Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Przed Groclinem - tematy czysto piłkarskie

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 23.09.2005 o 02:45
      Ostatnia aktywność 24.09.2005 o 18:10
      680 wyświetleń
    • Aston1906

15.4K
      2.8K
    • 23.09.2005 o 02:45
      Post #253680 23.09.2005 02:45
    Piłka nożna. Cracovia przed Groclinem Wak 22-09-2005 , ostatnia aktualizacja 22-09-2005 20:23 Nie rozpaczam, ale jestem zły i rozczarowany postawą zespołu w meczu z Kujawiakiem Włocławek. Dlaczego? - Bo nie było determinacji od pierwszej minuty, na co jestem uczulony. A brak sytuacji strzeleckich brał się z braku determinacji - mówi niepocieszony trener Wojciech Stawowy. Stawowy zamierzał we wtorek wypróbować młodych zawodników. Tymczasem jego drużynie nie udało się strzelić ani jednej bramki i po prostu nie chciał wprowadzać młodzieży, gdy wynik był mocno niepewny. Z Górnikiem Łęczna i Bełchatowem drużyna "Pasów" zagrała dobre drugie połowy meczów. Z Kujawiakiem zabrakło sytuacji podbramkowych, a dośrodkowań i strzałów było jak na lekarstwo. - Gdy wychodziłem jako senior na boisko, nie było dla mnie straconych piłek. Serce do gry i walki trzeba mieć - podkreśla Stawowy. Uspokaja jednak, że sam na boisku piłkarzy wyręczał nie będzie, a jeśli zagra to najwyżej jako oldboy. Jak Stawowy ocenia poczynania piłkarzy w meczu pucharowym? Marek Baster nie miał swojego najlepszego dnia i nie zagrał lepiej w pomocy niż w obronie, Marcin Bojarski, choć ma dużą ochotę do grania, nadużywa gry indywidualnej jeden na jeden, a "całe zło to ta jedna kiwka za dużo". Trener nie chce jednak zabijać jego temperamentu. Łukasz Szczoczarz bardzo się stara i czeka go kolorowa przyszłość, ale "nie żądajmy po dłuższej nieobecności, by błyszczał jak diament". Szczoczarz za bardzo wsłuchany jest w trybuny, a te nie zawsze są mu przychylne. W środę Stawowy oglądał mecz PP Okocimski Brzesko - Lech Poznań (3:3). Szczególnie przyglądał się kilku zawodnikom z Brzeska, m.in. napastnikowi Marcinowi Imiołkowi. Szczegóły i inne nazwiska Stawowy chce zostawić dla prezesa Janusza Filipiaka. Niewykluczone, że podstawowy skład na Groclin będzie wyglądał tak jak w drugiej połowie ze spotkania z Kujawiakiem. Wszystko będzie jednak zależało od zdrowia i dyspozycji Piotra Bani, Pawła Drumlaka i Dariusza Pawlusińskiego. - Jesteśmy na pasie startowym, wciąż kołujemy i czekamy na pozwolenie startu, które sami musimy sobie wydać - obrazowo tłumaczy sytuację wciąż słabo grającej drużyny Stawowy.
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 23.09.2005 o 08:39
      Post #253688 23.09.2005 08:39
    :-), teraz to mnie juz teksty Stawa wylacznie bawia
    • Rob!ert

99
      0
    • 23.09.2005 o 14:36
      Post #253735 23.09.2005 14:36
    ............ ale pozostaje nadzieje ze nie mowi to co mysli mam nadzieje ze jest swiadomy ze nie jest bez winy i cos z tym zrobi moglby np zapodac na forum by kibice mu zrobili sklad :) jak narazie stw - kibice za sprawą Wacka 0:1
    • ian thorpe

17.8K
      14.2K
    • 24.09.2005 o 00:01
      Post #253829 24.09.2005 00:01
    Dyskobolia Grodzisk Wlkp. - Cracovia, 18:00, sędzia: Paweł Gil (Lublin).
    • PAS

