Jutrzejsze derby juniorow są na stadionie przy ul.Wielickiej a nie jak podawała prasa na AWF.
Sobota godz. 11.00....wiem że młodzi bedą mieli głośny doping !!!
-
-
Juniorzy CRACOVII - temat zbiorczy
A ja kufa swoj mecz gram :[ Mozna sobie pierdolnac w pale tylko:/
Derby starszych zakończyły się wynikiem 2-2. Mecz przeciętny. Obydwie formacje defensywne grały słabiutko, a u nas najgorzej w obronie znów pewien reprezentant...
Ile było kibiców?Mialem jechać ale niestety nie mogłem rano wstać...
Myślę, że koło 200 osób było, w każdym razie sporo.
Mlodsi tez 2:2. Milo sie patrzy z jaka ambicją chlopaki grają.
Mogli spokojnie wygrac, ale bramkarz wisly mial duzego farta.
Ale napiszcie cos wiecej jak byliscie.
Mlodsi 2-2
Pierwsza bramka dla Wisly juz w pierwszych minutach meczu.
Rownierz na poczatku nasz bramkarz zderza sie z kims glowa w wyniku czego opuszcza boisko z gaza na lewym luku brwiowym.
Bramki dla Wisly podczas, Rzutu roznego oraz rzutu wolnego.
Cracovia przewazala podczas meczu, dobre celne podania, duzo odbiorow pilek w srodku boiska, duze brawa naleza sie zawodnikowi z numerem 9, ktory jako najmniejszy zawodnik na boisku, nie jedno krotnie wygrywal pojedynki glowkowe z owiele wyzszymi przeciwnikami, wsumie mozna powiedziec ze dzielil i rzadil w srodku pola ;]
Wisla bardzo malo okazji, natomiast u nas sporo szkoda ze nie wykorzystanych, chlopaki za duzo sie kiwaja.
Mozna powiedziec, ze Cracovia smialo mogla wygrac.
Z ciekawostek to to ze jeszcze ze 2 strzaly w bramkarza wisly spowodowaly, by ze bramkarz by padl jak mucha :]
EDIT:
wkrotce fotogaleria na strefie.
Jeszcze nalezy dopisac, ze sedzia daltonista nie rozronia kolorow i obie druzyny graly w strojach rezerwowych.
Bardzo podobała mi się drużyna juniorów młodszych, mimo iż nie wygrała. Grała naprawdę dobrze. Wyróżniał się najmniejszy zawodnik na boisku z numerem 9. Gdyby ne wymuszona zmiana bramkarza w pierwszych minutach meczu, wygrali by ten mecz na pewno.
Drużyna juniorów starszych, grając z Uszalewskim, Baligą, Jeleniem,Gliwą,Tatarą rozczarowała.
Dlaczego Cracovia grała na niebiesko?
SACRA CRACOVIA
W meczy zdecydowanie dominowała CRACOVIA !!! wisła miała farta, a pozatym sedzia był slepy gdyz druga bramka dla wisly wpadła ze spalonego...!!! Podopieczni Trenera Góreckiego grali bardzo dobrze, kazda formacja zdała egzamin!!! A pozatym swietny doping (ok.300 widzow) znakomity mecz niestety zakonczony remisem:( Pozdro
fajne teksty lecialy z trybun, co mi poprawialo humor czesto :D
Juniorzy starsi 2:2 (Wróbel i Sacha) Mlodsi również 2:2 ale trzeba się zatrzymać przy tym meczu bo naprawde warto. Wisła była drużyną o wiele słabszą a podopieczni Piotra Góreckiego rozegrali bardzo dobre spotkanie. Tylko szczęście bramkarza Wisły uratowało "Białą gwiazde" od porażki. Kapitalną partię rozegrał zawodnik z nr 9 ( jak już kiedyś pisałem "BIAŁY POLSKI MAKELELE" ) Cała drużyna zagrała świetne spotkanie. Jak tak dalej będą grać to nie ma wyjścia MISTRZEM BĘDĄ PASY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
W meczy dominowała CRACOVIA!!! wisła nie istniala. Dzieki sędziemu ktory uznał drugą bramke dla wisły ze spalonego.Mecz zakonczył sie wynikiem remisowym 2:2.Podopieczni Trenera Góreckiego byli zdecydowanie lepsi, grali bardzo dobrze, kazda formacja znakomicie sie prezentowała!!!W srodku pola dwukrotnie osmieszyli wisłe klepiąc ich jak dzieci...!!!!;) Bardzo ładny i fajny mecz, swietny doping, publicznosci ok.300 osob.Szkoda ze 2:2, fart wisły.
zawodnik z nr 9 nazywa się Żurek.
Chcialbym tylko skrytykować kartki sędziego-tzn. w pierwszj połowie zawodnik Cracovii wychodzi na pozycję sam na sam z bramkarzem "onych" zostaje z tyłu wycięty i obrońca Wisły dostaje tylko żółtą kartkę-czerwien przy tym faulu powinna byc na 100 %.
