A ja uważam że nie wolno nap... na piłkarzy ale również na trenera, Stawowy zostanie napewno ( w Orange wczoraj Prof. powiedział że chce przedłużyć z nim kontrakt)
Facet się uczy i jak każdy trener popełnia błędy ale uważam że powinien zostać bo tylko tak można budować zespół chyba ze wolicie jak na wiśle jedna runda i kilku fachmanów i każdy hu... potrafi. Popatrzcie ile lat pracuje np. Ferguson w ManU i wcale co roku spektakularnych sukcesów nie odnośi, w NAJBOGATSZYM klubie świata raptem raz puchar mistrzów ! Fakt że kilkanaście tytułów mistrza angli i pucharów angli ale wisla też na podwórku jest mocna.
Nie chodzi o to żeby zbudować ekipe która raz łapnie sie do ligi mistrzów czy uefa, chodzi właśnie o to żeby drużyna mogła grać systematycznie w europie i nie musi zawsze wygrywać nigdy tak nie było i nie bedzie.
My kibice chcemy tylko zwycięstw ( w tym momencie kiedy grają) ale już Prof. patrzy na to troche inaczej jemu zależy na długo falowej polityce marketingowej, zawsze tak będzie że oprócz dobrej gry i dobra Cracovi bedzie patrzył na korzyści jakie może COMARCH mieć i nic w tym dziwnego Panoiwie, sam jestem jednym ze sponsorów ( mniejszych) i jako kibic jestem z Pasami ale jako sponsor patrze na korzyści jakie moja firma czerpie ze współpracy.
Dobrej drużyny Piłkarskiej nie buduje się w rok, trzeba wielu lat i trzeba się z tym pogodzić że na 100 lecie nie koniecznie bedzie mistrz kraku i awans do pucharów, może się uda za 2 lub 5 lat. Ale napewno wieksza jest szansa na mistrza i europe jak trener Stawowy zostanie i bedzie wokół nigo budowana drużyna a nie co kilka miesięcy nowy strateg z nową wizją ( np. taki Engel namieszał w wiśle obiecał puchar Uefa sciągną garbatego anioła, kase zgarnął a teraz znikł i w du... ma wisłe )
W Cracovi pewnie nie jeden trener by chciał pracować, bo kasa jest pewna, warunki bardzo dobre i przypuszczam że 90% polskich trenerów w ciemno by podpisali umowe, ale po co nam oni ?
Trzeba cieżkej pracy, cierpliwości i jeszcze raz ciężkiej pracy a napewno ta praca zaowocuje!!!
"...NAWET W CHWILI ZŁEJ, NIGDY NIE OPUSZCZE JEJ..."
-
-
Nie nap..... na piłkarzy.
Facet się uczy .....????????? Czego? Bo futbolu to na pewno nie!
Mam wiele szacunku dla Stawowego za caloksztalt pracy.Ostatnio jednak to nikt inny TYLKO ON strzela drużynie samobójcze gole .Tak przyzwyczail sie do niektorych nazwisk że nie zauważa że kilku jego faworytów będących w żenujacej formie (niejako za zasługi i niewiadomo jakie pokrętne uklady )ciagle gra.Ile jeszcze panie Stawowy będziesz dręczył nas beznadziejnie słabym baniowym i równie słabym szczoczarzem.Jak to faworyzowanie swoich wpływa na innych nie wspomnę.Na miejscu Drumlaka ,Jao Paulo także nie chciało by mi sie walczyć o miejsce w drużynie skoro i tak nie zagrają bo Stawowy woli kompromitować i narażac na pośmiewisko będącego w A klasowej dyspozycji swojego pupila.Panie trenerze Stawowy przejrzyj w końcu na oczy!!!!!.Wystawianie w obecnej dyspozycji psychicznej i fizycznej Cabaja po tylu wpadkach na Koronę -bylo delikatnie mówiac świństwem wobec drużyny i samego Cabaja.Nawet laik widzi że Cabaj potrzebuje odpoczynku i spokojnego treningu -NIE DOŁOWANIA.
Koszer a ty jesteś taki kozak że wszystko wiesz i umiesz ?
