Miś Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A co by było, gdyby rywalem Wisły był inny klub,
> nie Cracovia? Dajmy na to......Górnik Łęczna?
>
> Co by bylo? Spotkanie nie zostało by przelożone.
>
> No chyba, ze rywalem bylaby Legia , Groclin, albo
> Cracovia. Porażki z tymi rywalami to ujma na
> zomowskim honorze, więc trzeba zrobic wszystko aby
> nie przegrać. Nawet łamac prawo.
A nie pisałem, że Czarny Rycerz?.....
Miś Napisał(a):
> Co do pytań: podałem argumenty w formie pytań,
> abys wyślił swoją inteligencję i odpowiadając
> zobaczył argumenty. Bo to sa pytania retoryczne
> (ah, zapomniałem, tego terminu uczą na I roku
> studiów )
Jeżeli zadawałeś pytania retoryczne (jak piszesz) to znaczy, że nie liczyłeś na uzyskanie odpowiedzi. Zechcesz się zdecydować?
Nie schlebiaj sobie Misiu, dyskutowanie z Tobą nie wymaga "wyszczekania".
-
-
Derby Wisła - Cracovia przełożone!
ja sobie nie schlebiam - jestem tylko misiem o małym rozumku. Gdzie mi tam równać się z Qniem... A wyszczekanie jest potrzebne wyłacznie w rozmowie między psami (ewentualnie między Qniem a psem). Nie zaliczam się do żadnego z tych gatunków, więc nie musisz sie wysilać.
Pytanie retoryczne - to pytanie, na ktore zadający zna odpowiedź. Chciałem tylko sprawdzić na ile ci z drugiej strony Bloń mają odwagi.
Bo wiecie doskonale, że sprawa zalatwiona została po chamsku, ale oczywiscie wasza "duma milicyjna" nie pozwala sie wam do tego przyznać.
my sie modlmy o brak dalszych kontuzji, sasiadki niech sie przygotowuja mentalnie na wtope w Atenach, a przekrzykiwac bedziemy sie na derbach.
Miś Napisał(a):
> Bo wiecie doskonale, że sprawa zalatwiona została
> po chamsku, ale oczywiscie wasza "duma milicyjna"
> nie pozwala sie wam do tego przyznać.
Dosyć pierdół! Napisz wreszcie jak winna być załatwiona ta sprawa, by Twa "duma" była szczęśliwa.
Qń.
Napisałem co najmniej dwa razy. Powtarzać się nie będę. Przeczytaj moje posty (choćby tylko w tym watku) uważnie i ze zrozumieniem, a nie czepiaj się zdań wyrwanych z kontekstu
Miś Napisał(a):
> Napisałem co najmniej dwa razy. Powtarzać się nie
> będę. Przeczytaj moje posty (choćby tylko w tym
> watku) uważnie i ze zrozumieniem, a nie czepiaj
> się zdań wyrwanych z kontekstu
Trzeci rodzaj prawdy z definicji niejakiego Kwicoła.
Uprzedzam, jestem po ponownej lekturze wszystkich pietnastu stron tego wątku i stwierdzam co następuje: nawet, powtarzam nawet, gdybyśmy przez krakowskie Błonia na kolanach przeszli, w worki pokutne obleczeni i głowy popiołem mieli posypane! Gdybyśmy nadto, przez drogę całą głośno wołali, że jedynym słusznym i godnym Krakowa klubem sportowym Cracovia jest i że my ze swą mentalnością zomowsko-ubecko-milicyjną ran waszych nie godni całować- wtedy nawet nie mamy prawa prosić o przełożenie spotkania derbowego.
A, przepraszam, jest coś takiego na 14-tej stronie:
"Gdyby to bylo załatwiane w cywilizowany sposób - można bylu ugrać zgodę na wpuszczenie naszych za przelożenie. " Kto miał to dla Was ugrać? My?! Wasz prezes? Wybacz, ale nie przeczytałem nigdzie informacji "Stanowczo protestowałem przeciwko przekładaniu spotkania naszych zaspołów! Złożyłem PZPN-owi i zarządowi Wisły SSA propozycje, że możemy zgodzić się na przełożenie spotkania derbowego tylko pod jednym warunkiem, że nasz rywal zgodzi się na obecność grupy (wstawić liczbę) naszych kibiców podczas ewentualnego, przełożonego meczu" Prezes Filipiak.
Coś mi umknęło?
Grajmy w ferie!
