maaciek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> 16.10 Są zmiany w budżecie Miasta Krakowa o
> m.in. kolejne 3 miliony na modernizację Hali
> Lodowiskowej przy.ul Siedleckiego.
> Mamy 6 milionów teraz nic nie stoi na
> przeszkodzie by budować trybuny.
>
6 milionów to chyba było do tej pory... to teraz +3 to mamy 9 baniek?
-
-
REMONT HALI !!!!!
nie. w sumie jest 6 mln.
Zaraz w Tematach dnia bedzie Filipiak i coś na temat Hali będą rozmawiać
TERAZ na TVP3 wywiad z profesorem o Hali !
Ludzi się trzeba prosić żeby chodzili na mecze.Bardzo dobrze że będzie tylko 2,5 tys miejsc bo przynajmniej w sezonie hala nie będzie pustawa:)
Karnety panowie i tyle a jednomeczowcy niech się licytują o bilety na finał:)
Na finale tylko było całkiem dużo wiary,ale np. na półfinale może 1500 osób,więc o co szum??????????????????????????????????
Teraz profesore wyjaśnił gdzie będziemy grać w razie przeludnienia:):):)
Czyżyny Palace to będzie dla Nas tak jak dla hanysów Śląski:):):)
mnie taka argumentacja jakoś nie przekonuje
to w końcu chcemy żeby frekwencja na CRACOVII rosła czy mamy zamiar zostać Cracovską Polonią W-wa ?
to takie samo założenie jak z budową stadionu na Kałuży na 15 tyś osób !
ale ja się pewnie nie znam ...
Obiema rekami podpisuje się pod tym aby były w sezonie 2008/2009 -karnety.Kibica stałego trzeba cenić. A ja nawet gotowy jestem sam sobie kupić krzesełko w miejscu wybranym przeze mnie na widowni.
Zgadzam się torreador karnety to właściwa sprawa.Też bym sobie wykupił krzesełko bo i tak chodzę cały sezon regularny.Żal bierze jak sie widzi te pustki na trybunach....Sezon hokejowy to nie tylko kilka meczów finałowych.Nawet sami hokeiści o tym mówili.
TEFAL Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ludzi się trzeba prosić żeby chodzili na
> mecze.Bardzo dobrze że będzie tylko 2,5 tys
> miejsc bo przynajmniej w sezonie hala nie będzie
> pustawa
> Karnety panowie i tyle a jednomeczowcy niech się
> licytują o bilety na finał
> Na finale tylko było całkiem dużo wiary,ale np.
> na półfinale może 1500 osób,więc o co
> szum??????????????????????????????????
>
>
> W BIEL I CZERWIEŃ STROI SIĘ-KOCHAM JĄ A ONA
> MNIE
> Dlatego, że ta sfera, to co nazywamy
> sportem, to co tak wspaniale uosabia Cracovia, to
> jest ta dziedzina, która pozwala nam oderwać
> się od rzeczywistości i znaleźć się w
> świecie wyimaginowanym, abstrakcyjnym, gdzie
> ludzie umówili się, że będą walczyć
> bezinteresownie po to tylko żeby zwyciężyć!
Widzę że chcesz stać w miejscu!człowieku świat idzie do przodu.Teraz wszedzie budują z myślą o przyszłości.Ja uważam że jak się zrobi trybuny przynajmniej na 3000-3500 miejsc to też uda się je zapełnić nawet w sezonie zasadniczym tylko trzeba dobrze zareklamować hokej,zwiększyć dostępność biletów a wraz z porawą standartu oglądania meczu somoistnie zwiększy się popularność hokeja w Krakowie!wtedy również reprezentacja mogłaby grać u nas.
na hali nie smiescie sie 3500 krzeslek a dcelowo hala ma miec okolo 2500 jak wybuduja 3 trybune!
dla przypomnienia
z cracovia.pl
Zaprojektowano trybuny dla 2514 widzów po trzech stronach tafli lodowej odsunięte od band na odległość ok. 3 metrów z poziomem pierwszego rzędu równym poziomowi góry bandy . Trybuna główna posiada 11 rzędów. Trybuny za bramkami mają po 13 rzędów. Wszystkie miejsca na trybunach zaprojektowano jako siedzące - indywidualne na krzesełkach z siedziskami podnoszonymi. Przewidziano 5 miejsc dla osób na wózkach inwalidzkich.
Na ścianie od strony nasypu kolejowego zaprojektowano galerię VIP podzieloną na dwie części, z których każda jest dostępna poprzez własne schody.
Ciekaw jestem ile będzie mieścić ta galeria - trybuna dla VIP- ów
ta galeria Vip juz jest wybudowana :)
Czyli rozumiem ,że to co tam stoi to już ostateczna wersja. Ciekaw jestem ilu tam można VIP-ów upchać :)
Ehh taka fajna lokalizacja na hale mysle ze i na 4-5tys spokojnie. Ciesze sie z tego co jest ale jak mysle co tam by sie zmiescilo to mnie smutek ogarnia. I po co mi to moje budownictwo tylko sie cisnieniuje bardziej.
Za kazda z bramek można by walnąć trybunę na 2 tysiące... zgadze się Bart? Też bym tak chciał...:(
Jeśli bedzie w Krakowie takie cisnienie na hokej, ze sie ludzie nie zmieszczą w naszym Pałacu Lodowym to bedzie sie oplacało odpalić mecze w hali czyżyńskiej. Będzie fajna, kameralna hala; ważne zeby była wreszcie skończona.
A zaparkować tysiąc aut przy Siedleckiego, to gdzie chcecie?
a tramwajkiem, albo rowerkiem to nie łaska - tylko jakimś blachosmrodem? :P
(na Czyżynach też nie ma gdzie 1000 aut zaparkować. Od pasa startowego do miejsca gdzie ma być to ufo - są 3 km, a bliżej się nie da)
Łaska, ale Polacy muszą autami. Zresztą kupa luda wyjechała na przedmieścia. Tez musza jakos dojechać, a na nich chyba tez liczymy, skoro tydzien w tydzień ma byc 5 tysiecy widzow na meczu.
W Czyzynach jest lepiej: poza miejscami wedle hali sa bardzo blisko parkingi Plazy i M1. Tam nie bedzie problemu z 5 tysiacami fanatyków hokeja ;)
Tam bedzie problem, jak bedzie koncert na 20 tys. luda
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)