No właśnie-zaczynam się niepokoić!
-
-
Juniorzy CRACOVII - temat zbiorczy
Nasi wygrali 3 2 chociaż przegrywali 1 2 brawo czekamy na awans!!!
Dzięki za wynik! Brawo za determinację i grę do końca! Tak trzymać! Teraz marsz Cracovio do finału!!!
LiD.Z. Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nasi wygrali 3 2 chociaż przegrywali 1 2 brawo
> czekamy na awans!!!
>
>
Ooops... Zwycięstwo to zwycięstwo ale ciężko będzie...
Wiec ... :) Wynik 3:2 dla naszych. Tomkowiak chyba w 5 minucie na 1:0 po centrze Obrzuta albo Zulawinskiego:> I to byla jedyna okazja w 1 polowie ... Potem Lechia przycisnela , rewelacyjny srodkowy z 5, jakos Hirsch sie nazywa, i dwie bramki, pierwsza dobitka, a druga lob po rykoszecie.
Boisko fatalne, jedna polowa to samo bloto, a druga troche blota i trawy:P.
Druga polowa jakby inna,ale na poczatku Pasy nie mialy sytuacji. Dopiero po czerwonej kartce dla Lechisty zrobilo sie luzniej, za chwile dwie nastepne zolte i Lechia grala w 9. I zaczelo sie ujezdzanie. Tyle,ze chlopcy zglupieli i grali wrzutki z polowy, dopiero mocna interwencja Goreckiego zmusila ich do grania dolem i chwile po tym krzyku ktos(nie pamietam kto,bo zajety bylem dopingiem:D) strzelil na 2:2. I chwile pozniej Dzwonek strzelil z ostrego kata i 3:2 :D. Dodac trzeba,ze przy stanie 1:2 Zurek nie wykorzystal karnego, a pozniej byly jeszcze slupki po strzalach Wrony i Dzwonka. Mecz wygrali po ciezkim boju na dramatycznym boisku.
Co do dopingu, o ktory prosil trener Gorecki. W pierwszej polowie antydoping,ale tlumiony raz po raz. Potem cisza, az po drugiej czerwonej kartce taki jeden z gipsem na nodze poprowadzil ... :) I bylo juz tylko pozytywnie!
PS.Pozdro dla tych "Pasiakow" co mnie od k.u.r.e.w i k.u.t.a.s.o.w zwyzywali po 2 bramce dla Lechii:) Ale naprawde - LTSK nie pomaga naszym juniorom.
Aha, jeszcze oprocz Hirscha czy jak tam sie pisze:P Bardzo dobrze ruszal sie taki gostek z 7 na koszulce,ale nie wiem jak sie mogl nazywac. Zrobil na mnie wrazenie, przewiozl naszych ze 3 razy okrutnie. Ale procz kiwki nie mial nic :)
Cracovia wygrała bo grała dłuższy czas w 11 na 9. Do momentu, gdy grano 11-11, Lechia sprawiała korzystniejsze wrażenie i prowadziła do przerwy 2-1, mimo iż Cracovia zdobyła juz bramkę w 2 minucie.( Tomkowiak)
Cracovia mogła wygrac wyżej, ale Żurek przestrzelił karnego.( przy stanie 1-2)
Dzwonek z tej samej akcji w końcówce meczu dwukrotnie trafił w słupek. Zdarzyło to się też Wronie, który wcześniej wyrównał na 2-2)
O przebegu meczu decydowały warunki terenowe. Boisko zryte po przedpołudniowym sparingu i nasączone jak gąbka stanowiło duże utrudnienie dla grającej techniczną piłkę Cracovii.
Dzwonek znowu strzelił kapitalną bramkę na 3-2. Talent czystej wody.
Ten wynik nie rozstrzyga jeszcze awansu na stronę którejś ze stron, ale przy normalnym boisku, Cracovia powinna sobie poradzić w Malborku( bo tam ponoc ma odbyć się rewanż)
SACRA CRACOVIA
gratulacje dla chłopaków!
rzeczywiście było ostro jak wynika z opisu...
Aha,jeszcze jedno.Fajnie Lechia zaczela mecz.Cala druzna rozstawiona na pozycjach juz do meczu i wszyscy klaszcza rytmicznie. To samo lawka rezerwowych i trener.
No i Dzwonek za glupi faul na poczatku meczu nie zagra w rewanzu ...;/
Robert Hirsz, ur. 17.09.89, 185 cm, 75 kg. menedżer Bartosz Olędzki
a czy ci lechici co dostali czerwień będą mogli grać (nie wiem jak to jest w juniorach z kartkami)
Dziwi mnie male zainteresowanie na forum ta druzyna...
Chlopaki sa zespolem lepszym niz rocznik 88 trenera Hajdy, graja krakowska pilke, w przeciwienstwie do tamtej druzyny,w koncu wiekszosc z nich to chlopaki,ktorzy sa w klubie od najmlodszego trampkarza, kibicuja Pasom. Tworza druzyne,co widac na boisku, jest atmosfera. Teraz juz za pozno na wsparcie,chyba,ze ktos pojedzie do Malborka :P albo daj Boze do Zielonej Gory.
wyniki pierwszych meczów półfinałowych
Cracovia - Lechia 3:2
Stal M. - Zagłębie Lubin 1:2
Jagiellonia - Bełchatów 4:0
Amica - AON 5:3
Właśnie. Dużo mniej ludzi niż rano na gówno wartym sparingu (też byłem), tutaj mecz o stawkę i mało kogo obchodzi.
Cracovia napewno piłkarsko lepsza , gdyby słuchali Góreckiego i wcześniej grali ziemią to byłoby już po zabawie. Super otwarcie, a potem 2 prezenty i było nerwowo.
trzy słupki po strzałach do pustej bramki i i ten karny... szkoda, ale jak ktoś napisał na suchym terwnie powinno być dobrze.
Do środy na północy ma być sucho i ciepło (w środę nawet 33 stopnie). Więc "zalane boisko" GTS Do Budy (tfu, GTS Kolbudy) - bo ponoć tam, a nie na Pomezanii - gramy powinno być suche.
należĄ się nagany
po pierwsze: mnie samemu
po drugie: wielu, wielu Formumowiczom
za nieobecnośc na wczorajszym meczu (chyba 10 telefonów "ne pewniaka", że wiedzą co się tam dzieje... i odpowiedź "wiesz, rozumiesz..." kilka telefonów do mnie "na pewniaka". bo przeciez MUSZĘ TAM BYĆ... i moja odpowiedź "wiesz, rozumiesz")
no daliśmy, jako Kibice (przynajmniej wiekszość z Forumowiczów)... CIAŁA :(:(:(
ze strony Lechii:
W 1/8 Mistrzostw Polski juniorów młodszych Lechia uległa w Wieliczce Cracovii w wymiarze 3:2. Bramki dla gdańszczan uzyskali Marcin Felski i Michał Kośnikowski.
Mecz był bardzo emocjonujący, a przy stanie 2:1 dla biało-zielonych czerwone kartki otrzymali Marcin Wojtkiewicz i Wiktor Mazur, którzy nie zagrają w środowym rewanżu zaplanowanym [b]na godzinę 17.00[/b] w Kolbudach.
No to jest dobry prognostyk dla Pasow, bo ci wykluczeni to kapitan, jeden z obroncow, i bodajze lewy pomocnik. Z naszej strony nie bedzie niestety Dzwonka,ale tez i inni potrafia strzelac bramki.
Na trybunach moze bylo z, hmmm , 60-70 osob, w tym przewazali miejscowi.
Drogi Panie Szybkilopez, w drużynie trenera Góreckiego jest dwóch wychowanków, mam tutaj na myśli zawodników, dla których Cracovia jest pierwszym klubem. Są to: Obrzut i Żurek. Co do sposobu gry tych dwóch drużyn w wypowiedziach byłbym bardziej ostrożny. Często chodzę na mecze i wiem ile trudu muszą włożyć Ci chłopcy, aby osiągnąć sukces.
Uważam, że zespół sprzed roku jak i ten to dwie naprawdę dobre ekipy. Co do sposobu gry drużyny trenera Hajdy wcale nie uważam, że grali gorszą piłkę. Jedno mogę powiedzieć, że napewno na boisku bardzo "zasuwali". Poza tym na ocenę przyjdzie czas, ale czterech zawodników z tego zespołu grało w I-wszej lidze. Zauważ, że do finału mistrzostw Polski juniorów starszych awansowały zespoły mieleckiej Stali i Piasta Białystok (grając w tych samych składach co rok temu), a te drużyny zostały wyeliminowane w tamtym roku właśnie przez zespół rocznika 88 . Gdyby nie chęć utrzymania IV-tej ligi w Cracovii to oni, jestem o tym przekonany, graliby w finałach.
Trenerowi Góreckiemu i jego drużynie życzę wielu sukcesów i wierzę, że osiągną swój cel, czyli medal mistrzostw Polski, powtarzając sukces drużyny 88 sprzed roku.
Obserwator i wierny kibic tych dwóch zespołów
Wydaje mi się ,że mimo wszystko zarówno Piast jak i Stal były wzmocnione dodatkowo przez rocznik 87,którego u nas prawie w ogóle nie ma.
Ruczi - wypowiedz sie ilu was gra u Goreckiego od trampkarza najmlodszego albo mlodszego,a dla ilu to pierwszy klub.
Poza tym Magic - jesli chlopiec przychodzi do klubu jeszcze w mlodszym czy starszym trampkarzu(14 latkowie),to jest jego wychowankiem,a tak jest ze spora wiekszoscia chlopakow. I nie gadaj,ze tylko dla Obrzuta i Zurka Cracovia jest pierwszym klubem,bo ktos to przeczyta i pomysli sobie nie wiadomo co o naszym klubie. Poza tym jesli w ten sposob chcesz liczyc, to w roczniku 88 zaden z chlopakow nie jest wychowankiem:P.
Co do stylu - to nie tylko ja to zauwazylem, rocznik 88 byl niewatpliwie dobry,ale nie grali pilki w stylu krakowskim, tak jak robia to ci chlopcy. Tam druzyna oparta byla na indywidualnosciach - Baliga, Jelen, Tatara, Waksi. Tej sila drzemie w kolektywie, z ktorego wylania sie kilku liderow.
Wygrali lige bez przegranej, z jednym bodaj remisem. W rundzie wiosennej bez wiekszego wysilku pokonali <...> - tak naprawde Lechia to byl pierwszy przeciwnik, do meczu z ktorym musieli wlozyc ogromny trud.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)