Każdy człowiek powinien się uczyć i rozwijać całe życie, bo jak ktoś tego nie robi to wcześniej czy pożniej odpada ! Proste debile się nie uczą ! Myślisz że Murinio, Ferguson czy choćby Kasperczak nie muszą się też uczyc "futbolu", każdy dzień jest nauką tylko nie każdy umie na bieżąco tę nauke analizować. Zważ na to że WS niedawno trenował w III lidze ( o piłkarzach czesto się mówi że przecież nie dawno grali w 3lidze) a trener nie? Tak samo potrzebuje czasu aby nabrać doświadczenia jak piłkarze żeby móc na wysokim poziomie trenować. Murinio też kilka lat temu był nauczycielem wuefu, ale swojom ciężką pracą, zaparciem i konsekwencją w swoich założeniach i wizjach doszedł do wielkich sukcesów ( nie zależnie od tego jakim jest gościem - bo osobiście go uważam za gbura )
Bardzo mnie cieszy że to wszystko rozumie Prof. jest bardzo inteligentnym facetem, doskonale wie co robi a prezedewszystkim szanuje SWOJE pieniądze. Ma swój cel i nie ugina się pod presją kibiców czy mediów - jest sobą i robi to co uważa za słuszne.
STWORZYŁ JEDNĄ Z WIĘKSZYCH FIRM W POLSCE, KTÓRA MA WIELKIE ZNACZENIE NA CAŁYM ŚWIECIE - WIĘC SPECJALIŚCI NIE MÓWCIE MU CO MA ROBIĆ, ON ZDECYDOWANIE WIE LEPIEJ JAK TWORZYĆ POTĘGĘ !!!
A to że was w tej chwili wkur..., że jak wielu mówi gramy beznadziejnie ( runde skończyliśmy na 3 miejscu, a porażka z koroną mogła się zdarzyć i jesteśmy na 6) potwierdza fakt iż nie potrafiamy doceniać tego co mamy( a mamy naprawde wiele)
Taki jest futbol nieprzewidywalny, J.Dudek też nie raz puszczał szmaty chyba nawet gorsze i w ważniejszych meczach niż marcin wczoraj i nie przeszkodziło to jemu ani klubowi w tym żeby został bochaterem pucharu mistrzów.
Pewnie lepiej było by gdybyśmy się zamienili z naszymi przyjaciółmi z Warszawy i być na ostatnim miejscu w lidze, albo wogóle grać w III lidze z tłokami czy izolatorem boguchwała, na błotnistym boisku i bez ciepłej wody w szatni, bezperspektyw i bez szans na jakąkolwiek przyszłość !!!
A tak na marginesie to wczoraj jednak baniowy nie zaczął gry w pierwszej 11, wiec może przestaje go WS lubieć ( też nie jestem w chwili obecnej fanem bani ale mam dla niego duży szacunek) a Drumlak i JaoP na mnie wielkiego wrażenia nie robią i uważam że ich dwóch do tego bania i szczota powinni w zimie znaleść sobie nowy klub.
JAK SIĘ NIE MA CO SIĘ LUBI TO SIĘ KOCHA CO SIĘ MA - CRACOVIA !!!
Do buta.
Proszę o sprecyzowanie " Stawowy uczy się " Owszem rozumiem analizuje grę, wyniki sprawność i wytrzymałość zawodników itd.Ale czy my mamy czas dla samouka jak MU dla Fergusona ??Uważam ,że po kilku latach w zespole niewiele jest rzeczy ktorych jeszcze nie przekazał.Zrodziły się natomiast sympatie ,oby nie koneksje z grającymi od zawsze piłkarzami.Wbrew temu co sam twierdzi myślę,że Stawowy jest "wypalony".Za całoksztalt pracy dla klubu niechby odszedł z dobrym miejscem w extraklasie 5-6 / bo na więcej nas aktualnie nie stać /, dokąd ?-właśnie dla nauki na zagraniczny staż.Wszyscy zgadzamy się co do wzmocnień ale czy to Stawowy ma decydować kto przyjdzie ?.W dzisiejszych czasach płaci się za wyniki a trener obiecał w tym sezonie puchary bez warunków.Myślę,że i Profesor o tych zapewnieniach pamięta .
