Ja nie mam pretensji do naszych piłkarzy, bo każdemu zdarza się słabszy okres i jestem im bardzo wdzięczny za to co zrobili, ale uważam, że nasz trener jest trochę niereformowalny i nie dopuszcza myśli o kimś nowym w drużynie.
Zauważyliście, że nie ma zadnego obcokrajowca pod skrzydłami, moze to jakiś uraz.
A stwierdzanie po paru treningach i 45 minutach meczu, że ktoś się nie nadaje do drużyny, bo nie pasuje do taktyki zakrawa na megalomanię.
Jeżeli obecna taktyka nie przynosi przy zawodnikach jakich mamy spodziewanych efektów to zmienia się taktykę.
-
-
Brazylijczyk
albo taktyka
zmiany sa potrzebne, bo to ten uklad troche sie wypalil. Trzeba swiezej krwii i swiezego spojrzenia. Stawowy sobie z tym nie radzi.
Jeśli chodzi o Brazylijczyka, to zostawię go jeszcze dzień, dwa, po to, by mieć czyste sumienie, ale nie sądzę, by miał to być piłkarz, który z nami zostanie - stwierdził szkoleniowiec. - [b]Nie ma takich umiejętności, żeby przewyższał tych piłkarzy, których już mam w kadrze.[/b]
Pozostawie te słowa bez komentarza. bo już mi ręce opadają słysząc ciągle te same słowa!!!
za to moskała napewno jak przyeszedł to był zajebisty !!
panie Stawowy weź się Pan otrząśnij !
Kurwa mac ...
Ja polityke Stawa widze tak - w lecie przychodza do nas : Jedrszczyk(nadrobil zaleglosci treningowe), Marion, Weinar, Pasionek,wroci Ana, a Staw w koncu bedzie mogl powiedziec w szatni:"no panowie,w koncu K**** wszyscy razem".
dramat ... dramat ... Piotrka Banie to przewyzsza w tym momencie pewnie nawet Wojtek Salomon albo inny Łabuś.
Ale chuj! jego czas sie konczy... mam nadzieje.
no na Serio brak słów !!
może mamy trenera rasiste:>??
szczególnego rasistę. Rasistę małopolskiego. Jeśli bowiem ktoś nie gral choćby 10 min. w Proszowiance to mentalnie może i nadaje się, ale tyulko na ławe (Bojar, Drumi, Gitara)
a co do kolan:
Brazyloportugalec nie rzucił na kolana, natomiast na kolana rzucił (co potwierdzili skandowaniem kibuce GZ) niespelna 18-letni Kamil Król (asysta przy 1 bramce)
Wniosek:
a) będzie "rzucający na kolana"
b) pref. się czepiac nie będzie, bo będzie "młody na ławie"
W naszej lidze pojawił się ostatnio Brazylijczyk, który wcześniej występował w II lidze portugalskiej. Mniejsza o to, w jakim obecnie gra zespole. Ważne, że gra, coby nie powiedzieć, dobrze albo nawet bardzo dobrze. Nie wierzę więc, że zawodnik o podobnej charakterystyce, (tylko, że napastnik) na dodatek strzelający w tej chyba silnej II lidze portugalskiej 14 bramek w sezonie nie jest lepszy od Piotra B. czy Tomasza M., nie mówiąc już o Łukaszu Sz. To niemożliwe. A jeśli nawet to nie można tego stwierdzić po jednym treningu, gdy chłopak jest niezgrany, gdy mu nie podają i gdy jeszcze się z nikim nie rozumie. Jak dla mnie na dzień dzisiejszy to on przewyższa naszych "łowców goli" wszystkim, a szczególnie warunkami fizycznymi i na pewno grą głową. Mnie tyle wystarczy.
I jeszcze jedno - czy którykolwiek z naszych napastników strzeliłby choć jednego gola w tamtejszej lidze? Odpowiedź jest prosta - NIE, bo nikt żadnego z nich nigdy by nie kupił, nawet by na nich nie spojrzeli. Ot, co.
Stawowy juz mnie tak wkurwia,ze szkoda gadac!!!!!!!!!!
od naszych napastnikow w tym momencie to jest 1000 razy lepszy byle pastuch grajacy "tylko" w drugiej lidze portugalskiej i strzelajacy "tylko" 14 bramek...!!!
No kurwa gdzie tu logika??? Myslicie,ze czemu jak byl Senegalczyk,tylko Bojar z nim gral??? Czyzby zadziala koalicja Hmmmm? Pawka nie gra do Senegala bo Bania straci miejsce w skladzie itd.itp. Proste? oczywiscie,ze tak
PROSZOWIANKA PANY!!!
No tak tylko w takim układzie trzeba wypieprzyc pół, albo i więcej druzyny zeby tę koalicje rozwalić:-)
i tak sie to skończy
w grudniu...
Ida sniegi, ida chlody
Coz tez zrobi nasz Stawowy?
Coś w Tym jest... i może na serio nadeszła chwila na zmiane jak to napisał miś nie taktyki a taktyka...
takiego bez uprzedzeń,
takiego który wyciągnie od mega skąpca J.F troche grosza i kupi coś dobrego
takiego który zna całą polske piłke a nie tylko naszą 3-4 lige
takiego przyszłościowego i nie wypalonego w naszej lidze...
Ale czy taki istnieje??
ja bym dał jakies ultimatum w.s..
hmm...
może:
6-7 pkt w 3 nast. meczach albo.. BYE BYE
My szukamy w 2 lidze portugalskiej, a Atletico PR (Coritiba zreszta tez) ma nadmiar napastnikow. Ostatnio bardzo dobrze graja Lima, Ferreira i Finazzi, a do skladu wraca zawieszony do niedawna Denis Marquez, niedlugo rowniez - po kontuzji - Aloisio. A jest jeszcze 18 -letni Schumacher. To sa wicemistrzowie Brazylii, goscie, ktorzy grali w finalach Copa Libertadores. Jezeli juz rzucac powazna kase, to moze raczej na kogos takiego? Chocby na wypozyczenie?
POwtarzam za trenerem : Nie ma lepszego od Moskały Szczoczarza i naszego Baniowego ..;-)
DOCENT NA SKAUTA!!!!!! ;)
docent,
boję się, że to byłaby bardzo poważna kasa, której teraz w naszym budżecie po prostu nie ma...
a dodatkowo trzeba by było zatrudnić "tradutora". To kolejne koszty
Mozna by wybrac gostka z najnizszym kontraktem i z najmniejsza szansa na gre w ich 1 skladzie. No ale najpierw trzeba chciec. Na rozpoczecie rozmow juz niewiele czasu... Tradutor? Paru moich studentow na pewno chetnie pomoze. A tu na miejscu jestem chocby ja.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)