Szkoda tylko, że nie czytając powieści zorientowałem się w połowie filmu o co chodzi :P ale że świetnie zrelaksowałem się tuż po meczu w Poznaniu 9/10
-
-
Kącik filmowy - czyli ostatnio oglądałem ( POLECAM/NIE POLECAM)
Mi się bardziej Podobał "Kod Leonadra Da Vinci". "Anioły i Demony" 8/10.
LiPtOoN Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ze starszych filmów polecam "NUMER 23".
> Rewelacyjny film i najlepsza rola Jima Carey'a.
>
> I nie jest to w żadnym wypadku głupia komedia.
>
>
>
> ..::Cracovię Kochamy::..
Ogladalem wlasnie kilka miesiecy temu, widzac Carey'a sadzilem ze bedzie jakas komedia, ale sie milo zaskoczylem. Rowniez polecam.
Terminator 4
ch....a z grzybnią za przeproszeniem oczu czytających
kicha okrutna - dużo rumoru i strzelania, sensu za grosz a bilet za 20 PLN
Evcia już o tym pisała, ale i ja się dopisuję.
[b]Chłopiec w pasiastej piżamie.[/b]
Tata ośmiolatka dostaje przeniesienie na nowe miejsce pracy. Chłopczyk nudzi się, aż pewnego dnia odkrywa miejsce gdzie jest inne dziecko - w piżamie w niebieskie paski, za drutami.
Finał filmu powoduje, że zerwiesz się z fotela i stracisz resztki paznokci.
10/10
w piatek w tv leci znakomity film " Efekt Motyla " polecam ! film przemyslany caly czas trzyma w napieciu bardzo zaskakujacy nigdy nie wiadomo co sie zaraz stanie ...
Odradzam za to "Efekt Motyla 2" straszny badziew po pierwszej czesci myslalem ze druga bedzie rownie dobra a moze i lepsza a tu taka porazka
:) Teraz czekam na Efekt Motyla 3 nie wiem czy juz wyszedl czy jeszcze sie tworzy ale mam nadzieje ze po takiej porazce poprzedniej czesci ta bedzie rownie porywajaca jak pierwsza czesc !
9 dni później
pierdoły pierdołami ale efekty to robią wrażenie !!!
zwiastun filmu 2012
Baader-Mainhoff
10/10
Najdroższa produkcja ostatniego czasu w kinie niemieckim.
Film opowiada o grupie terrorystycznej Frakcji Czerwonej Armii (RAF).
W skrócie bo film długi pokazane są trzy generacje lewicującej młodzieży zafacynowanej walką rewolucyjną z systemem kapitalistycznym.
Nie dość że gra aktorów świetna to na dodatek film oddaje ducha tamtego czasu i ogląda się go jak najlepszy sensacyjny film.
Film kariery w Polsce nie zrobił ze względu na przesłanie resentymentu do wartości lewicowych co u nas jest niepopularne i zresztą dobrze.
Za to w Niemczech Włoszech Francji oglądały go tłumy.
Warto bo po za tym wszystkim jest dobrze zrobiony.
"Duchy moich byłych" 8/10 - dobre,śmieszne kino. Obsada w porządku, baaardzo dużo pięknych kobiet, sporo śmiesznych scen. Warto iść dla rozluźnienia.
W skrócie - koleś miał w życiu setki lasek, które traktował jak większość z nas ( ;) )
i później...
Dan's Real Life - 8/10 :) dowcipna, choć może się wydawać, że wyświechtana już fabuła.
Kategoria: Filmy Sportowe
Coach Carter - 8/10 Koszykówka
We Are Marshall - 8/10 Football Amerykanski
Glory Road - 8/10 Koszykówka
Invincible - 7/10 Football Amerykanski
He Got Game - 7/10 Koszykówka
Forever Strong - 6,5/10 Rugby
Peaceful Warrior - 6,5/10 Gimnastyka
Nieuchwytny - 7/10
W strukturze FBI istnieje wydział ds. przestępczości internetowej. Na pierwszej linii frontu walki z cyber-przestępczością działa agentka specjalna Jennifer Marsh (Diane Lane), która musi rozwikłać wyjątkowo przerażającą sprawę: w sieci pojawiają się kolejne relacje na żywo z uśmiercania ludzi. Perwersyjny zabójca uzależnia szybkość uśmiercenia torturowanej ofiary od liczby widzów odwiedzających stronę z makabrycznym widowiskiem: im więcej wejść na stronę, tym szybsza śmierć. Internetowy zabójca gra z policyjnymi specami w kotka i myszkę, ale kiedy wkracza w prywatne życie agentki, cały zespół rozpoczyna wyścig z czasem, aby wytropić geniusza Internetu, który wydaje się praktycznie niewykrywalny.
Nieuchwytny - lecialo bodajże wczoraj na canalu, ogadalem przyzwoity jak na kserowki Piły I, ale final, tzn cala fabula i sens filmu do ktorego dochodzi sie na koncu jakos mi nie podchodzi, ogladnac jednak mozna 6/10
Coach Carter - 9/10 .. bardzo dobry
He got game albo po naszemu "gra o honor" tez niezly, Samuel L Jackson + zeszloroczny Mistrz NBA Ray Allen - 8/10
z filmow o baskecie warto napewno polecic jeszcze Aboce the rim - 7/10
z czarnych filmow polecam:
Pułapka diabła - 9/10
oraz Fresh - 10/10
oraz Chlopaki z sąsiedztwa - 8/10
oczywiscie oryginalne tytuly zupelnie inne
serial Harper's Island...dobry thriller...przynajmniej dla mnie
http://www.filmweb.pl/f479106/Wyspa+Harpera,2009
Prosta historia / The Straight Story (1999)
reż. David Lynch
8/10
Zdecydowanie więcej formy niż treści, ale ma swój niepowtarzalny klimat.
Jest to pewien ewenement, jeśli idzie o filmy tego reżysera. Mianowicie widz wie, o co chodzi w zakończeniu :D
Dobry na chilloutową sesję filmową, zdecydowanie nie dla fanów terminatora ;)
"XXY"
produkcja:Argentyna,Francja,Hiszpania
gatunek: Dramat
Dramatyczna historia 15-letniego Alexa, który posiada anormalny zestaw chromosomów, przez co jest hermafrodytą. Film opowiada o pierwszych doświadczeniach seksualnych Alexa oraz o problemach, dotykających jego/ją i jego/jej rodzinę...
Ciężki,momentami (jak dla kogo) niesmaczny i odrażający a zarazem ciekawy i szokujący.Niektóre momenty na długo zapadają w pamięci.
8,5/10
Chłopiec w pasiastej piżamie.
Obejrzałem dziś i zrobił na mnie olbrzymie wrażenie.
9/10
proszę o pomoc. poszukuje takiej starej komedii o głuchym i ślepym podejrzewam ze to cos kultowego a widzialem tylko kawałek tego filmu, jak ktos zna tytul to bylbym wdzieczny :)
Nic nie widzialem, nic nie slyszalem ?:)
jesli gram tam murzyn i biały to tak ;]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Bartek, Goście (2)