3.2K
      2.6K
    • 24.09.2005 o 08:49
      Post #253850 24.09.2005 08:49
    Piłka nożna. I liga: Groclin Grodzisk Wlkp - Cracovia, sobota, godz. 18 Waldemar Kordyl 24-09-2005 , ostatnia aktualizacja 23-09-2005 21:33 Na co liczy trener Wojciech Stawowy w meczu z rozpędzonym Groclinem? Na mądrość taktyczną swojego zespołu i determinację piłkarzy. Bez tego nie ma czego szukać w Grodzisku. czytaj dalej » r e k l a m a W podstawowym składzie nie będzie Tomasza Moskały, który grał dłuższy czas w Groclinie. Stawowy daje 80 proc. szans na grę Piotra Bani od pierwszej minuty. Piłkarza nie boli palec, z którego w zeszłym tygodniu zdjęto mu paznokieć, natomiast Moskała ma chyba ostatnio mały dołek formy. Do Grodziska nie pojechał Dariusz Pawlusiński, odczuwający skutki skręcenia stawu skokowego. - Od następnego tygodnia zaczynam trenować pełną parą. Miałem kłopoty przy biegu ze skrętem, ale jest coraz lepiej - mówi Pawlusiński. Ma być gotowy na kolejny mecz z Arką. Niemiłe wspomnienia Poprzedni występ w Grodzisku Cracovia nie będzie pamiętać zbyt miło. Nie dość, że zespół przegrał 1:3, to jeszcze z boiska został wyrzucony Marek Citko. - Takimi niemiłymi wspomnieniami nie warto żyć. Groclin gra innym składem i zupełnie inaczej - oponuje Stawowy. Komplementuje Groclin na remis z RC Lens. Trener "Pasów" widział mecz Lens z Olympique Lyon i na tej podstawie 1:1 Groclinu z Francuzami zasługuje w jego ocenie na uznanie. - Groclin ma dwa bardzo niebezpieczne żądła: Piotra Rockiego w bardzo dobrej formie i Bartosza Ślusarskiego, który jest jednym z najlepszych polskich napastników - przestrzega. Groclin często gra z pominięciem drugiej linii, dlatego bardzo czujni muszą być i agresywnie kryć rywali stoperzy Łukasz Skrzyński i Michał Karwan. - Wyjdzie nasza mądrość taktyczna i determinacja. Bez niej nie ma po co jechać do Grodziska - nie ma wątpliwości Stawowy. Wiara po Lens W tym sezonie Groclin długo nie mógł wygrać na swoim stadionie. Po remisie z Amiką Wronki 2:2 przyszła porażka z Wisłą Kraków 2:4 i remis z Górnikiem Łęczna 1:1. Dopiero sensacyjny remis z RC Lens 1:1 obudził i zmienił zespół z Grodziska. Po nim Groclin wygrał wreszcie u siebie z Arką Gdynia 2:1 i rozgromił czwartoligowy OKS Olsztyn 6:1 w 1/16 Pucharu Polski. Ze składu wypadli Radek Mynar i Marcin Łukaszewski (kontuzje kolan). Każdego z nich czekają trzy miesiące odpoczynku od futbolu. Do drużyny wrócił za to po zapaleniu płuc Michał Goliński. Przewidywane składy Groclin: Przyrowski - Sokołowski, Sablik, Lasocki, Vranjes - Piechniak, Goliński, Kumbev, Sedlacek - Rocki, Ślusarski. Cracovia: Cabaj - Wacek, Skrzyński, Karwan, Radwański - Nowak, Baran - Baster, Giza, Bojarski - Bania. Albo Cabaj - Wacek, Skrzyński, Karwan, Baster - Bojarski, Baran, Giza, Nowak - Drumlak - Bania. Dla "Gazety" Piotr Giza pomocnik Cracovii, niedawno kontuzjowany Czuję się lepiej, ale mam duże zaległości, jeśli idzie o przygotowanie motoryczne. Przecież 10 dni nic nie robiłem. Cieszę się, że nie mam dużych zaległości w czuciu piłki. Ostatnią bramkę dla Cracovii strzeliłem... dawno temu w meczu z Pogonią Szczecin (4:2). Nie przejmuję się tym za bardzo. Musimy skupić się na własnej grze. Nie możemy patrzeć na Groclin, nie mamy się czego bać. Trzeba grać swoje, a będzie dobrze. not. Wak Tak. Moskała ma dołek, a Bania jest na górce z formą.,,
    • klaros

