Przytuła się przymierza do Łęcznej.
-
-
Re: Dalsze losy naszych byłych sportowców, trenerów , smakowite historyjki itp.
Lista 100 najlepszych polskich pilkarzy w historii
Przedstawiamy pierwszy ranking stu najlepszych piłkarzy w historii naszego futbolu. Na coś takiego nie porwał się jeszcze nikt i nigdy. Redakcyjni eksperci "Magazynu Futbol" - Roman Hurkowski i Paweł Grabowski - wykonali tytaniczną pracę, żeby ustalić ostateczną kolejność.
Brali pod uwagę osiągnięcia i rekordy, ale też po prostu talent czy nieszablonowość. W końcu mieliśmy zawodników, którzy zdobyli medal czy ważny puchar, bo znaleźli się we właściwym miejscu? i czasie (Kuszczak), a także takich, którzy potrafili z piłką wyczyniać cuda - lecz ich gablota stoi pusta (Dziekanowski). Mamy nadzieję, że za kilka lat Jakub Błaszczykowski, Ireneusz Jeleń czy choćby właśnie wspomniany Tomasz Kuszczak zasłużą na to, by trochę w tej setce zamieszać.
http://sport.onet.pl/74456,1248770,1983306,wiadomosc.html
a teraz zgadnijcie, na ktorym miejscu jest Kaluza.
dla porownania - Reyman 24, Kuchar 67
Inne nasze akcenty: Kowalik 78, Rzasa 97
Rumcajs 72
Ja się Kałuży nie doszukałem, ale na starość wzrok mi nie dopisuje, za to są Faber czy Kraska...
są też Majewski i Ćmikiewicz, którzy, nawiązując do tytułu, faktycznie wstrząsneli pasiacką piłką
[b]Łukasz Szczoczarz[/b] strzelił dziś ważną bramkę, otwierającą wynik meczu, w Morągu w barażu Okocimskiego z Huraganem. Grał też [b]Dawid Dynarek[/b]. Okocimski wygrał 2:0.
8 czerwca 2009, 17:47:58 - maciejko
Andrzej Bednarz zagra w Iranie
Andrzej Bednarz najbliższy rok spędzi w Iranie. 28-letni obrońca Radomiaka Radom podpisał kontrakt z wicemistrzem perskiej ekstraklasy - Zob Ahan Isfahan.
W zakończonym sezonie Radomiak wygrał południową grupę IV ligi mazowieckiej i awansował do III ligi łódzko-mazowieckiej. Zawodnik ma także na swoim koncie dwadzieścia występów w ekstraklasie w barwach Górnika Zabrze.
Nowa drużyna Polaka w poprzednim sezonie triumfowała w Pucharze Iranu (0-1, 5-0 w finałach z Rah Ahan).
źródło: własne 90minut.pl
Szczota strzelił w drugim meczu barażowym 3 gole dla Okocimskiego.Powiniem dostać jakąkolwiek sznasę u nas,biorąc pod uwagę że jest 5 razy lepszy od drewnianego Dudzica.
Iks Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Szczota strzelił w drugim meczu barażowym 3 gole
> dla Okocimskiego.Powiniem dostać jakąkolwiek
> sznasę u nas,biorąc pod uwagę że jest 5 razy
> lepszy od drewnianego Dudzica.
Mam podobne zdanie na ten temat.
[i]Mam wielki szacunek dla zarządu Górnika Łęczna, rady nadzorczej i sponsora. Ja nie trzymam się posady rękami i nogami, trzeba patrzeć na siebie krytycznie. To był trudny moment dla mnie, ponieważ zespół nie grał tego, co zakładałem. Dlatego uznałem, że tak należy postąpić. To nie była kokieteria, zabieg psychologiczny czy zagrywka pod publiczkę. Ofert też nie miałem, więc zostaję w Górniku i chcę tutaj jak najdłużej pracować. A jak coś zacznie się psuć, to sam będę wiedział, co należy zrobić. Za wyniki zespołu zawsze odpowiada jedna osoba - trener. Tak też postąpił Henryk Kasperczak w Górniku Zabrze, całą winę wziął na siebie.[/i]
Źródło: Dziennik Wschodni - Wojciech Stawowy
[b]Kowalik[/b] ogląda narybek
Ponad 40 młodych piłkarzy z Niemiec mających polskie korzenie uczestniczyło w spotkaniu z przedstawicielami PZPN zorganizowanym w konsulacie RP w Kolonii. Oprócz pamiątek i gadżetów, otrzymali pomoc prawną np. w wyrobieniu paszportów.