Napisałem że każdy nawet najlepszy trener który zdobędzie Mistrza świata nie jest doskonały i zawsze się musi uczyć, i tak jest nie tylko z trenerami ale z każdym i w każdej dziedzinie ! Ja też się ucze choć wydawałoby się mi to nie potrzebne ale chce się rozwijać i być lepszym w tym co robie wiec rozpoczołem studia (a wsumie powinnienem je dawno skończyc ale kiedys myslałem ze to niepotrzebne).
Albert a kto powiedział że nie mamy czasu na samouka ? Na samouka może nie ma czasu Polonia lub Łęczna, ale my mamy sporo czasu.Sytuacja w klubie jest stabilna dzięki firmie COMARCH wyniki są zadawalające ( biorąc pod uwage to co się wydarzyło w ostatnich 3 - 4 latach) a to że WS obiecał puchary to inna kwestia bo po 1. jesteśmy dopiero po pierwszym meczu rundy wiosennej i uwierz mi że jeszcze pare kolejek nam do końca zostało a tak wogóle jak by po pierwszej rundzie koleżko był koniec sezonu to mielibyśmy UEFA. Wieć o co ci chodzi, było 3 miejsce na półmetku ?
A czy będzie tak samo na koniec to musimy poczekać do końca sezonu i wtedy bedziesz mógł oceniać. ale nawet jeśli nie bedzie pucharów to co zaczniesz chodzić na wisłę bo stwierdzisz że same palanty są w Pasach ??? Prof. niechce dać kilku milionów na transfery sknerus jeden a trener uparciuch gra swoje i nie słucha innych, tak ?
Prof. dobrze pamięta co kto obiecał i stwarza warunki aby spełnić te obietnice. Niezależnie od tego ile wyda na transfery!
A co do decyzji odnośnie transferów, to kto ma je podjąć może Mikulski( on może podpowiedzieć) albo może powinni referendum zrobic kogo chcemy w Pasach ?
Oczywiście że WS jako trener i Prof. jako prezez - do nich należy ostateczna decyzja i bardzo dobrze że tak jest.
W hokeju nie ma krytyki, bo narazie wszystko wskazuje na to że bedziemy świętować mistrza - ale do czasu ! A jak w ostatniej chwili przegramy kilka meczów i mistrza zdobędzie np. Unia a my bedziemy mieli 4 miejsce to co się stanie? też bedą komentarze można było trenera zmienić albo coś innego wymyślą i też bedzie fatalnie.
I jeszcze inny przykład znany nam wszystkim : Adam Małysz był najlepszy a A.Tajner najlepszy trener, w pewnym momęcie zabrakło sukcesów i stwierdzono że to Tajnej jest powodem, trzeba wziąć fachowca, więc przyszedł Kuttin ale wielkie sukcesy Małysza nie wróciły dlaczego, ano dlatego że wtedy trzeba było przeanalizować błędy i wziąć się do jeszcze cięższej pracy a nie szukać dziwnych rozwiązań.
Nic nie wolno robić pod wpływem silnych emocji i nerwów, popatrzcie jak nerwowy prezes jest po drugiej stronie błoń, cupiał posrany jest i załamany i tylko dlatego że zrobił pod wpływem nerwów pare głupich rzeczy a teraz chłop sie nie może pozbierać - oni mają nóż na gardle śmieje się z nich cała polska i świat tyle kasy władować i zdobyć pare mistrzostw polski i zagrać pare meczy w uefa.
Prof. chce sobie oszczędzić wstydu a poza tym wie że budując potege nie najważniejsza jest kasa ale zdrowy rozsądek !!!
Tak to już jest od dawna dasz komuś palec a on chce odrazu całą rękę !
: droit au but, Ty jesteś bohater przez"ch"!
Cyt"Taki jest futbol nieprzewidywalny, J.Dudek też nie raz puszczał szmaty chyba nawet
gorsze i w ważniejszych meczach niż marcin wczoraj i nie przeszkodziło to jemu ani klubowi w tym żeby został bochaterem pucharu mistrzów. "
Sam już niewiem co otym myśleć bo to już któryś raz z kolei Staw robi koszmarne zmiany może grajki mu płacą kase i dlatego muszą grać Wojtek przejżyj na oczy bo każdy to widzi tylko nie ty!!!
Droit au but.
Ja tak dlugo czasu nie mam, a chciałbym jeszcze doczekać mistrza Polski i pokazać gest Kozakiewicza bratu / kibic Wisly / po wygranych derbach.Każdy z nas chce jak najlepiej dla Cracovii a drogi fakt są różne.Opinie nasze co do trenera i zawodników mogą nie być obiektywne więc może trzeba liczyć na honor i ambicję Stawowego i Profesora bo jemu to przyznaję,że uczy się futbolu i to cholernie szybko.Nie szkoda mu czasu nawet postać na rezerwach.
Ja też marze o mistrzostwie i pucharach co nie znaczy że się zesram jak tego nie osiągną. wielu osobom na forum wydaje się że sie znaja na piłce i zarządzaniu klubem najlepiej.prosze zatem spróbować swoich sił za 500 tyś zł mozna sobie kupić Swit Nowy Dwór Maz. do tych 500 dołożyc pare milionów na infrastrukture i piłkarzy i wtedy można się przekonać jak poważną sprawą jest inwestowanie w futbol i jak bardzo należy być ostrożnym. i zobaczymy czy wasze teorie beda sie sprawdzać. zwolnić trenera wziąć innego itp.
Wy myślicie w kategoriach : jak nie bedzie mistrzostwa to lipa, juz nic nie osiągną goście od niepamiętnych czasów zajeli 3 miejsce w lidze na półmetku a tu chłopakom nie pasi, Stawowy do zmiany i pół składu. Mamy drużyne którą należy wzmocnic bez dwóch zdań ale zmiana trenera była by poprostu frajerstwem. Jesteśmy jedyną drużyną w 1 lidze której trener pracuje 3 lata, a tak zmiany są wszedzie srednio co pół roku albo czesciej i co z tego wynika że w Polskim futbolu są same nerwusy, osoby niekompetentne które podejmują pochopne decyzje i nie osiągają żadnych sukcesów.
A poza tym jest jeszcze jedna kwestia KTO niby według was mógłby przejąć Pasy za Stawa?
Nie sądze abyśmy znaleźli fachowca typu Smuda czy Bobo Kaczmarek za takie pieniądze jakie otrzymuje WS i jeszcze zobowiąże do mistrzostwa i ligi mistrzów( bo chyba tylko tego oczekujecie skoro pierwsza 3 was nie zadowoliła), niebardzo w to wierze ? Zagłębie jest chwilowo na fali ale becaluje taką kase Smudzie że wcześniej czy pozniej mu podziękują przy pierwszej okazji. Bo raczej nie wierze że zdobędą mistrza lub zagrają w pucharach ! Prędzej Cracovia lub Korona są w stanie to osiągnąć.
Fakt że możemy to osiągać przez wiele lat, ale niedawno nie mieliśmy wogóle perspektywy że na 100 lecie bedzie Craxa w Ekstraklasie !!! Nieprawdaż ?
PS. Koszer stwierdzenie że futbol jest nieprzewidywalny odnosi się do porażki z koroną a tekst o Dudku odnosi sie do postwy Cabaja w tym meczu, być może żle sformuowałem to zdanie.
Tak...
Cabaj głupi, Stawowy głupi, Skrzynia tez niezbyt rozgarnięty (nie upilnował Piechny)...
A może mi ktoś wyjaśni, co za zbiorowa "mądrość" kazała całemu sektorowi ryczeć "gramy po ciemku" przy stanie 2:1 dla Pasów???
W takiej sytuacji, przy gwałtownie pogarszających się warunkach powinniśmy domagać się przerwania meczu, a nie skazywać naszych grajków na błąkanie się we mgle, co miało więcej wspólnego z loterią niż futbolem. Rozumieją to nawet ci, którzy nie odróżniają karnego od wolnego.
Kolejnym krokiem na ścieżce wyrafinowania intelektualnego będzie chyba domaganie się rozstrzygnięcia meczu w karnych, w sytuacji gdy będziemy wygrywać 3:0 przy pięknej, słonecznej pogodzie.
Bluzgi na drużynę są w złym tonie.
Cracovia jest jak Polska - obiektywnie jest zajebiscie, postep i dobre widoki na przyszlosc, a wiekszosc i tak niezadowolona ... ;)
Rzadko nadaję na zespół ale skoro tylu obrońców to jedziemy,
DLACZEGO:
dalej bronił Cabaj chociaż już w Lubinie widział dwie piłki i nie trafiał w właściwą,
wysoki Karwan przegrywa 30% pojedynków w wyskoku mając piłkę z przodu i niższych rywali,
Skrzynia zapomniał o umiejętności bicia wolnych z większych odległości a jego krycie snajpera Kiełbasy na polu bramkowym było żenujące/2 bramki i główka która winna wpaść/,
Baran od 60 minuty snuł się pośrodku boiska czekając na koniec meczu.
Giza za wolno podejmuje decyzję podania jeden wyjątek /bramka/
Nowakowi piłka odskakuje przy przyjęciu itd...
Trener robi przy 2:1 niezrozumiałe zmiany puszczając duet egzotyczny bez gitar zamiast wymienić słaniającego się Barana i dołożyć np.Rzucidłę by dowieść wygraną do 90 minuty.
Profesor nie odwołuję się od kartki Wacka tylko robi z siebie krakowskiego centusia i przekonuje tym sędziów ,że im u nas wszystko wolno-nie widzieć karnego,rogu po strzale Bojarskiego..
Redaktor Stanowski nie ogląda Canal+ i nie ocenia pajaców z gwizdkiem DP.
No dlaczego.
Pan_M widze tutaj pierszy konkretny normalny głos !! brawo !! widzę że są jeszcze normalni ludzie ...
Albert :
Cabaj- bronił i dobrze mam nadzieje że będzie bronił we Wronkach
Karwan- grał bardzo dobrze pare pojedynkow przegrał ale jak w takim razie yjasnisz to że Moskałą wygrywa głowy ba! strzela bramki z głowy?
Skrzynia- prawde mówiac nigdy nei umiał strzelac. kiedy ostatnio strzelił ? chyba ze Szczakowianka na 3-0 w błocie po rykoszecie przy biernej postawie Bledzewskiego, który nie miał dnia ! a ciekaw jestem czemu nadajesz na Skrzynie mało który obronća potrafi go w tej chwili upilnować
Baran- jakbyś nie wiedział to Baran ma się właśnie "snuć" po środku i rozbijać ataki robił to jak zawsze perfekcyjnie
Giza- poraz kolejny zagrał świetny mecz mało strat i bardzo mi imponuje swoją kreatywnością
Nowak- chyba kolego przesadzasz :/
Uważasz że mieliśmy bronić wyniku 5 obrońcami ? zwariowałes. piłka nożna dla kibiców też nie jestem zwolennikiem Bani ale tu akurat się nie czeba czepiac była nadzieja że coś poszarpią
Tak Profesor będzie się o odwoływał i robił z siebie tylko barana bo i tak nic nie wskóra a będzie że nei potrafimy się pogodzic z porażką.Krakowskeigo centusia? człowiek będzie inwestował w infrakstrukture i to mi się bardziej podoba niż sprowadzanie Jelenia za ciężkie pieniądze który za dwa latya wypali się tak jak Bania
Żal,
Żal i smutek, nie złość, zrezygnowanie nie dały mi spać. Żal piłkarzy, którzy dali z siebie wszystko i nikt nie może zarzucić im braku zaangażowania. Moskit wygrywający pojedynek główkowy z Hernanim, Basterek zapierdzielający po swojej flance, bombardier Plastik, Bojar, który po końcowym gwizdku kopnął reklamę przesuwając ją o metr (szkoda, że we mgle nie trafił sędziego bocznego w ...), Baranek walczący z "kręgosłupem" (ponieważ to mój ulubiony zawodnik, tłumaczę jego słabszą ostatnio postawę kontuzją - chorobą? dyskopatyczne zwężenie kręgów lędźwiowych? - kręgosłupa). Żal trenera, który, jak każdy z nas popełnia błędy - mam nadzieję, że się na nich uczy. Żal kibiców, i tych nowych, i tych starych (jak ja) do rozczarowań w Pasach przyzwyczajonych.
