Ależ to oczywiste, wszystko byłoby super hiper gdyby nie mityczni "ONI" rzucający kłody pod nogi.
A gdy pada pytanie, kto konkretnie, to już winnego nie ma, klasyka :D
-
-
Re: Dalsze losy naszych byłych sportowców, trenerów , smakowite historyjki itp.
dokładnie to mam na mysli Bernhardt jak napisał kolega wcześniej chetnie podpisałby nowy kontrakt ale sie nie dogadali nagle do gry weszli ONI i rozpłakane dziecko musiało odejsc bo nie dostało podwyżki i teraz wszyscy są żli a on wybielony bo przecież chciał podpisać tylko zły jakub i janusz mu nie dali
Kontrakt ma do konca miesiaca, to o co sie sra ?
Tabisz nie badz miekki, nie podpisuj mi nic ani jednego dnia wczesniej.
jest duzy plus odejscia tego globtrotera, nie uslyszymy juz w C+ Zelka Zyzynskiego wyglaszajacego przy kazdej transmisji naszego meczu (jakos nam go przydzielono w tej rundzie) swojej ulubionej ciekawostki o 5 paszportach i kij wie ilu jezykach
kkk_84 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Kontrakt ma do konca miesiaca, to o co sie sra ?
> Tabisz nie badz miekki, nie podpisuj mi nic ani
> jednego dnia wczesniej.
Z jednej strony słuszna uwaga:
1-a interpretacja - Edek chce za friko dodatkowe 2-a tygodnie urlopu.
z drugiej niesłuszna
2-a interpretacja Jakoś Podoliński i kilku piłkarzy mogło się pojawić na treningu pomimo ,że do końca czerwca
są w innych Klubach.
Podsumowując: Pokazałeś "w.ła jak Polska cała" Tabiszowi to Jakub pokazał wczoraj tobie ;) :D
Edek do Jagi ?
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/448062/edgar-bernhardt-moze-zostac-w-polsce-w-gre-wchodza-jagiellonia-podbeskidzie-i-za
piotrek67 Napisał(a):
> Edek do Jagi ?
>
> http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/448062/edg
> ar-bernhardt-moze-zostac-w-polsce-w-gre-wchodza-ja
> giellonia-podbeskidzie-i-za
Dla Jagi 25 tys PLN to za dużo, więc się nie obłowi. Teraz widać jakie miał alternatywy. Może sobie pokazywać wała do lustra...
Skoro Bernhardt chce się zwolnić w połowie miesiąca, niech się zrzeknie połowy pensji. Proste.
gentlemen Napisał(a):
> Skoro Bernhardt chce się zwolnić w połowie
> miesiąca, niech się zrzeknie połowy pensji.
> Proste.
Polskie prawo nie zezwala na taki manewr, o ile się orientuję.
Czyli edi wg Polskiego prawa zrobił ucieczkę z pracy bo nie pojawił się na treningu więc może zostać zwolniony dyscyplinarnie i można teraz iść do gazety i płakac jaki to ten piłkarz niezdyscyplinowany jest. Jeśli się zatrudniam w jakiejś firmie to wykonuje wszystkie polecenia narzucone przez pracodawce do ostatniego dnia trwania umowy. Jakbym płakał, że umowa mi się kończy za dwa tygodnie a pracodawca jest beeeee bo kaze mi przychodzic do pracy to kazdy kazałby mi sie puknąć w czoło. Zmanierowany piłkarzyna i tyle.
skoro Bernhardt ma byc u naszej konkurecji z ligi, to tym bardziej bym go nie puszczal przed 30 czerwca, po co ma przepracowac okres przygotowawczy u rywali ;)
Papa out !!! jaja
http://www.cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/giannis__dziekujemy
Bucky Nome Napisał(a):
> Polskie prawo nie zezwala na taki manewr, o ile
> się orientuję.
Aneks rozwiązujący kontrakt piłkarski i regulujący kwestię wynagrodzenia jest jak najbardziej dozwolony. To nie umowa o pracę. Zresztą i tu rozwiązanie umowy za porozumieniem stron i sprawa prosta, bo wynagrodzenie będzie płatne tylko za okres, gdy była umowa.
Rzeczywiście. Wiem, że przy umowie o pracę się nie da, nie pomyślałem, że z kontraktami może być inaczej. Dzięki, że naświetliłeś.
Przy umowie o pracę się da. Wystarczy rozwiązać ją za porozumieniem stron.
rmszar Napisał(a):
> Przy umowie o pracę się da. Wystarczy
> rozwiązać ją za porozumieniem stron.
Pewnie masz rację, choć opierałem się na tym:
[i]Wynagrodzenie pracownika podlega szczególnej ochronie. Zwłaszcza nie może on zrzec się prawa do pensji ani przenieść tego prawa na inną osobę ([b]art. 84 kodeksu pracy[/b]). Przy tym zakaz zrzeczenia się wynagrodzenia jest bezwarunkowy i [b]nie może być uchylony na mocy porozumienia stron stosunku pracy.[/b][/i]
http://prawo.rp.pl/artykul/728626.html
Nie rozumiesz o co mi chodzi. Jeśli pracownik chce odejść w połowie miesiąca, to może dogadać się z pracodawcą i rozwiązać umowę o pracę. Wtedy za pozostałą część miesiąca nie będzie mu przysługiwało wynagrodzenie.
Zatem da się tak zrobuć, żeby pracownik odszedł, a pracodawca nie musiał płacić połowy wynagrodzenia.
Mateusz Klich wraca do Wolfsburga
Reprezentant Polski Mateusz Klich opuszcza holenderski PEC Zwolle i wraca do niemieckiego VfL Wolfsburg - poinformowała oficjalna strona internetowa zawodnika.
Wolfsburg skorzystał z zapisu w umowie, którą w czerwcu 2013 roku zawarł z holenderskim klubem. Reprezentant Polski przeszedł wówczas do Zwolle, do którego był wcześniej wypożyczony na pół roku, na zasadzie transferu definitywnego, ale Niemcy zapewnili sobie prawo do odkupu Klicha i teraz z niego skorzystali.
W poprzednim sezonie Klich rozegrał w barwach Zwolle 30 meczów ligowych, w których strzelił cztery gole. Polak zdobył z tym klubem Puchar Holandii.
Vladimir Boljević w AÉK-u Larnaka: http://www.90minut.pl/news/234/news2346493-Vladimir-Boljevic-w-AEK-u-Larnaka.html
Edit. Wojciech Stawowy bliżej niż dalej pracy w GKS-ie Tychy: http://www.slask.sport.pl/sport-slask/1,128702,16180847,Wojciech_Stawowy_blizej_niz_dalej_pracy_w_GKS_ie_Tychy.html
Wojciech STAWOWY faworytem do poprowadzenia Miedzi Legnica. Zostały szczeóły z Twittera Borka
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)