- To drugie tego typu spotkanie, które zorganizowaliśmy wspólnie z konsulatem RP w Kolonii. Celem, oprócz integracji środowiska, było zachęcenie młodych, nieraz bardzo utalentowanych piłkarzy do gry dla Polski. O dużym zainteresowaniu świadczy fakt, że choć nie wszyscy z różnych powodów mogli przyjechać osobiście, to reprezentowali ich rodzice - powiedział uczestniczący w spotkaniu kierujący w PZPN sekcją monitoringu i rozwoju młodych piłkarzy Maciej Chorążyk.
Z okazji spotkania w Kolonii na jeden dzień opuścił MME do lat 21 w Szwecji, gdzie pełni rolę obserwatora UEFA, dyrektor sportowy związku Jerzy Engel. Uczestniczyli w nim również byli reprezentanci Polski Andrzej Rudy, [b]Janusz Kowalik[/b] i Roman Geszlecht.
- Myślę, że spory pożytek z tego spotkania może mieć trener reprezentacji do lat 15 Marcin Dorna, który również był w Kolonii. Poza tym dwóch piłkarzy z rocznika 1992 zadeklarowało jasno chęć gry w biało-czerwonych barwach i być może już w sierpniu pojawią się na konsultacjach. Niektórym pracownicy konsulatu doradzili, co muszą zrobić, by szybciej otrzymać polskie paszporty - wyjaśnił Chorążyk.
W spotkaniu w Kolonii uczestniczyła również Marlene Kowalik. "Ta 25-letnia zawodniczka trafiła do nas właśnie dzięki takim inicjatywom. Na co dzień gra w Bundeslidze w drużynie z Essen, a wiosną tego roku już zadebiutowała w reprezentacji Polski" - dodał.
Źródło: PAP
Dziś wieczorem Radio Kraków nadało wywiad ze [b]Szczotą[/b]. Chwalił się, ze na treningach i na rozgrzewce miał przed meczem z Huraganem około 80% skuteczności jeśli chodzi o wolnego z 18-20 metrów. I tak też strzelił gola, który otworzył wynik w sobotę.
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=3483
ps. znam kolesia osobiscie
co to ma za znaczenie bagno juz sie wypalil;/
Z wyporzyczonych zawodnikow szanse poinnin otrzymac ba nalezy im sie:
- Łukasz Szczoczarz - Okocimski Brzesko(2 liga) - świetna runda najlepszy strzelec w zespole
- Kamil Karcz, Konrad Cebula - Stal Stalowa Wola(1 Liga) - oboje potwierdzili w tej rundzie ze maja spore mozliwosci
- Marek Pączek- Przeboj Wolbrom(2 liga) - świetna runda w jego wykonaniu wielokrotnie w 11 kolejki...
- Dawid Dynarek - Okocimski Brzesko(2 liga) - Mlody perspektywiczny powinine znalezc sei w Kadrze 1 zespolu na najblizszy sezon...
Paweł Szwajdych, Marcin Krzywicki, Mateusz Jelen, Sebastian Kurowski - ich najlepiej bylo by wziasc na 2 tygodnie treningow z 1 druzyna i ocenic czy zrobili jakies postepy czy dalej na wyporzyczenie....
A Kamil Witkowski?
to jest oczywiste wiec nie ma sensu o tym pisac
edit: chyba w koncu sie zgadzamy ;]
to jest tak oczywiste, ze nie trzeba o tym pisac
edit: niezle:)
Faktycznie zapomniałem o Witkowskim - ale to jest oczywiste ze Kamil powinien wrocic :)tez sie zgadzam!!!
Cfan jak mogl krzywicki siedzac na lawce zrobic postep czy tez jelen w 6 ligowej druzynie badzmy powazni
Czesław Palik nadal będzie trenerem Stali Rzeszów
Czesław Palik, który kilka dni temu świętował ze Stalą Rzeszów awans do II ligi, nadal będzie prowadził zespół. Szkoleniowiec podpisał umowę na rok z opcją przedłużenia.
- [b]Miałem konkretną ofertę z I ligi. Trochę mnie kusiło, żeby ją wybrać, bo mógłbym zagrać na przykład przeciwko mej Cracovii - mówi pochodzący z Krakowa szkoleniowiec "biało-niebieskich"[/b]. - Postawiłem jednak na Stal. Mam nadzieję, że to słuszna decyzja. Dlaczego tak zrobiłem? Coś mi się tutaj udało, awansowaliśmy wyżej, a ja chcę kuć to żelazo i osiągać dalsze sukcesy w Rzeszowie.
