... Kamil Sendorek (Górnik Wieliczka),z problemami z gra w Gorniku,o niebo słabszy od kolejnej zniszczonej kariery przez Pana wojtka Konrada Cebuli(od zawsze prezentujacego o niebo wyzszy poziom od Dudzinskich czy Zawdzkich bez ktorych Cracovia nie mogła zyc)
Nastepny Pasiak to Suchan,on tez na szanse gry w Pasach nie ma,pomimo iz jest bardzo dobrym graczem,szkoda ze po tylu latach w Cracovii,przyjdzie mu sie przystosowac do sprzedawania meczow na 3 ligowych boiskach...
-
-
inwestujemy w mlodych utalentowanych
Jak pisze dzisiejszy PS ,Radulj miał jechać na obóz z Cracovią, ale podobno jakiś menadżer obiecał mu załatwienie klubu w Niemczech i chłopak się napalił.
"inwestujemy" w młodych utalentowanych. Ten temat założono chyba z szyderczą intencją. A gdyby nawet nie - to tak się okazało.
pozwolilem sobie skopiowac wypowiedz "stawowyOUT", bo jak najbardziej pasyje do tego tematu, zwlaszcza ze sa to glownie FAKTY, a nie wymysly kilku osob.
[quote]Inwestujemy w młodychh,niestety nie pierwszy raz to słysze a co jest dla tych młodych przygotowane??podwyzka stypendium z 300 na 400?Budzet w doł pensja dla Wojtka w gore,wiec skad nawet na te 400 złotych wziasc wtedy?Od czasu wejscia w spółke Comarchu Ci nasi młodzi musza...sobie sami płacic za to ze moga sobie zagrac w turnieju pod banderola Cracovii.@#$%& co jak co ale jakims prowincjonalnym Gorniku wieliczka juniorzy sa traktowani jak ,,czlonkowie jakiejs gorniczej rodziny,, w przeciwienstwie do naszych dzieciakow,juniorow.
Zapytam tak szczerze czy nie wstydzisz sie tego ze Juniorzy Pasow dla Twojego klubu zdobywaja medal,grajac na 30stopniowym upale grajac w długim rekawie?Przeciez oni robia to dla Cracovii,za darmo,a co Cracovia daje im w zamian?hmmm NIC[/quote]
Najlepsze jest to ze sie szantazuje chlopakow, ze jak niepodpisza tego super kontraktu 8 letniego na 400 zl to nie pojada na zgrupowanie na Cypr.
Jak sobie wymyslili ze zaczna inwestowac w mlodzierz to musza to teraz zrobic, bo kibice im zaczna patrzec teraz na rece dokladniej niz przedtem, bo ponoc od tych mlodych ma zalezec przyszlosc i sukcesy Cracovii.
Na poczatek niech ich zaczna traktowac jak ludzi profesjonalnie kopiacych pilke, a nie chlopcow ze szkolnego boiska, potem im baze treningowa sprezentowac, o takich pierdolach jak napoje energetycznych dla chlopakow nie musze mowic, bo w tej chwili to oni pija mineralke, ktora i tak jest ograniczana przez Tabisza.
Jeśli ktoś z użytkownikow forum ma jakiekolwiek dojście do osób odpowiedzialnych za pozyskiwanie młodych talentów, to mozna by szepnąć słówko o młodym graczu Stali Stalowa Wola. Mariusz Myszka (rocznik 1989) a wiec jeszcze junior młodzszy, to bardzo dobrze zapowiadający sie zawodnik, mimo młodego wieku przebił sie do skldau drużyny seniorów, co prawda narazie z nimi trenuje i jest w szerokiej kadrze na mecz, ale zbiera bardzo pochlebne recenzje. W pierwszym swym meczu w drużynie seniorów zdobyl 2 bramki. Co rok jest królem strzelców halowego turnieju organizowanego w Rudniku. Jest najlepszym strzelcem drużyny juniorow mimo iż trener z powodu braku zadownikow obunożnych wystawia go w pomocy. Widziałem go w akcji i jest naprawde lepszy od wielu naszych juniorów. Tylko czy nasza "siatka skautów" w ogole o nim wie. Chlopak otarł sie o Reprezentacje ale wrocil z konsultacji z kontuzją, regularnie gral w kadrze Podkarpacia(z która byl na turnieju mistrzost Polski w Policach), a z tego co wiem gralby bankowo w reprezentacji, ale nie chcial pojsc do szkolki sportowej w Mielcu, której trener mial decydujący głos w tym kogo wysłac na konsultacje rocznika 1989 z wojewodztwa podkarpackiego.
Może to tylko moje zdanie, ale wielu dobrych chłopaków biega po boiskach mniej znanych drużyn, tylko nie ma kto ich wypatrzeć i odpowiednio sie nimi zajać, a transfer ten bylby darmowy(nie liczac obowiązkowego ekwiwalentu za wyszkoelenie)
pozdrawiam Rudy
zapomnialem ze chłopak oczywiście gra w juniorach starszych mimo wieku juniora młodszego
rudy wybacz widzialem chlopaka i ja takich recenzji jak ty nie moge o nim napisac na bank jest gorszy od naszych napastnikow z j.mlodzszych (dzwonek obrzut) jak i tez od czesci pomocy(zurek dynarek)i sadze ze nie jest taka rewelacja jak piszesz.Uwazam ze lepszy z tamtego regionu od niego byla wiekszosc kadry podkarpacia.Na mnie najwieksze wrazenie robil chlopak z 10 chyba jedryka sie nazywa ze stali mielec i obronca ktory gra juz w craxie nie znam nazwiska
milisari2, kazdy ma swoje zdanie, ja moglem go widziec w lepszym meczu, ty w gorszym, nigdy to nie bedzie obiektywne, masz racje jesli chodzi i kadre podkarpacia, tylko wez uwaeg to ze jako jedyny jezdzil z klubu podczas gdy z Mielca bylo kilku kolegow, jak rowniez to iz trener widzial ze nie chce isc do jego szkoly. Uwazam ze chlopak ten sie caly czas rozwija i nawet jesli nie jest teraz lepszy od Dzwonka, to moglby ozywic rywalizacje, bo napewno od kilku chlopakow jest lepszy. Czym ryzykujemy? tym ze wydamy na niego 500 zl miesiecznie? jesli mamy "produkowac pilkarzy netto" to zanim kogos wyprodukujemy, przez sitko powinno przewinac sie wiele talentow. Milisari2 ciesze sie ze go widziales, jednak nie zgadzam sie kompletnie z tym ze jest gorszy od wiekszosi kadry podkarpacia(moglbys mi napisac jaki to mecz).
pozdrawiam Rudy
coz byl to mecze ze woj.lubelskim i jak mnie pamiec nie myli malopolkim.Powiem szczerze jesli nie myle chlopaka z kim innym to naprawde niczym sie niewyroznił,ale zgadzam sie z Toba co do rywalizacja na pewno by sie podniosla bo z tego co slyszlem to jest u nas w j.mlodszych z 9 chlopakow co ma pewna pierwsza 11.
Ja raczej bym zasugerował naszym włodarzom zainteresowanie się Michałem Janotą z UKS Zielona Góra oraz Robertem Trzandelem z Górnika Zabrze. Obaj mają po 16 lat i są uważani za jednych z najbardziej utalentowanych zawodników młodego pokolenia w Polsce
Z tego co widzę, my w klubie nie potrzebujemy scoutingu, wystarczy tylko przeglądać forum :D
ja tam bym wolał szczerze mowiac takich chlopakow jak Sledzik z korony Bialozyt z amicki czy tez hirsz z lechi all 89 rocznik
Aston1906 serio:) myslisz ze ktos jezdzi po calej Polsce i szuka chlopakow? Jesli juz jakis menago zadzowni do klubu to wtedy sie nim interesuja, a kazdy z nas ma mozliwosc gdzies tam kogos wypatrzec, jesli na 30 wymienionych 2 trafi do klubu i okaza sie strzalem w 10 to warto podpowiadac.
pozdrawiam Rudy
milsari2:
[i]ja tam bym wolał szczerze mowiac takich chlopakow jak Sledzik z korony Bialozyt z amicki czy tez hirsz z lechi all 89 rocznik[/i]
Chyba rok temu pisali w trójmiejskiej GW, że Hirsz dostał propozycję z Cracovii. Pisali też, że jego rodzice nie zgodzili się podpisać półprofesjonalnego kontraktu z Lechią. Potem dalej jako Lechita grał w kadrze Dziekanowskiego. Na jesieni Wdowczyk zaprosł go na testy do Legii i on tam na tych testach był. Podobno Legia miała zapłacić za niego 50 tys. Chyba na razie sprawy nie sfinalizowano.
thx za takie wiadomosci Merano
milsari2 i Merano - napiszcie do mnie....
rudy - a czy ja mówię, że to źle?
KPG o czym?;]
Aston1906 a czy ja mowie ze mowisz? ;)
pozdrawiam Rudy
MILSARI 2 napisalem Ci wizdomosc.. sprawdz w odbiorczej
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)