ComArch będzie sponsorem hokejowej reprezentacji!
Michał Białoński 03-08-2005 , ostatnia aktualizacja 02-08-2005 21:02
- Zapraszam wszystkich na hokej! - powiedział nam wczoraj współwłaściciel i prezes ComArchu/Cracovii prof. Janusz Filipiak. Jego firma będzie głównym sponsorem nie tylko "Pasów", ale też hokejowej reprezentacji.
Wobec faktu, że od 1 sierpnia kadrę Polski prowadzi trener "Pasów" Rudolf Rohaczek, Kraków staje się powoli stolicą polskiego hokeja.
Filipiak od dawna podkreślał, że nie interesuje go zdobycie mistrzostwa Polski w dyscyplinie zapomnianej przez media i sponsorów. Robi wszystko, by polski hokej wspiął się do światowej elity. Najpierw zatrudnił czeskiego szkoleniowca Rudolfa Rohaczka, później sprowadził mocnych zawodników na czele z napastnikiem Leszkiem Laszkiewiczem, a teraz wykłada 150 tys. zł w zamian za reklamę ComArchu na koszulkach reprezentacji.
Dla porównania, ostatni podobny sponsor kadry (firma "Andropol") za logo na koszulkach i kaskach w trakcie turnieju przedolimpijskiego w Rydze (mecze transmitowała TVP3 i TVP1) zapłacił dziesięć razy mniej.
- Cracovia dysponuje realnym budżetem. Wprawdzie to tylko 2,5 mln zł, ale na takie wydatki nie mogą sobie pozwolić ani Unia Oświęcim, ani GKS Tychy, ani Podhale Nowy Targ - zaznacza prof. Filipiak.
Prezes Cracovii dzwonił do prezesa PZHL-u Zenona Hajdugi i doradzał powierzenie reprezentacji "Rudiemu". - Trener Rohaczek mi zaimponował - tłumaczy prezes Filipiak. - Przejął naszą drużynę w listopadzie, gdy przechodziła poważny kryzys, i w krótkim czasie potrafił ją tak poukładać, że wyeliminowaliśmy Podhale i walczyliśmy jak równy z równym z Unią.
Rohaczek zaznacza, że "90 procent kadrowiczów występuje w polskiej lidze, więc każdego z nich będę miał na oku bez dalekich wyjazdów".
- Rudi Rohaczek zna polski hokej na wylot. Chucha i dmucha na każdego zawodnika, żeby wyciągnąć z niego same zalety - zawsze powtarzał reprezentacyjny napastnik GKS-u Tychy Artur Ślusarczyk.
Hokejowy Kraków ma teraz tylko jeden problem: brak dużego i nowoczesnego lodowiska. Wysłużona hala przy ul. Siedleckiego ma zmodernizowaną instalację mrożenia. W tym roku udało się zamrozić taflę już w lipcu (do tej pory hokeiści musieli czekać na lód najczęściej do września), ale gdy mocniej zagrzeje słońce, agregaty chłodzące przestają pracować. Wszystko przez to, że w siłowni nie zamontowano klimatyzacji. - Mamy gotowy projekt rozbudowy hali, ale przy Siedleckiego zmieszczą się trybuny zaledwie na trzy tysiące widzów - wyjaśnia prezes Filipiak.
NO I JUŻ SIĘ FILIPIAK NIE KRYJE.WIADOMO ŻE CHCE WYLANSOWAĆ SIEBIE I FIRMĘ PRZEZ HOKEJ GDZIE MOŻNA ZDOBYĆ MISTRZA DUŻO MNIEJSZYMI ŚRODKAMI.NA DODATEK WOLI DAĆ NA REKLAMĘ SWOJEJ FIRMY NA STROJACH REPREZENTACJI HOKEJOWEJ NIŻ WYŁOŻYĆ KASĘ NA NAPASTNIKA DLA DRUŻYNY PIŁKARSKIEJ.
-
-
KOLEJNE GENIALNE POSUNIĘCIE FILIPIAKA
hmm , po chwili namyslu , mzoe i dobrze , zrobimy potege w hokeja , oby pilka na tym nie stracila to bedzie bardzo dobrze :) tylko oby nie kosztem pilki !!
Ludzie wy się opamiętajcie :D.
Jego pieniądze i może sobie robić z nimi co chce.
Przecież nie zabiera tych pieniędzy z Pilkarskiej Cracovii a nie doklada też do niej bo jasno (chyba) są określone warunki na jakich Cracovia dostaje kasę od Comarchu.
