Prawo Zemsty(Law Abiding Citizen) - 9/10 ,dla mnie rewelacja
-
-
Kącik filmowy - czyli ostatnio oglądałem ( POLECAM/NIE POLECAM)
Sarnie Żniwo,
Wściekłe pięsci węża.
To są klasyki polskiej komedii Z.F. Skurcz
Co tam jeszcze,
Hydrozagadka, Motodrama no to to już początek lat 70 też oczywiście polskie komedie, genialne.
na zachętę http://www.youtube.com/watch?v=FvY9MysEjJ4
dzien, w ktorym zatrzymala sie Ziemia - 2/10
El Duce Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> dzien, w ktorym zatrzymala sie Ziemia - 2/10
orginał 9/10
remake 1/10 bo tylko efekty specjalne i nic więcej
Rec 2 7/10 mi się podobało :)
Zaklęte Rewiry - 8/10
Orientuje się ktoś , może ktoś oglądał film o Skinie nagrywany był bodajże w Serbii lub w którymś z krajów bałkańskich ?? Pilnie potrzebuje linku do obejrzenia go w necie lub do ściągnięcia.
Paranormal Entity 7/10
Psy - 7/10
Psy 2 - 7/10
Kingsajz - 7,5/10
Piłkarski Poker - 7,5/10
G.I. Joe: The Rise of Cobra 4/10
Ostatnio oglądam sporo filmów wojennych z okresu II WŚ :
Tali Ihantala - prosta fabuła, brak dobrych efektów specjalnych ale za to świetnie oddaje realizm zmagań fińsko-sowieckich w czasach wojny kontynuacyjnej ( 1941-44, akcja filmu rozgrywa się VI-VII 1944 w Karelii ) . Zdecydowanie najlepszy z fińskich filmów wojennych, 9/10.
Beyond the front line - zmagania szwedzkich ochotników walczących po stronie fińskiej w czasie wojny kontynuacyjnej . 7/10
Talvisota ( Winter War ) - wojna fińśko-sowiecka 1939-40 , niezły .
Ambush - kolejny film o zmaganiach fińsko-sowieckich z czasów wojny kontynuacyjnej, najsłabszy z całej czwórki, 6/10
Ogólnie to po filmach fińskich jestem wku..... , że oni są w stanie w ciągu ostatnich 20 lat nakręcić 4 filmy o swoich bohaterskich żołnierzach a my ani jednego .
Żelazny Krzyż - moja ulubiona produkcja filmowa odnośnie II WŚ, bardzo realistyczna, pokazanie codziennego życia frontowego żołnierza, okropieństwa wojny itd. 1943 rok, front wschodni, Niemcy bronią się na półwyspie Kubań . 10/10.
Marine - 4/10...Rambo sie umywa przy tym chłopie :)
Marine 2 - 6/10
Zawód Gangster - 9/10...film na faktach o byłym hooliganie West Hamu a później gangsterze...
From Paris With Love - 7/10
isaac Napisał(a):
-------------------------------------------------------
[b]> Zawód Gangster - 9/10[/b]...film na faktach o byłym
> hooliganie West Hamu a później gangsterze...
czyli że [b]Rise of the footsoldier[/b]-haha:)polacy to potrafią tłumaczyć nie ma co...
a sam film świetny,ale tylko dla kogoś o mocnych nerwach.
Zdecydowanie podzielam ocenę kolegi, jeszcze z filmów w podobnym tonie polecam z kraju ślimaków "Żołnierze mafii"
6 dni później
''Myszy i ludzie '' , film na podstawie książki Steinbecka , 9/10 !! . Gorąco polecam .
4 dni później
The Hurt Locker 9/10
Alicja w krainie czarów 3D ====> dla zwykłego widza nudne, ale jak ktoś ma ochotę na taki film to bardzo fajne 7/10 (za Johnego :D )
Autor Widmo- 7/10,trochę za długi, aczkolwiek wciągający,ze świetnym zakończeniem
The Firm - 7/10
Faktycznie Alicja bez rewelacji, ale obejrzeć można ;)
W wersji z dubbingiem jakoś głos Pazury do Kapelusznika (Depp) mi nie pasuje, zbyt charakterystyczny. Za to Figura dobrana do postaci Królewny mistrzostwo, lepszej osoby nie mogli wziąć.
Cruel Intentions - 7/10
Cruel Intentions 2 - 4/10
Agora - 7/10
Legion - 6/10
Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief - 6/10
Różyczka 7/10
W kinach do obejrzenia ostatni film Polańskiego "Autor Widmo".
Film na początku niemrawy z biegiem czasu rozkręca się i wciąga.
Polański w negatywnym świetle pokazuje CIA i administracje amerykańską. Przekaz jest więc czytelny.
Oceniam film na 7 pkt/10.
Ninja Assassin
Przez wielu nielubiany przez innych uprawiany. "Klimat krakowski" (trybuny w innych miastach nam za to cisną) na dużym ekranie. Warte obejrzenia.
Ocena 8/10
Niestety ze względów finansowych opóźni się premiera filmu "Niebieskie chachary" a trailery zapowiadaja ciekawą produkcję o kibicach (szkoda że akurat Ruchu)
Najnowszy trailer:
[url]http://www.youtube.com/watch?v=Z104tCIxoY4[/url]
Kołysanka - specyficzny humor, na pewno nie każdemu podejdzie :)
Ale jak dla mnie 7/10
Cruel Intention 3 - 6/10
Collateral - 7/10
Shutter Island - 8/10
5 dni później
Whip It - 6/10
Heat - 8,5/10
Shutter Island - 7,5/10 :)
Martwica Mózgu - oszalałem na tym filmie :D.. ocena ??? hmm 2/10 ?
It's All Gone Pete Tong
Franki Wild
Betowen końca 20 wieku
Bart wiesz,że ten film to fikcja? :)
Shutter Island : 9/10 :)
do tej pory zastanawiam sie nad interpetacja;):) szczegolow nie zdradzam, zeby nie psuć zabawy tym ,którzy jeszcze nie ogladali. Polecam
Pogrzebałem, poszperałem i faktycznie masz racje. Grubo, a dał bym się wysłać na detox że to prawdziwa historia.
Co nie zmienia faktu, ze bardzo fajny obraz i ścieżka dźwiękowa również.
[b]A Prophet[/b]-francuski film w klimatach zza krat,świetny wg,mojej oceny.
Grand Prix festiwalu w Cannes.
http://www.youtube.com/watch?v=L1ELQLDzZwo trailer jakby ktoś był ciekawy.
[b]Do the right thing[/b]-film Spike'a Lee.Typowa historia o czarnuchach w jednej z dzielnic NY.Wesoły,polecam.
http://www.youtube.com/watch?v=muc7xqdHudI-trailer
4 dni później
Hurt Locker - powiem tak: Slumdog zdecydowanie lepszy :) 8/10
Ma ktoś napisy do "Ghost writer" vel "Autor widmo" ?
Autor Widmo - 9/10 - zupełnie inne kino, początek nudnawy, powolny, ale dzięki temu czekasz cały czas co się za chwilę wydarzy. Wyszedłem z kina zadowolony, to nie był zmarnowany czas.
The Box - Pułapka 8/10 - też dobry i zaskakujący film. Jeżeli ktoś z was, nacisnąłby guzik w takich okolicznościach, to niech idzie do kina:)
Dorian Gray - 6,5/10
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)