LiPtOoN Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Gran Torino - rewelacyjna rola Clinta Eastwood'a!
> 9/10
popieram...
Zawodowcy - spodziewalem sie czegos o wiele lepszego,tym bardziej ze gra tam Pacino i De Niro...6/10
-
-
Kącik filmowy - czyli ostatnio oglądałem ( POLECAM/NIE POLECAM)
LiPtOoN Napisał(a):
> Gran Torino - rewelacyjna rola Clinta Eastwood'a!
> 9/10
Świetny film.
Bohaterem filmu jest weteran wojny koreańskiej, pochodzenia polskiego.
Rzadko zdarza się, żeby w filmie amerykańskim (ogólnie zagranicznym) osoba polskiego pochodzenia została pokazana w pozytywnym świetle.
POLECAM!!!!
Big Stan - 4/10 - Rob Shnider w więzieniu :/
Fast & furious 6/10 - da się oglądać
X-man Wolvrin Genesis 5/10 - oglądałem jaką wersję z nieskończoną postprodukcją ale takie sobie
Yes man 7/10 - Jim Carry daje radę
Kicking The Dog - 2/10 - jakaś niskobudżetowa produkcja która miała być podobna do American Pie
Quarantine 8/10 - ale trzeba lubić klimaty zombie ;)
Co do Gran Torino MIAZGA 9/10
Proszę o krótką recenzję do Vicky Cristina Barcelona.. sam nie byłe a w domu rodzinny spór: tdjr - zachwycony a Panie zdegustowane
Marley i ja - po pierwsze zalecana lektura książki, po drugie film obowiązkowy dla posiadaczy wszelkiej maści labradorów (biszkoptowych szczególnie)
Vicky Cristina Barcelona :
Bez szału,ale tez bez banalnych rozwiazań. Pokazuje różne podejsćia osób do kwestii miłości, związków, oraz to jak pod wplywem pewnym zdarzen te podejscia sie zmieniaja. Wszystko ukazane w przystepnym stylu, z nutka humoru (szczegolnie ciekawa postac Marii Heleny).
Biorąc pod uwagę gładkość białogłow wystepujacych w filmie drogi TD, (domyslam sie ze nie pozostaje ten aspekt dla Ciebie obojetnym;) - na duzy plus forma jaką prezentuje Penelope, moja osobista faworytka ze tak powiem pod kazdym kształtem ) Byc boze zachwyt tdjr ma rowniez tutaj swoje zrodlo.
Podsumowujac, do obejrzenia ;)
Gnatt masz wielką rację. jakikolwiek film (nawet najgorszy) z Panią Penelopą wart jest obejrzenia... a jeżeli piszesz, że prezentuje wysoką formę... to tym bardziej :)
Rock'N'Rolla - 11/10 zajebisty film Guy'a Ritchie. Dopiero za drugim razem wyłapałem wszystkie wątki. Zajebista obsada i ścieżka dźwiękowa. Utwierdziłem się tylko w przekonaniu, że to wysparze robią teraz najlepsze filmy akcji.
http://www.youtube.com/watch?v=qYITYSq9_gE
vicky christina barcelona - dawno nie widziałem nudniejszego filmu.
Oskar dla Penelope? przecież ona dokładnie jest taka sama na codzień ;)
jak dla mnie beznadzieja.
nikt nie mowil o oskarach :)
"Najnowszy film Woodyego Allena,którego premiera była wydarzeniem ubiegłorocznego festiwalu w Cannes, został entuzjastycznie przyjęty przez krytykę i publiczność.Film został obsypany nagrodami na wielu festiwalach filmowych.[b]Za kreację w tym filmie, Penelope Cruz została uhonorowana Oscarem[/b]oraz wieloma innymi prestiżowym nagrodami. Jednocześnie film odniósł największy komercyjny sukces spośród wszystkich obrazów Woodyego Allena."
Ja nadal uważam,że ten film to totalna kicha. Może nie znam się na kinie,ale bez przesady.
Wielkie nazwiska nie oznaczają od razu,że film jest świetny, takich przykładów jest więcej.
echh:)
mam wrazenie ze nieco inaczej odebrales pojecie "wysokiej formy" w wykonaniu Penelopy :)
Nie no jako posiadacz Golden Retrievera czekałem na ten film z niecierpliwością, obejrzałem Marleya i mnie nie zawiódł (nie czytałem książki, mimo iż ją posiadam). zalecam każdemu, zwłaszcza komuś, kto chce niebawem nabyć Labradora lub Goldena, film miazga :D ale to takie bardziej familijne kino.
Niestety, Pani Aniston już mi się mniej podoba niż kiedyś, zauważalny i wręcz namacalny jest fakt iż nadgryzł ją "ząb czasu".
11 dni później
Vicky Cristina Barcelona.
R E W E L A C Y J N Y... (Albo z życia wzięty?)
Z życia wzięte jest to,że dwie kobiety godzą się w przeciągu 5 minut na wyjazd z obcym facetem do innego kraju i lądują z nim w łóżku,mimo,że jedna jest zaręczona i czeka na ślub?
To ja dziękuję za takie coś i mam nadzieję,że mimo wszystko nie każda kobieta jest taka.
LiPtOoN Napisał(a):
> Z życia wzięte jest to,że dwie kobiety godzą
> się w przeciągu 5 minut na wyjazd z obcym
> facetem do innego kraju i lądują z nim w
> łóżku,mimo,że jedna jest zaręczona i czeka na
> ślub?
>
> To ja dziękuję za takie coś i mam nadzieję,że
> mimo wszystko nie każda kobieta jest taka.
Napisał najwierniejszy z wiernych monogamistów :D
Oglądał ktoś film Awaydays ??
8 dni później
Jakie odczucia po "Wojnie"?
U mnie bardzo mieszane.
Świetnie zagrała Bohosiewicz.
Ze starszych filmów polecam "NUMER 23". Rewelacyjny film i najlepsza rola Jima Carey'a.
I nie jest to w żadnym wypadku głupia komedia.
Anioły i Demony - 8/10 - Bardzo dobra pozycja, choć niektóre sceny "kaskaderskie" mogłyby zostać inaczej zmontowane:)
http://www.filmweb.pl/f330332/Anio%C5%82y+i+Demony,2009
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)