Szanowny Panie
W dzisiejszym wywiadzie jaki się ukazał na łamach Gazety Wyborczej krytykuje Pan kibiców za ich postawę.
A nie zastanawia się Pan skąd ona się bierze?
Jeżeli nie potarfi się Pa sam przyznać do pewnych błędów ,jeżeli chodzi o przygotownie drużyny do rozgrywek I ligowych ,to takie są tego efekty że wszyscy mają do Pana pretensje.
Każdy kibic ,który wydaje określone oszczędnosći na bilet aby zbaczyć swoją ukochaną drużynę liczy na niezły spektakl.
A w tym sezonie niestety prezentuje się skład o klasę niżej niż rok temu.
I taka jest prawda!
A dlaczego tak jest?
Ponieważ zaniedbano niektóre sprawy dotyczące sztabu szkoleniowego i składu personalnego w drużynie.
Przeprowadzone trasfery w ostaniej chwili ,złe przygotowanie kondycyjne do sezonu to tylko przykłady na to że nie dba Pan o profesjonalizm.
I podstawowa cecha u Pana to upartość.Czasami warto sobie odpuścić ponieważ nie zawsze się ma rację.
Czy tak ciężko było ściągnąć do klubu trenera od przygotowania fizycznego?
Teraz żaden klub nie potrafi się obejść bez takiego szkoleniowca!
Jest Pan dobrym trenerem ,ale nie omnibusem i jak każdy człowiek popełnia błędy i to jest normalne.Tylko trzeba się umieć do nich niestety przyznać.
I w mawianie wszystkim,że Piotr Bania jest w świetnej formie jest poprostu niedożeczne.
Bardzo lubię Piotrka osobiście bo to bardzo sympatyczny człowiek,ale jego era już się skończyła i nic na to nikt nie poradzi.Taka jest rzeczywistość i nie ma co liczyć na cud.
Może uda mu się strzelić (daj Bóg)kilka bramek w tej rundzie ,ale napewno nie jest w takiej dyspozycji jak rok temu.
Tak samo nie rozumiem ,dlaczego Cracovia zawsze ma takich sparing partnerów którzy urywają nogi?
Teraz znów został kontuzjowany następny zawodnik ( piotr Giza) i znowu nie ma zmiennika.
Baster ma 3 żółte kartki a Karwan dwie.Po nastepnych dwóch kolejkach może się okażać że odpadnie nam jecze dwóch zawodniów z kadry i ciekawe kto ich zastąpi?
Posada trenera jest bardzo niewdzięczna i trzeba się z tym pogodzić albo zmienić zawód ,a nie obrażać się na kibiców.
Cracovia!
Pany!
-
-
Żal Pana Stawowego do kibiców...
Wojtek Stawowy najlepszy trener ligowy! Woooojcieeechhh Staaawwwoooowwyyyyy....
i jeszcze jakas laurka w internecie i jest git!
Wojtek Stawowy najlepszy trener ligowy! Woooojcieeechhh Staaawwwoooowwyyyyy....
dwa mecze i Mikulski, Kozminski
Jak nie przedluzy z nami kontraktu to prze*jebane mamy :(
WOJCIECH STAWOWY NAJLEPSZY TRENER LIGOWY !!!
Wojtuś Ty nas lepiej nie strasz!
Panie Wojtku, dla mnie jest pan dobrym trenerem. W Enigmie pan powiedział że nie jest pan uparty tylko konsekwentny. Ja nie krytykuję nigdy pana taktyki. W zasadzie mam tylko do jednego zastrzeżenia. Dlaczego nie dostaja szansy młodzi zawodnicy. Niech się ogrywają, niech Nasze "gwiazdy" czują na plecach oddech młodych wilków.
Żal do kibiców jest tylko wtedy uzasadniony gdy krytyka przyjmuje brutalną formę. Prawem kibica jest krytykowanie gry drużyny (także poczynan trenera). To tak jakby piłkarz miał pretensje do trenera że źle ocenia jego grę. Trener musi oceniać piłkarza ale nie może tego robić w sposób "nie mieszczący się w cywylizowanych normach"
Jednym słowem jak napisał Aki 11: "Posada trenera jest bardzo niewdzięczna i trzeba się z tym pogodzić albo zmienić zawód ,a nie obrażać się na kibiców"
(mam nadzieję że autor cytatu nie obrazi się za cytowanie bez jego zgody).
CRACOVIA PANY!!!!!
Jako specjalista od czytania ze zrozumiemiem znow nie rozumiem.
W wywiadze na łamach GW trener Wojciech Stawowy wypowiada sie w sposob
wywazony i taktowny nt. postawy kibiców.
Pisze ze mu przykro z tego powodu i prosi tylko o czas do konca rundy.
A tu aki11 i kompani yebia gościa permanentnie.
Zbastujcie ludzie.
Nie wiem ile jeszcze Pan Wojciech bedzie trenerem Pasów
czy do konca rundy czy sezonu, czy moze dluzej.
Nawet jesli skrewi dokumentnie ta runde i go prezes zwolni
to i tak chlop zasluzyl sobie juz zawsze na oklaski na naszym stadionie
jak tu na przyklad przyjedzie jako trener Zaglebia Lubin czy kogos tam innego.
Nieprawdaż?
A kto gwiżdże na Cracovie ten za Wisłą
aki11 - to że nie było transferów wcześniej i nie ma trenera od przygotowania fizycznego to nie wina WS tylko JF. Co do reszty oskarżeń to się zgadzam
perszing a ja myślałem, że pod Kasprowym w Zakopanem to byłeś Ty...
ale po co organizowac jakies spotkanie z kibicami, przyjdzie ta czesc z nich, ktora bedzie prowadzic merytoryczna dyskusie, a zapewniam, ze wiekszosc z tych ludzi choc ma jakies uprzedzenia do trenera to napewno nie wyzywa go i zawodnikow od najgorszych.
