1.Koło kas biletowych podawane są ceny biletów z zeszłej rundy... o zgrozo.. profesjonalizm.
2.Śnieg nie uprzątnięty z trybun był orężem w walce w postaci kulek ( a nieraz KUL). Może przed derbami ktoś by to uprzątnął, bo dostanie jakiś psiak kulką w głowę i dostaniemy w najlepszym razie karę finansową.
-
-
Niedociągnięcia na Kałuży a.d. 2006
1.fatalny doping (Świstak nie słychać Cie)
2.sporo pijanych agresywnych osob (nie chodzi mi o podpitych)
3.totalny podział wśród kibiców i brak liderów którzy ustabilizowaliby sytuację na trybunach.
4. Zbyt dużo, często niezasłużonych, bluzgów na naszych kopaczy i trenera.
5. zbyt wolna przepustowość przy bramach na C co sprzyja awanturom i w rezultacie wpuszczaniu ludzi bez identyfikatorów i biletów (Ci ludzie to nie kibice tylko zlodzieje)
Stan trybun (śnieg) to największy skandal organizacyjny !!! Kto jest gospodarzem stadionu ten w poniedziałek powinien stracić pracę ! Przejmując lodowisko otrzymaliśmy w pakiecie kilka osób z Krakowianki, czy problemem było usprzątnięcie tego śniegu bez wydawania pieniędzy. A swoją drogą jeśli ktoś sobie zrobił krzywdę na stadionie mógłby wystąpić o spore odszkodowanie.
Mam nadzieję, że przez tydzień nikt nie będzie czekał że problem rozwiąże pogoda.
W sferze marzeń pozostaje to by krzesełka w końcu ktoś wymył z brudu, który się zgromadził od czasu ich zamontowania. To przerasta "opiekuna" naszego stadionu.
O innych drobiazgach, jak oświetlenie schodów prowadzących na trybuny, czy dopuszczenie do wniesienia "szklanych opakowań" nie warto chyba wspominać.
P.S. Kto z imienia i nazwiska jest gospodarzem stadionu ?
zgadzam się z BoRutem brud na trybunach az razi w oczy, przymarznięte do schodów gazety zapewne zostały na stadionie od jesieni! Nie ma takiego pojecia jak zadbać o kibica! Kipic powinien kupic karnet, stac grzecznie w kolejce do wejscia, zadbac o to zeby mógł siedziec na swoich miejscach, wyczyscic krzesełko sprzatnąc snieg spod nóg, nie narazac sie pijanym zeby nie dosac po twarzy itp ...
... moze to klub powinien płacic kibicowi!
a na parkingu za trubuna bylo tyle sniegu, ze 3 osoby ledwo poradzily sobie z wypchaniem mojeco auta. i chyba nie tylko mojego. jak tak bedzie nastepnym razem to nawet tam nie wjezdzam. wole juz zaplacic za parking za sektorm E i spokojnie wyjechac
bardzo dużo lodu przy wyjściu z C. Gdyby ktoś sobie coś złamał to klub musiałby płacić słone odszkodowanie
Parking - bez komentarza. Po prostu zgroza.
Programy - kończą się w 11 rzędzie (sprzedane karnety na rzędy 6-10 kosztowały również 300 zł)
Pijani - nie mam na myśli wstawionych lub raczących się małą piersióweczką, ale nawalonych jak worki.
Śnieżki - a właściwie kawałki lodu w łapach debili to się kwalifikuje jako czyn z użyciem niebezpiecznych narzędzi. Kto im te narzędzie daje do ręki.
Brud - bez zmian
więc zadzwoniłem dzisiaj i zgłosiłem brak krzesełka -temat w głosie z trybun zobaczymy czy na derbach juz będzie bo raczej z własnym mnie nie wpuszczą :)
przeklejam z głównej
Dzisiaj o godzinie 11-tej na stadionie przy ulicy Kałuży odbyło się spotkanie przedstawicieli sympatyków Cracovii z przedstawicielami władz MKS Cracovia. Rozmowy dotyczyły poprawienia warunków przebywania kibiców na naszym stadionie. Na spotkaniu ustalone zostały następujące sprawy:
- władze MKS podjęły decyzję o montażu dodatkowych bramek wejściowych na sektor C i dodatkowe na sektory B
- wszystkie sektory i miejsca na stadionie zostaną odśnieżone i odświeżone
- usprawniona zostanie osbługa kibiców korzystających z parkingu za główną trybuną
Prace ruszą w najszybszym możliwym czasie, władze Klubu zatrudnią dodatkowe osoby aby wszystko było gotowe już na niedzielny mecz derbowy.
Dodatkowo wielce prawdopodobnym jest to, że tani sektor E (bilety po 10 złotych) zostanie powiększony o obecną część, która służy jako strefa buforowa! Przedstawiciele Klubu wyraźnie podkreślili jak ważnym dla nich jest zdanie kibiców co do organizacji widowiska i czekają na więcej sygnałów co wg. sympatyków Cracovii powinno zostać poprawione.
Równocześnie przedstawiciele Klubu zwracają się z uprzejmą prośbą do kibiców aby starali się przychodzić wcześniej na stadion, a nie odwlekać wejścia na sektory na ostatnią chwilę. Wcześniejsze przyjście gwarantuje szybszą i sprawniejszą obsługę przy wejściu jak i ułatwi, nam wszystkim przebywającym na stadionie, przeżywanie meczu.
Władzom MKS Cracovia należy podziękować i pogratulować ekspresowej reakcji na wnioski publiki!
