Ten zawodnik w lidze nie strzelil gola od ponad roku to chyba mowi samo za siebie moze jest szybki ale przy tym glupi on sie nie nadaje do CRACOVII
STAWOWY WEZ SIE CHLOPIE OPAMIETAJ narzekasz na skutecznosc murzynka ktory w pierwszym meczu strzelil gola a twoj talent Moskala jakby mial taka skutecznosc to bylaby czolowka
-
-
Moskała won
popieram!!!
Jeszcze tylko do grudnia i kop w tyłek.
a ja bym go bronił. chłopak jest szybki i zwinny. nie boi się strzelać, wraca i szuka pozycji do oddania strzału. Dlaczego zatem jest jak jest? Ano ile podań on dostaje? Jak pomocnicy i obrońcy k..wa klepią piłkę w środku boiska to z tego nie narobi się sytuacji bramkowych. Problemem nie jest Moskała ani potrzeba nowego napastnika - to moim zdaniem problemy zastępcze, których chwyta sie tonący (Stawowy). Problemem faktycznym jest system, sposób gry. Ale jego już nie zmieni obecny trener i jego płaszowiankowcy. Brak napastników? - czemu zatem nie gra Szczoczarz jak jest zdrowy? za młody? Kiedy ma się ogrywać? Czemu nie ostatni Pasiak Szwajdych? (Apropos co z nim, też się go już pozbyto). Jeśli ktoś twierdzi, że jest mizeria wśród napastników, to czemu w tych kryzysowych chwilach nie pozwala się zagrać takim zawodnikom, choćby byli (teoretycznie) gorsi?
Szweju w Kmicie gra...
a co do "WON" to bez sensu. Maskała ma kontrakt do grudnia (dobrze ,że Prefa oświeciło i dał 1+3 bo dużo naszych ma długie bezpieczne kontrakty)
więc odejdzie jak nie zacznie strzelać....
Tak swoją droga wystawiłbym go na rezwerwę w weekend. Drużyna nieźle gra ale nie ma kto strzelać. Niech pokaże czy wogóle potrafi. Jak 4-ligowcom 2ch bram nie walnie to będzie wiadomo co jest grane....
Nie no dać szanse Moskale
w rezerwach...
CRACOVIA 1906 - na zawsze pierwsi
Pierwszy Mistrz Polski (1921), Jedyny Mistrz Galicji (1913)
[url]http://www.cracovia.strefa.pl/sygnaturki/J_K.jpg[/url]
Szczoczarz nie gra bo jest baaaaardzo utalentowany ale już za parę sezonów pokaże co potrafi dlatego uzbrojmy się w cierpliwość
Moskała Ty się już w Cracovii nagrała - Do widzenia !!!
manfred - on dostaje podania, tylko on właśnie z obrońcami i pomocnikami też klepie tę piłkę. Tak poza tym, to w ogóle wszyscy klepią, u nas gra 10 pomocników... Ech gdyby zmienili przepisy gry w piłkę i wygrywał ten, który się utrzymuje częściej przy piłce (a bramki w ogóle zlikwidowano), to chyba bylibyśmy w europejskiej czołówce....
Zdolne z Was chlopaki tylko krytykowac, a problem Moskaly jest taki wlasnie ze nie dostaje pilek do strzalu, zreszta Murzynek tez tak ostatnio mial tylko ze to wszyscy widzieli, a jak Tomek nie dostaje pilek to nikt nie widzi.
Zobaczcie co pomoc gra dolatuja do pewnego miejsca na boisku po czym nerwowo sie rozgladaja komu podac i ...
... no i podaja do obroncow.
Wy to miazdzycie mi system pamietacie co mowiliscie o Szczoczarzu po pamietnym meczu z chyba Radomiakiem ??? a teraz chcecie zeby gral .......
kkk_84 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Zdolne z Was chlopaki tylko krytykowac, a problem
> Moskaly jest taki wlasnie ze nie dostaje pilek do
> strzalu, zreszta Murzynek tez tak ostatnio mial
> tylko ze to wszyscy widzieli, a jak Tomek nie
> dostaje pilek to nikt nie widzi.
No dobra - sam napisałeś, że Murzynowi tak samo nie podawali jak Moskale, a mimo to w 45 minut zdążył strzelić bramkę, a Moskale nie udało się to w klikunastu meczach!!!
A najgorsze jest to, że tak się stało nie dlatego, że Murzyn taki świetny, tylko, ze Moskała taki słabiutki...
Murzyn strzelil bo nie zna polskiego jezyka i nie zrozumial jak Stawowy mowil do druzyny "nie wolno Wam strzelac na bramke" :P
kkk - jak TM dostał piłkę od bramkarza (ktory wypiąstkował mu strzał Gizy wprost pod nogi) to wystarczylo lekko podciąć. On oczywiście strzelił w [b]leżącego[/b] golkipera.