Przełożenie derbów Wisła - Cracovia na bliżej nieokreślony dżdżysto-śnieżny termin to zła wiadomość dla fanów krakowskiej piłki. Zła, bo podyktowana doraźnym interesem nie kibiców, a władz obu klubów, które, przy wydatnej pomocy PZPN-u, za nic mają ustalone wcześniej terminarze.
Źle stało się, że autorzy ligowego kalendarium (mając pewnie w pamięci coroczne klęski Wisły w bataliach o Ligę Mistrzów), nie pomyśleli, że Biała Gwiazda już po pierwszym meczu z Panathinaikosem będzie tak blisko do upragnionego awansu. Nie pomyśleli - zgotowali jej na kilka dni przed Atenami prestiżową Świętą Wojnę - trudno.
Dla mnie jest ważne, że od początku lipca w terminarzu stoi jak wół, że 20 sierpnia w 170 derbach Wisła gra z Cracovią. Dla mnie, jako człowieka z góry planujący swe zajęcia nawet na kilka miesięcy wcześniej, data ta jest wiążąca. Ba, czuję się już jednym z kibiców europejskich pełną gębą, płacących słono za karnet czy stadionowy abonament, przeszukiwanych przy metalowych bramkach przed wejściem na mecz, przypisanych do konkretnego krzesełka na stadionie. Jak rozumiem, takich ludzi Janusz Filipiak czy Bogusław Cupiał chcieliby widzieć na obiektach przy Kałuży czy Reymonta w pierwszej kolejności.
Uprzejmie więc donoszę, że skoro panowie chcecie przywiązać do krzesełka, ja do pierwotnego terminarzu przywiązany już jestem. I szczerze mówiąc, nie wzruszają mnie argumenty, że Wisła gra o Champions League, nie dziwi mnie też, że Wisła, jako mistrz Polski, musi odesłać swych zawodników na zgrupowanie narodowej kadry. Jeszcze mniej obchodzi mnie, że drużyna Cracovii jest kompletnie bez formy, co niesie z sobą uzasadnione przypuszczenie, że rozpędzona dwumeczem z Grekami Wisła sprawiłaby 20 sierpnia Pasom ostre lanie.
Przedstawiciele obu klubów piją sobie wzajemnie z dziubków, wmawiając nam, że chodzi o dobro polskiej piłki Tymczasem derby Wisła - Cracovia w listopadzie czy grudniu to kpina. Kpina z tych, którzy przełożyli urlopy, zakupili karnety, zarezerwowali czas. Kolejny powód do wstydu przed Włochami, Hiszpanami, Anglikami, których drużyny co chwilę grają ważne mecze przetykane herbowymi pojedynkami na szczycie. Czy komuś w Mediolanie przyjdzie do głowy przekładać mecz Inter - Milan z powodu potyczki np. Interu z Graschoppers Zurych? Albo z powodu złej passy Junentusu? Nie, nawet jeśli dwa dni później Juventus ma grać w finale Ligi Mistrzów z Realem Madryt!
Proponuję, żeby przed każdym ważnym meczem Wisły i w okresach słabej formy Cracovii przekładać mecze na ferie zimowe albo przyszłoroczne wakacje. Tam terminów jest naprawdę bez liku.
Ro Man
Co tu jeszcze mozna powiedziec... Chyba tylko:
1. WLASCIWE 1906 procent poparcia dla Ro Mana i Jego tekstu
2. WLASCIWE 1906 procent poparcia dla idei uczestnictwa obu grup kibicow w meczu (jak gralismy u nas to mnie psie szczekanie wquwialo, ale bez ich ujadania nie byloby derbow)
3. WLASCIWE 1906 procent poparcia dla przywiazania do kolendarza (tez ustaielem urlop pod niego i tez mnie wquwilo stoliczkowe pzesuwanie terminu).
I PAMIETAJCIE: www.bojkotkp.com - NIE KARM PSA!
KIBICU - NIE FUNDUJ PSOM KARMY!
Panie Ro Manie, czy zechce mi pan w kilku słowach wytłumaczyć, o co panu chodzi?
Jeżeli pisze pan z perspektywy kibica Wisły (założenie dość karkołomne), to mam wrażenie,że zdecydowanej wiekszości naszych kibiców zależy na dobrym wystepie w eliminacjach LM. Co za tym idzie, jesteśmy w stanie wybaczyć przesunięcie spotkania z Cracovią.