Bardzo pozytywna wiadomość
"Dodatkowo wielce prawdopodobnym jest to, że tani sektor E (bilety po 10 złotych) zostanie powiększony o obecną część, która służy jako strefa buforowa!"
z jednej strony zal bo taka decyzja nie predko przyjezdnych na stadionie zobaczymy
a zdrugiej strony moze wrescie Łuk sie zapełni tak jak w 2 lidze
tak czy siak tej wiosny gosci nie będzie wiec sie cieszmy ze wreszcie nie bedzie tej kretyńskiej klatki
Brawo dla władzy!!!
Ustalono termin następnego spotkania,
bo bez spotkania władza dupy nie ruszy?
a wniosków na pewno nie ubędzie
... prawdziwa demokracja
jak publika chce mieć gites widowisko
to niech wnioskuje do władzy,
władza sama nie widzi, bo ma na głowie tyle spraw
ciekawe co wladza sp.. doli 13 VI 2006?
oho, tak sie zastanawialem kiedy pierwszy niezadowolony sie wpisze...
niedługo to trwalo, oj niedlugo
jak to przeczytałem to umarłem:
Władzom MKS Cracovia należy podziękować i pogratulować ekspresowej reakcji na wnioski publiki!
No nie zartujmy, że ekspresowa reakcja, bo jeśli za taką nazwiemy spotkanie po ponad pół roku (co najmniej) od oficjalnych skarg na organizację... po pierwsze takiego spotkania wogóle nie powinno być, tylko władze klubu nie powinny dopuścić do zaistniałej sytuacji. No ale jęlsi ktoś jest pozbawiony wyobraźni...
Miejmy nadzieję tylko, że faktycznie spełnią swoje obietnice do derbów.
krejzi Napisał(a):
-------------------------------------------------------
>
> Władzom MKS Cracovia należy podziękować i
> pogratulować ekspresowej reakcji na wnioski
> publiki!
>
>
> Bardzo pozytywna wiadomość
Tak,tak super expres...peoblem osobiscie zglaszalem na Wielickiej po meczu Cracovia-Legia...
Ale lepiej pozno niz wcale..
Mały kroczek, ale ważne, że wreszcie jest jakiś sygnał "z tamtej strony", dowodzący jej zainteresownia kibicami klubu. Niech trwa to nawet powoli, bylebyśmy mieli przekonanie, że komuś na kibicach zależy, że ktoś przynajmniej słucha ich opinii. Bo ostatni miałem wrażenie, że im więcej kibiców tym większy kłopot dla klubu.
gratulacje, w końcu cos sie zmieni na lepsze (mam nadzeije)
krejzi Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Dzisiaj o godzinie 11-tej na stadionie przy ulicy
> Kałuży odbyło się spotkanie przedstawicieli
> sympatyków Cracovii z przedstawicielami władz MKS
> Cracovia. Rozmowy dotyczyły poprawienia warunków
> przebywania kibiców na naszym stadionie. Na
> spotkaniu ustalone zostały następujące sprawy:
(itd. itp.)
Nie,nie - to absolutnie nie może być prawdą. Bo przecież na jedynej rzetelnie i uczciwie pokazującej całą prawdę o Cracovii stronce "Teraz Pasy" nie ma ani słowa na ten temat. Podobnie jak o kilku innych wydarzeniach z tego tygodnia. To wszystko jest Matrix, a klakierom Filipiaka wydaje się, że poza psuciem Cracovii coś się robi :P :P :P
cyfra - jak się zgłasza osobiście uwagi z Niemiec do Krakowa? Też tak chciałbym (mam parę osobistych uwag do niejakiego Williama III Gatesa, a na bilet do Seattle mnie nie stać). No chyba, że mecz Legia-Cracovia był ostatnim, na jakim byłeś osobiście - wtedy zwracam honor, ale na przyszłość podpowiadam, że szybkość realizacji prośby zależy od sposobu (i kultury) jej przekazania :P
Robert - czy lepiej późno niż wcale, czy lepiej wcale nie choć natychmiast ?. Czytając Twój post odnosze wrażenie, ze to drugie.
Ja tak się spytam:
wyobraźcie sobie, że ktoś kupuje bilet do kina. Niestety: bileterka opryskliwa, krzesełka brudne, ekran poplamiony... ogólnie jak to mawiano: "gnój, smród i ubóstwo". I nagle pokazuje się komunikat: "Po spotkaniu z potencjalnymi widzami władze kina zdecydowały się poprosić bileterkę o większą uprzejmość i sprawność w pracy, umyć krzesełka i wyprać ekran". W dniu następnym ukazują się listy dziękczynne od potencjalnych widzów.. Toż to epizod niemal z "Misia" wzięty!
Bo jak się za coś biorę, to znaczy że na tym się znam. Jeśli robię to już trzy lata i nadal muszę pytać widzów o podstawowe ich oczekiwania i dopiero na ich interwencję zmieniam (delikatnie mówiąc) niedociągnięcia to znaczy że nadaję się do kóz pasania a nie do oraganizacji komercyjnych imprez sportowych.
I mało ważne kiedy to zmieniłem - organizator zawczasu powinien wiedzieć o podstawowych wymogach higieny i kultury.
Więc: oczywiście bardzo dobrze... ale nie budujmy pomników. Po prostu przyjęto zażalenie, załatwiono je w sposób pozytywny - czasem i w prl-u zdarzało się, że uwaga-wpis w tzw. "Książce życzeń i zażaleń" był pozytywnie załatwiany
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)