To sa juniorzy MLODSI wiec ciezko tu chyba mowic o pozytku dla pierwszej druzyny;-)
Dajmy chlopakom troche czasu...
-
-
Juniorzy CRACOVII - temat zbiorczy
south man Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Był ktoś na meczu? Będzie z któregoś z nich
> pożytek dla pierwszej drużyny?
ogladałem tylko pierwsza połowe jak dla mnie na plus zawodnicy z numerami 14 ,10 i 2
Nasi zdecydowanie lepsi od Kszoków ale z powodu 2-ch czerwieni (jedna kompletnie bez sensu otrzymana , druga z sensem faul taktyczny) były w końcówce wielkie emocje ale nasi zagrali w 9-u z wielką wolą wygranej :)
Bardzo ładnie prezentuje się no 10. (Świerczok jeśli się nie mylę. Jezeli to prawda ,że puszczamy go do Bytomia(jak ktoś w tym temacie pisał) to jestem mocno zdziwiony.
Z kolei aż miło było patrzeć na przytomne strzały Wilczka dające nam 3 bramki.
Generalnie bardzo miłe Pasiaste popołudnie. W niedzielę o 11 bedzie dużo trudniej. Może by warto o jakimś dopingu pomyśleć?
Tak były to po dwie żółte. Napadzior za dwa - zdaniem sędziego- symulowania karnego a obrońca za ostry faul i faul taktyczny .
w tej fazie rozgrywek kartki są podobnie interpretowane jak w pucharach, dwie żłte i automat . jeden mecz pauzy.
Nie ma szans na zorganizowanie tego meczu na Kałuży ?? Wiele osób chciałoby się pożegnać ze starym stadionem, na pewno frekwencja przekroczyłaby 500 osób jak nie więcej a dla juniorów byłby to jeden z pierwszych kroków w dorosłą piłkę .
Gratulacje!
takze sie interesowalem i takze sie ciesze!!!
Byłem i widziałem :)
Tak wogóle to sporo osób było (tak ze trzy setki myślę). Najlepszy u nas niewątpliwie Witek. Gość strzelał bramki jak profesjonalista. Np. przy stanie 1:0 któryś z naszych (Świerczok chyba) w sytuacji sam na sam "wali" z całej siły piłką wprost w bramkarza, a dziesęć minut później Witek z 16 metrów niezbt silnie i precyzyjnie strzela w sam róg bramki :) Bramkarz KSZO tylko patrzył bezradnie jak piłka wpada do siatki. Przy trzeciej bramce z kolei Witek ograł spokojnie dwóch obrońców i technicznym strzałem nie dał szans bramkarzowi. Przy czwartej bramce (a było wtedy nerwowo) tez spokojnie wykorzystał sytuację.
Podobała mi się też gra Wieczorka (Nr 2), choć kartki dostał zasłużenie (choć przydałoby się powtórkę tej pierwszej sytuacji zobaczyć - gość przy wślizgu trafił bowiem w piłkę, choć może wcześniej w nogi gracza KZSO - ten głośno krzyknął - no i żółta).
Natomiast mam mieszane uczucia co do gry Świerczoka. Brawo za gol na 1:0. Później głupie symulowanie faulu i żółta. W drugie połowie przy stanie 3:0 znowu symulowanie (choć jak twierdzi "poszkodowany" - słyszałem jak o tym mówił będąc już na "trybunach" - obrońca go przytrzymywał). Może go i przytrzymywał, ale mnie ten upadek Świerczoka wyglądał na mocno teatralny. No i w ten sposób osłabił drużynę i zaczęło sie robić nerwowo. Smutne też, że tak młody zawodnik już uczy się boiskowego cwaniactwa... w negatywnym sensie.
ALE OGÓLNIE RZECZ BIORĄC: GRATULACJE DLA DRUŻYNY I TRENERÓW ZA ZWYCIĘSTWO I AWANS. POWODZENIA W PÓŁFINALE I FINAŁACH :)
PS. Ktoś pisał, że zagramy bez czterech zawodników ? Świerczok, Wieczorek i kto jeszcze ?
PPS. Co do rozegrania meczy w sobotę na Kałuży, to bodajże dziś ma odbyć sie przekazanie firmie budującej nam stadion placu budowy... Więc chyba z meczu nici.
4 do 1 . Dobrze, może i bardzo dobrze.
Tylko jedno ale.Mam kaca po meczu.
Jak wiatr wieje w oczy, to trochę trzeba myśleć.
Chodzi o sędziego. Nie mam w zwyczaju komentować zachowania.Sędziował jak automat zaprogramowany w jedną stronę.
Panie Swierkocz, takie zachowanie ,pomijając piłkarskie umiejętności, to przyczynek, że szanse nasze na awans , dokładając to tego osłabienia , Wieczorek, Florek , to redukcja szans na awans o połowę. Chodzi o czwórkę.
Mogło być dobrze, ale moim zdaniem jest już po awansie.
Jestem pewien że zmiennicy nie są dużo gorsi od kolegów z pierwszego składu i udowodnią to wszystkim malkontentom w sobotę.
Gratulacje za zwycięstwo, oby tak dalej.
Chodzi tylko o to , że była szansa, lecz ucieka.
A była sporo argumentów.
Mark3 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Mogło być dobrze, ale moim zdaniem jest już po
> awansie.
Tralalala bumcykcyk.
P. kotka za pomocą młotka.
To niech się juniory położa na plecach bo napastnik nie zagra!
Wczoraj amerykanie też się mieli przed hiszpania położyć?
Walka o dobry wynik do ostatniej minut nie płacze jak mark3 proponuje
Skad wiesz ile kartek Bydgoszcz nałapie? może to my zagramy z przewagą?
może z Florkiem i tak wygrają?
nie sportowo i niemadrze piszesz.
Sportowa się wykładać, nie będąc dotkniętym
Oproćz tego nie płaczę.
Zeby zakończyć. Poczekajmy do niedzieli.
Pozdrawiam.
Nie przesadzałbym z krytykowaniem sędziego. Obie kartki - jak pisałem wyżej - prawdopodbnie (powtórkę to bym obejrzał) słuszne.
Być może, ze szczególnym zapytaniem.
Czy chodzi o Wieczorka.
W tym przypadku, jak ktoś woli to była piłkarska walka i tylko pochwalę.
Pozdrawiam.
Tak chwaliliście tego Grzesiaka, a jeden z najsłabszych na boisku...
tak TO FAKT - Grzesiak w tym meczu był jednym z najsłabszych ... ogólnie gra na TAK do przodu bardzo fajnie dorze to nam wychodzi ... ale z tyłu dramat i obawiam się, że jak druzyna bedzie miała dobrą gre w ofensywie - to popłyniemy - nawet grzesiak nie pomoże... nasi w tym meczu dobrze ale KSZO bardzo słabe....
.
Przecież mecz jest jutro.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)