Kontrabande niedawno ogladlem - dobry film, polecam tez.
-
-
Kącik filmowy - czyli ostatnio oglądałem ( POLECAM/NIE POLECAM)
"Wyspe skazancow"ogladalem i bardzo mi sie podobal.
Teraz bedzie Bank Holiday w poniedzialek to ogladne Kontrabande i Dziewczyne z tauazem.
Kontrabanda spoko...zakończenie ciekawe...
Pokłosie - 2/10
Długo się musiałem zmuszać, aż w końcu zdecydowałem się obejrzeć. Pomijając wszystkie podteksty tego historical-fiction, a skupiając się na warstwie filmowej - straszna tandeta. Sztywne dialogi, szarżujący co chwilę kicz (nagrobki w ogniu, płonąca stodoła, postać makiawelistycznego księdza, "bij żyda", ukrzyżowanie na drzwiach stodoły, opowieści o rzekomym bestialstwie starego Kaliny), prymitywny i tendencyjny obraz wsi polskiej. Po prostu dramatycznie niski poziom filmu. Podwyższam z 1 do 2 ze względu na przyzwoitą grę aktorską, tutaj się raczej nie ma do czego doczepić.
Niepotrzebny film dla ludzi pozbawianych dobrego smaku i wyczucia.
Jeśli chodzi o samą treść - urocza cepelia salonowców. ;)
Panaceum 7/10
Lot nad kukułczym gniazdem 10/10 - mistrzostwo świata
Jack Reacher 6,5/10
Skandalista Larry Flynt - całego nie oglądnąłem - tylko fragment a resztą przejrzałem (oglądne kiedy indziej) ale mysle ze 6.5/10
4 dni później
Pojawił się trailer do "Gry Endera".
Kto nie czytał książki (która w przeciwieństwie do filmu jest dla dorosłych) do premiery zdąży. :)
http://www.youtube.com/watch?v=vP0cUBi4hwE
"Chrzest"- 9/10 Bardzo dobry film rodzimej produkcji.
"Lotna brygada" 8/10 calkiem dobre angielskie kino.
"Lawless" 7/10
"Berlin Calling" 7/10 film o DJu niemieckim majacym problemy z narkotykami.Fajna muza.
"Kret" 6/10
"Czarny czwartek czli Janek Wisiewski padl"- 9/10 Bardzo fajny film o tematyce strajkow i postepowania milicji i wladzy w latach 70tych.
ddarek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Pojawił się trailer do "Gry Endera".
>
> Kto nie czytał książki (która w
> przeciwieństwie do filmu jest dla dorosłych) do
> premiery zdąży. :)
>
> http://www.youtube.com/watch?v=vP0cUBi4hwE
piekna sprawa, trzeba jeszcze ostrzec ze na 1-ej knizce sie nie konczy ;)
Iron Man 3 - 8/10
5 dni później
Wielki Gatsby - pierwszy raz w życiu zasnęłam w kinie, na plus tylko muzyka (oczywiście w momentach, w których nie spałam) ;)
4 dni później
Sztos 2 - 0/10 totalne dno
Olimp w ogniu 8/10 stare dobre kino akcji za którym tęskniłem. takie proste bez wymyślania bzdur. komus kogos zabili ten sie idzie zemscic i to robi. komus kogos porwali idzie odbic i odbija. po drodze obija wiele mord. albo zabija wielu frajerow niekonczacym sie magazynkiem. nie wiem czemu ale to kocham. POLECAM
"Lot" z Denzelem Wahingtonem. Jeden z ciekwaszych filmów jaki ostatnio oglądałem (a oglądam duzo)
8 dni później
"Likwidator" z 2013 r. - 7/10.
Wielki Gatsby - 9/10
Lubię taki wleczące się kino. Bardzo lubię DiCaprio.
15 dni później
"Hipnotyzer" z 2012 r. - 6/10.
"Living & Dying" z 2007 r. - 7/10.
5 dni później
"Parker" z 2013 r. - 7/10. Byłoby 8/10 gdyby nie to, że główny bohater po otrzymaniu 3 strzałów z broni palnej z bliskiej odległości już po kilku godzinach pobytu w szpitalu jest niemal w pełni sprawny.
"Niepamieć" ("Oblivion" ) z 2013 r. - 6,5/10.
Jeszcze mu po "Adrenalinie" zostało ;)
World War Z, unikac tej kupy
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)