- Cieszymy się, że trener Palik nadal będzie pracował w Stali - mówi Jan Lech, wiceprezes sekcji piłkarskiej. - Na pewno zrobi on wszystko, aby zespół nadal wygrywał. Zarząd musi szybko zakasać rękawy i podnieść sekcję na wyższy poziom organizacyjny. Jeśli mamy zaistnieć w II lidze, budżet musi być większy, bo wydatki w wyższej, centralnej klasie rozgrywek znacznie wzrosną.
Stal rozpocznie przedsezonowe przygotowania 6 lipca.
- Czasu do inauguracji jest mało, ale ja wierzyłem, że wygramy baraże i plan przygotowań tworzyłem jeszcze przed nimi - mówi Palik, który rozgląda się za nowymi zawodnikami. - Telefonów odbieram sporo, ale za wcześnie na nazwiska. One są wprawdzie ciekawe, ale wiadomo, że same nazwiska nie grają. Potrzebujemy piłkarzy, którzy będą pasować do drużyny. Na pewno nowe twarze pojawią się na pierwszym treningu. 12 lipca jedziemy na obóz do Dębicy i muszą tam już być zawodnicy pewni gry w Stali. Wiadomo, kogo szukamy: bramkarza, środkowego i bocznego pomocnika, bocznego obrońcy.
Na razie pewne jest, że Stal opuści Krzysztof Hus (Jagiellonia Białystok). Oferty ma Ireneusz Gryboś, snajper nr 1 zespołu i bohater meczów barażowych.
- Rozmawiałem z Irkiem, zapewniał, że chce nadal grać w Rzeszowie - dodał Palik
czyżby Pan Czesiek wiedział o czymś o czym my jeszcze nie wiemy ;]
4 dni później
w którym temacie można pisać że Wojtek nie miał sukcesów z wyjątkiem pracy u nas
http://www.90minut.pl/news/95/news959451-Piotr-Wrzesniak-nowym-trenerem-bramkarzy-Polonii-Warszawa.html no proszę. Piotr Wrześniak będzie szkolił Przyrowskiego, Majdana i Gliwę:)
Mirosław Hajdo trenerem Resovii.
Pewne info rodzinne :-))
Gwoli formalności - Bagnicki w Podbeskidziu.
Kacper Tatara zagrał 45 minut w sparingu Górnika Łęczna ze Startem Otwock
4 dni później
Marek Baster na testach w Resovii http://www.90minut.pl/news/96/news964843-Resovia-testowala-pilkarzy.html
W poniedziałek piłkarze Lechii Gdańsk mają wolne, we wtorek odbędą dwa treningi na stadionie przy ul. Traugutta, a w środę rano wyjadą na kolejne zgrupowanie do Wronek. W kadrze gdańskiego klubu wciąż brakuje nowych piłkarzy, ale w najbliższych dniach to ma się zmienić.
[b]- We wtorek na treningu w Gdańsku ma już być Paweł Nowak. Tego dnia podpisze też z nami kontrakt[/b] - mówi Tomasz Kafarski, trener biało-zielonych. - Czy jestem tego pewny? Pewny będę jak zobaczę Pawła z podpisanym kontraktem. Wiem jednak, że we wtorek ma przyjechać. Wierzę też, że pozytywnie zakończą się rozmowy z Wisłą Płock i do wyjazdu do Wronek naszym zawodnikiem będzie już Mateusz Żytko. Z kolei w poniedziałek do Polski przylatują Łotysze Sergejs Kožans oraz Ivans Lukjanovs. W Poznaniu przejdą dwudniowe badania lekarskie i jak wszystko będzie w porządku, to podpiszą z nami kontrakt. Jak będziemy mieli tych czterech piłkarzy, to skład będzie już niemal skompletowany.
Źródło: http://www.90minut.pl/news/96/news964830-Pawel-Nowak-pojawi-sie-na-treningu-Lechii.html
:) Zioło przegrał baraże. Stępiński zaliczył kolejny udany mecz :) Szkoda, że rocznik 87 potraktowano w Cracovii jak intruzow;/
[img]http://www.futbol.xon.pl/mecze/090705zlomex_pogons_baraz/DSC_0028.JPG[/img]
podziękuj Mirusiowi
Znam adresata :)
"Zioło przegrał baraże. Stępiński zaliczył kolejny udany mecz smiling smiley Szkoda, że rocznik 87 potraktowano w Cracovii jak intruzow;/ "
Chodziłem z Darkiem do szkoły i w turnieju szkolnym przegrali z moją klasą w finale,dzięki czemu staliśmy się mistrzami szkoły. Swego czasu opowiadał mi jak został potraktowany w Cracovii i aż mi się głupio zrobiło. Zresztą w mojej szkole było mnóstwo piłkarzy,którzy zapowiadali się na prawdę świetnie,a teraz albo wylądowali w wojsku albo...
