo dobrze że nie ma presji na zawodników, kto wiem może właśnie to zdecyduje o naszym awansie? Nasi nie będą grać pod presją i to może okazać się kluczowe...
HTTP://WWW.POGON.V.PL
FOTORELACJA Z MECZU POGON-CROCOVIA !!!!
KONIECZNIE ZOBACZ !!!!!!
Bartek:powiem to otwarcie...ta fotorelacja to nędza,widać triumf Pogoni,nie mam ochoty na to patrzeć,wiem również że nie powinienem zabierać szansy innym by mogli te fotki zobaczyć. Wasza wola Pasiacy:-/
Te fotki ti straszna Lipa, my mamy lepsze!
Ja jestem pewny ze awansujemy do extraklasy i to bez problemu
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)