Jeżeli pisze z perspektywy kibica Cracovii, to za cholerę nie moge sobie wyobrazić, że zakupił pan nasz karnet. Oczywiście, mógł pan załozyć, że kibice gości będą wpuszczeni na stadion, ale po pierwsze - układać plany wakacyjne w oparciu o tak słabe założenie? Po drugie- w artykule jak byk stoi o karnecie!
Oczywiście, istnieje możliwość, że pisze pan z perspektywy , że tak powiem ogólnej, czyli jako kibic polskiej piłki nożnej (bez przynależności klubowej). Tyle, że wątek pieniędzy wydanych na karnet znowu bierze w łeb, a ewentualny (trudny, choć możliwy) awans polskiej drużyny do rozgrywek grupowych LM jest dla naszej piłki nie mniej ważny od awansu do Mistrzostw Świata ("awansu krakowian do LM nasz futbol potrzebuje przecież nie mniej niż mundialu"-Rafał Stec www.gazeta.pl).
Czy coś mi umknęło?
umknął Ci na ten przykład niski poziom atencji, jaką cieszą się tu sportowi dziennikarze GW (nie tylko zresztą sportowi), więc na GW raczej się tu nie powołuj, taka moja dobra rada.
nie jestem RoManem, żeby odpowiadać, ale od siebie napiszę, że mniej więcej trafił w to, co mi sie tu nie podoba. a nie podoba mi się to, że kurde od dawna się nastawiłem na derby 20.08, i tak sobie poukładałem wakacje, żeby tu być. nie tam, że się łudziłem, że je obejrzę na Reymonta (nawet, jakby nas wpuszczono, to ja się nie łapię do składu, jak wystawiamy), ale derby w Krakowie będą smakować inaczej, lepiej, niż gdzie indziej. no i wiadomo było od dawna, że terminarz jest taki, jaki jest. wyjechałem z kraju dzień po inauguracji ligi, przedwczoraj wróciłem, i co? i kurde nagle się towarzystwo obudziło, że kadra, że derby, że LM.
spoko, przekładajcie. rozumiem to. ale czemu doKN w ostatniej chwili?
knur, na Twoje pytanie Qń nie odpowie. Ich mentalność bowiem pozwala im robić wszystko to co dla nich jest wygodne i w sposób jaki dla nich jest wygodny. A ze przy okazji robia krzywde innym? Oni tego "nie widzą" (albo nie chcą widzieć). I czepiają się przecinków wyjętych ze zdania, po to aby rozmyć dyskusję, pokazać jacy to oni są cacy, a my be. Może to im minie. Gdzies za dwa pokolenia././
Cóż, Qnie mogą być ślepe a swój wózek i tak pociągną
"knur, na Twoje pytanie Qń nie odpowie. Ich mentalność bowiem pozwala im robić wszystko to co dla nich jest wygodne i w sposób jaki dla nich jest wygodny.
[...]
Cóż, Qnie mogą być ślepe a swój wózek i tak pociągną"
??????
Byłbym niezmiernie wdzięczny, gdybyś zechciał nie wypowiadać sie w moim imieniu.
Knur, postaram się ( wbrew temu co o mnie piszą) odpowiedzieć na Twoje pytanie. Na Waszej stronie głównej oraz w tym watku forumowym przeczytałem artykuł forumowicza Ro Mana. Jak dla mnie, jest to zbiór zdań, które nie mają innego sensu i celu, jak "podbijanie bębenka". Zainteresowało mnie tylko/aż jedno- gdzie logika? Z jakiej perspektywy został napisany ten tekst. Bo logicznie myśląc z jakiejś musiał. Twoje rosterki rozumiem, choć podzielać ich nie muszę, to zrozumiałe, ale Twój przykład i osób Tobie podobnych za cholerę nie pasują do przedstawionej w omawianym "dziele" sytuacji!
Posłuchaj/przeczytaj: " Przełożenie derbów Wisła - Cracovia na bliżej nieokreślony dżdżysto-śnieżny termin to zła wiadomość dla fanów krakowskiej piłki. Zła, bo podyktowana doraźnym interesem nie kibiców, a władz obu klubów, które, przy wydatnej pomocy PZPN-u, za nic mają ustalone wcześniej terminarze."
Jakich kibiców? Czyich? Wisły? Nie. Ogólnokrajowych? Też nie? Cracovii? No wybacz Knur, ale ilu Was, tak na oko przełozyło wakacje i wszelkie sprawy osobiste (śluby, chrzty, o pogrzebach nie wspominam, bo z ich przekładaniem mamy jeszcze problemy)? Logikę, logikę diabli wzięli....
logiki w pewnej instytucji uczą (jak widać nie tylko na pierwszym roku) , ortografii ("rosterki") nie.