System szkolenia młodzieży jeżeli chodzi o piłkę nożną leży i kwiczy,a wystarczyłoby żeby jakiś trener raz na jakiś czas przeszedł się na takie turnieje szkolne,lub po prostu lekcje wf'u i wyłapał utalentowanych graczy.
Liptoon, to o czym mowisz to problem selekcji i masz pelna racje.
Problem szkolenia lezy gdzie indziej. Jakim prawem 8 latki graja w regularnej lidze, a do tego uczestnicza w turniejach? Gdzie czas na treningi? Do 15-16 roku życia nie powinno być regularnej ligi. Oprocz tego, ze uciekaja jednostki treningowe, w wiekszosci trenerzy nastawieni na sukcesy, to jeszcze jaki wynik szkoleniowy ma mecz w trampkarzach starszych, ktory konczy sie wynikiem 14:0?
Nie mowiac juz o tej bezsensowych ligach trampkarzy, gdzie starci ciagna za soba mlodszych? Jak sie trafi dobry rocznik w mlodszej druzynie, to i tak musi grac tam gdzie starsi, czyli np w IV lidze... To jest koszmar, bezsens.
A opieka medyczna? Ogolnorozwojowka? Kto kontroluje w ogole ile spotkan dzieciak zagra w ciagu roku kalendarzowego? A przeciez wiadomo, ze jak gra w klubie to i w reprezentacji szkoly i w rozgrywkach wewnatrzszkolnych, a do tego jeszcze godziny spedza na grze na osiedlu. I tu nie chodzi o to, ze zawsze tak bylo i wszyscy tak graja, bo ten kto gra sobie dla rozrywki, to w wieku 16-17 lat gra coraz rzadziej, coraz mniej, a ten ktory jest nastawiony na gre w klubie gra pozniej z coraz wieksza intensywnoscia i kolejne 15 lat, wiec na nim to sie odbija.
Dlatego coraz wiekszy sens maja takie szkolki jak Pontusa (Glik, Wilczek, Matuszek chyba tez?) czy Szamotuly.
Przepraszam za offtop, ale Liptoon poruszyl drazliwy dla mnie temat :D
Daniel Armatys odchodzi z Kolejarza Stróże. Taką decyzję po sobotnim sparingu wewnętrznym podjął trener Jarosław Araszkiewicz. Powodem rezygnacji z Armatysa, jest to że zawodnik skończył wiek młodzieżowca. 20-letni napastnik w sezonie 2008/09 rozegrał 17 ligowych spotkań, zdobył trzy gole. W Kolejarzu pożegnano się już z sześcioma piłkarzami: Dawidem Bastą, Sebastianem Kurowskim, Piotrem Towarnickim, Marcinem Stefanikiem, Grzegorzem Bonkiem i Marcinem Dudzińskim.
Dudzio zakotwiczył w Przeboju
Na treningu drugoligowego Motoru Lublin pojawili się bramkarz [b]Jan Zachariasz[/b] z Puszczy Niepołomice oraz [b]Damian Niemczyk[/b] z Górnika Wieliczka.
Na zajęciach obecny był także się Kamil Oziemczuk, wciąż szukający klubu. - W tej chwili jestem w Motorze i na pewno pojadę na zgrupowanie - powiedział napastnik.
Wśród zawodników ze "starego" składu był także Przemysław Żmuda. - Wszystko wskazuje na to, że zostanę przy Al. Zygmuntowskich - stwierdził zawodnik. - Do początku sezonu pozostało mało czasu i muszę poważnie pomyśleć o przygotowaniach do gry. W tej rundzie chce pokazać się z jak najlepszej strony.
Trener lubelskiej ekipy Mirosław Kosowski liczy na Michała Maciejewskiego, który niedawno próbował sił w KSZO. Piłkarz czeka na odpowiedź i nie wyklucza, że zagra w środowym sparingu pierwszoligowej ekipy z Ostrowca. - Niczego nie przesądzam, że dojdzie również do konkretnych rozmów z działaczami Motoru - oświadczył Michał Maciejewski.