5.5K
      147
    • 24.09.2005 o 10:18
      Post #253859 24.09.2005 10:18
    "natomiast Moskała ma chyba ostatnio mały dołek formy" Jak to? Przecież się odblokował... :) To "ostatnio" to też nieźle wychodzi...
    • Ja?nie Pan

393
      0
    • 24.09.2005 o 10:41
      Post #253864 24.09.2005 10:41
    Panie supertrenerze! To żądło Rocki mógło grać w Cracovii! Ale panu nie pasował mentalnie...
    • tomecki

4.9K
      3.5K
    • 24.09.2005 o 14:24
      Post #253895 24.09.2005 14:24
    klaros Napisał(a): ------------------------------------------------------- > "natomiast Moskała ma chyba ostatnio mały dołek > formy" > Jak to? Przecież się odblokował... > To "ostatnio" to też nieźle wychodzi... Toż właśnie w tym, ze się odblokował trener dostrzega "mały dołek":-) Kto to widział żeby napastnik strzelał w Cracovii bramki:-) na ławke za karę z nim!!:-)
    • Blady Niko

9.5K
      201
    • 24.09.2005 o 14:32
      Post #253897 24.09.2005 14:32
    Dziś mecz Groclin - Cracovia. Tomasz Moskała: Przypomnieć o sobie. - Groclin jest bardziej wymagającym rywalem niż Górnik Łęczna - twierdzi Tomasz Moskała, który w ostatnim meczu w Łęcznej zapewnił "Pasom" remis. Dziś Moskała ma okazję pokazać się na znanym mu stadionie w Grodzisku. Napastnik krakowskiej drużyny nie ukrywa, że wyjazd na mecz z Groclinem to dla niego podróż sentymentalna. Właśnie w tym klubie spędził trzy sezony, które do dziś wspomina jako wspaniałą piłkarską przygodę. - Zdobyłem z Groclinem wicemistrzostwo Polski, awansowałem z tą drużyną do trzeciej rundy Pucharu UEFA, odprawiając z kwitkiem Herthę i Manchester City. To wszystko są niezapomniane przeżycia - przyznaje Moskała. Piłkarz trafił do klubu Zbigniewa Drzymały w 2001 roku z GKS Katowice. - Sądzę jednak, że najlepsze piłkarskie lata i tak jeszcze są przede mną - dodaje z optymizmem. Zostało trochę przyjaciół W barwach Groclinu Moskała zdobył 16 goli. Początek poprzedniego sezonu nie był jednak dla niego udany. Napastnik doznał groźnej kontuzji (zerwany mięsień przywodziciela) i klub z Grodziska nie przedłużył z nim kontraktu. Jesienią ubiegłego roku piłkarzem zainteresowała się Cracovia, do której Moskała przeszedł w trakcie zimowej przerwy. A w zespole z Grodziska nadal pozostało wielu jego dawnych klubowych kolegów. - Do tej pory regularnie kontaktuję się z Igorem Koziołem, który jest niezwykle silną postacią w Groclinie. Co jakiś czas widuję się też z Markiem Sokołowskim, mieszkającym na stałe niedaleko mnie w Bielsku-Białej. Razem graliśmy parę lat temu w Podbeskidziu. W obecnym zespole Groclinu są jeszcze inni znani mi piłkarze, jak chociażby Sebastian Przyrowski i Adrian Sikora - kończy wyliczankę napastnik. [img]http://kiosk.sports.pl/iso/g-2005_09_24_10_36_121.jpg[/img] Tomasz Moskała w starciu ze swym przyjacielem Igorem Koziołem. Spędził w Grodzisku trzy udane sezony. Dziś, jeżeli wejdzie na zmianę, postara się popsuć humor byłym kolegom z Groclinu. A Kozioł wciąż leczy kontuzje (fot. Łukasz Grochala) Źródło: Przegląd Sportowy - Wojciech Lubiński
    • tacy dwaj

10.5K
      1
    • 24.09.2005 o 18:04
      Post #253916 24.09.2005 18:04
    oczywiście... my znowu w błękitnych becikach:(:( - jakaż zbieżność kolorów:(:(
    • OklahomaKentucky

315
      1
    • 24.09.2005 o 18:10
      Post #253920 24.09.2005 18:10
    No i sie zaczeło :/

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie