Jak przed każdym meczem mam taktykę która pozwoli nam wygrać. Jeśli tym razem trener i zawodnicy mnie posłuchają to daję gwarancję zwycięstwa. Należy strzelić w pierwszym kwadransie 3 bramki i potem kontrolować sytuację.
CRACOVIA PANY!!!!!
-
-
A TERAZ DERBY!!!
Derby są w piątek
...dlatego że Engel dogadał się z Janasema, a Wisła z PZPN ... Wislacy zagrają w poniedziałkowym meczu kadry tylko, potem w piątek derby aby mieli zas spokojnie przygotowac się do rewanżu w Grecji ...
ale czy dogadał się z Kanałem?
bo na piątek przewidywano mecz w Warszawie... a sądzę, że dwa atrakcyjne mecze o tej samej porze, w ten sam dzień, to ...... no chyba, że zamiast filmu pt. "Dzika lokatorka" o 17.15 - wstęp, potem mecz, komentarze pomeczowe.. czyli w piątek o 17.30 mógłby dla kanalarzy ostatecznie być ... kosztem WNBA (ale czy mogą?)
A nas juz nikt o zgode nie spyta ? :(
Dinthalonie: tyż racja
To tak:
tacy dwaj: chyba, że puściliby na Canal+Sport2 (czy jakoś tak), albo przenieśli mecz w Warszawie na sobotę. Czasu jeszcze trochę jest, aby to dogadać, ale...
Dinthalion: jeśli by był termin zmieniany,to na 100% by wam o tym powiedzieli ;) , tzn. spytali by was o termin, a wy byście się musieli zgodzić, ale...
Mieszko: Engel powiedział, że Wiślacy mają zagrać w obu meczach kadry, więc Twoja teoria chyba pada ;)
regis. a to kto powiedział??
(...) będziemy przekonywać selekcjonera, aby zwolnił naszych zawodników przynajmniej z drugiego meczu reprezentacji w Kijowie - powiedział Jerzy Engel. - Pobyt w Warszawie na posiedzeniu zarządu wykorzystam także na rozmowy w tej sprawie.
http://sport.interia.pl/news?inf=655078
i wykorzystał?
ta czesc wiadomosci pewnie jest obcięta ;-)
rozwazania czysto teoretyczne, (dogadał sie, mówił, powiedział)
jak będzie się okaże - na "psowej" stronie jest taki passus:
Podczas dzisiejszej rozmowy padły pewne propozycje, lecz na decyzję musimy poczekać do jutra (Engel Jerzy o rozmowie z Janasem Pawłem)
Maniex, popatrz tu:
Jak dodał wiślacki szkoleniowiec, w grę nie wchodzi zwolnienie zawodników Wisły z udziału w jednym z dwóch spotkań rozgrywanych w Kijowie (15 sierpnia Polacy zagrają z Serbią i Czarnogórą, dwa dni później z Ukrainą lub Izraelem). - To są zupełnie inne propozycje.
W grę z pewnością nie wchodzi całkowite zwolnienie wiślaków z udziału w turnieju. - Przecież reprezentacja jest dla wszystkich - dodaje Engel.
A całość masz tu: http://www.wislakrakow.com/?akcja=news&id=9408
regis:
jesli dalej nie rozumiesz to zacznij od poczatku...
Wyglada na to, ze najblizsze derby nie beda niestety prawdziwa krakowska "Swieta Wojna". Wynika to z aktualnego nastawienia "rywalki zza Blon" na rewanzowy mecz z Panathinaikosem.
Sprawa zakwalifikowania sie do LM wydaje mi sie ogromnie prestizowa dla Engela, ktory - jesli uda mu sie uzyskac korzytny wynik w Atenach - ogromnie wzmocni swoja pozycje po latach rozbratu z ligowa pilka. (Byc moze to mecz o jego byc albo nie byc?).
