Panowie, którzy oglądacie mecze naszych juniorów napiszcie coś więcej o występujących tam zawodnikach.
Ostatnio nie mam dobrego rozeznania w postępach naszych młodzieżowców...
Roczniki 88, 89 i 90 miałem w miarę dobrze opracowane, widziałem chłopaków w grze i mogłem cokolwiek o nich powiedzieć. Ale o obecnych juniorach młodszych i starszych niewiele wiem.
Kto tam się wyróżnia? Kto ma dobre "warunki", szybkość, "pokrętło" w nodze?
Jest jakiś brylancik na miarę powiedzmy Snadnego, Klicha? A może "fighter" jak Urbański ;)
Kogo warto obserwować, a może już nagrodzić kilkoma treningami z pierwszą drużyną?
pzdr
-
-
Juniorzy CRACOVII - temat zbiorczy
To może niech się Staszek wypowie.
Przyjdź i zobacz.
Ty Grószko również skoro tak Cię to interesuje.
haha, toś mu pomógł :)
Słyszlaem ze na ten mecz wybira sie spora grupka Piesków
a Wy, kibice Cracovii ze Skawiny nie wybieracie się na ten mecz?
Oczywiscie ze idziemy :)
Staszek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Przyjdź i zobacz.
>
> Ty Grószko również skoro tak Cię to
> interesuje.
>
>
>
> Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 2009-04-28 21:48 przez
> Staszek.
Dzięki Staszek, naprawdę cholernie mi pomogłeś...
Powiem tak: gdyby na forum wszyscy mieli takie podejście jak Ty, to mógłbym tu w ogóle nie wchodzić, bo nikt by nie pisał nic wartościowego.
Jak bym tylko mógł, to bym chodził na wszystkie mecze Cracovii, ale niestety życie rzuca mi pod nogi różne kłody (takie jak praca i przeróżne inne obowiązki)i nie jestem w stanie obserwować pasjonujących zapewne pojedynków juniorów. Zresztą nie muszę się nikomu tłumaczyć.
Ale to, że się nie zjawiam na meczach, nie znaczy, że mnie nie interesują. I tu koło się zamyka, bo wracam do tego co napisałem wcześniej.
Jeśli jest ktoś, kto może mi napisać parę słów o naszych młodych piłkarzach, to proszę go o zabranie głosu. Forumowiczowi Staszkowi dziękuję za ewentualne wiele wnoszące do tematu uszczypliwości.
Na prośbę Rafiego - odpowiadam
Drużyna starszych juniorów dość mocna, lecz nie na tyle / zresztą już stracili szanse/ , by grać o najwyższe cele.
Zresztą , wolę patrzeć na juniorów pod kątem nie samego wyniku, a bardziej jedenostki, czyli piłkarza , który może zaistnieć w dorosłej piłce , czyli w pierwszej drużynie.
W drużynie starszych - takich nie widzę.
Rocznikowo to też Snadny i Urbański. Ale tych to wszyscy znamy.
Drużyna młodszych juniorów / jak zwykle młodsi/ jako całóść , ale też indywidualnie, ciekawa i ze sporym potecjałem. Gra szybką i kombinacyjną piłkę.
W akcji bierze udział równocześnie kilku chłopaków. Podaję to jako przykład, bo starsi i seniorzy , to jakby nasza choroba. Jeden kopie, reszta stoi.
Widać ,że chłopcy realizuje na placu założenia, jak też robią to czego się nauczyli.
Kto z tej grupy może w dorosłej piłce coś zdziałać. Wiadomo, jak to jest z juniorami, czyli wielka niewiadoma, przy przeskoku w dorosłą piłkę.
Silną stroną tej drużyny są środkowi obrońcy.
Grzesiak - wysoki silny i szybki. Dobrze się ustawia, spokojnie interweniuje.Typ profesjonalisty. Moim skromnym zdaniem na jesień powinien być poddany próbie. Jeśli się utrzymamy, to pewnie ze ze 2 lata należy czekać.
Ten drugi / wyleciało mi nazwisko/ chyba Bury , piłkarsko bardzo dobry, też wysoki i sprawny , ale inny typ psychiczny. Jakby nonszalancki, przedkładający formę nad efekt. Też ma papiery na granie. Jest jeszcze paru ciekawych chłopców, trudno wskazać zdecydowanie.
Podam tylko 2- 3 przykłady
Jeśli nie pomyliłem nazwiska to Swierkocz. Dobry technicznie. szybko reagujący ,piłka go szuka , dobry strzał. Taki typ ala Frankowski.Predyspozycje do gry kombinacyjnej.
Wieczorek. Dobrze się rozwijał, potem stanął, teraz jakby ruszył. Dobry technicznie, potrafi holować piłkę,dobrze zacentrować. Wolałbym go widzieć jako prawego pomocnika , niż prawego obrońcę. Chyba po kontuzji , w każdym meczy lepiej taki Witek.Za mało okazji miałem , by go dobrze poznać. Jest jeszcze ktoś tam, ale to dopiero czas pokaże.
Mark3 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jeśli nie pomyliłem nazwiska to Swierkocz.
Świerczok :)
Przydałoby się jutro jakieś wsparcie naszym chłopakom w Skawinie, kto może niech przyjeżdża !!!!
Szkoda że nie ma relacji live na oficjalnej z derbów juniorów :/
Starsi w łeb 3:0 i podobno grali tragicznie.
:/ młodsi muszą wygrać!!!
młodsi 2:2
Starsi dramat, liczyłem że po dobrym meczu w Oświęcimiu pokażą dobry futbol w derbach, ale niestety zawiedli :/. A młodsi zagrali ambitnie i pokazali, że zasługują na fotel lidera :). Trzeba także dodać, że tym w meczu w Wiśle grało 3 kadrowiczów tzn. Czekaj, Chrapek i Leszczak.
Cóż można napisać po tych meczach.
Starsi.
Starsi zagrali przeciw psiarni zgodnie z tradycją - chyba syndrom- bojażliwie,sparaliżowani, nawet brak objawów typowej walki.
Atuty piłkarskie potwierdzone, ta drużyna nic w sezonie nie mogła ugrać, a indywidualnie nikt się nie przebije.
Zal było patrzeć, jak przeciętna Wisła nas ogrywa.
Młodsi.
W połowie nie byli sobą, wyszli i trochę byli przestraszeni nazwiskami,czyli znowu zadziałał wymieniony wcześniej i drużny - przeciwnika, syndrom.
Zeby się nie rozpisywać w treści, to problem polegał na tym- jak zwykle nasze drużyny-że przegrywamy wojnę o środek pola. Przez to przyjaciele za miedzy trzymali nas w kleszczach i zdominowali.Prawda jest taka ,że byli lepsi, więć wynik dla nas należy uznać za dobry.
Brakowało trochę odpowiedzi na presing i ich szybkość.
Indywidualnie to pochwała dla Swierczoka, za instynkt i opanowanie przy drugiej bramce. Grzesiak potwierdził wszystkie wymienione wcześniej zalety.Sedzia - chyba psiór, dał czerwoną Klichowi, zamiast psiórowi.
Pozdrawiam
Mark3- z tą czerwoną kartką to chyba coś pomyliłeś,popraw tą gafę.Sędzia na meczu juniorów młodszych moim zdaniem zdecydowany psiór.Oni zawsze potrafią się zabezpieczyć,ale i tak im nic to nie pomogło.
no a jak wydarzenia okołoboiskowe???
Ogólnie z tymi młodszymi, to nie było tak żle , jak by wynikało z mojego opisu.
Czyli ambicia- czyli chęć i lepiej.
Stać było nas na więcej.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)