Z Poznania powrócił testowany w Lechu Rafał Król. Czołowa drużyna ekstraklasy będzie szlifowała formę w Niemczech, ale na razie bez wychowanka MUKS-u Kraśnik. - Trener Jacek Zieliński i dyrektor Lecha widzą mnie w kadrze, ale kluby jeszcze się nie dogadały - powiedział Rafał Król.
- Nawet miałem jechać z poznańską drużyną na zgrupowanie, ale przedłużające się negocjacje pokrzyżowały plany i teraz zamierzam trenować z Motorem. Wybieram się też do na obóz Białej Podlaskiej i będę czekał na rozwój wydarzeń - dodał Król. Nieoficjalnie wiadomo, że strony wciąż uzgadniają warunki ewentualnego transferu.
Z kolei w przyszłym tygodniu powinno dojść do spotkania w ratuszu działaczy lubelskiego klubu z przedstawicielami firm i władzami miasta. Uczestnicy tego zebrania maja dyskutować o przyszłości Motoru.
Na rozpoczynające się w czwartek zgrupowanie ma dojechać także jeszcze jeden bramkarz
[b]Karol Gregorek[/b] strzelił bramkę dla Bełchatowa w meczu z Lechią, w której w pierwszej połowie wystąpił [b]Paweł Nowak[/b] u boku [b]Karola Piątka[/b]. Mecz rozegrano w Grodzisku Wlkp., wynik 1:1. Do przerwy prowadził Bełchatów 1:0.
[b]Marcin Krzywicki[/b] grał ostatnio w sparingach Floty Świnoujście:
BSC Süd 05 Brandenburg - Flota Świnoujście 1:1
Flota Świnoujście - FC Midtjylland 0:3
Flota Świnoujście - Astra Ustronie Morskie 7:0 (strzelił bramkę)
==
A to bydgoski tekst sprzed miesiąca, gdzie Krzywickiego uznano
za rozczarowanie sezonu ===>
[i]
Rozczarowanie sezonu - Marcin Krzywicki
Choć przyszedł dopiero zimną to miał być podstawowym piłkarzem zespołu.
W sparingach strzelał gola za golem, ale w lidze ani razu nie potrafił
pokonać bramkarzy rywali. W końcu wylądował na ławce rezerwowych.
Latem zapewne wróci do Cracovii.[/i]
Andrzej Bednarz po zaliczeniu 13 polskich klubach wyjechał robić karierę w Iranie. Krajowe kartofliska zamienił na murawy równe jak perskie dywany, na treningi wozi go szofer, a mecze obejrzy nawet 100 tysięcy fanów
28-letni Bednarz w Polsce kariery nie zrobił. Grał w 13 polskich klubach. Przed trzema laty, w najlepszym sezonie, wystąpił w 20 meczach ekstraklasy w Górniku Zabrze. Ostatnio występował w IV-ligowym Radomiaku.
Kontrakt z wicemistrzem Iranu Zob Ahan Eshafan podpisał tuż po demonstracjach społecznych, spowodowanych wynikami wyborów prezydenckich. - W moim mieście jest spokojnie. Jednak na meczach zdarzają się czasem nawet ofiary śmiertelne - twierdzi zawodnik.
W Iranie piłka nożna budzi wielkie emocje, a kluby sponsorowane są przez wielkie koncerny. Głównym mecenasem zespołu Bednarza jest Esfahan Steel Company, największy producent stali w Iranie. To też jeden ze sponsorów ligi, którą wspiera przede wszystkim rząd irański.
Co ciekawe, w Iranie miłość do futbolu ma czasami siłę większą niż... religia. Po nieudanych dla reprezentacji eliminacjach do mistrzostw świata w 2002 roku w Teheranie zebrały się tłumy kibiców, które zarzuciły nacjonalistycznie nastawionym duchownym przekupienie piłkarzy.
Piotr Krawczyk, iranista z Polskiego Instytutu Spraw Międzynarodowych, wskazuje, że piłka nożna odgrywa ważną rolę polityczną. - Za czasów prezydenta Mohammada Chatamiego Irańczycy zagrali nawet mecz z USA w ramach ocieplania stosunków. Po ostatnich demonstracjach reprezentanci kraju podczas meczu z Koreą Płd. założyli zielone opaski w ramach poparcia dla przegranego opozycjonisty Mira-Hosseina Mousawiego. Odważny gest kosztował czterech zawodników... dożywotnie dyskwalifikacje, które narzuciła obecna władza.
Rozmowa z Andrzejem Bednarzem*
Szymon Opryszek: Dlaczego podpisał Pan kontrakt z irańskim klubem kilka dni po zamieszkach wywołanych wynikiem wyborów prezydenckich?
Andrzej Bednarz: Iran to przepiękny kraj pełen kontrastów. Ludzie są bardzo przyjaźni. Odważę się stwierdzić, że to najbardziej gościnny kraj na świecie. Dookoła panuje spokój i harmonia, pełno jest zieleni, ogrodów, równo przystrzyżonych trawników. To, co pokazuje telewizja nie zawsze odzwierciedla prawdę.
Jak radzi sobie Pan z różnicami kulturowymi?
- W Esfahan mieszka około 2 mln ludzi. Na ulicach panują korki. Stanie w nich to chleb powszedni. Jednak drogi są w bardzo dobrym stanie. Po ulicy trzeba chodzić w długich spodniach, kobiety mają obowiązek zakrywać głowę i szyję chustą. Poza tym różnic kulturowych nie odczuwam, a kuchnia irańska smakuje mi.
Czy aby na pewno występy w Eshafanie to krok w przód w Pana karierze?
- Zagram w drużynie wicemistrza perskiej ekstraklasy oraz zdobywcy krajowego pucharu. Esfahan w ubiegłym sezonie przegrał mistrzostwo jedną bramką. Jest uczestnikiem tegorocznej Azjatyckiej Ligi Mistrzów, w której zmierzy się m.in. z drużynami Kataru, Arabii Saudyjskiej oraz z mistrzem Uzbekistanu, gdzie gra Rivaldo, a trenerem jest Luis Felipe Scolari.
Co z popularnością piłki?
- Na mecze drużyn z Teheranu: Persepolis i Estaghal chodzi po 100 tys. ludzi, oczywiście samych mężczyzn. Spotkania budzą ogromne emocje, dochodzi do zamieszek, często są ranni, a czasami zdarzają się ofiary. Proszę sobie wyobrazić derby Krakowa przy 100-tysięcznej publiczności.
Czym różni się futbol irański od polskiego?
- Kluby zorganizowane są bardzo profesjonalnie. Treningi są ciężkie, w Polsce nie trenowałem z taką intensywnością w żadnym klubie, a temperatura sięga często nawet 40 stopni Celsjusza. Na każde zajęcia zawozi mnie szofer. W sztabie szkoleniowych jest sześciu trenerów, dwóch lekarzy, trzech masażystów. Trenerem bramkarzy jest Serb, były szkoleniowiec golkiperów Atletico Madryt. W drużynie grają byli kadrowicze oraz aktualny reprezentant Iranu. Oprócz mnie jest jeszcze jeden obcokrajowiec, brazylijski napastnik. Na każdą pozycję trener ma do dyspozycji dwóch czy trzech zawodników. Każdy trening to walka na całego. Wszyscy chcą pokazać się z jak najlepszej strony. Szczególnie obcokrajowiec musi być lepszy od Irańczyka. Zawodnicy są wybiegani, niektórzy robią z piłką cuda. Polecam obejrzeć w internecie film "Best Ali Karimi".
Stadiony są lepsze niż choćby krakowskie obiekty?
- Obecny stadion mojego klubu mieści 15 tys. kibiców, ale na nowy obiekt, który zostanie oddany za rok wejdzie już 70 tys. fanów. Irańskie boiska są równe jak stoły albo nawet perskie dywany.
Co ma Pan takiego w Iranie, czego nie mógł znaleźć w Polsce?
- Warunki stworzone przez klub pozwalają mi skoncentrować się tylko i wyłącznie na piłce. W końcu mogę robić to, co kocham, i za odpowiednie wynagrodzenie. Nic tylko dobrze grać i nie łapać kontuzji.
Andrzej Bednarz grał w Hutniku, Cracovii, Górniku Wieliczka, Karpatach Siepraw, Kalwariance, Pogoni Miechów, Arce Gdynia, RKS-ie Radomsko, Piaście Gliwice, Górniku Zabrze, Kmicie Zabierzów, Czarnych Żagań i Radomiaku
gw
No to pięknie wylądował:)
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi
Kusia, coś Ty narobił?! od tego namaszczenia przestaniesz być czołowym futsalowcem i zamienisz się w cierpkiego Dziewickiego
[img]http://www.futbol.xon.pl/mecze/090712regions_cup/MZPN_WZPN_28m.JPG[/img]
Bedi trzymaj się!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)