no to szukaj tych sponsorów . A jak znajdziesz to się pochwal.
Tylko ja bym sobie nie życzył Ptaka. Bo jeszcze 25 chińczyków nam sprowadzi, a cała "drużynę trenera Stawowego" za grosze rozda
-
-
STAWOWY ODSZEDL!!!
wystarczy zobaczyć jakie problemy z załatwieniem czegokolwiek ma Polonia
a w Warszawie [b]ponoć[/b] łatwiej o kase
http://www.poloniawarszawa.com/?wiecej=1153
steam-roller,a moze ja widze to czego Wy nie widzicie lub nie chcecie zobaczyc...Widzisz odnosnie kapitalizmu to moge cos powiedziec bo mieszkam w Niemczech od 1988 roku.Jest to troche czasu.Zawodowo zajmuje sie marketingiem tak ze wiem troche jak to wyglada.
Natomiast jesli chodzi o przeszlosc Cracovi ,to mysle ze ja moge Tobie/z calym szacunkiem/ lektore polecic,bo ja chodzilem juz za czasow Rewilaka,Spizaka czy Macka Gigonia....
Jesli chodzi o cieszenie sie ze mamy 1 lige to owszem jest powod do radosci z tym ze popatrz na tabele.Mamy tylko 8 punktow przewagi nad przedostatnia druzyna.To duzo i malo.Zalezy jak na to patrzec...Widzisz najlepsze rokowania w wyleczeniu ciezkiej choroby sa w poczatkowym jej stadium....
Wiecej juz nie bede na ten temast pisal,choc nie boj sie to i tak nie wplynie na decyzje Filipiaka.On sie kieruje calkiem innymi zasadami.A jego akcje beda mialy taka sama wartosc
niezaleznie w ktorej lidze bedzie grala Cracovia....
cyfra w pasy, zapewniam Cię, że z Krakowa lepiej widać niż z Niemiec, gdzie docierają sterowane strzępy informacji. Ja jednak, w przeciwieństwie do kilku mącicieli, nie mam zwyczaju wywlekać brudów na publicznym forum.
Kapitalizm niemiecki, w odróżnieniu od polskiego, jest niestety normalny.
Tabela ligi jest spłaszczona i jesteśmy dokładnie w środku. 8 pkt mamy zarówno do barażu, jak i do 1 miejsca :). A zatem wszystko może być. Ale sukces można osiągnąć wyłącznie w atmosferze spokoju, a ten jest bez przerwy mącony i to w tak perfidny sposób, że nawet Ty, długoletni kibic, dajesaz się złapać.
Filipiak nie jest aniołem, to fakt. Ale w Polsce KAŻDY sponsor ma na sumieniu i takie jak on, jak i cięższe grzechy. Tylko, że w innych klubach brudy rzadko wypływają. A u nas ktoś za punkt honoru stawia sobie wynoszenie wszelkich brudów do mediów.
Czy to jest normalne? Czy tak się robi w Niemczech? Czy to jest w interesie Cracovii?
steam-roller,napewno z Krakowa wiecej widac,ale ja mam swoje bardzo dobre zrodla i mysle ze o niektorych rzeczach czasami wiem wczesniej i wiecej ....Ale tu nie chodzi o licytacje kto co wie , moze,tylko o dobro naszej Cracovii.
Ja jestem zwolennikiem szybkiego reagowania.Wy uwazacie ze nie jest zle i trzeba to wziasc na spokoj.
Poczeajmy,zobaczymy co bedzie.Bardzo bym sie chcial mylic i oby racja byla po Waszej stronie.......
cóż, ja takich dobrych źródeł informacji jak Ty niestety nie mam i może mam spaczony pogląd na to co się dzieje w Cracovii. Ale nie mam spaczonego pogladu na polski sport, gospodarkę i finanse, które rządzą się diametralnie innymi prawami niż niemieckie.
Piszesz, że pamiętasz czasy Gigonia i Rewilaka. Może - skoro już ofiarowałeś się z lekturą - oświeciłbyś nas jakie w tych czasach były sukcesy piłkarzy? Siódme miejsce w tabeli ze stratą 8 pkt do lidera I ligi czy może lepiej? A czy prezesi w tych czasach to byli do rany przyłóż?
steam-roller,juz mialem nie pisac na ten temat,ale widze ze dalej nie iwesz o co mi chodzi.Moze inaczej.Odkad ja krytykuje dzialania Filipiaka?Dopiero od paru tygodni..
Wczesniej juz mi sie nie podobaly jego"niekonwencjonalne" wypowiedzi i dzialania ,ale cierpliwie czekalem.Teraz ta "lamiglowka" zaczela sie ukladac w logiczna calosc...
Poza tym facet delikatnie mowiac na kazdym kroku mija sie z prawda..I na koniec powiem Ci jedno.Gdyby Filipiak ,prowadzil tak Comarch jak obecnie Cracovie,to juz dawno osiagnela by plajte....
Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz podkreslam ze bardzo bym chcial sie mylic....
musze chyba wyjechać do Niemiec, bo tam widzę uczą jak unikać odpowiedzi na niewygodne pytania. Ja tak kluczyć jak Ty nie umiem :)
Ciekawi mnie tylko, skąd wiesz jak Filipiak prowadzi Comarch. Czyżby Twoi informatorzy byli stamtąd? Jeśli tak - to już nie dziwię się czemu "układa Ci się układanka". Ludziom z Comarchu zależy na tym, żeby F. z Cracovii się wycofał, bo będzie więcej na ich premie. Zwłaszcza, że w większości są to psiury. Nie do pojęcia jest dla mnie, że w tej walce wspomagają ich ludzie mieniący się kibicami Cracovii.
Ja na przykład nie wiem dokładnie ani jak Filipiak prowadzi Comarch, ani jak prowadzi Cracovię. I nie będe się tego dowiadywał, bo nie obchodzi mnie to. Nie obchodzi mnie czy prezesem klubu jest brat łata, czy cyniczny sukinsyn czy ktokolwiek inny. Nie obchodzi mnie czy trenerem jest pan X czy pan Y. Nie obchodzi mnie czy piłkarze kochają kibiców, albo czy kibice kochają hokeistów (dlatego w ub. niedzielę [b]nie skandowałem[/b] z innymi "sprzedawczyki").
Obchodzi mnie to, że piłkarze grają w I lidze, a hokeiści mają szanse na medal.
Bo to, a nie gabinetowe brudy powinno obchodzić kibica. A wtrącanie się kibiców w finanse i rządzenie klubem dobrze skończyć się nie może.
Jak myślisz dlaczego F. się "zmienił"?
Piłka to jest show biznes i prezes klubu plkarskiego 1 ligi nie powinien lekceważyć zasad paujących w show biznesie - tylko tyle.
Ale co do nas samych, pozwolę sobie coś przpomnieć, idąc za radą s-r:
Autor: peter (IP zapamiętane)
Data: 02 wrz 2003 - 19:10:37
Musze przyznac ze zadziwia mnie podejscie niektorych "kibicow" Cracovii
Pasy tyle lat dolowaly, w klubie bylo bardzo zle
A teraz, kiedy po raz pierwszy od niepamietnych czasow jest znacznie lepiej
To na forum przez caly czas mozna znalezc niezadowolonych
A to trener nie pasuje
A to za duzo "piknikow" na meczach
A to za duzo wychowankow Wisly w druzynie
A to identyfikatory
A to niewygodne siedzenia
A to z Arka tylko remis
Co do tego remisu to w sumie szkoda...
Ale jeszcze kilka lat temu przegrywalo sie u siebie z Pogonia Lezajsk
I jakos sie zylo...
Szybko się przyzwyczajamy do tego, co dobre. Niektórym się nie podoba 7 miejsce w tabeli 1 ligi? Eech...
ten tytul tego watku jakos zle sie kojarzy - lepiej by bylo "stawowy zrezygnowal", ale w sumie troche pozno o tym mowie.
Cyfra w pasy Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> dolfuss Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> >
> > Tak piszę i dalej popieram Filipiaka. I jak
> tu już
> > ktoś napisał, było więcej takich, którzy
> > doprowadzili Pasy do katastrofy. Oni dalej
> mienią
> > się wielkimi pasiakami. (np wielki prezes
> Lasota i
> > pomoc miasta w czasach gdy był
> prezydentem...)
>
> dolfuss,ale Ty mi odpowiadasz nie na
> temat...napisz konkretnie za co popierasz
> Filipiaka
>
>
> To
> > nie Don Filipe zmienił trenera, tylko Stawowy
> sam
> > się zwolnił. Ja już swoje zdanie o Wojtku
> > powiedziałem ale z przykrością stwierdzam,
> że
> > prawdopodobnie troszę mu woda sodowa odbiła.
> To
> > porównywanie się do Mourinho... trochę pokory
> by
> > się przydało. Podobał mi się ten kontrakt na
> 1o
> > lat, ale teraz się zastanawiam nad tym co
> myślał
> > sobie Stawowy? Że jest królem i tak ważny że
> go
> > nikty nie zmieni??? To niby Filipiak miał go
> > prosić aby został??? To jakieś dziwne...
>
>
> Tak,tak Stawowy sam sie zwolnil,a Mikulski
> ostatnio w udzielonym wywiadzie przyznal ze 2 razy
> wczesnie odrzucil propozycje od Filipiaka
> prowadzenie Pasow....W tym kontexcie
> umowa na 10 lat ma iny wymiar.....
A jednak to Stawowy miał ten kontrakt a nie Mikulski. I prawdą jest, że sam się zwolnł bo ta pisemna rezygnacja... i czekanie na telefon.
> >
> > Filipiak nie wydaje kasy na nasze
> regionalne
> > gwiazdeczki i to popieram całkowicie.
> Inwestowanie
> > w młodych zawodników jest szansą nie tylko
> dla
> > Cracovii ale też dla naszej ligi. Piszesz o
> tym
> > ile nam dało miasto. A ja jestem pewien, że
> gdyby
> > nie tacy ludzie jak Don Filipe to nic byśmy
> nie
> > dostali. NIC.
>
> Nie pisz co Filipiak mowi,bo mowi on co chwile co
> innego tylko co robi!W jakich to mlodych ostatnio
> zainwestowalismy?W mlodych to inwestuje Legia i
> czesciowo Korona....
Ciekawe. To ty mi napisz jak w Młodych inwesuje Legia i Korona. Bo mam nadzieję, że nie myślisz o Gajtkowski. Z tego co napisałeś to jesteś w niemczech więc skąd masz wiedzieć że cały czas trwa nabór do szkółki piłkarskiej młodych zawodników. W gazetach jest ogłoszenie za ogłoszeniem. Sprawdź sobie też na stronie http://www.cracovia.pl/d_mlodziez.php#2 ilu młodych zawodników zostało ściagniętych do Cracovii. W naszej ekstraklasie część zespołów nie posiada nawet rezerw...
> I jeszcze jedno,nie pisz mi o przeszlosci bo wtedy
> ja tez bronilem zreszta razem z Toba na
> ogolnopolskim forum Filipiaka ale o tym co jest
> teraz!!!!Bo dla mnie wazna jest terazniejszosc i
> przyszlosc!
> >
Ja piszę o tym co jest teraz. Polska liga to dno i bagno a my w tym bagnie i tak nieźle pływamy. A dzieje się tak dzięki Filipiakowi. Szkoda mi Stawowego ale po tym wywiadzie stwierdziłem, że może jemu też przyda się mała przerwa.
Przychodzą do Korony: Marcin Drzymont (O - Odra Wodzisław Śląski), Krzysztof Gajtkowski (N - Lech Poznań), Jacek Kiełb (N - Pogoń Siedlce), Jarosław Piątkowski (P - Łódzki KS), Marcin Robak (N - Miedź Legnica), Paweł Sasin (P - Lech Poznań), Łukasz Szymoniak (O - GKS Sitkówka-Nowiny), Mariusz Zganiacz (P - Odra Wodzisław Śląski)
To są ci młodzi??? No z wyjątkiem jednego (rocznik 1988) reszta ma 22, 24, 26 lat. To nie jest inwestowanie w młodych
Stawowy złożył dymisję, bo sie zorientował jak zjebał przygotowania
ot mała teoryjka ;)
hehe
myśle że Mikulski by tak w ciemno nie wziął Drużyny...
Bergman, a kiedy ty widziałeś dobrze przepracowaną zimę przez byłego trenera? Może w Proszowiance ;)
wiosną zawsze była cienizna...
w każdej lidze!!
przynajmniej sie równo opalili
oglądałem mecz z kumplem
dialog na początku:
- O! Jakiś nowy czarny
- Nieee, to Moskit
;)
W I lidze wiosna zdobylismy wiecej pkt niz na jesien.
Pora wreszcie to zmienić-może to jest póżno , ale warto.
Jak wiadomo opaleni nie grają dobrze u nas.
To że nie było to po solarium, lecz po Turcji, nie ma znaczenia :D:D:D:)
ZA złoto myśl trenerską przyjdzie nam długo płacić-myśle że nie będą to DERBY ''przywiązanie ZOBOWIAZUJE''-PANOWIE KOPACZE pora spłacić dług zaufania nawet do byłego trenera ,AMBICJI nie można się nauczyć- ale można ją mieć////////'//
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)