Gramy jak za przeproszeniem w 3 lidze lub gorzej, a trenerio chce żebyśmy go chwalili, tyroche pokory panie trenerze. Nie prowadzi pan Skalnika Gracze, lecz Cracovię do cholery.
raf_jedynka Napisał:
-------------------------------------------------------
[b]
>
> A kto gwiżdże na Cracovie ten za Wisłą
>
>
[/b]
raf_jedynka:
gorące brawa za to hasło!
To powinno być naprawdę główną wytyczną kibiców Cracovii.
I należy przypominać to przy każdej okazji - zwłaszcza pewnym osobom.
Bo może czasami należy w interesie Cracovii wymagać czegoś także od siebie...
P.Wojtku to nie kibice mówili o pucharach -tylko pan Wojciech Stawowy i Piotr Bania chwalili się że są super przygotowani. -ale tego nie widać ani po rezultatach ani po grze.
Gra w polu jest poprawna ale brakuje wykończenia i snajperów z prawdziwego zdarzenia .
Jedynie Pawlusiński potrafi uderzyc z daleka ,a reszta jak strzela to- dramat.
Czy Pan ich nie uczy strzelania z daleka ? Czemu tacy zawodnicy jak Baran,Bojarski,Bania,Skrzyński są na razie bez formy?
Trzeba coś zmienić w tych treningach-poprawić egzekwowanie elementów stałych typ wolny i róg (nie strzeliliśmy żadnej bramki!!!) bo z taką skutecznością to będziemy walczyć o utrzymanie.
Inną sprawą jest cena biletów która jest b.wysoka i kibice wymagają dobrej,tzn.lepszej gry niż poprzednio. Z pozdrowieniami i z całym szacunkiem do Pana za to co pan zrobił do teraz.
raf_jedynka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nie wiem ile jeszcze Pan Wojciech bedzie trenerem
> Pasów
> czy do konca rundy czy sezonu, czy moze dluzej.
> Nawet jesli skrewi dokumentnie ta runde i go
> prezes zwolni
> to i tak chlop zasluzyl sobie juz zawsze na
> oklaski na naszym stadionie
> jak tu na przyklad przyjedzie jako trener Zaglebia
> Lubin czy kogos tam innego.
Mam nadzieje ze juz tylko do poniedzialku bo go Profek wypier.....!!!
A jesli sam zlozy rezygnacje to pierwszy bede mu bil brawo na stojaco!!! :)
A tak na serio: PANIE WOJTKU PANA CZAS SIE SKONCZYL!!!!!!!!!!Niech pan sam odejdzie z twarza i honorem! W Gorniku Wieliczka czy Okocimskim tez mozna godziwie zarobic!!!
Zaufanie muśi procentować, 140-17- TO ZOBOWIĄZUJE.
Fenix nie masz racji popatrz na Michniewicza Z LECHA POZNAN miał tyle meczy nieudanych ,a jednak zarząd mu zaufał i jaki jest teraz efekt 2-gie miejsce w ekstraklasie .Zresztą przypominam wszystkim na forum iż Pasy dopiero przegrały jeden mecz w lidze , a mają jeszcze jeden zaległy z Wisłą którą chwalą na wyrost ,która popełnia koszmarne błędy w obronie ( w Pucharze UEFA Wisła z Viktorką przegra co najmniej 3 : 0 gdyż poziom piłki portugalskiej jest o wiele wyższy niż naszej)A więc proponuje formułowiczom trochę cierpliwości a lepsze wyniki będą już wkrótce,zresztą o cierpliwość już wcześniej apelowałem i powoli wszystko już wraca do normy.A trenera Stawowego uważam jako jednego z najlepszych jakich Cracovia od wielu lat nie miała.
Kto Tak Pięknie Gra To CRACOVIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
W takim razie panie Wojtku proszę mi powiedzieć dlaczego pan źle dokonuje zmian w czasie meczu? Dlaczego pan zdjął z boiska jednego z najlepszych zawodników, jakim był w sobotę Heidemann? Dlaczego pan wystawia z uporem maniaka Banię, który zupełnie niczego nie wnosi do gry, jest zwyczajnym statystą? Dlaczego pan wygryzł z klubu bardzo dobrych zawodników i teraz nie ma kim grać? DLACZEGO PRAWIE ŻADEN ZAWODNIK TESTOWANY NIE PASUJE DO PANA KONCEPCJI? A cóż to za genialna koncepcja?
Co pan powie na temat ostatniego genialnego olśnienia WS transferowego (Rasić/Panic)?
A PAN MICHNIEWICZ NIE MA TAKOWYCH PROBLEMÓW! Dlatego nie chcą się go pozbywać!
Hernani chyba nie gra u nas. ;-)
Ale zgadzam się. Nie rozumiem uporczywego wystawiania Bani, ani też zmiany Heidemana.
Szkoda, że Giza miał kontuzję bo w końcu wyszedłby skład bez Baniowego z przodu. Mogło by być ciekawie.
Poczekamy, zobaczymy...
Może teraz czas na Pawlusińskiego, Heidemana i Moskałę z przodu?
Mam nadzieję, że się przesłyszałem po meczu z Legią. Stałem obok szatni, a ze schodków, od kibiców, którzy schodzili z sektorów B i A poleciały teksty ”Stawowy ty wiślacka k...o!”.
K.
klima, co sugerujesz? Że będąc "wiślakiem" działa w Cracovii na zasadzie Konrada Wallenroda? Że po opuszczeniu Pasów ubeki go przygarną? Raczej w to nie wierzę.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)