"Podobno spór zaostrzyła też decyzja Stawowego, który odmówił wysłania zawodników z I drużyny na dzisiejszy sparing z Tatranem Preszow, tłumacząc to zmęczeniem podopiecznych. Po jego dymisji działacze kazali kapitanowi zespołu Piotrowi Bani wskazać kilku kolegów, przymusowych ochotników, którzy mają mimo wszystko jechać na ten mecz z zawodnikami drużyny rezerwowej. Groteska. "
GK
bez sensu tam wysyłać gości co dopiero wrócili z obozu i w poniedziałek jadą.
-
-
STAWOWY ODSZEDL!!!
filipiak..twoją politykę klubową lepiej przemilczeć......takiego konia trojańskiego jak ty nie było dawno w Cracovii.........Nikt tak "skutecznie" nie rozłożył atmosfery jak ty......Zenada.........
Najgorsze w tym wszystkim jest to,że Tabisz rządzi naszym klubem nie mając pojęcia co jest białe a co czarne.
Tabisz Pamiętaj CRACOVIA TO MY KIBICE OD LAT ZWIĄZANI ZE SWYM KLUBEM
A NIE TY KTÓRY NA ROZKAZ OD FILIPIAKA DO NOGI DO NIEJ POBIEGNIESZ JAK PIES...
NIGDY NIE ZEJDZIEMY NA PSY (TABISZ TY JUŻ ZSZEDŁEŚ TOBIE DZIĘKUJEMY)
Panowie to nie mnie o tym decydować ale wysunął bym propozycję o spotkaniu Kibiców z zarządem oczywiście z Profesorem w roli głównej i wtedy się dowiemy o co chodzi.
Filipiak swoimi wypowiedziami i niekonwecjalnymi zagraniami caly czas wystawia nasza Cracovie na posmiewisko.
Cracovia to zawsze byl HONOR,AMBICJA i wiernosc swoim zasada.Mysmy sie nigdy nie sprzedali,w przeciwienstwie do sasiadki z drugiej strony blon!
Tak blo zawsze,a jestem kibicem Pasow od ponad 30 lat!Jest stara zasada,ze kto nowy przychodzi to dostosowuje sie do istniejacych zwyczajow a nie wprowadza swoje...
Dlatego nic za wszelka cene i wbrew naszym zasada.
Niestety Filipiak posluzyl sie nasza Cracovia do promocji swojej firmy i to byl jego glowny cel a nie dobro naszego klubu.
Pierwszy zrozumial to Pawel Misior i dlatego musial odejs....
tABISZ PRZYDUPASIE! WON Z NASZEJ CRACOVII!
Polecam jeszcze raz dokladnie przeczytac ostani post Khalida...
Prawda jest tez taka ze zawodnicy jeszcze dlugo nie beda mogli ochlonac po tym co sie stalo i to niestety w mniejszy lub wiekszy sposob odbije na toku przygotowan do sezonu.
Na pewno bedzie w zespole kilku zadowolonych z odejscia Stawa ale wiekszosc z nich przeszla z nim droge od pilki podworkowej do pierwszej ligi, głownie dzieki niemu sie wypromowala, to on wielokrotnie walczyl o dobro druzyny i nadstawial za nich glowe.
do takiej zmiany moglo dojsc tylko i wylacznie w plynny sposob a obecny moment jest najgorszym z mozliwych. zreszta wrocimy do tego tematu po sezonie i pomimo tego ze jestem zazwyczaj wielkim optymista to sorry ale po tym co sie dzieje wokol klubu i zespolu jestem przekonany wynik sportowy bedzie adekwatny do calej tej otoczki
Jesze na koniec temat zachowania "zarzadu" powinien sobie kazdy dokladnie pomyslec. Tu juz nie chodzi o Stawa - u nas pewne standarty sa po prostu odgornie przyjete - zaszczuc kogos wpierd.. kare jadna druga, pojechac po zespole - przeciez master Tabisz to uwielbia , a Prof z satysfakcja toleruje. Cos sie musi wreszcie zmienic bo ludzie tacy jak Tabisz nas zniszcza od srodka kto jeszcze tego nie zauwazyl jest slepy.
To wszystko ma dobre i złe strony.
Odszedł trener, ktory robił wiele błędów. Być moze przerwany zostanie panujący w druzynie układ, rządy proszowiankow i skonczy sie niszczenie zawodnikow takich jak Wisnia czy Drumlak. Moze Filipiak, zeby pokazac ze wszystko jest ok teraz sypnie groszem i bedziemy walczyć z nowym trenrem o najwyzsze cele.
Ale bardzo źle, ze podpisany z wielką pompą 10-letni kontrakt ktory po mieisacu stal sie gowno warty. Jaki powazny trener czy zawodnik teraz do nas przyjdzie?? Moment- tragiczny- polowa okresu przygotowawczego, miesiac przed derbami.
Zawsze chcialem zeby Stawowy odszedł. Ale na pewno nie w taki sposob.
Umarł król, niech żyje król.
Stawowemu należy podziękować za dokonania w Cracovii i zacząć myśleć pozytywnie o nowym trenerze, obojętnie kto by nim nie był.
Jestem kibicem Cracovii, a nie Stawowego, lub poszczególnych jej zawodników.
Fakt ten trzeba przyjąć normalnie, takie rzeczy są na porządku dziennym w profesjonalnym sporcie. Ponadto, to Stawowy złożył rezygnację, być może kolejny raz licząc, że nie zostanie przyjęta. I tu się przeliczył.
Mnie ten fakt za bardzo nie martwi,bo ze Stawowym i jego oślą upartością, ( o minusach jego pracy wyrażane były tutaj opinie wielokrotnie) ta drużyna mogła tylko obniżać swój poziom.
Szkoda, że stało się to teraz, a nie na przykład po zakończeniu sezonu 2004/2005 lub po rundzie jesiennej.
Martwi mnie tylko fakt, że klakierzy z Teraz Stawowy dopiero teraz będą jątrzyć i manipulować faktami. Pomysł z Motyką był zrobiony z premedytacją, a by pokazać psie pochodzenie Motyki. Na tym koniku całe ichniejsze forum zaczęlo pluć nienawiścią do tego co związane z Motyką i Filipiakiem. Nikt nie napisał, obiektywnie, że Motyka grał w Hutniku, Wiśle i także w Cracovii, później w Norwegii. Grał na stoperze i pamiętam mecze z jego udziałem na Kałuży.
Gdy napisałem, na tymże form, że Stawowowy pracował po drugiej stronie Błoń, w okresie największych powiązań sąsiadki z wiadomymi ludźmi, to mój wpis został usunięty w imię jedynej poprawności mącicieli i rozbijaków jedności Cracovii.
A nie jest on jedyny:; Skrzyński paradował w koszulce Zwisły na pierwszym treningu Cracovii, przy jego pierwszym podejściu do Pasów. Dopiero zdecydowana interwencja Kowalika uświadomiła mu, gdzie jest i jakie obowiązują tu zwyczaje.
Nowak, grał w ichniejszej pierwszej drużynie, Radwański tam terminował.
I co i jakoś nikt z TP nie zjąknie się na ten temat. Wyciągając przeszłość Motyki należało wspomnieć też o przeszłośći Stawowego w imię rzetelności i obiektywności dziennikarskiej.
Uważam, że byłoby dużym błędem zatrudnianie Motyki w Cracovii, głównie ze względów merytorycznych, ale należy zachować minimum sprawiedliwości działając w redakcjach różnych gazet i biuletynów.
Zobaczymy jak powiedzie się Stawowemu na nowym miejscu pracy, raczej nie wróżę mu sukcesów, choć życzę mu wszystkiego najlepszego. Nikt nie pozwoli mu na to, aby wewnątrz jakiegokolwiek klubu uprawiał swoją politykę, szczególnie przy pomocy mediów.
Ponadto wspieranie jednej grupy, kosztem innej, musi rodzić konflikty. Takich warunków do uprawiania swojej polityczki, jaka miał w Cracovii nie będzie miał nigdzie i dlatego nigdzie nie zagrzeje długo miejsca. A w sporcie, aby wykazać się swoim warsztatem niezbędny jest czas.
Ja, bez względu na kto będzie trenerem, będę kibicował Cracovii, tak jak jej kibicowałem, gdy trenerem był Stawowowy mimo, że wiedziałem gdzie zdobywał swoje szlify trenerskie i jak brzydko zachował się ze swoimi pupilkami odchodząc z Proszowic.
SACRA CRACOVIA
ŻAL POPROSTU ŻAL!
Zastanawiacie sie nad nowym trenerem (Motyka itd), ja wam powiem jezeli Filipiak bedzie konsekwentny to zatrudni 2 trenera trampkarzy młodszych.Żal mi tej naszej Cracovi.
Stawowy nie odszedł! Trenera wyrzucono. Mówiłem o tym przez ponad rok!
Jako pierwszy to mnie bananowano na okrągło!
Nikt tego nie zrozumie kto sam jest przweciwko płatnym władca forum!
Kto niedopuszcza krytki gnie!
Nic nam się jeszcze złego nie stało! Jesteśmy razem i to jest nasza siła
Razem z mądrym trenerem przeciwko garste frajerów którzy uważaja sie za właścicieli naszego klubau
To jest powszechne zjawisko!
Kupić i sprzedać ale teraz to sam się sprzedał!
Możemy zmienić wszystko!bvle się nie dać pokonać w rozumie!
Nie Lękajcie sie!
Chciałbym wierzyć że będziemy jeszcze kiedyś powyżej piątego miejsca w ekstraklasie...
A że mogło być nawet czwarte?
-
Nigdy nie twierdziłem iż stawu był bezbłędnym i idealnym trenerem.Lecz owoce jego pracy do pewnego momentu wszystkim z nas smakowały.Czemu później przestały i teraz czytam że niektórzy cieszą się na przyjście doga Motyki ? Nie pojmuję...
-
- Panie Wojciechu dziękuję za te wszystkie radości na przestrzeni ostatnich czterech lat
Z perspektywy kibica prawie zawsze trzecioligowej Cracovii ,to był skok na Mount Everest!
A brak elastyczności i bezgraniczna wiara w swoich chłopaków?
-Każdy się może mylić .
-
Godne pożegnanie i podziękowanie nawet od największych sceptyków Wojtkowego talentu poprostu mu się od nas należy!
i jednoczesny duży kredyt zaufania dla następcy...
nie wierzyłem, że kiedykolwiek coś takiego napiszę, ale chcę spowrotem trzecią ligę
coś we mnie pękło - tak długo broniłem i popierałem Filipiaka, a okaząło się że ja i mi podobni byliśmy idiotami
i nie chodzi tu już wcale o osobę Stawowego
Wyszedł totalny brak profesjonalizmu w naszym klubie TOTALNY!!!
Aston1906 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> nie wierzyłem, że kiedykolwiek coś takiego
> napiszę, ale chcę spowrotem trzecią ligę
i czasy Misiora!
szymciuKSC przysolil dosc mocno, nawet za mocno....szkoda tylko ze ma duzo racj
w klubie z tak wielka tradycja majaca tylu wiernych kibicow wiele kart rozdaje arogancki i chamowaty szczeniak - od kiedy zrobilo sie to dosc widoczne zastanawiam sie nieustannie jak mozna bylo do tego dopuscic
Ferencvaros Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> To wszystko ma dobre i złe strony.
> Odszedł trener, ktory robił wiele błędów. Być moze
> przerwany zostanie panujący w druzynie układ,
> rządy proszowiankow i skonczy sie niszczenie
> zawodnikow takich jak Wisnia czy Drumlak.
Tia, z wiślackim konfidentem motyką, który raz już sprzedał drugoligowy awans okocimskiemu z pewnością będziemy walczyć o najwyższe cele, a o żadnych układach nei będzie mowy
> Moze Filipiak, zeby pokazac ze wszystko jest ok teraz
> sypnie groszem i bedziemy walczyć z nowym trenrem
> o najwyzsze cele.
BUahahahahahahahaahahahahahahaha
Muahahahahahahahahahaahahahahahahaha
aaaaaaaaaaaa
no nie mogę
napisz jeszcze coś wesołego
> Ale bardzo źle, ze podpisany z wielką pompą
> 10-letni kontrakt ktory po mieisacu stal sie gowno
> warty. Jaki powazny trener czy zawodnik teraz do
> nas przyjdzie?? Moment- tragiczny- polowa okresu
> przygotowawczego, miesiac przed derbami.
>
> Zawsze chcialem zeby Stawowy odszedł. Ale na pewno
> nie w taki sposob.
Chociaż tutaj zachowałeś obiektywizm
Ciekawe, jak przyjęta dymisja wpłynie na zdrowie naszych piłkarzy?
Wkońcu zobaczymy, czy im klub dobrze płaci :)
A tak poważnie, to to co się stało powinno stać się miesiące temu. Niestety Pan Stawowy nie zdołał się nauczyć, że pewnych spraw nie załątwia się przez prasę - szkoda.
Aston- a co nam zostaje innego, niz wiara, ze byc moze bedzie tak jak napisalem?
Poza tym- nie wierze w tego Motyke. Moim zdaniem trenerem do konca rundy bedzie Mikulski i Jonczyk (a pozniej "sie zobaczy").
Chcesz z powrotem trzecią ligę???
To jest dopiero smieszne... i bardzo egoistyczne przede wszystkim. Nie zachowuj sie jak kibice Katowic, ktorych kręci jezdzenie i pacyfikowanie okolicznych wiosek, a ktorych pierwszoligowe problemy przerastały.
Swiat sie dzis nie konczy. Przed nami cała runda walki o jak najwyzsze miejsce.
Wyrzucic Filipiaka... i co dalej?
Czego jak czego, ale tego że Prof nie zmieni zdania to trener powinien się nauczyć. Taki charakter że swego dopnie za wszelką cenę. Jak widać koszty wyjazdu na Cypr zwróciły się po nałożeniu kar i dyskusja że piłkarze mają dopłacić była nieaktualna. Oczywiście wersja oficjalna brzmiałaby że piłkarze nie dołożyli grosza do tego wyjazdu. Teraz oszczędzimy na pensji trenera (Mikulski od dawna jest na etacie).
Co do prasy, to niestety wygląda to tak że żadnej dyskusji w klubie nie ma i wszyscy mają bez słowa wykonywać polecenia. Sytuacja byłaby czysta gdyby dwie strony mogły przedstawiać argumenty. Niestety jedna strona tylko mówi, druga ma tylko słuchać.
Jak się okazuje była to już czwarta kara finansowa nałożona na trenera w ostatnim czasie. Myślę że cisza wokół poprzednich wyraźnie świadczy o klasie trenera i o tym że konflikt nabrzmiewał od dawna, a czekano na stosowną okazję by się pozbyć Stawowego.
Kończąc PANIE TRENERZE, WIELKIE PODZIĘKOWANIA ZA WSZYSTKO CO PAN ZROBIŁ!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)