A logicznie biorac "jedynie słusznym" miałby być taki wniosek:
Wszystko co robi gts jest jasne, spojne i logiczne (nawet jak jest chamskie i łamie nie tylko prawo, ale i przyjęte normy), a wszystko co robi Cracovia jest be.
A Qnia po prostu zżera zawiść, że zaślepiony logiką i "wspaniałą" argumentacją zauważa (choć nie chce sie do tego przyznać), że tekst RoMana jest po prostu bardzo dobry.
Aby uznać go takim nie musi grzeszyć logiką (wielu laureatów Nobla w dziedzinie literatury było jak najbardziej na bakier z logiką).
Poszukaj panie Qń logiki tam, gdzie jej najbardziej brakuje, a gdzie jest niezbędna - np. w sprawozdaniach z interwencji patrolowych, a nie na internetowym forum
Dzieki za uznanie Misiu.
Ed - Qń, który mówi- jak ktoś pamięta. A jednak to możliwe.
i moze na tym za-Qń-czmy tę dyskusję :D
Qń Napisał(a):
> Jakich kibiców? Czyich? Wisły? Nie.
> Ogólnokrajowych? Też nie? Cracovii? No wybacz
> Knur, ale ilu Was, tak na oko przełozyło wakacje i
> wszelkie sprawy osobiste (śluby, chrzty, o
> pogrzebach nie wspominam, bo z ich przekładaniem
> mamy jeszcze problemy)? Logikę, logikę diabli
> wzięli....
A ilu kibiców na obczyźnie zarezerwowało bilety lotnicze specjalnie na derby płacąc nieraz ponad tysiąc złotych za przelot? Pomyślałeś o nich?
Dinthalion Napisał(a):
> A ilu kibiców na obczyźnie zarezerwowało bilety
> lotnicze specjalnie na derby płacąc nieraz ponad
> tysiąc złotych za przelot? Pomyślałeś o nich?
Podobno z Pentagonu dzwonili! Wkur...ni jak jasna cholera, że oni wahadłowiec sciągnęli z orbity, bo chłopaki (i dziewczyna) koniecznie chcieli na derby zdążyć, a my im taki numer robimy....
Miś (i kolega Ro Man)- tekst jest bez sensu a teksty tego typu sens winny zawierać. Kto jak kto, ale forumowicz Ro Man powinien zaś o tym wiedzieć i to dobrze wiedzieć.
Miś- na Twoim miejscu nie starałbym się zaimponować dziewczynie tekstami typu: "wielu laureatów nagrody Nobla w dziedzinie literatury było jaknajbardziej na bakier z logiką".
Te Qn tak czytam i czytam Cie i nie wiem jak dlugo chodzisz na ta Wisle jak nie wiesz kto to RoMan, tak glosno ostatnio o nim bylo :P
Mis nie musi imponowac dziewczyna, bo juz stara dupa z niego jest (bez obrazy), i zapewne mogl by byc Twoim ojcem.
Tak wogole zagubiles sie w sieci internet ?? bo trafiles do nas, a Twoje miejsce to www.wislakrakow.com/forum wiec idz juz do swoich i ne denerwuj tu ludzi.
kkk_84 Napisał(a):
> Te Qn tak czytam i czytam Cie i nie wiem jak dlugo
> chodzisz na ta Wisle jak nie wiesz kto to RoMan,
> tak glosno ostatnio o nim bylo
Całkowicie niezasłużenie a przedmiotowy tekst jest tego najlepszym dowodem.
>kkk_84 Napisał(a):
> Mis nie musi imponowac dziewczyna, bo juz stara
> dupa z niego jest (bez obrazy), i zapewne mogl by
> byc Twoim ojcem.
Zapewne nie mógłby i jest to nie tylko kwestia wieku.....
Skoro Miś "stara dupa" jest, to może wytłumaczy Ci, że nie ma takiego wieku, powyżej którego mężczyzna nie musi imponować kobiecie.
> kkk_84 Napisał(a):
> Tak wogole zagubiles sie w sieci internet ?? bo
> trafiles do nas, a Twoje miejsce to
> www.wislakrakow.com/forum wiec idz juz do swoich i
> ne denerwuj tu ludzi.
Chciałbym, niestety nie mogę, cóż- taka praca...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)