Here Comes the BOOM - 8/10 godny polecenia do ogladniecia z cala rodzinka ;)
-
-
Kącik filmowy - czyli ostatnio oglądałem ( POLECAM/NIE POLECAM)
Faktycznie wspomniany tu wcześniej "Klip" to patologia jakich mało.:)
Z ostatnich rodzimych produkcji obejrzałem "Mój rower" i "Supermarket". W obydwóch przypadkach muszę stwierdzić, że szału nie ma.
Wróg numer jeden - 8/10
Milosc - 3/10
"Bękarty wojny"po raz enty...Mistrzowska kreacja Christopha Waltza. 10/10
ronnie79 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> "Bękarty wojny"po raz enty...Mistrzowska kreacja
> Christopha Waltza. 10/10
Może jak na hollywoodzkie standardy to film niezły, natomiast całkowicie zakłamany historycznie.
Ciekawe czy Kolega ronnie79 to zauważył?
Oczywiście że ronnie79 zauważył...Gdyby Tarantino zaczął robić filmy historyczne to byłby armagedon.Ja np.sobie odtwarzam tą scenkę i ryczę ze śmiechu... :) http://www.youtube.com/watch?v=krtnt191Drg&NR=1&feature=endscreen
Poradnik pozytywnego myślenia 8+/10
dołączając się do wątku Tarantino to w Django ta scena http://www.youtube.com/watch?v=TLwjCvxp8AQ sprawia, że ja padam na łopatki :D
... tylko że niestety ja od lat mam wrażenie że Tarantino to wciąż te same gagi i salwy śmiechu...
właśnie o to gocśiowi chodzi żebyśmy zapamiętali kilka scenek oraz gagów i bez ustanku śmiali się z nich rozslawiajac dobre imię filmu dalej
jak wyciśniesz takie bękarty wojny czy Django co tam naprawdę niewiele zostanie. motyw żydowskiej czy murzyńskiej zemsty? słabe bo wygląda jedynie na ideologiczną podkładkę do robienia sobie ciągłych jaj z konwencji kina czy stereotypów
ale owszem fajnie się ogląd, mnie również
"Dom w głębi lasu" ("The cabin in the woods" ) z 2011 r. - 7,5/10. Dla mnie przyzwoity, wciągający horror ale z elementami humorystycznymi. Na filmwebie ma jednak ocenę 5,6, a głosowało prawie 26 500 osób. Nie rozumiem wyników tego głosowania :)
"Klip"z 2012 r. - gdy przeczytałem w tym temacie, że ten film to skrajna patologia musiałem go zobaczyć. Faktycznie, patologia pierwszorzędna, ale niestety dla wielu nastolatek, także w Polsce, jak najbardziej realna z ich wyboru.
Hrabia Napisał(a):
> "Dom w głębi lasu" ("The cabin in the woods" ) z
> 2011 r. - 7,5/10. Dla mnie przyzwoity,
> wciągający horror ale z elementami
> humorystycznymi. Na filmwebie ma jednak ocenę
> 5,6, a głosowało prawie 26 500 osób. Nie
> rozumiem wyników tego głosowania :)
Co tu rozumieć? Nawet jeśli potraktować ten film jako komedie, to nie sprawi, że nie będzie mizerny.
Średnia 5,6 jest za wysoka... coś jak "Trzynaście duchów" tylko słabszy.
Oczywiście to tylko moja opinia, a gusta są różne... niedawno znajomy polecił mi "Incubus", twierdząc, że jest zajebisty... nie gadamy już o filmach :)
5 dni później
Dopiero wczoraj obejrzałem [i]Obławę[/i], która w w tym czasie dostała "Orła" dla najlepszego filmu.
Bardzo lubię filmy o tej tematyce, ale ten jest może nie słaby, ale conajwyżej średni.
Daję 6/10.
Ktoś sie orientuje jak wygląda sprawa z filmem [i]Historia Roja czyli w ziemi lepiej słychać[/i] ?
Docierają do mnie sprzeczne informacje, z jednej strony, że film nie może zostać ukończony bo brakuje kasy
a z drugiej że gdzieś odbywają się pokazy tego filmu. Wie ktoś o co kaman??
Wróg numer jeden 8/10. Zdecydowanie polecam :)
Sęp tak samo, dobry film, ciekawa akcja. Może mało wątków pobocznych, bohater jest poza tym trochę sztywny ale ogólnie 7/10 minimum ;)
Argo - również świetne. 9/10.
Lot 7/10
Poradnik pozytywnego myslenia 8/10
no i kapitalny serial z mistrzem w roli głównej:
House of cards 8/10
Wszystko jest iluminacją (Everything Is Illuminated) - 9/10
Dodatkowe dwa punkty za zdjęcia i muzykę
runkle Napisał(a):
> Historia Roja czyli w ziemi lepiej słychać ?
> Docierają do mnie sprzeczne informacje, z jednej
> strony, że film nie może zostać ukończony bo
> brakuje kasy
> a z drugiej że gdzieś odbywają się pokazy tego
> filmu. Wie ktoś o co kaman??
http://ratujmyroja.pl/
4 dni później
"Patch Adams" http://www.filmweb.pl/film/Patch+Adams-1998-143 9/10.Nie wiem jak ten dosyć stary film uciekł mojej uwadze i nigdy wcześniej go nie oglądałem.Naprawdę polecam bardzo.
