Drodzy Bracia Pasiacy i Siostry Pasiaczki
do jakich uczelni wyższych sie wybierac w przyszłym roku akademickim?
czyli jest to temat o UCZELNIACH jakkolwiek by tego nie rozumieć
-
-
PASIASTE UCZELNIE
polecam Collegium Naleśnicum na Gołębiej.......
Do najstarszej.....mi tu si etak spodobalo ze od wrzesnia bede studiował 9(słownie: dziewiąty) rok......:D
Niestety na wszystkich uczelniach przewaza gts , gdyz zdecydowana większosc studentów jest spoza Krakowa i jezeli interesują się piłką to w 95% wybierają wisle gdyz Cracovia to huligani i mordercy hehehe.
A może by w jakiś sposób zorganizować pasiacka propagandę wśród nowego narybku studenckiego. Bardzo często są to ludzie z głębokiej prowincji i nie mają żadnego wyrobionego zdania o historii krakowskiego sportu, relacji Cracovia - gts etc. Więc jeżeli ktoś im nie poda ręki, nie pokieruje ich, przyłączą się niejako automatycznie do kibiców wisły. Czy nie można by każdego pierwszego tygodnia października zorganizować dnia otwartego dla nowych studentów, tak by mogli sobie wejść na stadion i posłuchać o historii naszego klubu?
Raczej zrobiłbym wydzielony sektor i dzień wolny od biletu dla pierwszoroczniaka (leg. stud. needed)
może pomysł z dniem otwartym jest troche przesadzony, aczkolwiek każdy Pasiak ma OBOWIĄZEK krzewić PASIAStĄ dobrą Nowine (tzn że Cracovia jest lepsza w każdym elemencie od tej takiej innej drużyny) wśród inteligentnych i niekibicujących studentów :)
nowi kibice na poziomie z pewnością dobrze zaaklimatyzowaliby sie w PASIASTEJ BRACI!
Ja na przykład nie uważam, żeby pomysł "dnia otwartego stadionu", w założeniu dla "nowego (nie wyrobionego kibicowsko) studenta" (choć oczywiście mógłby przyjść każdy) na początku października, połączony z prelekcją dotyczcą historii klubu, rozmową z którymś z zawodników, działaczy, trenerów, byłby przesadzony. Uważam też, że tradycja zniżki, symbolicznej ceny biletu, w pierwszym semestrze studiów w Grodzie Kraka (za okazaniem legitymacji studenckiej), to niezły pomysł, który zwróciłby się z nawiązką, bo przecież niejeden ze studentów zostałby kibicem Cracovii i zasiałby pasiastą ideę w miejscu swojego pochodzenia.
Nawiasem mówiąc w Gliwicach jest knajpa, w której student pierwszego roku ma zniżkę na piwo w pierwszym miesiącu studiów, czyli w październiku (za okazaniem legitymacji).
Geopijatyk
Czyli zapija się na śmierć, zanim jeszcze zobaczy w co wdepnął. Niezłe i humanitarne.
Geopijatyk - która to knajpa? :D
Ja jestem spoza Krakowa i jestem pasiasty, ale wiem, że to rzadki przypadek. Wisła ma ostatnio więcej sukcesów, ciągle jest w tv. Widzę tu nawet pewną analogię z Turynem. Torino jest popularne w samym mieście, ale nie ma zadnych osiągnięc w ostatnich latach. Z kolei Juve jest najpopularniejszym klubem w Italii, choć w samym Turynie ma mniej fanów niz Torino.
Niestety wina leży też wśród samych fanów Craxy. Wszak częściej słychać o rozbojach z ich udziałem, w przypadku gts albo skala huligaństwa jest mniejsza, albo mniejsze jest jej nagłośnienie.
Na pewno dużo zmieniłoby się po przebudowie stadionu, to przyciągnęłoby na trybuny nowych lduzi. No ale nie ma co ukrywać, że gts jeszcze długo będzie o krok przed nami, bo tam jest inna kasa i inna drużyna... (i ceny biletów!).
A samo nagłośnienie historii klubu nic nie da - dla młodych ludzi liczą się aktualne sukcesy, i dobra gra drużyny, a nie historia (choćby najbardziej tragiczna).
feutre, czy to ty jesteś tym studentem z Gliwic, kibicem Cracovii z którym gadałem przez telefon. Na Pszczyńskiej jest knajpa "Dziupla", chyba druga co do popularności po "U sasiada". Był tam plakat koło lady zza której lali piwo, na którym pisało dokładnie to co opisałem wyżej. Jakbyś był feutre w Gliwicach to się ze mną skontaktuj, tylko jutro jadę do Karpacza na tydzień. I nie pisz "Craxy" bo ci bardziej ortodoksyjni pasiacy wpinkolą.
no fakt Cra-xa to mi sie jakoś tak z pixą kojarzy a więc niezbyt pozytywnie :)
a co do dnia otwartego itp
to jest to pomysł przesadzony dlatego bo nie przyniósłby żadnych korzyści budżetowi SSA
ale jeśli chodzi o sam pomysł odrealniony od naszego zarządu to GIT! :)
hehhehe nasz autocenzor forumowy przemienia słowo "CRAXA" na CRACOVIA:)
feutre
z twoich wypowiedzi jakis czas temu sadzilem ze ty nei jestes pasiasty tylko gwiazdzisty....
http://mojefinanse.interia.pl/news?inf=660480
To co Swistak dal nie jest wesole, ja juz zaczynam synowi zbierac na studia...
jedna rzecz rzuca mi się na język, ale jednak się ugryzę...
Geopijatyk-Fan Oderki Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> feutre, czy to ty jesteś tym studentem z Gliwic,
> kibicem Cracovii z którym gadałem przez telefon.
> Na Pszczyńskiej jest knajpa "Dziupla", chyba druga
> co do popularności po "U sasiada".
A to wiem o którą chodzi. Jadąc od centrum po prawej stronie chyba. Dobrze wiedzieć na przyszłość :)
11 dni później
haaaaa a ja zaczełem studia zaoczne w Kielcach:D:D:D:D
a jak jest na AGH ??
Raczej wisła sądzac po ilosci vlepek , ale nasze tez widzialem wiec nie jest tak zle
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)