Powołanie do kadry U-18 (rocznik 1988) trenera Andrzeja Zamilskiego na zgrupowanie w Ciechanowie (konsultacja szkoleniowa 3-5 października) otrzymał młody Pasiak Karol Kostrubała.
Kostrubała przyszedł do Pasów w lecie tego roku z Hetmana Zamość. Gra w juniorach starszych na pozycji środkowego pomocnika.
Źródło:
-
-
PIOTR GIZA JEDZIE NA MISTRZOSTWA!!!!
27 dni później
Portal PZPN podaje:
Trener reprezentacji Polski do lat 18 (rocznik 1988) Andrzej Zamilski powołał 18-osobową kadrę na konsultację szkoleniową w Szczecinie (7-11 listopada) oraz towarzyski mecz ze Szwajcarią w Policach (10 listopada). Zbiórkę zawodników wyznaczono na 7 listopada (poniedziałek) do godziny 15:00 na dworcu PKP Szczecin Główny.
Do kadry na mecz ze Szwajcarią powołani zostali m.in.:
Michał Gliwa, Karol Kostrubała i Łukasz Uszalewski z Cracovii, oraz Grzegorz Goncerz z Górnika Zabrze i Maciej Korzym z Odry Wodzisław.
A oni z Uszalewskim na jakis miting lekkoatletyczny jada??
chyba... ;)
15 dni później
Miting odbył się wczoraj w Policach. I nasi zagrali. Gliwa i Uszalewski na zero z tyłu.
==
Reprezentacja Polski do lat 18 (rocznik 1988) zremisowała ze Szwajcarią 0-0 w towarzyskim meczu, który odbył się w Policach. Było to ostatnie tegoroczne spotkanie naszej drużyny narodowej w tej kategorii wiekowej.
10 listopada 2005 - Police
Polska - Szwajcaria 0:0
Polska: [b]Michał Gliwa[/b] - Konrad Urbaniak, [b]Łukasz Uszalewski[/b], Adrian Stępień (65 [b]Karol Kostrubała[/b]), Kamil Radulj, Patryk Małecki (55 Piotr Kasperkiewicz), Tobiasz Mueller, Radosław Mikołajczak, Grzegorz Goncerz, Kamil Oziemczuk, Maciej Korzym (82 Łukasz Rogala).
żółta kartka: Urbaniak (Polska).
- Remis nie krzywdzi żadnej ze stron, choć więcej było dziś walki niż pięknej gry. Szwajcarzy okazali się wymagającym przeciwnikiem, dlatego jestem zadowolony zarówno z wyniku jak i postawy moich podopiecznych - powiedział po meczu trener Andrzej Zamilski.
źródło: PZPN
Nie wiem co koledzy mają do Uszalewskiego.Jako obrońca jest twardy,zadziorny lubi walczyć i jest ambitny.Oby te cechy mieli inni.Ma minusy ,ma,pisałem już kiedyś o tym na forum.Niemniej powinniśmy wierzyć,że pod okiem trenera szybko je wyeliminuje.Czego mu życzę.
5 dni później
Gizmo, wychodzisz w podstawowym składzie. Wszystko przed tobą. Musisz się pokazać.
Zeby tylko nie nabawil sie jakiejs kontuzji... tfuu tfuu, wyplulam i odpukalam w niemalowane...
boza zastrzelic jednego komenattora... bo sie go sluchac nie da!!!
Jak dla mnie udana połówka Gizy, szkoda że za mało współpracują z Milą mogłoby być wtedy jeszcze lepiej...
Wedlug mnie Gizka troche zabardzo pasywnie i czasami niepotrzebnie z tyłu zostaje(zreszta u nas to tez standrat ze czesto tak gra).Pare ladnych strzalow ladnych podan malo strat ogolnie mysle ze dobry wystep.Zobaczymy jak bedzie w 2 polowie jesli zagra
No to Piotrek gra dalej...
lo dobra akcja gizmo
może nie pasiasty ale nie do poniebienia - Kiełbasa!
To co zrobił Piechna to coś pięknego... gratuluję temu kto go nie wziął do nas...
Gizmo był najabrdziej kreatywnym zawodnikiem reprezentacji. Jego prostopadłe podania trafiały bezbłędnie do adresatów ale ci, jak wszyscy polscy piłkarze mieli problem z ich opanowaniem. Powód? Brak techniki użytkowej. Strzały Piotra były zaskakujące a akcja z II połowy zakończona strzałem - była przedniej marki.Pomocnik "Pasów" miał też kilka strat ale były one nieuniknionez powodu zbyt małej ruchliwości napastników a także braku zgrania tej reprezentacji. Moim zdaniem Piotrek Giza pojedzie na Mundial bo wykazał, że jest zawodnikiem myślącym na boisku a takich nam trzeba.
Giza zagrał średnio, ustawiony jak defensywny pomocnik nie miał zbyt wielu okazji do pokazania się. Zapamiętałem kilka bardzo niecelnych podań.
Mila miał więcej z gry a poza tym ma coś czego Gizmo nie ma czyli strzał z wolnego.
Pojechać na mundial może tylko dzięki bardzo dobrzej grze w Cracovii ale drużyna musi być w na samym szczycie.
Każda okazja jst dobra żeby dopieprzyś Stawowemu.....Niektórzy są delikatnie mówiąc żenujący....
Karvin Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> To co zrobił Piechna to coś pięknego... gratuluję
> temu kto go nie wziął do nas...
>
>
plotki powiadają ,że było ich 3-ch
F-S-M.
Cóż można się na jednym piłkarzu "z nizin" nie pozać , bywa...
Dla mnie problemem nie jest nie poznawanie się na Piechnie czy innym
Błaszczykowskim. Dla mnie problemem jest to ,że od jakiegoś czasu
Cracovia WOGÓLE nie prowadzi scouting-u i nie penetruje nawet podKrakowskich lig (bo niby kto to ma robić)!!!! - a grają tam kolejni Gizmy , Baranki , Fąfle...
To jest nasz problem prawdziwy a nie to ,że FSM nie poznali się akurat na tym konkretnym graczu 4 ligowego Heko .
PS: Dobrze ,że przynajmniej w juniorach mamy duże talenty...ale opieranie rozwoju drużyny tylko na transferach z 1,2 ligi....stać nas na to?
Koronie gratulujemy Kiełbasy a Cracovii tego co go nie wybrał :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)