Hej dziew3ny i chlopaki,wszystkie Pasiaki kinomaniaki,3 widzial ktos moze film pt.'Dzien Sw Jerzego'?Ja widzialem tylko plakat(przelotnie) a na nim grbe Franka Harpera.Znacie Franka?Kojarzycie typa?Tak to ten duzy,agresywny w prochowcu z 'Football faktory'Nicka Love.Ten co wyglada jak zywa reklama przestepczosci,zarowno zorganizowanej jak i spontanicznej.Zagral tez u G.ritchie w 'Po rachunkach(kolesia ktoremu Vinnie Jones przycial glowe drzwiami w samochodzie).Gral Frank u boku takich slaw jak M.Cain i E.Thompson.Frank nalezy do grona moich ulubionych aktorow,obok Stephana Grahama.frank nie trafildo filmu,bo byl kiedys znanym bokserem,albo piosenkarzem.Frank jest statepro. nie tylko lubi to co robi,on to potrafi.Ma warsztat,ktory bardzo sobie cenie.Jedynym miejscem gdzie F. byl znany zanim zostal aktorem,to okolice Catford w pd-wsch londynie oraz trybuny The den.F.zanim zostal aktorem byl bushwackerem,jednym z tych przyczajonych w krzakach,czekajacych w zasadzce na niczego niespodziewajace sie ofiary(chociaz jak jedziesz na Millwall to raczej powinienes sie spodziewac)Rozne tlumaczenia slyszalem smieszne i smieszniejsze(w zinie Szalikowcy-nikczemnicy,w reportarzu BBC,tak tym o fanach W.H.U-partyzanci,to by nawet moglo byc,moglo byc mylace).F. nie mial specjalnie wyboru.Ojciec F. byl pilkarzem,gral w pierwszej druzynie The Lions przez blisko 10 sezonow.F. wychowal sie na Catford a tam wszyscy kibicowali The wall.Nic dziwneg,ze jak F.lezal na porodowce to darl sie rowno z innymi niemowlakami,ale jakby bardziej melodyjnie,cos jakby na nute slynnego 'Chociaz nas nie lubia,wy bane mamy'Gdy zapytacie F. onajgorsze wspomnienie z meczu,moment w ktorym bal sie o zycie,co odpowie?Nie,nie slynny wyjazd na Everton kiedy 11 z the wall skon3lo z ranami klutymi w szpitalu,nie F.byl za mlody.Pod koniec l.70. na Millwall przyjechaly jakies czuby z Ipswich i probowali im wejsc nasektor.rozpetal sie sztorm.WSzyscy biegli w strone tych Ipswitch.Fale ludzkiej zadzy krwi zdezaly sie la3ly iporywaly wszystko na swojej drodze.Porwaly tez F . i jego kolege obaj mieli po 14 lat.W tlumie kazdy ruch to ogromny wysilek.F. w ostaniej chwili zanurkowal pod bariera,kolega niezdazyl.Prawie zszedl F.chcial go ratowac,krzyczec,tlum nie sluchal liczyla sie tylko reputacja The wall i uciekajace z nia sekundy.Co jeszcze,F. mowi'Football's such a fashion statement'tzn,ze dobre chlopaki z dobrej ekipy musza dobrze wygladac,ze wyjazd na polnoc to London fashion week,to jest ich pret'a'porteZnam jeszcze kilka ciekawych histori o franku,jak na przyklad po meczu onil F. policjant taki od wyszukiwania w tlumie twarzy.Mial album ze zdjeciami a w nim podobzny wszystkich preominentow z The treatment.Gdy zobaczyl F. od razu wiedzial zeto znajoma twarz.F. wyczuwajac klopoty przyspieszyl,pies za nim wertujac albumik,wbiegl,za F do pubu.A tam kumple jeszcze dowali do pieca.'To on panie wladfzo!Tak to glowny prowodyr.To on te zadymy kreci'Sprawe uratowal starszy podchujaszczy ktory oswiecil nadgorliwca,wyjasnil,ze F. to aktor,moze nie bardzo znany,ale niie ktorzy kojarza,niestety nie zawsze celnieTaki jest Frank Harper,a jaki jest ten film
5 dni później
Panowie pomozcie!!!
Potrzebne mi tytuly filmow w ktorych jest tematyka pomocy udzielanej Zydom przez Polakow podczas II wojny swiatowej.
Poszukuje ich bo po ogladnieciu "Poklosia" ze znajomymi powariowali i kocopola glupoty ze nie ma filmow przedstawiajacych pomoc narodowi zydowskiemu przez naszych rodakow.
'' W ciemności'' Holland.
Jest też sporo filmów dokumentalnych.
"The king speech" 8/10
"The Crew" (dla fanów angielskiego klimatu,pozycja obowiązkowa!) 8/10
"Wojownik" 6/10
"Moneyball" 7/10
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)