Robin Hood 6/10
-
-
Kącik filmowy - czyli ostatnio oglądałem ( POLECAM/NIE POLECAM)
DSS
to nie jest komedia, to jest satyra, pastisz
dlatego nie ma gagów
DSS - Bergman mnie uprzedził. To nie komedia gagów.
Widocznie nie dojrzałem do ów gatunku :) - dla mnie nuda i tyle
[quote=DSS]
do ów gatunku
[/quote]
do "owego" ;-)
Enen 8/10
Ciacho 6/10
Robin Hood 5/10
[img]http://img16.imageshack.us/img16/6692/japii.jpg[/img] :)
Robin Hood - jeśli ktoś jest fanem Gladiatora to moze sie troszkę przeliczyć .Według mnie "kontynuacja" nie dorasta do pięt Maximusowi i spółce . Mnóstwo watkow pomieszanie z poplątaniem . Na duzy plus sceneria i sceny walki chociaż i tutaj kilka motywów jest ściągniętych z Gladiatora z do przesady. Widać ze R.Scot nie popełnil juz tego samego bedu co przy przy Gladiatorze z uśmierceniem głównego bohatera ,zostawiając sobie otwarta furtkę do kontynuacji.
oj marzy mi sie zęby ktoś kiedyś zrobil film o Thorgalu ale to musiałyby byc olbrzymie nakłady finansowe jak w TrylogiiTolkiena .
Na HBO2 właśnie leci 'Anakonda3' - w życiu się tak nie uśmiałem co z pierwszych 20 minut, tak się robi komedie :)
"Przeklęta Liga" - rewelacja, dla wszystkich fanów futbolu. http://www.filmweb.pl/f481059/Przekl%C4%99ta+liga,2009
[b]Samotny mężczyzna[/b] - Akcja filmu prowadzi widzów przez jeden dzień z życia Georga Falconera, profesora uniwersyteckiego, który nie może pogodzić się z tym, że właśnie stracił swoją wielką miłość. Debiut Toma Forda, słynnego kreatora mody, który pracował m.in. dla firm Gucci i Yves Saint-Laurent, to film o wielkim uczuciu, które zostawia ślad na całe życie. Samotny mężczyzna to uniwersalna opowieść o godzeniu się z samotnością, którą wszyscy odczuwamy i o wielkim znaczeniu życia tu i teraz. O wadze zrozumienia, że małe sprawy są tak naprawdę najistotniejsze.
[i]za cinema-city.pl[/i]
Szkoda, że nie ma tam wzmianki, że to film o gejach. Następnym razem będę bardziej uważał z wyborem filmu ;)
O kufnia... czytając opis myślałem, że facet stracił kobietę swojego życia. Jak to się człowiek może pomylić...
Iron Man 2 - wg mnie równie dobry co jedynka, a nawet lepszy ze względu na Scarlett Johansson.
Jeszcze tylko Robin Hood i Toy Story 3 i znowu przerwa od kina.
Książę Persji całkiem fajny :)
> oj marzy mi sie zęby ktoś kiedyś zrobil film o Thorgalu ale to musiałyby byc olbrzymie nakłady finansowe jak w TrylogiiTolkiena .
Jesli ktokolwiek kiedykolwiek zrobi ten film, to tylko Francuzi, ew. w kooperacji. Tylko oni moga sobie pozwolic na trzymanie sie fabuly, zamiast wykorzystania image'u glownego bohatera i przerobienia calej reszty na "byl sobie wiking, fajnie strzelal z luku i machal mieczem", bo w Stanach film faktycznie oparty o Thorgala by sie nie sprzedal.
A pokazali chocby Braterstwem Wilkow, ze potrafia zrobic niezle, przede wszystkim klimatyczne kino przygodowe.
Bracia 10/10!!!
REWELACJA!
Z czystym sumieniem polecam każdemu
The Book Of Eli / Księga Ocalenia - 6,5/10
Robin Hood calkiem ok,choc to raczej opowiesc o rycerzu ktory zostal Robinem.Jak ktos lubi takie filmy to polecam,chociarz nic nie przebije serialu z przed ok 20 lat
Co powiecie o filmie Prorok, z opisu wynika ze to calkiem fajny film i nie wiem czy warto wybrac sie na niego do Kijowa.
Robin Hood 8/10 właśnie wróciłem z kina
Również jestem po dzisiejszej kinowej projekcji Robin Hood'a. Przyznam szczerze, ze takie filmy cieszyły mnie najbardziej do czasów licealnych. Film zdecydowanie do obejrzenia. Lekki, łatwy i przyjemny. Światowa produkcja, a także inne niż tradycyjnie ekranizowane przygody bohatera zachęcają. I nic poza tym.
Robin Hood - 6,5/10
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)