klima: z literek w nazwach klubów, poza oczywistym zafascynowaniem zgłoskami K x 2, R, A x 2, O, W, J, to bardzo, ale to baaaaardzo lubię słuchać zgłoskę "U" w wykonaniu kibiców "Ruchu". Taki, ni to umlaut, ni to gwizd, ni to jakiś u-kształtny dyftong. Piękne.
-
-
Panowie polonisci potrzebuje Waszej pomocy :)
"uch uch aszkaes" - jak to opisal RoMan po pamietnej wizycie Kuczoka z kolegami na Ziemi Swietej :)
a robienie testu z filozofii uwazam za barbarzynstwo ;) tu musi byc otwarta forma wypowiedzi :D
Może zaprosimy kol. Kuczoka na jakiś meczyk? W sumie jego podejście do kibicowania mi się b. podoba.
O kudde. Zapomniałem zupełnie o Ruchu. To dopiedo tdoglodyci. W życiu nie słyszałem takiego wrzasku. Jak stado badbarzyńców.
K.
Klima i Ty to mówisz?
Ja nie mówię o zaproszeniu stad Psychofansów, lecz normalnego człowieka z Chorzowa, znaczy sję Qczoka.
Chyba, ze się z nim, jak literat z literatem nie cierpicie, to już insza inszość :)
bardziej myslalem o "pojedynku" Kuczok - Pilch (sorry klima ;)). pojedynek na "gawedy pilkarskie", rzecz jasna. a potem JG na PF :P
Zaraz zaraz. Dwa zarazy. PIsałem tylko o tym, że mają piorunujące nawoływanie się. Nic na temat Kuczoka.
Inna sprawa, że jak ostatni raz chorzowianie byli w Cracovie, to się ładnie postawili krakowskim bandytom. A zemstę, jakiej dokonali podczas powrotu Pasów z Gliwic zapamiętam na długo.
A Kuczok byl wsrod nich. Pamietam jego przyklejona do szyby gniewna twarz, jak ich autobusy zatrzymywaly sie pod Alba... :-)
A w sprawie prosby: jakbym byl w Srednim Miescie, to moze gdzies bym odnalazl swoj zeszyt z opisowki z pierwszego roku. A tak to nie wiem, chyba do Dunaja musisz isc. Chociaz nie wiadomo co ten szarlatan za wersje by ci podal... ;-)
Klima, bracie, pozdro!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)