oczywiście ten koło Parku Wodnego.
-
-
Było o kiełbaskach teraz czas na kebab i zapiekanki!!! :)
izbik Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ...a ja mam nadzieje ,ze zdechla wreszcie ( moze
> przynajmniej zmienil sie wlasciciel) ta buda z
> kebabami na pograniczu Kurdwanowa -Piaskow . Ta
> przy stacji paliw Orlenu . Kiedys zajebisty kebab
> - ostatnio szmelc ,zwlaszcza po wakacyjnej klotni
> z pracownica ktora wyjasnila mi tajemnice dlaczego
> takie porcje podaja.
możesz rozwinąć ?
przy okazji, ostatnio byłem w Samir AM AM na Wawrzyńca i jadłem kebaba z baraniny na talerzu, epicki, takie smaki i aromaty że głowa mała, knajpa ewidentnie do powtórki tym bardziej że mają tam ciekawsze opcje niż kebab :D
Nie wiem czy juz ktos pisal ale najlepszy kebab tylko w skawinie w Istambule kolo stacji paliw. [b][u]Gwarantuje[/u][/b] ze nigdzie nie ma lepszego!
Potwierdzam epickość kebaba z Sami Am Am. Miażdży.
Panowie a ta barnaina to jest mielone mieso czy w calosci kawalki jakby kurczakowy kebab??
Pytam bo ilekroc szukalem w KRK doner kebaba to konczylo sie to fiaskiem?!
Doner=mielona baranina
NHZ Napisał(a):
> a ja mam pytanie o chińczyka polecacie któregoś
> w krakowie ?
Tylko i wylacznie na Kapelance!!!!!!!!Wypas na maxa a kurczak po wietnamsku miazdzy jaja!!!!!!!!
kiedys był doner kebab koło tego baru yakuza na czarnowiejskiej, stała taka przyczepa z napisem. jadł ktoś tam kiedyś?
a jadł ktos kiedyś w krakowie takiego kebaba zeby dawali frytki do środka tak jak w niemczech czy francji?
trzecia sprawa czy jadł ktoś te belgijskie frytki na dietla, dobre? warto?
Chińczyk na Lea także wypas .
baltak Napisał(a):
> kiedys był doner kebab koło tego baru yakuza na
> czarnowiejskiej, stała taka przyczepa z napisem.
> jadł ktoś tam kiedyś?
> a jadł ktos kiedyś w krakowie takiego kebaba
> zeby dawali frytki do środka tak jak w niemczech
> czy francji?
> trzecia sprawa czy jadł ktoś te belgijskie
> frytki na dietla, dobre? warto?
Yakuzy już chyba nie ma, a kebab z tej budy bez szału. Frytki z "kebabem" to jedynie u szwagra na lea, tzw "servet"(frytki + mięso).
Jedź do Gdynii to dostaniesz frytki do kebaba.
Kruszyna straszna padaka jest ze znalezieniem, w Wieliczce koło postoju busów jeszcze maja . W Krakowie to już straciłem nadzieje. Chyba, że się coś zmieniło bo ostatnie poszukiwania jakie robiłem to maj zeszłego roku. Ale jak przez kilka lat nie szło znaleźć tak nie sadze by się miało coś zmienić.
to co tu piszecie to wogóle nie są Chińczyki
zapytajcie Izbika czy innych z Londynu jak smakują chińskie dania na Soho a konkretnie w China Town
to co w Krakowie nazywamy Chińczykiem to biznesy wietnamskie, podrasowane pod polskie podniebienia bo z samą kuchnią wietnamską tez mają niewiele wspólnego
pzdrw
Jak poznałem na obczyźnie dwóch azjatów (jedn z Hong-Kongu,drugi z Chin) i opowiadałem im jak u nas w Polsce wygląda "chińskie" żarcie,to mieli zajady ze śmiechu i wytrzeszcz gałek ocznych. Nie słyszeli o takich potrawach.
Więc tutaj pełna zgoda z Ro Manem
Owszem racja z tym ze to dwie odrebne kuchnie ale mi ojczysta chinszczyzna bardziej smakuje niz tu w restauracjach(nie wspomne o jakis chinolach na wynos)
Gdzie idzie w Krakowie zjeść Kebaba z Baraniny m.in chodzi mi o Rynek mi chodzi ?
Możesz poszukac na Szewskiej lub Grodzkiej, Z tego co pamiętam tam znajdziesz. Doner mielona baranina? Pierwsze słysze a zjadłem i w Londynie troche kebabów i teraz w Holandii gdzie jest tego tałatajstwa od groma nie spotkałem sie z tym.
jak dla mnie najlepszy kebab był w Kebabowni na Plantach oraz na Szewskiej drugi po lewej idąc od strpny Bagateli.
Nawet bylem przy klepaniu tego mieska Rabarbarze.
To jest najwiekszy syf co zostaje z miesa baranaiego ktore jest mielone,doprawiane a pozniej oklepywane na takim kwadratowym precie.
Nie wiem jak to jest robione w fabrykach ale on tak wlasnie robil i robi do dnia dzisiejszegoJest to Turas ktory ma zone Polke co maja wlasnie takie zacie a wynos.
Rabarbar_1 Napisał(a):
> Możesz poszukac na Szewskiej lub Grodzkiej, Z
> tego co pamiętam tam znajdziesz. Doner mielona
> baranina? Pierwsze słysze a zjadłem i w Londynie
> troche kebabów i teraz w Holandii gdzie jest tego
> tałatajstwa od groma nie spotkałem sie z tym.
> jak dla mnie najlepszy kebab był w Kebabowni na
> Plantach oraz na Szewskiej drugi [b]po lewej[/b] idąc od
> strpny Bagateli.
a nie od prawej? pamietam kebab za 5 u Zbysia to byly czasy.
Zapiekanki bardzo dobre przy psiurskim osiedlu na Jagiellonskim naprzeciwko jakiejs szkoly. Na placu zydowskim i na kleparzu tez dobre i zawsze dawali duzo szczypiorku.
Hot dogi - chwalilem sobie deluxy z ronda matecznego.
Pizza? da grasso zawsze dawalo rade ;)
koriksc Napisał(a):
>
>
> a nie od prawej? pamietam kebab za 5 u Zbysia to
> byly czasy.
Heh każdy pamięta, później przenieśli się na Pijarską.
a był ktoś kiedyś w tym milkbarze na Tomasza? właściciel wcześniej miał knajpę na krzyża - Nic Nowego (bardzo dobrze wspominam). Zastanawiam sie czy to coś podobnego teraz jest
A.W.B. Napisał(a):
> koriksc Napisał(a):
>
> >
> >
> > a nie od prawej? pamietam kebab za 5 u Zbysia
> to
> > byly czasy.
>
> Heh każdy pamięta, później przenieśli się na
> Pijarską.
i zdaje sie ze kebabow juz tam nie robili. Bylem tam kilka razy na pizzy i choc byly one syte to juz klimacik inny. Niemniej zagladne tam jeszcze.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)