Brawa za finał ! Przynosicie chwałę Cracovii!
-
-
Juniorzy CRACOVII - temat zbiorczy
Santo, "10" to Maciek Golonek. To prawda, że był mało kreatywny, ale przez większą częśc meczu grał defensywnego pomocnika. Ale kiedy po stracie bramki Urbański został oddelegowany do ataku, to Golonek go zastępował na stoperze. TEFAL chwali zawodnika grajacego z numerem "2". Moim zdaniem słusznie. To Łukasz Sosnowski, który nie ma tak dobrych warunków fizycznych jakie mają Urbański, czy Golonek. Jednak w tym meczu grał także moim zdaniem najlepiej i najrówniej w naszych tyłach.
Z numerem "7" grał Dawid Więcek. Santo, dobrze przyuważyłeś że to właśnie po jego niepotrzebnej stracie przy wyprowadzaniu piłki straciliśmy bramkę. Ale w kilku sytuacjach trzeba go pochwalić, bo parę razy ładnie przeszedł środkiem i rzucił niezłe piłki. Ale nie w pełni potrafił zastąpić Klicha. Klich zresztą bywa ustawiany bardziej ofensywnie niż Więcek, który w meczu z Amiką spełniał rolę defensywnego pomocnika.
Kamil Wilk (nr "8") zagrał dziś trochę słabiej niż grał w obu meczach z Amiką, był mniej efektywny, miał mniej wejść po skrzydle. W drugiej części pierwszej połowy przeszedł na lewą stronę i grał nieco cofnięty. Nie wiem po co. On jest dobrze zgrany z Klichem, a dziś Klicha nie było.
kkk_84 świetnie podsumował rolę Jakuba Snadnego, bo przecież miał on wielki udział w trzech pierwszych bramkach. Pierwsze dwie sam wypracował, trzecią strzelił. Ale raczej wątpię w to co napisał kkk, że Urbański miał swój udział w czwartej bramce. Nie pamiętam dokładnie kto podał do Mateusza Kusiaka ("13") ale przypomnę, że zaraz po trzeciej bramce zdobytej przez Kubę Snadnego Urbański został wycofany z powrotem na pozycję stopera, a Golonek przejął znowu rolę defensywnego pomocnika. Tak że to chyba nie on asystował.
Uważam też, że mimo wszystko dobry mecz rozegrał pracowity Mateusz Kusiak. Zawalił co prawda gdzieś około 75 minuty nawet nie setkę, ale dwusetkę, ale zdobył przecież dwie bramki. Ponadto przez cały mecz, nawet jak koledzy stawali, pracował jak mrówka na przedpolu gości. No i wspaniale strzelał wolnego z szesnastki w pierwszej połowie.
Całkiem nieźle wypadł też Wojtek Połomski ("15") wymieniając się parę razy pozycją ze Snadnym. Ale niestety nie wykorzystał wielkiej szansy jaką miał. Jego zmiennik Jakub Syska ("17") też bardzo aktywny. Przypominam, że obaj są z młodszego rocznika.
W kolejnym, drugim już meczu na Kałuży wszedł na zmianę Marcin Ścibor ("9") - tym razem zmienił Kamila Wilka. I po raz drugi DG na oficjalce tego nie odnotował. :)
Blady nie twierdze ze niemial udanych zagran Więcej ale dużo dużo niepotrzebnych strat...
a asyste przy 4 bramce miał chyba własnie więcej bo wiem że wychodził 11 albo 9 (ktorys z tych swiezych) i prosilo sie o pileczke do niego a on zagral do Kusiaka i ten ze spokojem zamienił to podanie na bramke :) ogolnie byly przeblyski ale w srodku tak niemrawo.
ja zlwaszcza patrze pod tym kontem bo sam gram w srodku wiec przyuwazylem wszystko ;) Rzeczywiscie Golonek dużo lepiej w defensywie. sporo odbiorów nawet
Panie Trenerze Jedynki:
z wielkim szacunkiem dla Pana Roboty, dla Pana Chłopców - to wspaniale że ma Pan drużynę która doniosła tak wielki sukces i była tak blisko awansu - niech mi Pan nie mówi że byliście w tym meczu lepsi. Poza wszystkim innym, jeśli wynik jest 4:1 to to aż głupio brzmi...