Dzwonek zaraz po wejściu na boisko strzela bramkę na 2-2, z radości sciąga koszlkę dostaje za to żółtą kartkę.
Jeżeli zgodnie z przepisami sędzia ukarał Dzwonka ,to tak samo Wiślak po faulu powinien dostac czerwień.
Małopolska Liga Juniorów:
Cracovia Kraków - Wisła Kraków 2:2 (2:2)
Wróblewski 12, Sacha 25 - Burliga 3, 19
Sędziował Artur Szydłowski.
Żółte kartki: Uszalewski, Tatara - Wajda, Małecki.
Widzów 350.
Cracovia: Gliwa - Kozera (22 Sawczuk), Baliga, Sepioł (46 Juraszek), Uszalewski - Wirga (30 Jeleń), Sacha (60 Stępiński), Kosturbała, Wróblewski (53 Kaczmarek) - Tatra, Waksmundzki (78 Mistarz).
Wisła: Głowacz - Bielecki, Łapuszek, Zalewski, Darda (46 Kołodziejczyk), Burliga (73 Broź), Wajda, Mączyński (75 Pindiur), Kwiek (31 Gamla) - Małecki, Strojek (62 Kątniak).
Juniorska "święta wojna" była przednim widowiskiem w I połowie. Wisła rozpoczęła wspaniale, po dalekim podaniu ze środka pola Burliga wykorzystał fatalny błąd stoperów i niezdecydowanie Gliwy, i lobem posłał piłkę do siatki. W młodych piłkarzy Cracovii wstąpiła sportowa złość i ruszyli z impetem na rywala. Szybko padło wyrównania po znakomitym podaniu Kosturbały w sytuacji sam na sam znalazł się Wróblewski i uderzył w długi róg nie do obrony. Wisła wyszła na prowadzenie po raz drugi i znów nie popisali się obrońcy, którzy po centrze Kwieka pozwolili przejść piłce całe pole karne oraz oddać skuteczny strzał głową Burlidze. Gracze Wisły także popełniali proste błędy w obronie, po jednym z nich Tatara wyłuskał piłkę, podał do Sachy, a ten obok zbyt wcześnie interweniującego Głowacza posłał piłkę do siatki. Obaj trenerzy serwowali zmiany wymieniając obrońców i było to na tyle słuszne posunięcie, że obie ekipy już gola nie pozwoliły sobie strzelić. Widowisko stało się mniej atrakcyjne. Wisła dominowała, zwłaszcza w środkowej strefie boiska, ale niewiele z tego wynikało. Wielkim indywidualistą okazał się Małecki, który jest dobrze zapowiadającym się piłkarzem, może nawet najlepszym spośród wszystkich grających w sobotnie południe, jednak jego krnąbrny charakter i niechęć do podawania sprawiły, że mało było pożytku z jego poczynań. Cracovia przebudziła się w końcówce meczu. W 83 min wielką szansę na gola miał Mistarz, ale Głowacz odkupił winy za drugą bramkę, znakomicie interweniując.
Żródło:www.futbol.org.pl
> Dlaczego Cracovia grała na niebiesko?
obie drużyny grały w rezerwowych strojach.
PRZERAŻAJĄCE jest to ,że sami ludzie futbolu(tj. sędziowie) niszczą najcenniejsze
legendy Polskiej Piłki do których należą Krakowskie derby.
.
GRtaulace za walke młodzi pasiacy, a co do strojów toż to zgroza. Tradycja - dla niektórych to chyab obce słowo:(.
Guzik,Jeleń, Kosturbała i Mistarz z jakiego są rocznika?
gudz czemu tak rzadko gr?
to waszym zdaniem jest obecnie najlepszy w kadrze Hajdy? słyszeliście coś o konflikcie rocznika 87 z trenerem? dlaczego on tak rzadko wystawia ten rocznik, czy 88 jest taki dobry, warunkami fizycznymi napewno ustepują
Wszyscy to rocznik 88. O konflikcie słyszałem i to sporo, podobno to prawda... Z tego, co się orientuję to wcale nie odstaje rocznik 87 od 88, a warunkami fizycznymi ich zdecydowanie przerastają. Więcej nie wiem...
gdzie mozna znalezc skład juniorów starszych? na oficjalnej stronie jest nie aktualny
Pasiak przestań pisać bzdury jak nie znasz tematu.Konflikt mają tylko ci którzy mało grają.Z rocznika 87 tylko trenują: Żurek,Dobroch,Michalik.Trener z tego co wiem jkby byli lepsi od innych to dałby im szansę.Natomiast Marcin Stępiński mało trenuje,dlatego mało gra.Co do Gudza i Jelenia ,to oni grają w rezerwie.Jest jeszcze Jakub szlęzak,który ma kontuzje.Trener jak oni nie grają w juniorach pierwszych daje ich do drużyny drugich, trenera Gędłka i wcale się nie wyróżniają grając z rocznikiem młodszym.To mają być bardzo dobrzy juniorzy?
