Sklonilem sie do twarcia nowego tematu tylko dlatego, ze jak prawie codziennie wyczytuje w gazecie jak nasz trener narzeka po odejsciu K.Wegrzyna to juz czytac tego nie moge! Przeciez sam trener w takim wypadku tworzy mit i uswiadamia zawodnikow ze bez pana Wegrzyna Cracovia juz nie bedzie dobrze grac. A wedlug mnie to jest do cholery gadanie bzdur!!!! Bo od czego jest trener - nie umie zmobilizowac zawodnikow????
Po co takie rzeczy wygadywac regularnie do prasy. Kazimierz Wegrzyn byl i garl za co mu szczerze dziekuje bo duzo nam pomogl w awansie do I ligi i jden sezon w I lidze - ale to juz jest przeszlosc i panie trenerze nie tworzmy mitow o Panu Wegrzynie - zakasac rekawy i grac a nie caly czas plakac!!!!!
Tak przynajmniej ja uwazam - a jak reszta forumowiczow to mysle ze napiszecie.
CRACOVIA ZAWSZE PANY !!!
-
-
Skonczyc z mitem i przestac plakac
Może nie ma kto w przerwie krzyknąć na trenera i dlatego tęskni ;)
A oprócz Kazka to nikt inny nie umie w odpowiednim momencie " rzucić mięsem " ?
dla mnie ta wypowiedź WS to sabotaż
"Można powiedzieć, że na boisku występuje praktycznie ta sama jedenastka jednak bez jednego bardzo ważnego ogniwa jakim był Kazimierz Węgrzyn. To jest zdecydowane osłabienie drużyny. Przede wszystkim mentalne, duchowe bo to był - można śmiało powiedzieć - wódz tego zespołu na boisku. Teraz nie mamy kogoś takiego w zespole i może przychodzić wielu piłkarzy, którzy jednak nie będę w stanie Węgrzyna zastąpić.
Dlatego my musimy jako zespół się pozbierać i zacząć strzelać bramki, .............."
czyżby w drużynie ogłoszono żałobę ?
albo WS miał do czynienia z samymi dziećmi ?
No to Węgrzyn na trenera!!!
No brakuje jednego na 100%! Legendarnego juz okrzyku : KUR>WAAAAAA WYYYYJJJJJAAAAAAAAZZZDDDDDDD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak ryknal Kazek to pociagi z glownego wyjezdzaly!!!!
Co niektórzy płaczą na tym forum, to WS się też do tej atmosfery dostosował!
Panie trenerze więcej wiary i optymizmu!
Damy radę!
jedna sprawa to Kaziu Węgrzyn !! któremu bardzo dziękujemy za gre i pomoc
aczkolwiek druga sprawa się nasuwa i ten sam tekst Stawowego : "winę biorę na siebie" ...
co mecz to samo powtarza, potem jakies dziwne tłumaczenia i kończy się zawsze tym że w sumie jest OK
No to może ja przytocze słowa Pana Kazimierza Górskiego : "skoro jest tak dobrze to czemu jest tak źle?"
!!! CRACOVIA PANY !!!
Trochę dziwi mnie taka pochopna wypowiedź ze strony naszego trenejro.
Mówiąc takie rzeczy potwierdza fakt iż nie ma on autorytetu w zespole.
Skoro jest taki bezradny bez Kazka to może powinni się zamienić ;) Kazek na trenera - a Stawowy... hmm co z nim zrobić..? na razie nie mam pomysłu ale zdecydowanie można wykorzystać jego "otwartą" na krytykę postawę - o ! może tak rzecznik prasowy ? ;)
Tomek. Stawowy jako rzecznik za wszystko będzie brał całą winę na siebie. Może to i dobry pomysł, to dopiero zamiesza w głowach dziennikarzom.
W.S.
"...ale nie wszystko mogę w Cracovii..."
No i całe szczęście...
Już mam dość tego wiecznego żalenia się dziennikarzom.
"...ja niestety nie mogę, o tym decyduje ktoś inny, ja jestem tylko trenerem, decyzja należy do góry, tak zdecydował prezes, ja bym chciał, ale decyzja nie należy do mnie, tak postanowiono i ja muszę się dostosować..."
Ileż można tego słuchać?
Mentny...czasami warto osobiście posłuchać wywiadu jaki udziela WS dziennikarzowi Kordylowi po treningu-tak jak to było wczoraj.Gwarantuje Ci, że umie walczyć o dobre imie Cracovii.
Wczoraj mi osobiście zaimponował a że nie wszystko jest później drukowane to inna sprawa....
Przestańmy więc płakać ,bo WS zostanie na pewno do końca rundy a weźmy się za wsparcie drużyny.Jest dolek,WS wie co zrobił źle przed meczem z Legia.Zawodnicy dostali-sluszną-burę po meczu.Szkoda że Kordyl nie napisal, że WS nie wycofuje się z obietnicy walki w lidze o puchary.Piszą dziennikarze takie ploty jak np."że WS nie wie nic o transferach".Później ktoś ten temat wałkuje i wychodzi że WS to idiota.
Pozakladajmy jeszcze z 10 tematów pt.jak dopieprzyć ekipie Cracovii.
Słuszna krytyka TAK pie.....lenie NIE
Stawowy generalnie zawsze wie jakie błędy popełnił... Zawsze winę bierze na siebie i przeprasza kibiców...
Za to, że chce walczyć o puchary, to oczywiście słowa uznania, tylko realistycznie patrząc trudno w to uwierzyć. Oczywiście z całego serca tego życzę.
Na wsparcie zespołu i doping do samego końca meczu z mojej strony natomiast możesz liczyć (a w zasadzie zespół) na 100%. A po meczu zobaczymy...
Wracając do wątku Kazka Węgrzyna.
Do podstawowych zadań trenera należy motywowanie zawodników.Wiadomo także, że w każdym zespole ludzkim,wynik końcowy jego działania zależy od cech przywódczych jego kierownika.
W zespole piłkarskim jednoznacznie taką rolę spełnia trener i nikt go w tym nie może wyręczyć. Przecież jest na boisku przez 90 minut. Jeżeli WS nie może sobie z tym poradzic, tylko wypłakuje się dzienikarzom, to sam sobie wystawia świadectwo swoich kwalifikacji trenerskich.
SACRA CRACOVIA
kazek powinnien wchodzić do sztni w przerwie i mobilizować grajków to by pasowało trenerowi,a poważnie dajcie gościowi spokój jest na emeryturze powodzenia p.kazku w interesach
Trener Stawowy od samego początku współpracy z P. Węgrzynem zastosował spychotechnikę w dziedzinie mobilizacji drużyny, wolał aby w tym wyręczał go P.Kazimierz- chciał być miły dla swoich ulubieńców.Teraz nie czas na ubolewanie po odejściu P.Kazimierza ,że nie ma kto mobilizować drużyny.We wszystkich drużynach to chyba trener jest tą osobą -to jest jego obowiązkiem. A więc P. Wojtku czas na mobilizowanie a nie na biadolenie iużalanie się do dziennikarzy, że niema kto tego robić bo brakło P.Kazia.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)