Ale dziś jest nowy dzień!!!
Mgła odeszła i jest nowa nadzieja.
1. w meczu z Płockiem zagraliśmy super,
2. w derbach nie zagraliśmy w ogóle, ale z taką Wisłą przegrałoby wiele klubów z górnej półki europejskiej,
3. w Lubinie nawet nasi hokeiści mieliby problemy z utrzymaniem się na lodzie, czerwieni niezasłużonych było by o wiele więcej, bo Csorich by bodiczkował, Dulęba zaatakował kijem trzymanym oburącz, a Potocny, udowodnił ostatnio, że potrafi, dał komuś centralnie w ryj,
4. wczoraj, do mgły, byliśmy zdecydowanie lepsi, a po przerwie zamgliło się sędziemu,
5. Amica się "fuzjuje" z Leszkiem, więc piłkarze mają mętlik w głowie,
6. GeoOderka, po remisie z Polonią, fuknie Koronę,
7. PASY WYGRAJĄ WE WRONKACH,
8. A MY NA TRENINGU NOWOROCZNYM BĘDZIEMY SIĘ ZASTANAWIAĆ, CZY Z NOWYMI WZMOCNIENIAMI DOGONIMY LEGŁĄ I SKISŁĄ !!!
PS. Jeżeli nie wygramy z Amicą, to przysięgam nie chodzić na żaden piłkarski mecz Pasów do końca 2005 roku.
Alko D`Bier : składam taką samą pzysięge :D
Niestety, proponuję mniej piwa bo ostatnie posty tchną alkoholem, lub "marychą"
Serio mówiąc : nasza obrona gra straszny kit ostatnio : a jak widzę, że przy trzeciej bramce we mgle do wyskakującego napastnika Korony doskakuje DRUGI obrońca Cracovii i jednocześnie obok stoi nie obstawiony Golański do którego oczywiście trafia piłka to się pytam : po jakiego grzyba drugi stoper pomaga w wyskoku koledze nie obstawiając wolnego gracza Korony? Jaki miał zamiar, bo nijak nie mogę tego pojąć jak można postąpić tak bezsensownie.
Poza tym skończyć trzeba z płakaniem, bo to w żadnym stopniu nas nie przybliża do choćby punktu we Wronkach. Piłkarze (wszyscy) sp.....i ostatnie 10 minut z Koroną i teraz muszą się odkuć z Amiką.
No i ostatnia nadzieja, że Prof dokona chociaż jednego zakupu doświadczonego napadziora. I skończyć z nazwiskami pomocników, bo i tak w pomocy mamy największy urodzaj.
No chciałbym by nasi obrońcy byli tak mocni jak koledzy obrońcy na forum.Też mam nadzieję , że będzie lepiej chociaż oglądając Amikę z Groclinem stwierdziłem jej bardzo dobrą formę.No i w pracy ciężko bo przewaga kibiców Wisły 10;2.
PAS Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> a jak widzę, że przy trzeciej bramce we
> mgle do wyskakującego napastnika Korony doskakuje
> DRUGI obrońca Cracovii i jednocześnie obok stoi
> nie obstawiony Golański do którego oczywiście
> trafia piłka to się pytam : po jakiego grzyba
> drugi stoper pomaga w wyskoku koledze nie
> obstawiając wolnego gracza Korony? Jaki miał
> zamiar, bo nijak nie mogę tego pojąć jak można
> postąpić tak bezsensownie.
O! jest ktoś kto oprócz kilku piłkarzy widział trzecią bramkę!!!
:D :D :D
A poważniej: mgła się zmieniała. Raz była tak, raz taka. Gdy sędzia wznowił grę, zaczęła przechodzić. Ale potem znowu zgęstniała. Jak wiemy, gola nie było widać z ławki trenerskiej. A skoro z jednego boku boiska nie widać drugiego, to gra nie ma prawa być prowadzona, bo sędza boczny nie ma szans widzieć, czy jest spalony, czy nie.
Cabaj jest w formie. Każdemy może się taka wtopa trafić. Już przestańcie pierdzielić. Wszystkich sadxzacie na ławie
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)