W dzisiejszym PS artykuł o zarobkach w PLH.Dość niemiły komentarz Bernata z Sosnowca.Na Śląsku mają racje mówiąc o "czarnych podniebieniach" z czerwonej ziemii zagłebiowskiej.
-
-
"Cracovia na chama"
Wczoraj na naszych łamach wyczytałem, że niejaki Bernat otrzymał z rąk magistra wszystkich ubeków Srebrny Krzyz Zasługi jako zawodnik i działacz z czerwonego Zagłębia.
Oni tam w Sosnowcu uważają, że nadal mają coś do powiedzenia a tu Gierka juz dawno nie ma.
I to se ne wrati !!!
Zapomniał wół jak cielęciem był. Cracovia płaci zawodnikom prywatnymi pieniędzmi i ma do tego święte prawo. Zupełnie niedawno Zagłębie wydawało na lokalną rozrywkę dla gawiedzi państwowe pieniądze czyli to my płaciliśmy za spełnienie ambicji czerwonych baronów. Elementarna przyzwoitość nakazywałaby milczenie, ale niejakiego Bernata na to nie stać.
Zamiast cieszyć się że pojawiła się kolejna mocna drużyna to niemal cała liga patrzy na nas krzywym okiem.W Krakowie hokej przetrwał dzięki grupie zapaleńców.W takim Sosnowcu utrzymał się za państwowe pieniądze-patrz SMS.
Wypowiedź wiceprezesa Zagłębia Sosnowiec brzmi dokładnie tak:
"...My nie szalejemy, nie mamy zresztą zamiaru rywalizować z Cracovią, która na chama chce zrobić mistrzostwo Polski. Ale w jej wypadku może to byc historia jednego roku..."
To był fragment z artykułu dzisiejszego Przeglądu Sportowego
Wyraźnie dało się odczuc, że niektóre kluby hokejowe krzywo na nas patrzą, ale nie przypuszczałem, że prezes Zagłebia Sosnowiec, które nie wiele będzie miało do powiedzenia w tym sezonie, równiez bedzie wylewał swoje żale na łamach prasy. Cóż mamy zrobić? Każdy ma prawo byc rozżalony i nikomu nie możemy tego zabronić. To juz jest ich sprawa, ich problem... Na pewno nie jest to dla nas powód do zmartwień:)
Tak. Cracovia to chamy. A Zagłębie jest ostoją kultury i przyzwoitości.
Pamiętam jak do Pasów przyszło trzech hokeistów z WIELKIEGO CZERWONEGO ZAGŁĘBIA, którzy byli tam niechcianymi "odpadami" (Rutkowski i jeszcze dwóch) i pyknęliśmy ich ku uciesze 2 tys. widzów bodaj 6:4. Uczucie miałem wtedy podobne do tego, gdy Polska wygrała z Sowietami w Katowicach.
To był atak Kurowski - Rutkowski - Gaik. Grali niesłychanie ambitnie i lubiłem patrzeć na ich grę.
PAS Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Tak. Cracovia to chamy. A Zagłębie jest ostoją
> kultury i przyzwoitości.
> Pamiętam jak do Pasów przyszło trzech hokeistów z
> WIELKIEGO CZERWONEGO ZAGŁĘBIA, którzy byli tam
> niechcianymi "odpadami" (Rutkowski i jeszcze
> dwóch) i pyknęliśmy ich ku uciesze 2 tys. widzów
> bodaj 6:4. Uczucie miałem wtedy podobne do tego,
> gdy Polska wygrała z Sowietami w Katowicach.
Tak PAS to byli: Rutkowski, Gaik i Kurowski - który dla wtedy czerwonego, pyszałkowatego Zagłębia byli odrzutami. A Bulas zroił z nich niezły tercet co upokorzył poprzedników Bernata.
Bernat jest małym czlowieczkiem który co chwile podskauje żeby dojrzeć czy czasami nie wraca jego ukochana komuna.
No to może ja jeszcze raz.
Panie Bernat.
Na chama to Wy ściągaliście za komuny kogo się dało. Bo za Wami stał niejaki Edward. Pamięć bywa zawodna.
A na dowód niech świadczy fakt, że nagrodzonymi są bracia Tokarzowie, wychowankowie Podhala i legenda polskiego hokeja Wiesław Jobczyk z Pogoni Siedlce.
No to co ?
Przyganiał kocioł garnkowi ..........
A przy okazji to wtedy wygraliśmy też mecz w Sosnowcu 5 : 4 i wszystkie bramki strzelili wspomniani chłopcy. Ale musieli mieć radochę.
A co do transferów Zagłębia. Dawali na dzień dobry kluczyki do nowego Poloneza, podwajali pensję i wynajmowali mieszkanie. Jak na ówczesne czasy to gracze ( teoretycznie amatorzy) Zagłębia mieli naprawdę nieźle. A Roman Steblecki odmówił i nie został sztygarem.
Dziś historia zatoczyła koło, w Cracovii grają sosnowiczanie Słaboń, Sarnik, Twardy i Radziszewski.
Widziałem ten artykuł.To smutne,że takie akcje są w naszym hokeju.Coż, działacze w wiekszości to relikty z tamtej epoki,szczególnie ci na samej górze.Potrzebni sa nowi,młodzi ludzie.
cracovia pany a wisła to chamy
Szkoda że pan Bernat nie opowie o działalności Zagłębia w ostatnich latach, w której też brał udział...
a kiedy gramy z Zagłębiem??
Takie pytanie nurtuje mnie ostatnio. Dlaczego, tak generalnie jako ludzkość, tępimy ponadprzeciętność? Że tak pozwolę sobie z angielskiej dyscypliny football, angielski przykład;) pana Abramowicza podać, lub też gorący, królewsko hiszpański przykład Realny. Ogrom KASY, po to by widz był zadowolony, a narzekanie z każdej strony, że to nieładnie tak robić i utęsknione czekanie na satysfakcję z niepowodzenia. A Chelsea show oglądać każdy gotów.Zawiść nasza taka ogromna jest, czy też może jak Tour de Pologne nikt uciec nazbyt nie może. Stąd pewnie i gromy na naszą pasiastą łyzwiatoś. Ale z punktu Siedleckiego widzenia, latmai mrznący z bolącymi stopami układów komunalnych świadom w pokorze swej dawniej jak i dziś na wszystkie inwektywy gromkim śmiechem ODPOWIADAM: HAHAHA.
Jedną mam tylko uwagę i pamięci bolesny ucisk. Przykład podany londyńsko madrycki, nic czasem ostanim zdobyć nie raczył.... Znaczy to coś, czy zgoła przypadek jest? Nie mnie oceniać, ale uwadze brygadzie R.R. polecam, bo czasu przed nami dużo, a i pracy nie mało. W dobie MTV i internetu, stałość to rzecz abstrakcyjna, więc kochani "ślizgacze" by nigdy jak z madryckich showmenów i z was szopek nie robiono, tego z serca głebi swojego wam zycze. Przedwiosenne finały, niech łzy wycisną z oczu mych jak złotka śiatkarskie zdołały uczynić, a zadanie wasze trudniejszym jest, jako że na atrakcyjność fizyczną wasza zwracać uwagi nie mam w planie.
PS
Hokej w tym lepszy jest od piłki że na zimnim lodowsku nie sposób jest nie łyknąć;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)