Po tym zagraniu straciłem do niego cierpliwość.
Ale jak może być inaczej skoro musi harować po całym boisku.
Wychwalana przez was muzina stała sobie przez 90 proc czasu gry i tylko kilka razy szarpnęła.
Wiem, wiem - tak powinien grac snajper.
Ale nawet jak muzina zostanie to Trener oduczy go takiej egoistycznej gry.
Tak jak oduczył Ankowskiego, Moskałę i kilku innych
No bo przecież "zadaniem napastnika wcale nie jest strzelanie bramek"
z "won" w temacie się zgadzam, ale adres nie calkiem poprawny
Moskit przypomina mi Stasia Wróbelka (po czesku: dachowyj zasraniec).
MIs bylem widzialem,
natomiast zauwazyles wazna rzecz u nas napastnicy nie czekaja w polu karnym az pilka ich znajdzie tylko sami musza za nai zapier* gdzies gdzie nie powinni lazic ;)
Aston, mnie przyszło do głowy, że gdyby zmienili przepisy i bramki postawili na szerokości boiska to może byśmy wygrywali. Chociaż nie, wtedy by nasi walczyli, jak sądzę, by piłka nieprzekroczyła lini bocznej.
Dla równowagi:
TM jest [b]JEDYNYM[/b] naszym kopaczem, ktory przy rogu robi szum w polu karnym. Pomijam już sens wystawiania [b]najmniejszego[/b] zawodnika do walki przy centrach w rogu (a na 20-tce na wybitą przez obrońców piłkę nie czeka nikt). Ale Moskała si e rusza, przepycha z obrońcami. Pozostali stoja, czekają aż "może piłka doleci". A tu nie doleci, bo albo Pawka nie dobije, albo Bojar/Pawlusinski trafi tam, gdzie obrońców nie ma (ale naszych też nie ma), albo obrońca wybije [bo sie rusza żwawiej]
Czego Stawowy ich uczysz na tych treningach?????
Zaczynam podejrzewać, że przez ostatnie dwa lata [b]faktycznym trenerem był Kaziu Węgrzyn[/b] (on np. też nie stal w miejscu przy rogach i kilka goli lub poprzeczek po kornerach zrobił).
Zabrakło Kazia, zabraklo "trenera".
Tylko niech mi ktoś wytlumaczy [b]za co w takim razie Stawowy bierze 9 średnich krajowych[/b]
Za zasługi? Bez jaj
Miś ja to widzę z tymi pensjami tak - wchodzisz, lub wpychają Cie w pewną grupę zawodową, na określony poziom. I na tym poziomie się płaci określone stawki. Czy ktoś na to merytorycznie zasługuje, czy nie nie rozwijam tu tematu.
A konkretnie, za mistrzostwo Cracovii w: grze w dziada i grze w poprzek. Mistrzostwo w tworzeniu klik i układzików boiskowych. O cechach i osiągnięciach niemistrzowskich nie wspominam.
Niedługo będziemy gogli otworzyć Ministerstwo Podań Poprzecznych w nawiązaniu do Monthy Pytona.
[i]Miś ja to widzę z tymi pensjami tak - wchodzisz, lub wpychają Cie w pewną grupę zawodową, na określony poziom. I na tym poziomie się płaci określone stawki.[/i]
ja to tez tak widzę, ale wydawało mi się, że taryfikator przypisujący wynagrodzenie do stanowiska obowiązywał w PRL-u, a w obecnej RP miano placić za wykonywaną robotę.
Ale widze, że mi się wydawało i nadal tkwimy po uszy w PRL-u (nie tylko w dziedzinie wypłat, ale i zarządzania tez). Jedyną różnicą są pełne półki sklepowe. I to, że żywiec dostepny jest wszedzie a nie tylko w drogich hotelac h
[i]Czy się stoi czy się leży - dziewięć średnich się należy :P[/i]
Moskała won do rezerw chłop sie nadaje do ataku jak Przyrowski do bramki reprezentacji a nawiasem mówiąc Przyrowski , Moskała to dawniej koledzy z Groclinu tak samo jak Rasiak wiec morał jest taki wysłac Moskałe za granice do 1-ej angielskiej jak się chłop ogra to może wrócic bo teraz to poprostu żenua , przypomniałem sobie że był taki temat o Moskale jak przychodził do Nas i było wielu , którzy mówili ze chłop sie nie nadaje ale wiekszośc wpadła w euforie jak usłyszało ze przychodzi ,, kopacz'' z Groclinu
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)