Szkoda tylko, że nie czytając powieści zorientowałem się w połowie filmu o co chodzi :P ale że świetnie zrelaksowałem się tuż po meczu w Poznaniu 9/10
-
-
Kącik filmowy - czyli ostatnio oglądałem ( POLECAM/NIE POLECAM)
Mi się bardziej Podobał "Kod Leonadra Da Vinci". "Anioły i Demony" 8/10.
LiPtOoN Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ze starszych filmów polecam "NUMER 23".
> Rewelacyjny film i najlepsza rola Jima Carey'a.
>
> I nie jest to w żadnym wypadku głupia komedia.
>
>
>
> ..::Cracovię Kochamy::..
Ogladalem wlasnie kilka miesiecy temu, widzac Carey'a sadzilem ze bedzie jakas komedia, ale sie milo zaskoczylem. Rowniez polecam.
Terminator 4
ch....a z grzybnią za przeproszeniem oczu czytających
kicha okrutna - dużo rumoru i strzelania, sensu za grosz a bilet za 20 PLN
Evcia już o tym pisała, ale i ja się dopisuję.
[b]Chłopiec w pasiastej piżamie.[/b]
Tata ośmiolatka dostaje przeniesienie na nowe miejsce pracy. Chłopczyk nudzi się, aż pewnego dnia odkrywa miejsce gdzie jest inne dziecko - w piżamie w niebieskie paski, za drutami.
Finał filmu powoduje, że zerwiesz się z fotela i stracisz resztki paznokci.
10/10
w piatek w tv leci znakomity film " Efekt Motyla " polecam ! film przemyslany caly czas trzyma w napieciu bardzo zaskakujacy nigdy nie wiadomo co sie zaraz stanie ...
Odradzam za to "Efekt Motyla 2" straszny badziew po pierwszej czesci myslalem ze druga bedzie rownie dobra a moze i lepsza a tu taka porazka
:) Teraz czekam na Efekt Motyla 3 nie wiem czy juz wyszedl czy jeszcze sie tworzy ale mam nadzieje ze po takiej porazce poprzedniej czesci ta bedzie rownie porywajaca jak pierwsza czesc !
9 dni później
pierdoły pierdołami ale efekty to robią wrażenie !!!
zwiastun filmu 2012
Baader-Mainhoff
10/10
Najdroższa produkcja ostatniego czasu w kinie niemieckim.
Film opowiada o grupie terrorystycznej Frakcji Czerwonej Armii (RAF).
W skrócie bo film długi pokazane są trzy generacje lewicującej młodzieży zafacynowanej walką rewolucyjną z systemem kapitalistycznym.
Nie dość że gra aktorów świetna to na dodatek film oddaje ducha tamtego czasu i ogląda się go jak najlepszy sensacyjny film.
Film kariery w Polsce nie zrobił ze względu na przesłanie resentymentu do wartości lewicowych co u nas jest niepopularne i zresztą dobrze.
Za to w Niemczech Włoszech Francji oglądały go tłumy.
Warto bo po za tym wszystkim jest dobrze zrobiony.
"Duchy moich byłych" 8/10 - dobre,śmieszne kino. Obsada w porządku, baaardzo dużo pięknych kobiet, sporo śmiesznych scen. Warto iść dla rozluźnienia.
W skrócie - koleś miał w życiu setki lasek, które traktował jak większość z nas ( ;) )
i później...
Dan's Real Life - 8/10 :) dowcipna, choć może się wydawać, że wyświechtana już fabuła.
Kategoria: Filmy Sportowe
Coach Carter - 8/10 Koszykówka
We Are Marshall - 8/10 Football Amerykanski
Glory Road - 8/10 Koszykówka
Invincible - 7/10 Football Amerykanski
He Got Game - 7/10 Koszykówka
Forever Strong - 6,5/10 Rugby
Peaceful Warrior - 6,5/10 Gimnastyka
Nieuchwytny - 7/10
W strukturze FBI istnieje wydział ds. przestępczości internetowej. Na pierwszej linii frontu walki z cyber-przestępczością działa agentka specjalna Jennifer Marsh (Diane Lane), która musi rozwikłać wyjątkowo przerażającą sprawę: w sieci pojawiają się kolejne relacje na żywo z uśmiercania ludzi. Perwersyjny zabójca uzależnia szybkość uśmiercenia torturowanej ofiary od liczby widzów odwiedzających stronę z makabrycznym widowiskiem: im więcej wejść na stronę, tym szybsza śmierć. Internetowy zabójca gra z policyjnymi specami w kotka i myszkę, ale kiedy wkracza w prywatne życie agentki, cały zespół rozpoczyna wyścig z czasem, aby wytropić geniusza Internetu, który wydaje się praktycznie niewykrywalny.
Nieuchwytny - lecialo bodajże wczoraj na canalu, ogadalem przyzwoity jak na kserowki Piły I, ale final, tzn cala fabula i sens filmu do ktorego dochodzi sie na koncu jakos mi nie podchodzi, ogladnac jednak mozna 6/10
Coach Carter - 9/10 .. bardzo dobry
He got game albo po naszemu "gra o honor" tez niezly, Samuel L Jackson + zeszloroczny Mistrz NBA Ray Allen - 8/10
z filmow o baskecie warto napewno polecic jeszcze Aboce the rim - 7/10
z czarnych filmow polecam:
Pułapka diabła - 9/10
oraz Fresh - 10/10
oraz Chlopaki z sąsiedztwa - 8/10
oczywiscie oryginalne tytuly zupelnie inne
serial Harper's Island...dobry thriller...przynajmniej dla mnie
http://www.filmweb.pl/f479106/Wyspa+Harpera,2009
Prosta historia / The Straight Story (1999)
reż. David Lynch
8/10
Zdecydowanie więcej formy niż treści, ale ma swój niepowtarzalny klimat.
Jest to pewien ewenement, jeśli idzie o filmy tego reżysera. Mianowicie widz wie, o co chodzi w zakończeniu :D
Dobry na chilloutową sesję filmową, zdecydowanie nie dla fanów terminatora ;)
"XXY"
produkcja:Argentyna,Francja,Hiszpania
gatunek: Dramat
Dramatyczna historia 15-letniego Alexa, który posiada anormalny zestaw chromosomów, przez co jest hermafrodytą. Film opowiada o pierwszych doświadczeniach seksualnych Alexa oraz o problemach, dotykających jego/ją i jego/jej rodzinę...
Ciężki,momentami (jak dla kogo) niesmaczny i odrażający a zarazem ciekawy i szokujący.Niektóre momenty na długo zapadają w pamięci.
8,5/10
Chłopiec w pasiastej piżamie.
Obejrzałem dziś i zrobił na mnie olbrzymie wrażenie.
9/10
proszę o pomoc. poszukuje takiej starej komedii o głuchym i ślepym podejrzewam ze to cos kultowego a widzialem tylko kawałek tego filmu, jak ktos zna tytul to bylbym wdzieczny :)
Nic nie widzialem, nic nie slyszalem ?:)
jesli gram tam murzyn i biały to tak ;]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)