Gudz?? Heh jego matka była moją nauczycielką w liceum.
maxkalu:
[i]gdzie mozna znalezc skład juniorów starszych? na oficjalnej stronie jest nie aktualny[/i]
Jest mocno nieaktualny. Ktoś to zamieścił zaraz po wystartowaniu strony i od tego czasu po prostu olał. Są tam piłkarze, którzy od dłuższego czasu grają w innych klubach, a brak np. Tatary, Jelenia czy Kostrubały. To samo dotyczy składu rezerw. A w I zespole brak Jao Paulo.
Robin,
ty pewnie jesteś zawodnikiem z rocznika 88? Zresztą nieważne, napisałem tylko, to co wiem. Nie znam szczegółów, nie wiem dokładnie o co chodzi. Słyszałem, że jest problem i tyle. Wiem jednak, że cała drużyna jest wyrównana, ja pamiętam zawodników z rocznika 87, jak grali ze starszymi i stanowili 70 % składu. Z tego, co się orientuję to właściwie wszyscy oni są na podobnym poziomie jak pozostali, a nigdzie nie napisałem, że są bardzo dobrzy czy jacyś wybitni. Wiem, że w piłkę grać potrafią, przecież większość z nich jest w tym klubie dobrych kilka lat i w końcu to chyba wychowankowie trenera Jończyka?. Nie myle się? Chyba nic nie pochrzaniłem...?
kto jest waszym zdaniem najlepszy z jumiorów?
z młodszych Zurek....
ze starszych Jeleń,Baliga
jutro juniorzy grają na stadionie na os. Szkolnym ???
z młodszych najlepsi Dzwonek, Obrzut, niezły też jest Żurek...
ze starszych najlepsi Jeleń, Baliga, nieźli są Wróblewski, Kosturbała, Sacha, Stępiński...
a Tatara i Uszalewski dobrze grają czy są bardziej przereklamowani? Nie miałem jeszcze okazji zobaczyć jak grają.
Tatara to dobry chlopak. Troche z dyscyplina u niego na bakier - chodzi mi o to,ze w lidze juniorow nie zawsze mu sie chce grac. Ale w kilku meczach w rezerwach zrobil na mnie wrazenie. Chociaz pierwszy raz jak go ogladalem (z Garbarnia) to mnie szlag trafial,ze rozreklamowali przecietnego chlopaka.
Uszal natomiast czy w juniorach czy rezerwach jest slaby na tle innych :]
Jeleń Baliga Tatara Waksmundzki Gelwa są chyba najbardziej "się wybijający"
rocznik niżej chyba Dzwonek.
Rocznik nizej zdecydowanie Dzwonek, Obrzut, Zurus.
W sobotę juniorzy starsi pokonali Krakusa NH 3:1 trzy bramki Tatary(chyba nadszedł czas aby zamiast Szczoczarza właśnie Tatara zaczął pojawiać się na pierwszoligowych boiskach),a młodsi wygrali 4:1.
zac Stawowy wogóle nie promuje naszych wychowanków, a chyab prawqie każdy grał by lepiej niż dubler Szczota:(.
Faktycznie Tatara strzelił hat-tricka i zachował się w tym meczu jak prawdziwy snajper. Może wiele nie miał z gry, może nie wszystko mu jeszcze wychodziło, ale potrafił znaleźć się tam, gdzie powinien. Dzięki temu zdobył trzy gole i pokazał się naprawdę z dobrej strony. Brawo!
5 dni później
Wawel-Cracovia 1-1
Mecz slaby. Nasi stworzyli w calym spotkaniu 2,3 bramkowe sytuacje. Notorycznie robili bledy w obronie. Bramka dla Wawelu po prostopadlym podaniu do napastnika, ten podciagnal do koncowej linii , Uszalewski nie zablokowal podania, nadbiegajacy pomocnik Wawelu uderzyl w strone bramki a pilka po rykoszecie wpadla do sieci. Nasi wyrownali w II polowie. Ktos dostal pilke oko w oko z bramkarzem , trafil w niego ,ale pilka odbila sie jeszcze od twarzy strzelca i wpadla.
Gliwa - 7
Sawczuk - 5
Juraszek - 5
Uszalewski - 5
Mistarz - 5
Sepiol - 6
Sacha - 6
Wirga - 5
Kosturbala - 7
Waksmundzki - 5
Tatara - 6
po przerwie Wrobelek - 6, reszta za krotko na ocene.
Mlodsi wygrali 6:0 (2xDzwonek, 2xObrzut, jedna nowy pomocnik i jedna Guzik). Po 5 minutach bylo 2:0.
Remis z Wawelem hehehe brawa nalerza sie dla "mirosława hajdy"
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)