A poza tym czy to aż tak źle, że ktoś w końcu zacząl dawać kasę na sport (niewiele bo niewiele, ale zawsze coś)
A zresztą nie chce mi się znowu z kimś klucić na taki temat :D
Dogodzić nam Polakom się po prostu nie da bo nawet jak ktoś traafi "6" w totka to i tak będzie jęczal, a szkoda ze nie wczesniej bo byla kumulacja a w sumie to szkoda, że tak malo itd itp.
Ludzie o co Wam chodzi???
Martinez pomyśl troche zanim założysz kolejny post
No kuźwa firma która nas sponsoruje , dosłownie za "parę groszy"
(płacimy 100% pensji Rohaczka - co dodakowo osłabia Unię która z pieniędzy PZHL chciała "se" ponownie super trenera zatrudnić...oraz 150 tysięcy za napis na koszulkach/rocznie oczywiśćie) kupiła sobie
wiele godzin reklam w TV a już lament.
Bardzo dobre posunięcie.
Martinez Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> > WOLI DAĆ NA REKLAMĘ SWOJEJ FIRMY NA STROJACH
> REPREZENTACJI HOKEJOWEJ NIŻ WYŁOŻYĆ KASĘ NA
> NAPASTNIKA DLA DRUŻYNY PIŁKARSKIEJ.
>
A gdzie można kupić przyzwoitego napastnika za 150 tys. zł ? Jeśli to prawda to zrzućmy się po 20-30 zł i kupmy takiego.
Pzdr.:Leesior
nawet za darmo możemy - jak Legia z Burkina Faso i Egiptu ;)
No tak. Za darmo możemy.... Tylko trzeba mu pensję płacić... ;)
a tak apropo to temat już jest dawno w odpowiednim dziale :)
panie Martinez, byles pan kiedys na Siedleckiego?
Martinez teraz przegiąłeś...
Jake Blues Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> panie Martinez, byles pan kiedys na Siedleckiego?
Nie nie byłem,a gdzie to jest??
co to ma wspólnego z pilką? Jest forum hokejowe
zamknijcie temat, jest wątek na hokeju....
Martinez, jestem uczulony na takie teksty, bo uslyszalem juz w zyciu pare razy od waznych osobistosci Cracovii, ze ten hokej to trzeba zamknac w cholere i wszystko na pilke dawac.
Twoje slowa brzmia podobnie.
a ja tylko przypomne, jak to hokej za Okocimia pozyczyl sporo kasy pilkarzom, ktorej oczywiscie nigdy wiecej nie zobaczyl.
Zreszta czy to jest nasza sprawa co Filipiak robi ze swoimi pieniedzmi poza pilka nozna? Jak dla mnie to niech nawet sobie zasponsoruje reprezentacje w plywaniu synchronicznym. Co mi do tego? Nie kloci sie to z budzetem pilki. Nie moze byc tak bysmy inwigilowali kazdy ruch Filipiaka. Bez jaj.
Martinez , powiedz mi chlopie o co Ci chodzi ? Ja juz niektórych z Was nie rozumiem , no chyba zescie są wiślackie szuje to okey. Ale ku.wa ze filipiak sponsoruje hokej to mu bedziecie robic wymowki, co jest do ch.uja , moze pomyliliscie strony ,moze nalezy narzekac na stronie gtsu .
Co za ludzie , ku.wa wszystko im sie nie podoba, a zajmij sie jeden z drugim czym innym , znajdz sobie babę i ja opier.dalaj. Napie.przaj na swojego bachora ze sie nie uczy, na dziadka ze kuleje. Naprawde chyba przestane pisac, bo chyba forum kibiców CRACOVII zamieniło sie w forum wiecznie niezadowolonych pierdołów.
Bo to zle , bo tamto zle, bo murawe robią, bo hokej sponsoruja, bo jestesmy w I lidze a nie w okregówce, a bo mamy brazowy medal w hokeja, a bo światła zamontowali, KU>WA wszystko ŻłE, no jak tak czytam to kur.wicy mozna dosctac od tego gledzenia . To moja zona tyle nie marudzi co poniektorzy.
I ceny karnetow za drogie, bo najlepiej zeby byly po 20 zł a 100 mozna na wódke dac .
PA
Jake - nie tłumacz. Kibicom Stawowego nigdy nie wytłumaczysz tego, że Cracovia to nie tylko sekcja piłki noznej. A Martinezowi się dziwię. Z takim nazwiskiem napieprzać na hokej to jest kompletna paranoja :P
Rety! Ale ten Filipiak to drań!!! Łobuz, niecnota i pewnie gej. Za właśne pieniądze chce reklamować własną firmę, słyszeliście?? No to już się w pale nie mieści!!! (Ale tylko w takiej malutkiej) Jak on tak może. Panie Martinez, sugeruję dłuuugi urlop.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)