Po prostu lepszy jest ten co wygra. O to chodzi w piłce nożnej - wygrać trzeba.
A żeby nie było że jestem szowinistą - tak samo nie podobało mi sie jak po porazce z Gornikiem bodaj 0:3 piłkarze Cracovii mówili że byli lepsi...
Znamy juz dwóch rywali w finałach; są to Stal Mielec i SMS Łódź
Stal Mielec - KS Piaseczno 1:0, pierwszy mecz 1:1
Górnik Zabrze - SMS Łódź 1:1, pierwszy mecz 1:2
Jutro mecz Arka - MOSP Białystok, pierwszy mecz 1:0 dla MOSP
CRACOVIA SACRA
Bez Klicha ta druzyna duzo traci niestety, a szkoda, ze od jednego zawodnika uzalezniona jest cala druzyna. Chwala, ze wygrali, ale prawda taka, ze gdyby im sie nie udalo to wstyd, bo ekipa Kefirkow nie wiem czy bym w naszej MLJ byla w pierwszej 10. Jednak wygrali i chwala chlopakom za charakter:)
Bardzo dobry manewr trenera Gedlka z Urbanem w przodzie i sprawdzil sie w 100%.
Co do kibicow - w jakim swiecie sie zdziera gardla na juniorach to nie wiem, wiec nie dramatyzujmy:) Chociaz sam spiewalem i mialem ciemno przed oczami przez angine po jednym heeeeeeeeeeeju to wcalenie uwazam, ze nie dopingowie na juniorach to cos wstydnego.
A teksty tych dzieciakow z Krasnegostawu sa do wybaczenia:) Co innego jak jakis dwudziestokilkuletni Pan stamtad krzyczy w przerwie, ze musza wygrac, bo Krasnystaw to nie zaden Krakow:] Albo "gdzie ta kultura?" po tym jak spiker przypomnial tylko wynik :)
Ogolnie - zycze chlopakom zlota:)
gdzie sie odbywa final i kiedy ??
PS. wiem ze jest w tym temacie to napisane ale za duzo stron do przegladania i mi sie niechce ;)
Do wyróżnionych należy jeszcze dodać Ścibora, wszedł na samą końcówkę przy 2-1 rozruszał mocno prawą stronę. Było to o tyle istotne, że przy wrzutkach słońce świeciło prosto w oczy i także dzięki temu Misiu i obrońcy zagrali tak jak zagrali.
juniorzy starsi (ur. 1989)
Turniej finałowy juniorów starszych odbędzie się w dniach 9-13/07/2007 w Toruniu, Lubaniu, Nieszawie i Gniewkowie (Kujawsko-Pomorski ZPN). Udział wezmą
Zagłębie Lubin
Amica Wronki
Stal Mielec
UKS SMS Łódź
(rocznik 89 w ubiegłym roku był Juniorem Modszym, w finale uczestniczyły Cracovia [mistrz], Jagiellonia, Zagłębie i Amica). W tym roku Jagiellonia i Cracovia grały słabo.
tytus, romek. i a'tomek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> juniorzy starsi (ur. 1989)
>
> Turniej finałowy juniorów starszych odbędzie
> się w dniach 9-13/07/2007 w Toruniu, Lubaniu,
> Nieszawie i Gniewkowie (Kujawsko-Pomorski ZPN).
> Udział wezmą
>
> Zagłębie Lubin
> Amica Wronki
> Stal Mielec
> UKS SMS Łódź
>
> (rocznik 89 w ubiegłym roku był Juniorem
> Modszym, w finale uczestniczyły Cracovia ,
> Jagiellonia, Zagłębie i Amica). W tym roku
> Jagiellonia i Cracovia grały słabo.
>
>
> ..................................................
> ....................................
> "przyjdo młodsi, bedo lepsi, nie bedo
> przeklinali"
> ..................................................
> ....................................
Juniorzy starsi tytus to 88 i 89 a nie samo 89 ;]Tak zeby znow nie pograzac naszego 89;]
prawda
Dzisiejszy wynik:
Arka Gdynia - MOSP Białystok 2:1
Awansował MOPS Białystok (bramka strzelona na wyjeździe)
W turnieju finałowym (10-14 lipca 2007) w Siemiatyczach i Mielniku zagrają:
- Cracovia,
- MOSP Białystok,
- Stal Mielec,
- SMS Łódź.
