Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
  • Ranking Typera
    • Regulamin
    • Ranking Typera
    • Kącik filmowy - czyli ostatnio oglądałem ( POLECAM/NIE POLECAM)

• Hyde Park
    • Rozpoczęto 18.07.2005 o 08:58
      Ostatnia aktywność ponad tydzień temu o 01:51
      449252 wyświetleń
    • maczcz

1.2K
      2.1K
    • ponad tydzień temu o 22:26
      Post #1738992 12.08.2026 22:26
    • Edytowany
    Wróciłem z seansu Odyseja. I w pojedynku Nolan vs krytycy reżyser obronił się fenomenalnym kinem. Nie nudziłem się nawet przez moment, gra aktorska na wysokim poziomie, a towarzysząca jej mitologiczna aura robi robote. Helena może i zapomniała o filtrze do opalania i ją troche przypiekło, ale cyklop też nie wyglądał wyjściowo 9/10
    • hank oraz Norbi lubią to.
    • DSS

4.4K
      1.1K
    • ponad tydzień temu o 06:57
      Post #1739003 13.08.2026 06:57
    "Obsesja" - bardzo dobre kino, przy symbolicznym budżecie. Dawno tak dobrze się nie bawiłem podczas filmu grozy.
    • Diabel, hank oraz Norbi lubią to.
    • Camron

5.4K
      2K
    • ponad tydzień temu o 18:33
      Post #1739096 13.08.2026 18:33
    • Edytowany
    [quote]#post1738910 Możliwe, że już było - "Dom dobry" , z platformy HBOmax . 8/10 .[/quote] Lubię filmy Smarzowskiego. Najlepszy był "Dom Zły". Tutaj jednak nie podoba mi się kolejne uderzenie w feministyczny temat: "jakie to chłopy są złe" "gdzie te orły i sokoły" i jak "te kobiety są źle traktowane". Mnie się nie podobało, bo był zbyt jednoznaczny i nastawiony na to że mężczyzna to brutal, cwaniak i wyzyskiwacz. Za to polecam https://www.filmweb.pl/film/Bugonia-2025-10059483 Razem z muzyką: https://www.youtube.com/watch?v=NVRyVNfLSng Trochę nudny, ale zakończenie i puenta nadrabiają. Dla cierpliwych. :-)
    • Norbi lubi to.
    • Diabel

15.3K
      19.5K
    • ponad tydzień temu o 01:51
      Post #1739146 14.08.2026 01:51
    Bugonia spoks ;) Gość ogólnie jest bardzo oryginalny i ma swój styl. Podejrzewam, że kolega @sterby by napisał, że jest popierdolony :D Bo w pewnym sensie jest he he kino powinno poruszać, bulwersować, wzbudzać emocje. ;) Jestem na etapie przeglądu twórczości Yorgosa Lanthimosa, wrzucę podsumowanie jak dokończę (2,5 filmów jeszcze ;))
    • Norbi oraz hank lubią to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)

Goście (2)
    • Główna
    • Działy i kategorie