Dudibaar - z tym,ze ani Brzuchatego ani Gizma Staw nie nazwal najlepszymi na swoich pozycjach. To Zarzeczny ma swoja glowa,na pilce nie zna sie w ogole, ma slowotok,ktory sklada sie glownie z anegdot i plotek.
Jak czytam,ze Karwan, Cabaj do rezerw to nie wiem co jest grane ... ? Jak juz pisalem w innym temacie - moze to rata za Karwana?
-
-
Profesorze bądź Pan gościem.............
Z Banią to mi sie faktycznie pomieszało, ale Gizmo tam jest!
RANKING STAWOWEGO
Bramkarze:
1. Marcin Cabaj (Cracovia Kraków)
2. Radosław Majdan (Wisła Kraków)
3. Sebastian Przyrowski (Groclin Grodzisk Wlkp.)
Prawi obrońcy:
1. Marcin BaszczyŃski (Wisła Kraków)
2. Krzysztof RadwaŃski (Cracovia Kraków)
3. Tomasz SokoŁowski II (Legia Warszawa)
Lewi obrońcy:
1. Tomasz Kiełbowicz (Legia Warszawa)
2. Marek Baster (Cracovia Kraków)
3. Dariusz Dudka (Amica Wronki)
Środkowi obrońcy:
1. Tomasz Kłos (Wisła Kraków)
2. Łukasz Skrzyński (Cracovia Kraków)
3. Jarosław Bieniuk (Amica Wronki)
Defensywni pomocnicy:
1. Arkadiusz Baran (Cracovia Kraków)
2. Łukasz Surma (Legia Warszawa)
3. Przemysław Kaźmierczak (Pogoń Szczecin)
Prawi pomocnicy:
1. Bartosz Karwan (Legia Warszawa)
2. Marcin Bojarski (Cracovia Kraków)
3. Sebastian Szałachowski (Legia Warszawa)
Lewi pomocnicy:
1. Marek Zieńczuk (Wisła Kraków)
2. Rafał Grzelak (Pogoń Szczecin)
3. Piotr Rocki (Groclin Grodzisk Wlkp.)
Ofensywni pomocnicy:
1. Piotr Giza (Cracovia Kraków)
2. Radosław Sobolewski (Wisła Kraków)
3. Maciej Iwański (Zagłębie Lubin)
Cofnięci napastnicy:
1. Jacek Dembiński (Amica Wronki)
2. Remigiusz Jezierski (Górnik Łęczna)
3. Jacek Kosmalski (Polonia Warszawa)
Środkowi napastnicy:
1. Tomasz Frankowski (Wisła Kraków)
2. Andrzej Kubica (Górnik Łęczna)
3. Bartosz Ślusarski (Groclin Grodzisk Wlkp.)
Mi z Giza:P. Ale z tego co mowil Zarzeczny (a wymienil Waskiego, Fafla, Skrzynie, Gize, Banie) sprawdzil sie tylko Cabaj i Giza. Barana nie wymienil. To daje obraz wiarygodnosci wypowiadanych opinii Zarzecznego.
Mówił z pamięci :)
Nie lubię Zarzecznego za jego nacjonalizm i czasami głupie wypowiedzi, ale tacy faceci są potrzebni, bo może do Stawa w końcu pewne rzeczy dotrą. Teraz żyje w swoim wirtualnym świecie, gdzie jego piłkarze są najlepsi, on jest najlepszy, tylko wszyscy mają pecha do prezesa :)
Swoją drogą jak Giza przeczytał ten ranking to mu się nie dziwię, że odniechciewa mu się gry w polskiej ekstraklasie. A najlepszą reklamę zrobił rankingowi nasz blok defensywny w Zabrzu : Cabaj, Radwański i Baster - wszak to trójka z rankingu!!!
Kolego urbanowicz -karwana najlepszego naszego obrońcę do rezerw?pytam za co?masz lepszego?A może go obwiniasz o jakiegoś gola w Zabrzu.Karwan jest w tej chwili nr 1 i gdyby nie on nie mielibyśmy remisu w kielcach ani zwycięstwa z Amiką.W Zabrzu Karwan nie zawalił zadnego z goli !.1 gol to strata Barana i trzymanie powietrza Bastera,Drugi gol baster znów trzyma powietrze.3.bramka cabaja.Jesli masz inne zdanie zapraszam do obejrzenia magazynu ligowego.
Dudibaar-Z Chmiestem było tak on kosztował pół roku przed wygaśnięciem kontraktu 400 tys euro (tyle chciał bełchatów)Sprawa o której piszę to koniec sezonu i koniec kontraktu Chmiesta w Gks b.On do samego końca byl zdecydowany na nas (jest z Krakowa)i chciał tu wrócić.Jego menager zarzyczył sobie kwote niewielę większą od 100 tys złotych za podpisanie kontraktu Chmiesta z nami.Jest to praktyka normalna -przy okazji pozyskiwania zawodnika za free płaci się działkę menagerowi piłkarza i samemu piłkarzowi.Podobne kwoty ponieslismy przy podpisaniu kontraktów z Bojarskim czy Pawlusińskim .Niestety Filipiakowi wydawało sie że nic Chmiestowi się nie należy bo jego menager chce nas naciagnąć i go pogonił.Ta kwota nie jest żadną tajemnicą mówił o niej sam Filipiak na spotkaniu z kibicami Cracovii ok miesiąc temu.
Postawa i zaangażowanie całej drużyny woła o pomstę do nieba i potrzebne są radykalne kroki .Niezbędne jest wzmocnienie drużyny napastnikiem i bocznym obrońcą.Mamy tylko 1 dobrego bocznego (Radwański)i 2 nienadających sie zupełnie Bastera I Wacka.Napastników nie mamy wcale.Jedynym sensownym rozwiązaniem wydaje sie delegowanie do ataku wymiennie jako prawy pomocnik i napastnik pary Pawlusiński -Bojarski .Drugi napastnik jest niezbędny za te miernoty nie nadające sie do niczego (moskałę szczoczarza i Banię z 10 kg nadwagi)
Potter wszystko OK, co do spotkania Filipiaka z Kibicami to nie wszystko jest do upublicznienia co mowil tam otwarcie i jeszcze jedno jak Moskale odchudzimy 10 kg to go bedzie wiatr przewracal.
KKa 84 sama informacja ukazała sie w jednej z gazet także to nie jest żadna tajemnica.Nie zapominaj także że Chmiest jest z Krakowa więc i jego nasze pismaki mogły samego wypytać ,bądź jego menagera..Także nie udawaj że to jakaś tajemnica była bo nie była.Zresztą sam wiesz że Filipiak co innego mówi i obiecuje -a co innego robi .Nas kibiców pasów nie szanuje i ma za nic .Dlatego wcale nie dziwię się że u wielu pasiaków stracił szacunek i poważanie.Czytaj moje posty uważnie nigdzie nie napisałem o odchudzaniu Moskały-piszę tylko i wyłącznie o okrągłym niczym gruby miś Banii z nadwagą 10 kg .O moskale ,szczoczarzu pisze tylko że to ,, miernoty nie nadające sie do niczego''.
potter. Karwan jest nieprawdopodobnie wolny. napastnicy Gornika nadrabiali nad nim 5 metrów na 10 metrach. Wystarczyło więc puścić długą na aferę i już były jaja. A to, jak puścił Aleksandra, tylko ten będąc nieatakowany sam na sam piłkę zgubił (nie dziwię się, że AA jest w rezerwie Górnika). A to, jak jego błedy naprawiali Przytuła, a nawet... Nowak - to co?
A Paulista jest 2 x szybszy od tych mlodziaków z Zabrza
Nie wiem, czy Kolporter i Amika zagrały w ataku tak słabo, czy może zabrscy wiedzieli jaki jest sposób na Karwana.
Już Świstak byl od niego (przynajmniej w Zabrzu) lepszy.
Świstak zawalił przy pierwszej bramce (poza stratą Baranka w środku pola). Poza tym, krew mnie zalewa, jak widzę Świstaka, który przy każdy dośrodkowaniu przeciwnika chowa ręce z tyłu. Wygląda wtedy jak kukiełka i łatwo go wziąć na zwód. Wiem z czego to wynika, ale czy może tych rąk przy ciele trzymać?
Co do Karwana - grał dobrze (nie rewelacyjnie), ale grał praktycznie sam! Świstak - jw., Radwański - zagrał słabo, Baster w obronie tragicznie. Więc z Karwanem - "I Herkules d..pa, kiedy ludzi kupa"
kolego mis chyba bylismy na innych meczach .Dla mnie Karwan był najlepszy z obronców zarówno w zabrzu jak i w kielach czy u nas z amiką .Masz jakąś dziwną fobię co do niego .Wczoraj Karwan zagrał słabiej ale i tak nie mozna go winić za zadnego z goli.
Karwan nie zawalił?!
potter a 3 brama?
Kto dal sie minac i lapal goscia tuz przed polem karnym?
cud ze dostal zoltą
CRACOVIA 1906 - na zawsze pierwsi
Pierwszy Mistrz Polski (1921), Jedyny Mistrz Galicji (1913)
[img]http://www.cracovia.strefa.pl/sygnaturki/J_K.jpg[/img]
raf zajady mi sie robia ze smiechu .Karwana 3 gol ?Czy to on nieudolnie ustawił mur on czy Cabaj?A może strzał byl tak precyzyjny że Cabaj nie miał szans.Popatrz prawdzie w oczy -przeciez to nie bramka tylko szmata puszczona przez cabaja.
Sa tak uderzone rzuty wolne,ze wystarczy tylko wyjac pilke z sieci. Tak bylo i teraz. Potter - jak inaczej Waski mogl ustawic mur skoro pilka przeleciala nad nim? Nie dofrunal do pilki,bo nie jest strusiem pedziwiatrem.
Pierwsze dwie bramki to w większości "zasługa" Cabaja. Pewnie, że do dobrych sytuacji doprowadzili wcześniej obrońcy, ale pierwszy strzał był do obrony (w końcu Andraszak strzelał z kąta, 20 metrów i w dodatku piłka przeleciała metr od Cabaja). Przy drugim idiotycznie wyszedł z bramki; chociaż nie miał prawa!
Moze nie chcial bronic ...
szybki: to sie nazywa paranoja:(
Mozliwe,ze paranoja. Ale jak bramkarz nie wyciaga rak do pilki , a pozniej juz to robi to cos jest nie tak.
Po obejrzeniu bramek w tv wydaje mi sie, ze wszystkie byly spokojnie od obrony...
Przy wolnym troche zawalili stojacy w murze (1 skoczyl, a kilkadizesiat centymetrow nad pozostalymi przeleciala pilka), ale Cabaj mogl wybic pilke zamiast wlatywac z nia do bramki.
A Karwan z Zabrza przyszedl.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)