Mój niweobiektywny typ na finał:
1.Cracovia
2.Stal Mielec
3.SMS Łódż
4.MOSP Białystok
POZYJEMY - ZOBOCYMY!!!
Snadny to spryciarz. Ma w sobie coś takiego, że piłka go szuka na boisku (albo raczej wie gdzie się znaleść) a poza tym nie odpuszcza straconych zdawałoby się piłek. Dzięki temu "zarobiŁ" dwie bramki.
Nasi zagrali nieco słabiej niż z Amicą, ale na pewno byli lepsi od Jedynki. Chłopaki z Krasnegostawu zrobili dobre wrażenie. Na pewno dla nich to niebywały sukces. Wcale się nie przestraszyli, chociaż zagrali chwilami zbyt asekuracyjnie. To się zemściło chociaż do szczęścia brakło im 3 minut. No i ten doping...Dobrze, że nie było jakichś naszych świrów, bo mogłoby się skończyć masakrą :)
Blady Niko, wszystko się zgadza tylko,że w finale zagra MOSP Białystok a nie MOSP Jagiellonia.
Powód http://www.sport.pl/sport/1,78974,4246046.html
CRACOVIA SACRA
OK. Dziękuję za zwrócenie uwagi, bo nie wiedziałem o tym. Już poprawiłem.
w tamtym roku też graliśmy z MOSP ...
grali w strojach jagiellonii i mobilizowali się okrzykami ichnimi ...
a na koniec jeszcze nam piosenke o Aushwitz zaspiewali ...
niestety nie będe na finalach a mialbym 25 minut autem do Mielnika i 30 do Siemiatycz ...
gdyby ktos z Cracova sie wybierał to proszę o kontakt na priv pomoge logistycznie i doradzę jak sie poruszac i na co uważac ...
w Mieleniku jest fajny stadion tak jak i sama miejscowośc o charakterze turystycznym wiec nie bedzie problemu z kwaterami agroturystycznymi ...
klimat uzdrowiskowy polecany chorym na gorne drogi oddechowe ...
kibicowsko nic sie nie dzieje ...
Siemiatycze całkiem sympatyczne miastczko z dzialajacym FC legii ...
na obu stadionach mozliwa obecnosc lekko prowadzących sie dziewczat z białegostoku maja tam bardzo blisko bo wszystkie wioski na pólnoc od siemiatycz to juz ich FC z bielskiem podlaskim na czele ...
Az szkoda, że do tej pory nikt nie napisał o:
(na początku prosze o wybaczenie, dopiero teraz po raz 1. po meczu mam dostęp do netu:
- BRAC, BRAC CZYM PREDZEJ DO NAS:
ichniego bramkarza (Miś)
a przede waszystkim zawodnika z numerem 9 (Witka, Witek.. zwany przy ichnich "Witia")... był zdecydowanie najlepszy na boisku...
- taktyka Jedynki była prosta jak konstrukcja cepa, bronimy sie w 10... i na to nasi chłopcy nie umieli znaleźć rady, tym bardziej, że nie umiał nikt przetrzymać piłki, dokładnie rozegrać (widoczny brak Klicha)
- Snadny? Czego więcej od napastnika wymagać, niz wypracowanie karnego i bramka?
- gra całej drużyny może się mogła mniej podobać, ale doprawdy mecz był ustawiony "taktyką przeciwnika"
- te "dzeci i mamy (sporadycznie ojcowie) z KresengoStawu po meczu słyszeli wiele ciepłych słów... myśle, że nazwa Cracovia będzie sie im na przyszłość pozytywnie kojarzyć i to też jest "wartość dodana"
Misia brać, TD żartuje, chyba za "zasługi" jak Mikulskiego.
Miś miał "asystę" przy pierwszej bramce (sytuacji na karnego), a przy trzeciej też powinien być skazany za współudział :D
A co do wartości dodanej to polecam lekturę forum lubelskiej piłki (oczywiście po kilku głębszych dla znieczulenia) skrót wkleił chyba Muertes powyżej.
Jest i o ciepłych słowach i o skojarzeniach z Cracovią ;)
To forum o którym wspominał GTX jest tu---->http://www.lubelskapilka.pl/?nid=2154 ponowiłem bo lektura faktycznie dobra.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)