Stracil Blaszczykowskiego, a sporo jego zawodnikow bedzie musialo zagrac mecze w obydwu reprezentacjach (podejrzewam, ze nie beda sie ani wysilac, ani narazac).
W kazdym razie cala ta sytuacja nie sprzyja "derbowej" mobilizacji. Nie spotkanie z Cracovia jest teraz tym najwazniejszym, mecz wiec straci na charakterystycznej kiedys dla derbow zacietosci i zaangazowaniu zawodnikow.
Podejrzewam nawet, ze Engel bedzie sklonny nie wystawiac niektorych czolowych graczy oszczedzajac ich po kadrze, a przed meczem z Grekami. Nie zdziwie sie wiec, gdy na boisko wybiegna od poczatku Batista, Golos, Kuzba, Penksa i moze nawet ktos jeszcze.
Tyle, ze w dalszym ciagu bedzie to bardzo silna druzyna, ale jednak nie ta najlepsza, wiec w przypadku wyniku korzystnego dla nas (chocby remisu) bedzie sie czym wykrecic.
Nie beda wiec te derby mialy tego prawdziwego "smaczku" najwazniejszego meczu w roku. Ale jest to oczywiscie tylko moje zdanie.
Aleks Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> poczatku Batista, Golos, Kuzba, Penksa i moze
> nawet ktos jeszcze.
U nas gra Batistuta nie Batista :).
Aleks:
[i]Nie beda wiec te derby mialy tego prawdziwego "smaczku" najwazniejszego meczu w roku.[/i]
I nie będzie w ogóle naszych kibiców. Co to za derby ? Zomowskie derby.
Blady Niko Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> I nie będzie w ogóle naszych kibiców. Co to za
> derby ? Zomowskie derby.
Taaa, przyjdziemy w moro......
Sorry, dodo64, mialem na mysli oczywiscie Pauliste, ale u mnie wpol do czwartej nad ranem i juz nie za bardzo "kumam":)
Pzdr.
ależ to nie będą żadne derby. gts zagra z Błękitnymi Klinika
To tez prawda, Mis... Tyle lat gralismy w swoich strojach i wlasnie to bylo jednym z glownych derbowych akcentow, a od jakiegos czasu dziwnie to przeszkadza (nie tylko w derbach przeciez). Ja , o ile mnie pamiec nie myli, to jak ogladalem derby od pamietnego 3-2 na Wisle w 59-tym nie przypominam sobie naszych w innych strojach.
No, ale nie chce sie denerwowac "na noc" (pospie raptem 3.5 godz.:))
Pozdrawiam.
Przepraszam wszystkich za wprowadzenie w błąd odnośnie zmiany terminu Derbów.
Mój informator zostanie zlikwidowany:((((((((((
Szkoda, Krzyska na derby, naprawdę w tej chwili był kluczowym zawodnikiem naszego zespołu....
Wisła chce przełożyć mecz z Cracovią
Polski Związek Piłki Nożnej informuje, że w czwartek wpłynął wniosek klubu Wisła Kraków SSA o przełożenie meczu debrowego z Cracovią na inny termin. Wisła podkreśliła fakt, iż stoi przed historyczną szansą awansu do fazy grupowej Ligi Mistrzów.
Krakowski klub zwrócił również uwagę na powołanie siedmiu zawodników na dwa mecze reprezentacji A na Ukrainie oraz na mecz reprezentacji U-21 z Niemcami.
Wniosek ten zostanie rozpatrzony tak szybko jak to będzie możliwe, tj. po uzyskaniu stanowiska Ekstraklasa S.A, selekcjonera reprezentacji Polski oraz stacji Canal+ Cyfrowy, posiadającej prawa do bezpośredniej transmisji z meczu derbowego. PZPN zawiadomi wszystkie zainteresowane strony niezwłocznie po podjęciu decyzji.
W przypadku przełożenia meczu nowy termin może być ustalony w porozumieniu z zainteresowanymi klubami oraz stacją Canal+ Cyfrowy.
autor: maaarcin
źródło: pzpn.pl
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)