Po brutalnym faulu Sobolewskiego Pawlusiński doznał poważnego obrażenia:
"Zdjęcie rentgenowskie wykazało, że Pawlusiński ma złamany wyrostek prosty czwartego kręgu lędźwiowego. Jeśli dzisiejsze badanie tomografem komputerowym potwierdzi tę diagnozę to Dariusza Pawlusińskiego nie zobaczymy już w tym roku na boisku..."
Poszkodowany bardzo niepochlebnie wypowiada się o sprawcy faulu:
"- Sobolewski w ogóle nie patrzył wtedy na piłkę. Moim zdaniem celowo chciał mnie uszkodzić – twierdzi Pawlusiński – Próbowałem przezwyciężyć ból, ale był on tak silny, że musiałem opuścić boisko.
"
http://cracovia.pasy.net/index.php?option=content&task=view&id=1248
Trzymaj się Darek. Wracaj szybko do zdrowia.
-
-
Trzymaj się Plastik!!!
oj to sie wqurwilem
Oż cholera.
Zdrowia, zdrowia Darek.
Trzymaj się.
A może PZPN powinien Sobolewskiego ukarać za to brutalne zagranie ?
Pzdr.:Leesior
zapamiętajmy więc nazwisko tego Pana do wiosny ...
ma ktoś avi z tym faulem?
No właśnie czy ktoś widział ten faul?
Oglądnąlem . Sobolewski z kikumetrowego rozbiegu wpada w wyskoku na wychodzącego dopiero do główki Plastika. W TV nie wygląda to wogóle jakoś dramatycznie. Oczywiście ....w kamerze nie widac czy S. celował w P. czy w piłkę.
Sobolewski główkuje a Plastik łapie się za plecy...
W każdym razie oglądnijcie zanim zaczniecie po S. "jechać". Dokładnie 52min 29 sekunda na zegarze w TV.
Moim zdaniem ten zapis nie jest żadnym dowodem ,że S. polował na P. Jak było naprawde wie oczywiście tylko S.
zanim ktos sie jeszcze wqurwi proponuje jeszcze raz zobaczyc na wlasne oczy akcje ...
1.zadnego faulu nie bylo tym bardziej "brutalnego"
2."Sobolewski w ogóle nie patrzył wtedy na piłkę" na pile to raczej Plastk nie patrzyl bo to Sobolewski w nia trafil glowka i celnie podal ... tuz po glowce wpada Plastik na Sobolewskiego ...
wqurwilem sie i tego sie bede trzymal
na Blaszczykowskiego za uderzenie łokciem Gizy w 33 sekundzie meczu
na Sobolweskiego za 52 minute i 39 sekunde
Taaaa... A ja sie wqwilem na ich gre i wynik... Wstyd jak ch... Ehhh... Ale co tam - jedziemy do Lubina!
Jeżeli to prawda to Kierownik sekcji Cracovii powinien wystosować pismo do PZPN o nałożenie kary na Sobolewskiego za umyślne sfaulowanie przeciwnika ,aby ten nie nadawał się do kontynuowania gry, bo to jest po prostu czyste chamstwo.Trzymaj się Plastik jesteśmy z tobą.
Wkrótce Pasy Liderem Ekstraklasy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Autor: Agnan (IP zapamiętane)
Data: 24 lis 2005 - 21:23:06
Może to, co napiszę, nie spodoba się niektórym:
ta wiadomość (zwłaszcza z komentarzem na temat faulu Sobolewskiego)
znacznie bardziej mnie wkurzyła i zmartwiła niż przegrane derby.
No bo porażka - cóż, kibicuję te .... lat, już tyle ich widziałem, też z Wisłą
- nasz czas jeszcze nadejdzie.
Ale zdrowie zawodnika jest rzeczą nadrzędną, i to jeszcze naszego, który był w formie i był naprawdę niezwykle ważnym ogniwem w drużynie... Przed trzema bardzo trudnymi meczami...
Reprezentanci, psia noga. Rok temu Baszczyński elegancko walnął butem w twarz Arka. Teraz kolejny.
No cóż, zdaje się, że "nie tak daleko pada jabłko od jabłoni"...
Z dzisiejszej GW:
"
Pasy" zagrają w sobotę bez Dariusza Pawlusińskiego, który doznał kontuzji w meczu derbowym. - I tak się cieszę, bo nie ma pęknięcia ani złamania, jest tylko potężny krwiak, uciskający nerw w okolicach lędźwi - oddycha z ulgą trener.
"
Uff....całe szczęście. Zdrowiej szybko Plastik.
Szybko wracaj do zdrowia! Trzymaj się!
W dzisiejszym PS pisze ,że być może 'Plastkik" będzie gotowy do gry już na mecz z Koroną !!
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia!
Plastik potrzebujemy Cię na Koronę!!!
Według mnie Darek jest w tym momencie jednym z najlepszych graczy w naszej drużynie.Owszem z wisla sie nie popisal tak jak reszta druzyny co nie zmienia ze ten strzal to wedlug mnie byl rewelacyjny!!Mało ktory pilkarz by tak trafil w pilke.Szkoda tylko ze potym strzale nie bylo gola bo to by byla chyba brama roku:)Plastik ma wszystkie te cechy jakie powinien miec pomocnik
-umie dryblowac aczkolwiek tylko na tle reszty druzyny
-ma bardzo precyzyjne dośrodkowania
-świetny strzał z dystansu
Ogólnie on jest jednym z nielicznych piłkarzy,ktoremu wybaczam porazke w derbach gdyz to byl zapewne pierwszy mecz o tak dużą stawke i ztakim przeciwnikiem jaki zagrał w życiu.Oby wyzdrowiąl na Korone
Tylko nie Plastik !!!
Zdrowia zyczymy , ciezko bedzie bez niego :(
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)